Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μαντάμ Πρασινάδα

Πέρσι έτσι εποχή εγυρευκαμεν με την γνωστή πλέον Κυπραία φίλη μου τζαι μια άλλη Ελλαδίτισσα φίλη, καρναβαλίστικες στολές. Ο "Αλλος Κυπραίος" έκαμνε Χαλουίν πάρτι τζαι αποφασίσαμεν να πάμε.

Οταν ανακοινωσα την αποφαση μου να πάω, εσhοκαριστήκαν οι πάντες, ινκλουντινγκ μι! Είσhεν να ντυθώ καρναβαλιστικα, που το 2000. Τότε ήμουν Κύπρο, 6η τάξη, τζαι ήμουν σε μια παράφωνη χορωδία παραπληγικων και φίλων. Το σωματείο των παραπληγικων έκαμνεν καρναβαλίστικο πάρτυ τζαι επρεπε να πάμε τζαι μάλιστα ντυμένοι! Τοτε εντυθηκα κάτι πάρα πολλά πρωτοποριακό, τζαι καλου κακου βάρτε στο σπίτ ντάιλ το νουμερο για να καλέσετε ασθενοφόρο γιατί το καρδιακό εν το γλυτώνετε μόλις θκιεβάσετε τι εντύθηκα..... Εντύθηκα.....(αγωνία....ντραμς να παιζουν.....) κρέιζι σάιεντιστ!!!!!! Εβαλα το λαπ κόουτ που ειχα στο σχολείο, εβαλα το άσπρο πουκάμισο του σχολείου πουκάτω, παπιγιον μαυρο, πεννουες μες την τζέπη, τζαι εφόρησα τα παλια μου γυαλιά της μυωπιας που την εποχή τον έρλι 90'ς. Αναμάλιασα το μαλλίν τζαι εκαμα το ενα πασανάκατον κότσο τζαι δέαρ γιου χαβ ιτ. Εντύθηκα τρελός επιστήμων, κάτι που τελικά ήταν πολλά καλή προβλεψη για το μέλλον.

Πριν το 2000 ειχα να ντυθώ (καρναβαλίστικα εννοείται) που την 6η δημοτικού. Στα παιδικά μου χρόνια που το νηπιαγωγείο τζαι ως την 6η δημοτικου, πρέπει να εντύθηκα 3-4 φορές τσιγγάνα. Οταν έσhεις μακρια μαλλια τζαι σγουρα, εν θέλεις τζαι παπά να σου τω πει οτι θα έκαμνες άνετα την τσιγγάνα. Εγω εντυθηκα παραπάνω φορές τσιγγάνα τζαι που την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που έκαμνεν την Ερατω στους ψιθυρους καρδιας με τον νυν Δήμαρχο Γκλέτσο.

Το άλλο μεγάλο σουξέ ήταν επίσης στο νηπιαγωγείο, που την πρώτη χρονιά εντυσεν με η Πρασινομήτωρ, αν είναι ποτέ δυνατόν, τομάτα (χωρίς ν στην αρχή παρακαλώ). Ήμουν σαν την τομάταν την γεμιστή....το καπέλον μου ήταν τζείνον το πουπάνω της τομάτας που το κοφκουν για να βάλλουν γέμιση τζαι μετα κλιουν το πουπάνω! Μάλιστα τότε, το 86-87 διπλα που το σπίτι μας πρίν γίνει πολυκατοικία ήταν ένα χωράφι που εγέμωνεν μαργαρίτες κίτρινες. Εχω άπειρες φωτο ντυμένη τομάτα μεσα στες μαργαρίτες!! Παλε καλά να λαλείς που εν με ντύσαν τζαι πιπέρι πράσινο ή κανένα βαζανούδιν! Εν μπορώ να πω όμως, στες φώτο είμαι πολλά κιουτ ως τομάτα.

Αφήνουμε όμως το φλασh μπάκ τζαι επανερχόμαστε στο πέρσι. Επίαμε με τες κορούδες να έβρουμε τίποτε να ντυθούμε. Το κακο είναι οτι το Χαλουίν στην Αμερική, εν μια μέρα που οι κοπέλες ντύνουντε όσο πιο slutty μπορουν. Ουλλα τα κουστουμια δηλαδή εχουν το σλάτι μπροστά. Θελεις να ντυθείς μάγισσα;; Εν μας κόφτει έχουμε μόνο σλάτι μάγισσα. Θελείς να ντυθεις Αλικη στην χωρα θαυμάτων; Εχουμεν ωραίοτατη σλάτι Αλις.... ως τζαι η σταχτοπουτα ήταν σλάτι!

Τζαι επειδή εγω είμαι κορίτσι που σπίτι τζαι μια σοβαρή επιστήμων ένεξερα τι να ντυθω. Ήβρα όμως ένα φορέμα εποχής 1920, στύλ τσάρλεστον που μου έκαμνε....ήβρα τζαι τερκαστα φτερα τζαι ιδου!


Φτάνει η νύχτα του επίμαχου πάρτυ. Βάφουμε λιο πιο έντονα από οτι συνήθως, φορώ το φόρεμα, βαλλω ένα ψευτικό μαργαριταρένιο κολιε με ασορτι βρασhιόλι τζαι κάτι στρασάτα σκουλαρίτσια, φορω ψιλοτάκκουνα τζαι είμαι έτοιμη. Φορώ τζαι τα φτερά για να με δώ στον καθρεύτη, τζαι αντί να δω μια κοπέλα ντυμένη 20'ς ή ξέρω γω τί, θωρω την Μαντάμ Πρασινάδα....Αμαν είσαι πληθωρική (που θα ελάλεν τζαι ο Αντρέας που αφήνει κόμμεντς), το συγκεκριμένο στυλ σε μεταλλάσει σε Μαντάμ Πρασινάδα που κάλιστα θα εμπορουσε να ήταν πρωταγωνίστρια στην Ελένη την Πόρνη.

Ερκετε η Ελλαδίτισσα φίλη με τον μπόιφρεντ να πάμε στο πάρτυ τζαι παθαίνουν το πρώτο μινι καρδιακό. Τυχαία ήταν τζαι τζείνοι οι 2 ντυμένοι περίπου το ίδιο στυλ αλλά η φίλη μου εφαίνετουν όπως έπρεπε τζαι όι Μαντάμ. Απτόητη, πιάνω τα φτερα στο σhέρι τζαι πάμε.

Ο 'Αλλος Κυπραίος μπάι δε γουέι εν μας ελάλεν τι θα ντυθεί, ετσι ουτε του είχα πει εγώ τι θα ντυθώ. Εθελεν να εν σαπράιζ αρα εν είπα ουτε εγω για να εν αμοιβαίο! Παμε τζαι τί θωρούμε; Ο Άλλος Κυπραίος κάτι μεταξύ νονού της νύχτας τζαι επισης πρωταγωνιστή στην Ελένης την πόρνη! Εντύθηκεν Αμερικάνος "πιμπ"!! Ειμασταν, δεν το συζητώ το τέλειο δίδυμο. Σιουρα ούλλοι θα μας επήραν για μέλη της Κυπριακής μαφίας! Στο πάρτυ περιτον να πω ότι ήταν ουλλοι σάινετιστς τζαι γκίκς. Ένας μάλιστα είσhεν ντυθεί τζαι Σhροτιτζέρ!! Εφόρεν κουστουμι τζαι εκυκλοφόραν με ένα κουτί με ένα ψευτικο γατάκι μέσα! Για όσους ξέρουν φυσική/φυσικοχημεία ήταν τοσο νέρντι που ήταν τρομερά αστείο!

Εν το μεταξύ, τα φτερά μου εξιπουπουλιάζαν παντου.... Στο τέλος της νύχτας είχαν ουλλοι που ένα φτερο για σουβενίρ που την Μαντάμ Πρας! Ο καημένος ο Άλλος Κυπραίος εβρισκεν φτερά για μέρες..... τζαι 7 μήνες μετά οταν έπακετάρισκεν για να μετακομίσει, ήβρεν το τελευταίο ροζ φτερό....

Τζαι επειδή ο Άλλος Κυπραίος εν στα CERN τωρα τζαι γυρεύκει κάτι μποζόνια, φερμιόνια, κτλ, λείπει η ψυχή των πάρτυ,  έτσι φετος εμείναμεν χωρίς πάρτυ. Άρα η Μαντάμ Πρασινάδα δεν θα κάμει εμφάνιση, τουλάχιστον φορ νάου....



Υ.Γ. Εγυρευκα μες το αρμάρι ενα τρικό τζαι έδωκα πάνω στο φόρεμα τζαι ειπα να σας πω την ιστορία.

15 σχόλια:

  1. Ήταν επικό το πάρτυ... εμείς με τον Μαρκορά θυμάσαι; που ήμουν η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων και ο Μ ο Χιλιανός μεταλλορύχος που εμπήκε στην τρύπα να με φκάλει? χαχαχα γκουντ τάιμς! Άτε φέτος ήβραμε πάρτυ με θέμα κόμικς! Θέλω να είμαι η Βίλμα Φλίνστοουν (ειδικά αν δεν αποτριχωθώ κιόλας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα!!Καταρχάς επήρε σου πολλή ώρα να σκεφτείς ότι ήθελες να ντυθείς κρέιζι σάιντιστ; Λαλείς αν είχες ντυθεί κάτι άλλο να ήσουν τζίνο το πράμα τωρά; Δεύτερον και μένα η μάμα μου έντυσε με ντομάτα που ήμουν νηπειαγωγείο και επιμένει ότι ήταν που τις πιο έξυπνες ιδέες που είχε ποττέ, στην ίδια κατηγορία βάλει και την χρονιά που με έντυσε μανιταράκι.
    Εμένα άρεσε μου πολλά τζίνο που εντύθηκες και ειδικά για το Σικάγο εν πολλα γουαο.!
    Να πάτε και φετος κόρη!Κάμετε κρασh κανένα πάρτυ στην ανάγκη. Το Βουϊ ήβρε και τι θα ντυθεί!Εν πολλά γουαο η ιδέα της!Άρεσε μου (η Βίλμα είχε τρίχες όμως). Να ντυθείς και ΄στ Μπέττυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ήξερες που μιτσιά το μέλλον σου, ότι εν να γινείς επιστήμων; Πάλε καλά.

    Τελευταία φορά που ντύθηκα ήταν στο δημοτικό πριν ... χρόνια που καλύτερα να μην αναφέρω, και είχα ντυθεί νότα! Τζαι έννοιωθα άβολα θυμούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πι.ες:εξήχασα να ρωτήσω πριν. Εμένα γιατί μου ακούγεται γνώριμος τούτος ο Σhροτιτζέρ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΩ το φουστάνι σουυυυ!!!!!!
    ΕΝ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!

    Ο Schrodinger τοπ, εν το συζητώ, τζαι τωρά που το λαλείς σάννα τζι έχει μέρες να μας κάμεις μάθημα....;;;

    εγώ πάλε ντύνουμαι ακόμα, έστω και υποτυπωδώς...

    ωραίο ποστ, και άρεσε μου το νοσταλγικό στο τέλος με τα λέφτοβερ φτερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xaxa inta jairoi, thimaste? Eperasame oraia ontos! Klaps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στα party στο big bang ντυνούνται ούλλοι superman!! ή lord of the rings!!

    νομίζω mid-eighties ήταν πολλά της μόδας η τομάτα! έχει πολλούς late twenties/early thirties με παρόμοιες φωτογραφίες!!

    γιατί δεν κάνεις εσύ party??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. btw entithika jai go tomata pou imoun mitsis, mid-late 80s!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντύθηκα τζι εγώ τομάτα (90s) αλλά εγώ εντύθηκα τζαι φραουλίτσα τζαι πασχαλίτσα. Μανία με τις κόκκινες στολές!!

    Χαχαχα!! Εν έχαννε η στολή σου, έπρεπε με τον άλλο Κυπραίο να εστήνατε τζαι κανένα σενάριο (τύπου ελένης πόρνης) τζαι ήταν να κάμετε θραύση! Θα μπορούσατε να γίνετε τζαι πλούσιοι!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ ήμουν καρότοοο!!! πολλά κκιούτ καρότο!!!! :) Έχω να ντυθώ κάτι που το δημοτικό... Στο πρώτο ή δεύτερο έτος εφόρισα μια μάσκα με φτερά μαύρα. Πιάννει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @K.B
    χαχαχα! Ξεχνιούνται έτσι φάσεις!!! Φετός βαρκούμαι κόρη.....

    @Μαριλου
    Η αλήθκεια εν ότι εν μου επήρεν πολλή ώρα...ενομίζω να έπαιζα ρόλο γιατι τωρα θα ήμουν τσιγγάνα επιστήμων....
    Όντως ήταν γουάο! Εντυπωσίασα τον ίδιο μου τον εαυτό!!
    Τελικά πολλές τομάτες....καρότα μανιτάρκα....χμ....

    @Σμιλί
    Ε στα 18 εν ήμουν ήμουν τζαι τόσο μιτσια.... Ναι ήξερα το που πολλά μικρή ηλικία...Ημουν που τότε λίον προβληματική!

    Νότα;;;; Χαχαχα απορώ πως ήταν το κοστουμι!

    @Δε ριτερν οφ Μαριλου
    Λαλείς να έσhει κανένα Σhροτιντζερ στο Χάρυ Πότερ;;;;

    @Μουν..
    Λαλείς να το πουλήσω στην μαύρη αγορά το φουστάνι & τα φτερά;;

    Ναι έσhει μέρες να κάμω μάθημα & να γράψε Μπιγκ Λαπ Θίορι....εν τζαιρός...

    @Αλλος Κυπραίος
    Εσυ κακούργε! Που έφυες τζαι άφηκες μας για ενα νετρίνο αδειανό, για ένα CERN. Ελπίζω τωρά να εκατάλαβες, Σικάγα τί σημαίνουν!

    @Ράνια
    Μεν ανησυχεις τζαι τζαμέ εισhεν έτσι πράματα....Ήταν ακριβώς όπως το Μπιγκ Μπανγκ!
    Πολλή τομάτα έπεσε!!
    Εχω πολλή δουλειά τούτη την εποχή τζαι καθόλου ορεξη/χρόνο να διοργανώσω πάρτυ.....

    @Α.Κ.
    Πεεεε σουξέ η τομάτα!!! Μανα μου ρε...τζαι ήσουν τζαι αγοράκι εσυ...Ετραυματίστηκες ανεπανορθωτα;;;

    @Μ. Χείμαρρος
    Αλλή τομάτα δαμέ! Πεεεε Ευτυχως εγω εγλυτωσα το φραουλίτσα/Πασχαλίτσα... Πολλή κότσινο τζαι μάλιστα δεν ήταν καν της κυβέρνησης τοτε!

    Χμ..λαλείς...Τωρα πον να ξανάρτει να συρουμε πάνω ξανά τες στολές!!

    @Ρόσα
    Πιάνει όσο πιάνω εγω σαν κρέιζι σάιεντιστ...(άρα εν πιάνει).
    Καρότο;;; Χχαχαχα σκέφτουμαι τα χορτούθκια για καπέλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέρκι μόνον εγώ να μεν εντύθηκα ντομάτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. :):):):) Πριν από 15 περίπου χρόνια ασχολούμουν με κάποια προβλήματα (στην κατηγορία των constrained optimisation problems) σε διαδικασίες παραγωγής δομικών στοιχείων για τον τομέα των μεταφορών που είχαν ως κύριο συστατικό ίνες ή υφάσματα. Ένα βασικό πρόβλημα ήταν η πρόβλεψη του του σχήματος που μπορούσε να πάρει το ύφασμα ως συνάρτηση της γεωμετρίας τους δομικού στοιχείου. Διαβάζοντας το άρθρο σου και βλέποντας την εικόνα με το φουστάνι έχει από χθες που μου θύμησες όλα αυτά και μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες εικόνες για το πως μοιάζει η μαντάμ Πρας :):):)... Αχ αυτή η φαντασία ενός μηχανικού :):) Όπως λέω πάντα, ο κάθε πελλός με την λόξα του… :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Καϊσι
    Κανένα αλλο λαχανικο/φρούτο;;; Αν όι τοτε, πόσο μεγάλη είσαι κόρη;;; :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

    @Αντρέας
    Ετσι ακριβώς! Δηλαδή εν αναλογα σε ποιον εν πάνω το ύφασμα...
    Χαχαχαχα ενιξέρω αν θέλω να ξέρω πως φανταζεσε την Μαντάμ Πρας! Ελπιζω μόνο να εν καλή εικόνα τζαι όι φοητσιάρικη!! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή