Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Το ταξίδι συνεχίζεται......

Είχα πει στον εαυτό μου οτι θα αφήκω το μπλογκ για λίες μέρες/εβδομάδες γιατι οτι τζαι να εγραφα θα μου εφκαινε δακρυβρεχτο τζαι μουντό. Ομως μετα που τα τοσα μηνύματα στο προηγουμενο ποστ τζαι μετα που αλλα τοσα που επιασα μέσω ήμεϊλ, εθεώρησα οτι το να το αφήσω θα ηταν το λιγότερο αγένες απεναντι σας. Σας ευχαριστω πραγματικά απο καρδιάς τζαι καμνετε με να χαίρομαι ακομα παραπάνω που εκαμα τουτο το μπλογκ.

Αν δουμε το "θέμα" μου σε σύγκριση με οτι συμβάινει γυρώ μας,  τοτε το δικό μου θέμα πιθανό να εν τελείως ασήμαντο τζαι κάμνω το τόσο, τοοοοοοοοόσο. Δικαίως που την μια κάποιος θα μου πει κόρη μου συνελθέ, μεν εισαι αχάριστη! Εσhεις την υγεία σου, εσhεις την δουλειά σου, ενω αλλοι χανουν τις δικές του,  οι μισθοί πεφτουν αλλά εσυ πιάνεις αυξήσεις τζαι εσhεις ενα μάστρο που σε εκτιμα τζαι όι μόνο στα λόγια. Που την άλλη ειμαι τζαι εγω ενας ανθρωπος πολλα πιο ευαίσθητος απο οτι νομιζουν πολλοί. Επιτρέψετε μου να πω τζαι εγω κατι που πολλά, μα πάρα πολλά σπανια είπα στην ζωή μου, οτι δηλαδή  "δεν είμαι καλα".

Ειμαι που τους ανθρώπους που εχω αντιφατικά στοιχεία στο χαρακτήρα μου. Ειμαι πάρα πολλά δυναμικός ανθρωπος, εχω γνώμη τζαι εμαθα πλέον να την λαλώ τζαι με τα χρόνια ανακάλυψα οτι ειμαι ψυχικά ενας σχετικά δυνατός τζαι υπομονετικός ανθρωπος που ξέρω να σφίγγω τα δόντια στις δυσκολίες. Οσο δυναμική τζαι δυνατή ειμαι ομως, τοσο ευαίσθητη ειμαι, απλα η ευαισθησία εν μου φαίνεται (πιθανό δεν την δείχνω) ετσι οι υπολοιποι θωρουν μονο το δυναμισμό.

Ειμαι εκ φύσεως πολλά αισιόδοξο πλάσμα αλλα τζαι ταυτόχρονα πολλά ρεαλίστρια με τετράγωνη λογική. Παντα ελπίζω για το καλύτερο, βλεπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο τζαι πιστευκω οτι οι καλοί ανθρωποι αξίζουν τζαι παίρνουν καλά πράματα (ψυχικά πράματα εννοώ). Που την άλλη ομως ειμαι τζαι ρεαλίστρια....ξέρω οτι τα αισιόδοξα πιστεύω μου πόσες πιθανότητες εχουν να γινουν πραγματικότητα....Απλά εν αφηνω τις μικρές πιθανότητες να μου στερούν την ελπίδα στο ονειρο, γιατι πιστευκω οτι ενας ανθρωπος χωρις ονειρα τζαι αισιοδοξία, εν ενας μίζερος ανθρωπος. Ετυχε τουτες τες μέρες να μου πουν 5-6 ατομα την ίδια φραση "ο Θεός κλεινει πόρτες αλλά ανοιγει καμαρόπορτες".  Αισιόδοξη φράση....Πιστευκω ακράδαντα οτι ουδεν κακόν αμιγές καλού. Η Πρασινάδα των 18 χρονων πιθανόν να επιστευκε τζαι την φράση των καμαρόπορτων του Θεού. Η Πρασινάδα ομως των 30 πιστεύκει οτι κανένας Θεός εν κλεί ή ανοιεί πορτες. Τες πορτες εμεις τες κλείουμεν τζαι εμείς τες ανοίουμε....τζαι καπου καπου θελουμε την βοηθεια ενός αλλου ανθρωπου που μπορεί να μας δώσει μια ευκαιρία να ανοιξουμε μια πορτα...

Το τι μου συμβαίνει μπορώ να το εξηγησω καλύτερα με μια φραση αγγλική. "An overdose of reality has kicked in". Με λία λογια εδωκεν μου η πραγματικότητα μια πανω στην κελλέ τζαι εσηρεν με λίο χαμε. Φυσικά διπλα μου πάντα ειναι η οικόγενεια μου τζαι μερικοι ελαχιστοι φιλοι.....αλλα οπως τζαι να το κάμεις, οσο κοντα τζαι να είσαι ψυχικά, τα χιλιάδες χιλιομετρα εν παύουν να ειναι χιλιάδες. Τζαι οτι τζαι να κάμεις, οσο καλα τζαι να περνάς στην δουλεια, γυρίζεις την νυχτα σε ενα διαμέρισμα άδειο. Τζαι οσες φωτογραφίες τζαι οσα βίντεο τζαι όσα ήμεϊλ τζαι οσα Σκάιπ βίντεο κολς τζαι να κάμεις, ενεν το ίδιο.

Απλά θελω τον χρονο μου να ανασυγκροτηθώ....να ξαναμπαλανσαριστεί η ζυγαριά της αισιοδοξίας τζαι του ρεαλισμού.

Στην τετάρτη τάξη του γυμνασίου, ειχα ενα καθητηγή στο μάθημα των ελληνικών των οποίον εθεωρούσα εξαιρετικα ηλίθιον αναμεσα σε πολλά αλλα. Ηταν που τζείνους τους ανθρωπους που ηθελεν απλα να παπαγαλίζουμε τζαι οχι να κατανοούμαι τζαι να καλλιεργούμε την κριτική μας σκέψη με αποτέλεσμα να με εκνευριζει αφάνταστα.  Οταν εκάμναμε την Ιθάκη του Καβάφη επροσπαθούσεν να μας πεισει οτι η Ιθάκη ειναι ενα απαισιόδοξο ποιήμα γιατι ο ποιητής μας λέει ότι οταν φτάσουμε η Ιθάκη, η Ιθάκη θα μας απογοητεύσει γιατι ειναι κάθε αλλο απο αυτο που ονειρευομασταν τζαι οτι ήταν μια πλάνη που μας επαρέσηρεν. "Ετσι παιδιά, στο ερώτημα που πέφτει συχνά στις εξετάσεις αν ο Καβάφης ειναι αισόδοξος ή απαισιόδοξος ποιητής, να απαντήσετε απαισιόδοξος τζαι να το φέρετε τουτο σαν ενα παράδειγμα για να τεκμηριώσετε την αποψη σας."

Λιες εβδομάδες μετα ειχαμε διαγώνισμα. Επεσε η ερώτηση "Θεωρείτε την Ιθάκη αισιόδοξο ή απαισιόδοξο ποιήμα;" Εγραψα του ενα κατεβατό για το γεγονός οτι την Ιθάκη την θεωρώ ενα εξαιρετικά αισιόδοξο ποιημα γιατι ο Καβάφης εν ρεαλιστής μεν, λαλεί μας οτι πιθανόν οταν φτάσουμε στην Ιθάκη να απογοητευτούμε......αλλά εν πειράζει, εν λογικό γιατι ειχαμε εμεις ειχαμε τις μεγάλες προσδοκίες που την Ιθάκη. Η Ιθάκη πάντα ηταν η Ιθάκη. Εμεις στον μυαλό μας την εμεγενθύναμε τζαι την ωραιοποιήσαμε. Το σημαντικό και ελπιδοφορο εν οτι εμαθαμε τοσα πολλά στην διαδρομή. Τζαι ακομα τζαι να την εβρουμε πτωχική οπως λαλει ο ποιητής, εμπειράζει γιατι θα βαλλουμαι πλωρη για μια αλλη Ιθάκη. Ο ανθρωπος πρεπει να ειναι σε μια συνεχής αναζήτηση για μια Ιθάκη. Ποτέ δεν πρεπει να φτάνεις μια Ιθάκη τζαι να λαλείς οκέι εν καλά δαμε θα μεινω για πάντα χωρις να προσπαθω για ακομα κατι.

"Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δεν θά'βγαινες στον δρόμο."


Δυο μέρες μετα εφερεν μας τα διαγωνίσματα μας πίσω τζαι σαν μου εδίαν το 98% μου ειπεν μου "Να ξέρεις οτι διαφωνω τζαι έσhεις αδικο, αλλα επειδη ανέπτυξες το θέμα σωστα τζαι εφερες παραδειγματα που δειχνουν οτι εμέλετησες, εν εμπορουσα να σου βαλλω πιο χαμηλό βαθμο. Επρεπε να θεσω διαφορετικά το ερωτημα, να ερωτουν εξηγηστε γιατι η Ιθάκη μπορεί να θεωρηθεί απαισιόδοξο ποίημα".

Την ιστορία τουτη με την Ιθάκη μου την εθύμισε καποιος σοφός κύριος σήμερα που μου εγραψε σε ήμεϊλ κάτι που ειπεν ενας αλλος σοφός κυριος. "Happiness is a journey and not a destination".  Ισως, μια εστω προσωρινή λύση ειναι να προσπαθήσω να εβρω λιγη παραπάνω "ευτυχία" στο ταξίδι μου τζαι να ελπίζω οτι στο δρομο μου θα βρεθεί τζαι κανένας συμπαραστάτης συνταξιδιώτης.

Το ταξίδι λοιπόν συνεχίζεται......

26 σχόλια:

  1. Το βλέπεις ρεαλιστικά και συγκροτημένα. Ωστόσο, το "τόσο τοοοοσο" που λες, δεν έχει καμία ισχύ. Έχεις όχι μόνο κάθε δικαίωμα, αλλά είναι και απόλυτα φυσιολογικό να αντιμετωπίζεις αυτό το συγκεκριμένο θέμα στη διάσταση που του αξίζει. Δεν είναι ασήμαντο και απόλυτα φυσιολογικά σου την έδωσε.

    Πρασινάδα, όσο σε διαβάζω μου αρέσεις περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στο σημείο που λαλείς για τες πόρτες. Εμείς καθορίζουμε το μέλλον τζιαι την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Φακκά μου απίστευτα να κάθεται ο άλλος να κλέει τη μοίρα του τζιαι να λαλεί ότι ο θεός εν τον βοηθά ενώ στην ουσία τζιήνος εν επροσπάθησε να το πετύχει.

    Υπομονη Πρας μου :)
    Μπορεί να σου έφιεν λλίο το καράβι σου τζιαι να περνάς που τρικυμίες αλλά σύντομα θα επανέλθεις στη σωστή διαδρομή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Everything in life happens for a reason"

    "Ουδέν κακόν, αμιγές καλού"

    "It's gonna be all right in the end. If it's not all right, it's not the end"

    και επίσης

    "Life is too short to remove USB safely"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαμογέλα κορίτσι. Μόνο έτσι θα περάσουν τα δύσκολα. Δεν είναι εύκολο το ξέρω.

    Μ

    p.s. The more I read you the more I realize we have so much in common. If only I could see the glass half full instead of half empty.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Χαίρομαι που το ταξίδι συνεχίζεται!
    2. Ο καθηγητής σου τότε δεν είχε υπόθεση.


    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw eksenerwsa
    ethela ena pio action-filled provlima

    alla tzeino me to happiness being the journey aresen mou para polla, pao fb na to postarw

    ha ha

    soul and nerve pras, soul and nerve.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=9tRepZdoRmY
    αρέσαν μου πολλα τούτα που έγραψες πράς μου..εγώ πιστεύκω οτι αμα κλείει μια πόρτα ανοίγει ενα παράθυρο.. θέλει τζαι λίιη βοήθεια που μας για να ανοίξει όμως..υπομονή!! χχ
    http://www.youtube.com/watch?v=DhAvN4ZOrQI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν εντάξει να πέφτεις ψυχολογικά, εν απολύτως φυσιολογικό, μόνο έτσι μπορείς να ξανανακαλύψεις τον εαυτό σου ή να τον re-invent αν θέλεις. Εξάλλου θα σου πω τζίνο που μου λέεις εσύ πάντα, ο φοίνικας ξαναγιεννίεται που τις στάχτες του. http://www.youtube.com/watch?v=bSJ1suXiZ2I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρας εσυγκίνησές μας! Ένα virtual hug, τζαι του skype ένα (bear) (=(hug) δοκίμασέ το!) τζαι σύντομα θα τα πούμε και από κοντά, πιστεύκω υπό καλύτερες συνθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Κολόνα
    Το "τόσο, τοοοοοοοσο" εν γιατι θεωρω οτι παντα πρεπει να καμνουμε ενα step back and take a look at the bigger picture τζαι ισως την αλλη οψη των πραγματων....Επαναπροσδιοριζει τις προτεραιότητες.

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...:))))

    @Μαρια Μαγδαληνή
    :))))))) Τζαι τα δικά μου οταν το έγραφα.

    @Φουρνόφκιος
    Ετσι οπως το λαλείς.....ευτυχως εν εδωκα σε πολλα μεγαλο παγοβουνο να γινω τιτανικός, απλα πρεπει να πατσαρω κατι πραματα ποτζεί ποδα.

    @Ινβίκτους
    Πολλα κλισε μαζι φιλτατε αλλα αποζημείωσεν με το τελευταίο γιατι I always remove the USB safely.


    Αυτο κάμνω. Στην δουλειά να δεις τι θεατρικές παραστασεις διω...λες τζαι εν συμβαίνει τιποτε....Εκαλέσαν με του χρονου να παίξω στην Επίδαυρο αφου!

    Υ.Γ. Εν default setting το θεμα με το ποτηρι....Δυσκολα αλλασει αλλα it does με λιγη προσπάθεια. :)))

    @Αενιμα
    1. Είναι η μόνη επιλογη.
    2. Γι'αυτον τον αποκαλεσα επιεικώς ηλίθιον.
    χχχχ

    @Sike
    Σορρυ ρε για το ξενερωμα....ενεν τοσο φαντσμαγορικό το θέμα μου.....Το καταδύναμην.


    :))))

    @Tall Girl
    Μονο εσυ θα εμπορουσες να μου βαλλεις τουτα τα βιντεο. Παντως το Finding Nemo ειναι ισως ενα απο τα αγαπημένα μου "παιδικά που καμνουν τζαι για μεγάλους". χχχχχ

    @Μαριλου
    Ναι....τουτο που σου λαλω παντα πιστευκω το....σε ετσι περιπτωσεις εγω πεισμώνω ακομα παραπάνω....

    Υ.Γ. Ειπαμε επεσα στα βαρετα, αλλα όι τζαι Χαρυ Ποτερ! :Ρ

    @vanilla
    :))) Ενα απο τα αγαπημένα μου τραγούδια του Λειβαδά! Ακουα το που τον τζαιρο που ημουν μαθήτρια.... Πολλά ομορφο.

    @Άλλος Κυπραίος.
    Ε τι να καμουμε...φκαινουν μου τζαι τουτα περαν των βλακειών για να γελούμε....Θενξ ρε τζαι θα τα πουμε συντομα....


    @Ράνια
    Μπεστι ευχαριστώ για τουτο
    http://hang-overed.blogspot.com/2012/06/to-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω την εντυπωση οτι έχεις πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που σε "κτυπησε" ξαφνικά. Θέλει το χρόνο του να το επεξεργαστεις. Τα φιλιά μου και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέλεις την αλήθκεια; Έκαμες με τζιαι έκλαψα. Όπως μου ελαλούσαν τζι εμένα πριν λιο τζαιρό...δώκε χρόνο στον εαυτό σου. Η ζωή εν μια περιπέτεια. Τζιαι φυσικά εν το ταξίδι που μετρά, όι ο προορισμός. Γι' αυτό μπες στο ρόλλερκοστερ που λέμε ζωή τζιαι προσπάθω με όσες δυνάμεις έχεις να το απολαύσεις. Να θυμάσαι...τα καλύτερα έπωνται!!! :) xxxx <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Σμιλι
    Να απλα πρεπει να δω τα νέα δεδομενα τζαι να δω τι θα καμω....Ευχαριστώ :)

    @Λου
    Εν μου αρεσκουν τα ρολερκοστερ....αλλα ετσι ενι η ζωή......Ναι θέλω να πιστευκω οτι τα καλύτερα επωνται, τζαι οσο αρκουν, τοσο καλυτερα θα ενουν... :) χχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουφ.. εγώ πάλε εχάρηκα με τούτο το πόστ γιατί δείχνει ότι θωρείς τα πράματα πολλά συγκροτημένα τζαι σωστά τζαι ρεαλιστικά. Οντως το να πέφτεις λίγι ψυχολογικά σε κάποιες φάσεις εν απόλυτα φυσιολογικό, αλλά αμαν το αντιμετωπίζεις έτσι έν σε φοούμαι!

    Δύναμη Πράς μου τζαι ούλλα εννα παν καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τίποτε μπέστυ - είδα το στο fb και I thought of you:)

    φτιάξε ενα cheesecake με extra nutella! οι στεναχώριες εν καλύτερες when they are covered in chocolate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Καϊσι
    Η ζωή συνεχιζεται οτι τζαι να γινει...μονο τα δεδομένα αλλασουν... Ευχαριστω :)

    @Ρανια
    Θενξ μπέστι! Για την νουτέλα θα περιοριστω στο frozen yoghurt γιατι καμνουμε τζαι δίαιτα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πρασινάδα μου , ευχαριστώ ! το κείμενο σου έδωσε μου τρομερή αισιοδοξία, συνέχισε το ταξίδι για την προσωπική σου Ιθάκη και είσαι πολλά συγκροτημένο άτομο για να μην αφήσεις το καράβι να βουλιάξει !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρασουλινα μου εσενα δεν σε φοουμαι γιατι εισαι που τους ανθρωπους που προκοφκουν, γιατι βλεπουν μπροστα με αισιοδοξια τζαι θεληση.

    Εισαι πιο κοντα στους δικους σου τζαι στον τοπο σου, που πολλους που ξερω, που ενω εν δαμαι, εν φευγατοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Αυτομολημένη
    Χαιρομαι που σου άρεσε.....Τζαι ναι εννοειται οτι δεν θα βουλιάξει το καραβι...ετο απλα εβαλεν λια νερα μέσα... :)

    @Γρουτα
    Ευχαριστω Γρουτούδα για τα καλα σου λογια :) Κάμνω ότι μπορω.... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πρασιναδούλι εν θα σου πω τίποτε να σε παρηγορήσω, έτσι κι αλλιώς είπαν τα ούλλα οι πιο πάνω, έχεις τα πόθκια σου στην γη και τα χέρια σου στα σύννεφα και σε θαυμάζω γι αυτό! εν οκ να είσαι On the down side for once. χρειάζεται. Αλλά να ξέρεις ότι ό,τι και να γράψεις θα είναι καλοδεχούμενο, έτσι κι αλλιώς u r a hell of a blogger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λαλεις μεγάλες κουβέντες αμαν αναφερεις την λέξη θαυμασμο....Ευχαριστω ομως ένιγουέι!! Τζαι σε ευχαριστώ για το hell of a blogger! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή