Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η κολλητή μου η Στέφανη

Με την Στέφανη εγνωριστήκαμε πριν 3 χρονια τζαι κατι. Στην αρχη εκαμναμεν παρέα δειλά δειλά μαζι με την αδερφή μου την Ξιππασμένη οταν ήταν τζαι τζείνη Αμερική. Τα τελευταία 2 χρονια εγω τζαι η Στέφανη καμνουμε πολύ παρέα τζαι την θεωρώ φίλη αν τζαι η Στέφανη αγνοεί την ύπαρξη μου......


Η Στέφανη που λέτε ειναι η μέση Αμερικανίδα νοικοκυρά (αν τζαι Καναδοεγγλέζα) που ζει σε ενα ωραίο σπιτι στα προάστια. Αυτη την στιγμή ζει στην Ατλάντα, Τζιώρτζια. Η Στεφανη που λέτε ειναι στέι χόουμ μαμ τζαι αρεσκει της πολλά η μαγειρική τζαι η ζαχαροπλαστικη. Διαβαζει βιβλία μαγειρικής τζαι αυτοσχεδιάζει. Το 1997 ειπεν της ο άντρας της, γιατι εν καταγράφεις τις συνταγές σου σε ένα σάιτ ονλάιν. Οπέρ και εγένετο! Σιγά σιγά το σάιτ της Στέφανης εφτασε σε σημείο να έσhει 5 εκ. κλικς το μήνα, με τους μηνες των γιορτών να φτάνει τα 12 εκ. κλικ!! τα τελευταία χρονια αρχισε να βαλλει τζαι βιντεο τα οποία βιντεοσκοπεί ο σύζηγός της τζαι πρωταγωνιστεί η ίδια. Το σάιτ της πλέον εγινε επιγχείρηση. Μορ ον Στέφανη χίαρ.

Με την μαγειρική αρέσκει μου να αυτοσχεδιάζω. Στην ζαχαροπλαστική ομως τα πραματα εν σηκώνουν πααααρα πολύ αυτοσχεδιασμό γιατι αν καμεις τσοφτες, θα σου φκουν λαθος αναλογιες με αποτέλεσμα γλυκισματα να γινουν λασπωμένα ή στεγνά, μπισκοτα να απλώνουν μεσα στο σινι κτλ κτλ.

Η Στεφανη ποτέ δεν με απογοήτευσε. Παντα με φκάλει ασπροπρόσωπη σε φιλους, συνάδελφους, πάρτυ κτλ. Τζεινο που μου αρέσκει στην Στέφανη εν οτι περιγράφει τις συνταγές της λιτά τζαι απέριττα, τζαι προλογίζει με διαφορες πληροφορίες τις συνταγές. Στα βιντεο της αρεσκει μου που θωρω μια απλη γυναικα να καμνει τις συνταγες. Συχνα αμα θωρουμε επαγγελματίες εναν άγχος πιάνει μας γιατί εν τζαι ειμαστε επαγγελματιες. Ενω οταν θωρεις την Στέφανη λαλεις, αφου μπορεί η Στέφανη γιατί όι τζαι εγω. Για εμας που ζουμε στην Αμερική η Στεφανη εν πολλά βοηθητική γιατι χρησιμοποιεί "λογικές" δοσολογίες. Τι εννοώ;;; Στην Αμερική ουλλες οι εταιρείες που κάμνουν βουτηρο ανάλατο για μαγειρικη, φκαλουν τον σε κουτια με 4 στικς βουτήρου, με κάθε στικ να ειναι 113 γρ. Όλες οι μάρκες κριμ τσιζ φκαλουν συσκευασίες των 227 γρ. Η Στέφανη εσhει τες συνταγές της με βαση στικ βουτηρου κτλ, ετσι καμνει την ζωή μας πολλά ευκολη.

Η Στέφανη εμαθεν μου να κάμνω τσιζκέικ....ξέρετε το Αμερικάνικο το σωστό.




Εμαθεν μου να κάμνω καπ-κέικς με καροτα τζαι μήλο, συνταγή που άλλαξα λιο τα υλικα τζαι εκαμα την κέικ.









Εμαθεν μου να κάμνω τσοκολέιτ τσιπ κουκις στα οποια επροσθεσα τσιπς που τεράτσομελο (χαρουπόμελο).






Εμαθεν με να κάμνω κατι τέλεια oatmeal raisin cookies.







Εμαθεν με να καμνω ενα κέικ με βατόμουρα τζαι κριμ τσιζ, ετσι ελαφρύ για τον καφε.











Εμαθεν με να κάμνω ολων τον ειδών καπ κέικς. Με κοκονατ, μπράουνι καπ κέικς, με γέμιση με κριμ τσιζ.







Εμαθεν με να κάμνω ενα (διπατο στην περίπτωση μου) Τζέρμαν τσοκολέιτ κέικ.





Τζαι σήμερα επεράσαμεν την βραδια μαζι.......εμαθεν με να κάμνω pineapple upside-down cake, ενα κέικ που πάντα ήθελα να κάμω αλλά εφοούμουν.... Μπορειτε στο τελος του ποστ να δειτε το βιντεο με την Στεφανη που δειχνει πως να το κάμετε. Οι πιο κάτω φωτογραφίες απο το φρεσκότατο κέικ φτιαγμένο απο τα δικα μου χεράκια!!!  Μόλις το αναποδογύρισα!!!

(Aν θελετε να βαλλω την συνταγή στα ιστομαγειρέματα με δικές μου επεξηγήσεις, πλιζ λετ μι νόου).










Γινετε τζαι εσείς φιλοι με την Στέφανη! Δεν θα χάσετε!



24 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χάσουμε αν την γνωρίσουμε..... δεν θα χάσουμε ούτε ένα κιλό!

    Νομίζω ότι θα πρέπει να έρτεις Κύπρο να ανοίξεις φαγάδικο τζαι να διάς επιδόρπιο τα γλυκίσματα που κάμνεις με τες συνταγές της Στέφανης.

    Υ.Γ. με τον λοαρκασμό, να τους φέρνεις τζαι θκυο-τρεις καρτούδες με ονόματα διαιτολόγων ή γυμναστηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση: Αντί φαγάδικο, Μαειρκόν.... "Το Μαειρκόν της Πρασινάδας".

      Διαγραφή
    2. Ε ναι μαειρκόν. Ακου φαγάδικο! Ειμαστε παραδοσιακοί τυποι....Προτείνω "Το Μαειρκόν της Πρασιναδούς" για να δωσει ετσι ενα πιο χωριατικό, vintage touch!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου ρε Πρας που κάνεις αναφορά στην πηγή σου! Τι πράμα η Στέφανη σου α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται! Εν να περιπαιζουμαστε! Εν κατάλειπο τζαι της δουλειας! :Ρ

      Διαγραφή
  3. Ετσι κολλητες να εσχεις!

    Πρεπει να την γνωρισουμεν τζαι της Αχαπαρης ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοουμαι αμπα τζαι πιάσει η Αχάπαρη την Στέφανη που τη 80'ς φράντζα της!

      Διαγραφή
  4. Πρασιναδα μου γουαου!! ΜΑ θωρε ποσα γλυκισματα!! πιιιιι!! εχω μιαν απορια ομως... το τεραστομελο που το βρισκεις μες την αμερικη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκεις το ως carob honey αλλα εσhει τζαι σαν τα chocolate chips που ομως εν που τερατσόμελο!!!!Φυσικα σε λια καταστηματα το βρισκεις. :))))

      Διαγραφή
  5. Εν το πιστευκω! Εν το αγαπημένο μου σαιτ για συνταγες τζαι τα μπισκοτα της μηχανης πουνκάμνω εν δική της συνταγη! Αλλά εν ηξερα για αυτην. Εδοκίμασα κάμποσα που τα μπισκότα της τζαι το λεμον κεικ της πιο παλία. Εν πολλά καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α!! Τζαι εγω τα μπισκότα εν που τζαμέ! Το λεμον κέικ...χμ...θα το δοκιμάσω καλό! Τι εχω τα πειραματόζωα δαμέ στο λαπ!!!!

      Διαγραφή
  6. Αα την έχω στο FB γιατί και μένα μου αρέσει να ασχολούμαι με την μαγειρική!! Στα ελληνικά σαιτς ''Οι συνταγές τις παρέας'' έχουν πολλά και με αρέσει ν βλέπω φώτος. Τόσο καμμένη! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω την εχω στο εφ μπι αλλα επειδη εν πολλοασχολουμαι, βλεπω που το σάιτ. Τες συνταγές της παρέας ειδα τες 3-4 φορές αλλα κατι εν με ενθουσιαζει..ισως το φορματ που εν λιο μουντό, η δοσολογιες που καμια φορα εν παράξενες...ενιξερω....κατι εν μου κάθετε. Επισης το θεμα με τα ελληνικά φαγια το κατεχω ετσι εν χρειαζουμαι βοηθεια για τζείνο! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  7. ίντα καλά που ασχολείσαι με την κουζίνα! εγώ εν το κατέχω ρε μπέστυ..με την ζαχαροπλαστκή όμως πάω τα πιο καλά που την μαγειρική ακριβως επειδή έχει structured συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέστυ εν τζαι γινεται να τα καταφέρνουμε σε ουλλα! Αν σου άρεσκε θα ανακατώνεσουν τζαι θα ησουν καλή ειμαι σιουρη. Για να μεν τα καταφερνεις σημαινει απλα εν σε ευχαριστεί..... :)))

      Διαγραφή
  8. πάντως με ότι σου έμαθε η Στέφανη εμένα άνοιξε μου την όρεξη μου...
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς και εσυ να την κάμεις παρέα! Εν τζαι εχω την αποκλειστηκότητα! :)

      Διαγραφή
    2. δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση να τα φτιάξω :ΡΡΡ

      http://www.youtube.com/watch?v=TxhPplhJ7yo

      :-))))

      Διαγραφή
  9. Μα εν πολλά επαγγελματικό το βίντεο της φίλης σου..φαντάζομαι ο άντρας της έγινε ειδικός στις λήψεις από ψηλά...καλά μαγειρέματα...έβαλες με σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα αφου εν επιγχειρηση πλέον! Ειδες αντα απλα τα δειχνει! Πιασε μια σπατουλα τζαι μια κούπα τζαι αρκεψε τζαι πάρ'τα σε καμια προβα του συγκροτήματος! :Ρ

      Διαγραφή
    2. μα λαλείς σιόρ? να γίνουμε οι "Σεφοροκάδες"???

      Διαγραφή
  10. Ξέρω να κάμνω αμερικανικό τσησκεηκ τζε ωραίον κάροτ κέηκ... Να ανοίξω τζε εγώ σαητ τζε να φκάλλω ριαλλια? :ρ ηντα καλα. Αρεσκουν μου τουτα τα success stories.

    ΑπάντησηΔιαγραφή