Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σάιενς φορ όλ

Μετα απο παρακάλια απο χιλιάδες θαυμαστές, το μπλογκ αποφάσισε να αρχίσει μια σειρα μαθημάτων με θέμα κατι "επιστημονικο".

Πιάστε χαρτι τζαι μολυβι, ετοιμάστε κασετίνα με χρωματιστα τζαι πιάνετε σημειώσεις!! Στο τέλος της σειρας μαθημάτων θα εχουμε εξάμ, τζαι όσοι περάσουν θα πιάσουν το πτυχείο της Μεγάλης του Πράσινου Έθνους Σχολής.

Επίσης να σας πω ότι ασχολουμαι με την βιοχημεία πρωτεϊνών (Protein Structure, folding and function οπως λαλουμεν) έτσι στα αλλα θέματα εν οτι θυμουμαι που τα αντεργκραντ γίαρς....Επίσης δεν τα ξέρω καλά στα ελληνικά, αλλά ευκαιρία να τα μάθω τζαι εγω.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα χρωμοσώματα. Τα χρωμοσώματα είναι μια οργανωμένη "μάτσα" που DNA τζαι πρωτεΐνες τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων. Ο άνθρωπος έσhει 23 σετ, αρα 46 χρωμοσώματα.  To 23ο σετ ειναι το σετ χρωμοσωμάτων που καθορίζει το φύλλο του ατόμου. Αν έσhεις 2 Χ είσαι κοπέλα τζαι αν έσhεις 1 Χ τζαι 1 Υ είσαι αντρας και το κέφι σου θα κάνεις. Τα ωάρια τζαι τα σπέρματα έχουν 1 χρωμόσωμα που το κάθε σετ, δηλαδή 23 στο σύνολο. Τα σπέρμαζωάρια έχουν είτε Χ είτε Υ. Αν το σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ωάριο έσhει Χ τοτε ιτς έι γκέρλ, αν έσhει Υ τοτε ίτς έι μπόι.
Δαμέ τερκάζει ένα απλό τέξτ μπουκ παράδειγμα. Αν ένα άτομο έχει 3 κόπι (copy) του χρωμοσώματος 21, συνήθως γιατί το ωάριο που το οποίο προήλθεν, λανθασμένα έσhει 2 χρωμοσώματα 21 αντί 1, τοτε το άτομο πάσχει απο τρισωμία 21, κοινως, το άτομο έσhει συνδρομο Ντάουν. Υπάρχουν διάφορων ειδών τρισωμίες, αλλά για πολλά χρωμοσώματα εν υπάρχουν ατομα με τρισωμια γιατι είτε το ωάριο δεν μπορεί καν να γονιμοποιηθεί, ή αν μπορεί, δεν επιζεί.

Το DNA των χρωμοσωμάτων απαρτίζετε απο γονίδια. Το τί ειναι γονίδιο ειναι ένα μεγάλο θέμα τζαι θα το αναλύσουμε σε ένα μελλοντικο μάθημα. Για τουτο το μάθημα, ειναι σημαντικό να καταλάβουμε οτι αφου έχουμε 2 χρωμοσώματα που κάθε είδος, τοτε για κάθε γονίδιο έχουμε 2 κόπι, ενα που τον παπά μας τζαι ένα που την μάμμα μας.

Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα Μεντελικής κληρονομικότητας. Ο Μέντελ ήταν ένας αθκιασερος μοναχος που εκαμνε πειράματα με μπιζέλια τζαι έτσι ανακάλυψε μερικους "νομους" της κληρονομικότητας οι οποίοι συχνά αναφέρουνται ως μέρος της "κλασσικής γενετικής". Φυσικά πολλά χαρακτηριστικα κληρονομουνται με αλλους τροπους αλλά εν θεμα που μονο του.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα Μεντελικής κληρονομικότητας σε μια απλοποιημένη μορφή για τους σκοπους τουτου του ποστ. Ουλλοι ξέρουμε για της ομάδες αιματος. Το γονίδιο που εν υπεύθηνο για την ομάδα αίματος έρκετε σε 3 "γευσεις" Α, Β τζαι Ο. Ο κάθε ένας που μας έσhει 2 γονίδα αρα δύο που τες 3 γευσεις. Αν έσhεις ΑΑ, τοτε είσαι ομάδα Α, ΒΒ είσαι Β τζαι ΟΟ είσαι Ο. Αν όμως είσαι ΑΒ, έισαι κατηγορία που μονος σoυ τζαι έσhεις ΑΒ τζαι είσαι τζαι το πιο σπάνιο είδος. Αν έισαι ΑΟ, τοτε υπερισχύει το Α, τζαι εισαι Α, αν εισαι ΒΟ, υπερισχύει το Β. Με μια εξέταση αιματος μπορεις να ξέρεις αν είσαι Α, Β, Ο ή ΑΒ.

Ας πάρουμε λοιπόν το παράδειγμα της Πρασινο-οικογένειας. Ο φάδερ είναι Ο, αρα εν ΟΟ γιατι έν υπάρχει άλλος τροπος να είσαι Ο. Η μάδερ είναι Α, τζαι χωρις πιο εξιδικευμένες αναλυσεις, εν μπορείς να ξέρεις αν είσαι ΑΑ ή ΑΟ. Η Πρασινάδα τζαι η Ξιπ ειναι Ο, αρα ΟΟ.
Για να φκουμεν εμείς Ο σημαίνει η μάδερ εν ΑΟ, γιατι επιάσαμε ενα Ο που τον φάδερ τζαι ένα που την μάδερ.  Η Πελλ όμως εν Α. Ο παπάς όμως μονο Ο έσhει να της δώκει, αρα η Πελλ είναι ΑΟ.

Τα γονίδια Χ τζαι Υ εν κατεβατο που μόνα τους έτσι αν θελετε μπορουμε να το αναλυσουμε σε αλλο ποστ.

Αν σας ενδιαφέρει κανενα θέμα παραπάνω, λετ μι νόου τζαι αν κατέχω να το αναπτύξουμε.... Πορωνουμε να μιλω για επιστημονικά θέματα!! Για απορίες, πλιζ ψιλοστε το χέρι σας τζαι ρωτάτε ελευθερα, τζαι ελπιζω να ξέρω να σας απαντήσω. Οι βιολόγοι της παρέας να συναχτουν να βοηθήσουν λίον πλιζ.....

34 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον μάθημα. Τι ακριβώς είναι η βιοχημεία πρωτεϊνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ara an kapios ine AO ke allos BO ta pedia mpori na vgoun oti nane? A? B? AB? Ke O?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Πρας είσαι μέσα στο νου μου. εχτές τη νύχτα διάβαζα για τις ομάδες αίματος και την κληρονομικότητα. Ουάο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης να πούμε για να μεν ανοίξουμε φάλιες ότι με την ομάδα αίματος μπορείς να αποκλείσεις κάποιος να είναι ο πατέρας του μωρού, πχ αν η Πελλ ήταν ΑΒ κάπου η πρασινομήτωρ και ο φάδερ θα είχαν πρόβλημα, αλλά δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Psipsinel: Η Πρας θα σου δώσει άριστα.

    @Mana: Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι μόνο με την ομάδα αίματος που βρίσκεις τον φάδερ... Υπάρχουν στοιχεία στο DNA τα οποία επαναλαμβάνονται σε διαφορετικούς αριθμούς ανά άτομο τα οποία χρησιμοποιούνται ως πιο εξειδικευμένα τεστ... Αλλά τεστ πατρότητας στη δική σας ευκολία? γουόρρυ νοτ! τώρα και στο σπίτι σας

    http://www.google.com/products/catalog?hl=en&client=safari&rls=en&gs_upl=92954l96299l1l96741l12l10l2l0l0l5l318l1900l0.6.2.1l10l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1281&bih=680&q=paternity+test&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=16350120059175293305&sa=X&ei=vwiETqzGEYbUgQeutr0a&ved=0CIYBEPMCMAE#ps-sellers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα. 1η φορα γραφω αλλα διαβαζω καιρο.. Χαιρομαι. Ηδη εδωκιμασα και συνταγες σου. Το τσιζκεικ το αμερικανικο εδιχασε τα πληθη μου αλλα μια αλλη φορα.
    Τα παιδια που γενιουνται ερμαφροδιτα? η που εχουν ομοφυλες σεξουαλικες προτιμησεις δεδομενου οτι ειναι απο την γεννηση τους που οριζεται.. επαρακαμα το.. Φιλια Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποτε έshει έτσι μάθημαν, εγώ εννα είμαι έξω στην αυλή να παίζω μάππαν.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "σπερματοζωάριο". Το σπέρμα (πληθυντικός σπέρματα είμαι αρκετά σίγουρη ότι δεν υπάρχει αλλά είναι χαριτωμένος ο τρόπος που το σκέφτηκες) είναι το σύνολο των σπερματοζωαρίων και των σπερματικών υγρών -μην με αναγκάσετε να μπω σε πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!

    Αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχάθηκα κάπου πριν το σχεδιούι...
    πάω έξω να παίξω μάππα με τον τουίστετ :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα εν τα βασικά τούτα, ελάτε πίσω να μάθετε.... Πρας πέ τους για τες μουγιες τζαι τα πιζέλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Φυσικά πολλά χαρακτηριστικα κληρονομουνται με αλλους τροπους αλλά εν θεμα που μονο του" τι εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. E Twistedddddddd εγώ παίζω μακκοπόρταρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ινβ: Πορτάρης είμαι εγώ ρε. Εν dibs που γεννησιμιού μου τούτο. Εσένα εννα σου δώκω ένα κοντάρι να αππιάς πουπάνω που τους αντιπάλους για να τους αποφεύγεις!

    @Neerie: Ήντα θέσην παίζεις, αγαπητή;

    @Rosa: Έλα να μας φέρνεις τον πάγο τζιαι σιωπήν!

    @Πρας: :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πάω και εγώ στην αυλή με twisted, invictus και neerie! εν παίζω μάππα αλλά I can cheer!

    που εννά έχουμε social sciences εννά ξαναμπώ μες την τάξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κυρία κυρία παρασύρουν με οι άλλοι που παίζουν έξω. Να μείνω ή να πάω και 'γω;
    Ούφουυυυυ άρεσε μου όμως το μάθημα και εκατάλαβα και τις ομάδες αίματος. Εν τα εθυμούμουν που το σχολείο!
    Νομίζω ενα μείνω στην τάξη προς το παρών. Ράνια ενα πρέπει να τσίαρ ον γιουαρ ον φορ νάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στη θέση 33
    όι εν κελλίν τζείνον

    playmaker

    καλάν μεσοθετικός

    στα διαλείμματα τζι εγώ cheerleader

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχ πάντα το ήξερα ότι είμαι κατηγορία που μόνη μου και ότι είμαι σπάνιο είδος... αχ η κορυφή έχει πολλή μοναξιά... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ψιψινελ
    Όπως το ακριβως το είπες ένι!!!!!A gold star for you!!!! :))))))) Θα κάτσεις πρώτο θρανίο πίστα!!

    @Μάνα
    :)))
    Παντως εν ένοιωσα να πιαίνει πουποτε αλλου ο νους μου....ενομιζα είχα τον πάντα μαζι μου.... :Ρ

    Εν όπως το είπες όμως...που την ομάδα αίματος μονο μπορεις να αποκλείσεις τζαι τζεινον οι πάντα, γιατι μπορει συμπτωματικά, να μεν μπορεις..... Εσhει αλλους πολλους τρόπος για πατέρνιτι τεστ....

    @Κ.Β.
    Τελειωνε γραψε κανένα ποστ περι του θέματος!
    :)))))

    @Μαρία
    Ω!!!!! Καλωσόρισες επισήμως καλο τζαι θενκκιου για το κομμεντ τζαι που έκαμες το τσιζκέικ! Το οτι εδίχασε τα πλήθη με ενδιαφέρει να μάθω παραπάνω....Χμ.....

    Ναι έσhει πολλές τρισωμίες του χρωμοσώματος 23 αλλά τζαι άλλες παθήσεις για το ερμαφροδιτισμό. Αλλά νομίζω θα το βάλλουμε στο ποστ για το χρωμόσωμα 23. Για τις σεξουαλικές προτιμήσεις, ένιξερω το literature, τζαι τι μελέτες υπάρχουν. Επειδη ειμαι της άποψης "ο κάθε ένας στην προσωπική ζωή σπίτι του κάμνει ότι θέλει" ενεν κάτι το οποίο έψαξα.....αλλά εν ενδιαφέρον θέμα.

    @ΤΤ
    Κλείσε μας την πόρτα πισω σου πλιζ τζαι θενξ που εφκήκες που μόνος σου....γιατι από οτι σε συγκοφκω, θα σε έφκαλα εγω εξω στα πρώτα λεπτά! :))))

    @Δρ Σποκ,
    Θενξ για την διόρθωση τζαι που το ειπες ευγενικά οτι εν χαριτωμένος ο τροπος που το εσκέφτηκα, αν τζαι γουι μπόουθ νόου ιτς νοτ! :)))
    Όπως ειπα, δεν εκαμα ποτέ στην ζωή μου μάθημα περαν των ελληνικών στα ελληνικά, ετσι ενιξέρω τες λέξεις....Θενξ τζαι οτιδηποτε αλλο λαθος λαλεις μου.

    @Νίρι
    Ατε ρε.....εχάσαμεν αλλο έναν...χατες πίαινε τζαι εσυ με τον τουίστετ τζαι κλεισε μας την πόρτα....έχουμε έαρκοντισιον

    @Σμίλι
    Εδωκές πάνω στην "ειδηκότητα μου"!!!! Γιουπι!!!! Μπορώ να μιλώ για ώρες!! Θενξ για την ερωτηση γιατι θα μπορω να γράψω ποστ με αφορμή "γιατί εσεις το ζητήσατε" τζαι όι για να γίνω πρίχτισσα!

    @Ροσα
    Κορη ναι εν τζει που βασικά....αλλα λάου λάου....αφου η μισή μπλογκοσφαιρα ήδη επίεν να παίξει μάππαν! Για τα μπιζέλια μπορω να πω τζαι ωραιότατη συνταγή με το κρέας! :)

    @Ίνα
    Εν ειμουν πολλά ξεκάθαρη σόρρυ, έσhεις δίκαιο. Πολλά καλή ερωτηση......Εννοούσα με "κανόνες" εκτος της Μεντελικής κληρονομικότητας. Υπάρχουν τζαι γονίδια που εν linked τζαι αμαν έσhεις το ένα έσhεις τζαι το άλλο κτλ κτλ.....

    @Ινβ
    Χατε παιδι μου Ινβ, πίαινε τζαι εσυ στην μάππα.....αλλά οι μετα στο τεστ να έρτεις να μου πεις, μα εν το ειπες τουτο στο μάθημα.....

    @ΤΤ
    Θελω να βαλλω τζείνο το εμοτικον που νευριάζει αλλά επειδή ενεν σκάιπ δαμέ ένιξερω, έτσι θα αρκεστω στο Γκρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!

    @Ράνια
    Χαχαχα Ρε social "sciences" που θα ελάλεν τζαι ο Σhέλτον....εν νομίζω να κάμουμε ετσι μάθημα σε τουτο το μπλογκ.... Ελα μια κιμωλία που το πίνακα, να παίξετε "Βασιλέα" εσεις που εν θέλετε μάπππππα....

    @Μαριλου
    Μανα μου ρε...έμεινες εσυ! θενξ! Αν τυχει τζαι παεις με την Ράνια τζαι τους άλλους τους ταραξιες, εν τζαι εν να σε παρεξηγήσω....(φορ νάου)

    @Μουνλάιτ
    Πε μου έκαμαν σου ιδιαίτερα εσένα;;; :ΡΡΡΡ

    @Νίρι δε ρετερν.
    Εδωκα κιμωλία της Ράνιας για Βασιλέα...θελεις τζαι λάστιχο;;;

    @Ουφ!!!
    Πάντως είμαι Ο- ετσι θα ήταν καλά να με έσhεις που κοντά αλλά εγω να σε έχω μακρια!!!!!! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ θέλω να μας εξηγήσεις αυτό:
    "Πριν την ωορρηξία----> αυξημενες πιθανότητες για κοριτσι, αφου τα αρσενικά σπερματοζωάρια εξασθενούν μέχρι να ωριμάσει το ωάριο και τα προλαβαίνουν τα θηλυκα.
    Στην ωορρηξία ή λίγο μετα---> αγορι γιατί τα αρσενικά ειναι ταχύτερα και προλαβαίνουν να γονιμοποιήσουν πρώτα αφου τα θηλυκα αντεχουν μεν, ειναι πιο αργα δε."
    Το βρήκα από εδώ http://www.teleiosgamos.gr/forum/viewtopic.php?t=5659 και πιο κάτω στην ίδια σελίδα έχει πιο αναλυτικά την εξήγηση.
    Για πες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρώτα από όλα να πω ότι δεν έχω καμία αμφιβολία ποιος είναι ο πατέρας των κόρων. άτε γιατί όπως πάτε θα βάλετε αμφιβολίες του Μοτορτζή.

    Δεύτερο, κόρη Joy είσαι έγκυος μάνα μου τζαι προσπαθείς να δεις αν θα κάμεις γιο ή κόρη;

    οι γόνιμες σου μέρες εξαρτώνται από την ημέρα που θα έχεις ωορηξία. τα σπερματοζωάρια βουρούν με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα αν είναι Χ ή Υ. θεωρητικά, λένε πως άμαν ξέρεις την ημέρα σου μπορείς να παίξεις με το φύλο του μωρού.

    Σαν τες κόρες εν έσσιει. άκου που σου λέω. Πότε τα βαφτίσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. hmm... para omades aimatoes eperimena na exrisimopoiouses ta malia (straight vs curly) ws paradeigma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Joy Tears
    Εκοιταξα στα γρηγορα το λινκ...Η πρώτη μου αντιδραση στο θέμα εν οτι εν πελλάρες.... Τζαι χωρις να θέλω να φανω κατζια,που ενα σαιτ που τιτλος εν τελειος γαμος, εν εχω ψηλές απαιτήσεις γιατι εν θεωρω οτι υπάρχει έτσι πραμα.

    Ενιγουει εψαξα λιο το θέμα (κανενα 10λεπτο). Από ο,τι φαινεναι εν απλα θεωρίες....δεν εσhει τιποτε επιστημονικά αποδεδειγμένο. Scientific evidence shows little or no correlation...

    Νομίζω στο θέμα ισχυει το "Πρωτος/η!" που ελαλουσαμεν οταν ειμασταν μωρα. Δηλαδη βαλουν τα σπερματοζωάρια "απου ρέξει" τζαι οποιον φτασει πρώτο. Που τζαμε τζαι τζει εν φαινεται να υπαρχει τεκμηριωση οτι τα Χ ή τα Υ ευνοούνται σε διαφορετικές συνθήκες.

    @Μάνα
    Εν ειπαμε τιποτε για τον Μοτορτζη....μεν βαλλεις λογια στο στομα μας α!

    Μαλλον εν που θελει να κάμει μωρο....τζαι ψαχνει το θέμα, όι γιατι έκαμεν το ήδη!

    Νομίζω η λέξη κλειδί ειναι το "λενε". Σι αμπαβ ρισπονς του Τζόι Τίαρς.
    "Σαν τες κορες εν έσhει" λαλουν το τζαι οι Πρασινογονεις. Τωρα θα μου πεις εν εχουν/έσhετε γιο για να ξέρουν....

    @Δρ Π.
    Μετα ήταν να μεν μπορω να αντισταθω στην αναφορα των disulfide bonds γιατι θα μπαινουμε στα χωράφκια μου, τζαι μετα αντι ποστ, θα εγραφα κατεβατα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάνι μάνι εφκάλετε με τζιαι έγκυο! Εν είμαι έγκυος, είπα να χωρέσω στο νυφικό ως του χρόνου τζιαι μετά κάμνω μωρά! Για το συγκεκριμένο site...επροσπάθουν να θυμηθώ τι ελάλε η θεωρία που άκουσα για τούτο το πράμα για να σε ρωτήσω αλλά εν εθυμούμουν. Έγραψα στο google "πώς να κάνεις άγορι" τζιαι η πρώτη σελίδα που μου έφκαλε ήταν τούτη.
    Επειδή είδα ότι έσιει τζιαι όνομα η θεωρία λαλώ ότι μπορεί να έσιει βάση!
    Αλλά τελικά (για να επιβεβαιώσω) εν τέλια μαλακίες για τα αρσενικά πιο γρήγορα σπερμ και θηλυκά πιο ανθεκτικά σπερμ?
    (παρόλο που γενικά θα μου εφαίνετουν λογικότατο τα αρσενικά να είναι πιο γλήορα και τα θηλυκά να ζουν παραπάνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαίρεται! Σου γράφω και γω απο Αμέρικα και σε διαβάζω καιρό. Συγχαρητήρια για την προαγωγή και εις ανώτερα!!!

    Να σε ρωτήσω, παίζεις Foldit; Είμαι σίουρος ότι ξέρεις τι είναι αλλά για τους εκτός εν ένα 'παιχνίδι' που βλέπεις την τρισδιάστατη δομή της πρωτείνης και προσπαθείς να την διπλώσεις για να μεγιστοποιήσεις την ενεργεία. Πρόσφατα είχαν μια μεγάλη επιτυχία όταν ήβραν την δομή μια πρωτείνης που οι επιστήμονες προσπαθούσαν να εβρουν καιρό! Σπουδάζω medical physics οπότε κάτι ξέρω και γω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Μάνα
    Ειχα δικαιο! Ενεν έγκυος!

    @Τζόι Τίαρς
    Νομιζω εν όπως τες "συνταγες" των γιαγιάδων για αν θα καμεις αγορι/κοριτσι αναλογα αν η τζοιλιά εν έτσι ή αλλοσπως..... Ετσι το συγκόφκω εγω αν τζαι όπως σου ειπα δεν ειμαι ιδιαίτερα φαμιλιαρ με το θέμα.

    @Τζον
    Ου!!! Ενθουσιάστηκα τωρα που έγραψες κόμμεντ!!! Θενξ τζαι στα δικά σου!!! Τζαι γουέλκαμ στο μπλογκ επισήμως!!! :))))

    Foldit εν επαιξα όι. Ειμαι του εξπεριμένταλ εγω...αλλά επαιξαν οι κομπιουτεραδες....ειπαν κάμνει για λιότερον ειδικούς (εν ειδικοι τάχα τζεινοι τρομάρα τους!). Ειδαμε τζαι το πειπερ τους στο Nature πριν λιες μέρες. Ο Άρχων ξέρει τον Ντέιβιντ Μπέικερ, τζαι μάλιστα εχουν τζαι πέιπερ μαζί γιατι ο Μπέικερ εισhεν στειλει τοτε ένα μαθητη να κάμει εξπεριμέντς στο λαπ μας. Μαλιστα μια φορα εγραψε του ο Αρχων η-μειλ τζαι εκαμεν με κοπι τζαι μετα λαλει μου ο Άρχων απάντα εσύ τζαι αγχώθηκα!!!!!

    Εσυ έπαιξες;; Πως σου εφάνηκε;;;

    Ερωτηση: Επειδή ειπες "προσπαθείς να την διπλώσεις" το φολτινγκ οφ προτινς εν δίπλωμα στα ελληνικα;;; Θελω επειγοντως να μάθω την μετάφραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ δίπλωμα το ξέρω που τη βιοφυσική και τις προσομοιώσεις που έκαμνα στο χρυσοπράσινο φύλλο! Έτο εν ποσκόλιο, εν με ενθουσίασε εμένα αλλά περί ορέξεως...απλώς ανάφερα το επειδή εν σάιενσ φορ όλ!!!

    θέλω την γνώμη σου σε κάτι παπερς που γράφω τωρά, να σου στείλω ενα μαιλ;;
    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @John
    Ε αμαν εν που το χρυσοπρασινο φυλλο πάω πασο. :)

    Εννοείται! prasinada@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ουουουου τούτα ξέρουμεν τα... βάλε τιποτε πιο δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. egw 8elw more info gia to protein folding and structure! eidika gia ta b amyloids ppleaseeeee kai prions pleaseeeeeeeeeeeee

    alopos en neurologos pou prepei na ginw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Roam
    Ρε, αφου εσυ ξέρεις τα τουτα τζαι με το παραπάνω! Πλας εσυ είσαι εξειδικευμένο ακροατήριο...Πρεπει να μπεις στο λεβελ 4 για τα amyloids. Αλλά εν σίουρα μεσα στα φιουτιαρ τοπικς!

    Αλλόπως να γίνεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. νομίζω πρεπει να καμουμε ενα διαδιχτυακό τζέρναλ κλαπ! Το CSI Cyprus να έχει την γωνιούδαν του για τους λλίγον πιο εξιδεικευμένους ας το πούμε.
    what d ya think?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολλά καλη ιδεά για το τζουρναλ κλαπ στο CSI. Αν ειναι όμως για να μεν κάμνουμε βαϊολέιτ τα κοπιράιτ ρουλς, να βάλουμε ρεφερενς τζαι οποιος το θέλει τζαι δεν έσhει άξες να το στέλουμε με ή-μειλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή