Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Μίσhιγκαν.......

Την Κυριακή που λέτε είμασταν καλεσμένοι στον Καρλ. Βασικά ο Καρλ έσhει μαθητές που εν co-advised με τον Αρχων...οι λεγομενοι κομπιουτεράδες. Που το εργαστήριο μόνο εγω ήμουν καλεσμένη λόγω της εγγονής της Windings, θεμα που αναπτυξα άπειρες φορές στο παρελθον.

Ειχαμε ραντεβου η ώρα 10 π.μ να περάσω να πιάσω τον Νεπαλέζον τζαι τον Οκλαχομα. Ωσπου να τους πιάσω τζαι να φκουμε πα'στο χάιγουει έγινε 10:30. Επιασα τους τζαι εξεκινήσαμεν....Ο Καρλ ειπεν μας να πάμε κατα τις 11:30 τζαι εμείς εβάλαμε στόχο τες 12. Ο Καρλ εστειλεν μας οδηγίες...μανα μου ρε...ξιχάνει οτι ζουμε στην εποχή του GPS!

Με τες οδηγίες τζαι ένα καροτ/απολ κέικ ανα χείρας τζαι το google maps στο iPhone εξεκινήσαμε. Επειδή ηταν περίπου η ίδια διαδρομή για τα άουτλετ στορς τζαι η Πρασινομήτωρ, Ξιπ τζαι Πελλ εκπαιδευν με καλα, ήξερα ένα περιπου τα βασικα. Σε 1 ώρα τζαι 20 λεπτά (είμασταν τζαμέ).
Συνοδηγός στο να πάμε ήταν ο Νεπαλέζος. Πολλά καλο παιδι, κοινονικότατος. Σε καποια φαση λαλω του που πάμε τωρα τζαι εν μου έδωκε σημασια. Πετασσετε τζαι ο Οκλαχομας τζαι λαλεί μου λιον δύσκολο να σου απαντήσει με το να κρατα τες οδηγιες ανάποδα τζαι το iPhone να εκλείδωσε με μαυρη οθόνη.

Μόλις επεράσαμε τα σύνορα της Ιντιάνας τζαι εμπήκαμε μες το χωρκουι που έσhει εξωχικό ο Καρλ, ήταν λες τζαι είσαι σε άλλον πλανήτη. 2 λεπτά που τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο τζαι εβρεθήκαμε μεσα στα δάση με κατι χαριτωμένα σπιτάκια. Σε λια λεπτά είμασταν σπιτι του Καρλ. Οι πρώτοι 3 καλεσμένοι είχαν φτασει (ενας νεαρός καθηγητης χημειας με υφος χιλιων καρδιναλίων με την γεναικα του για τους οποίους θα αναφερθω μετά τζαι μιαν άλλη γεναίκα πιο μεγάλη, >60 στη οποία επισης θα ανφερθω μετα) τζαι ετοιμάζουνταν να παν μια βόλτα. Ειπαν μας θα μας περιμένουν να παρκάρω. Επήρα τζαι το κέικ. Η γυναικα του Καρλ ενθουσιάστηκε γιατι το καροτ κέικ εν το αγαπημενο της. Η γυναίκα του Καρλ εν το ακριβώς αντίθετο του (=Καρλ to the power of -1). Σκεφτου ότι εν εβραία μεγαλομένη στο Μπρονξ τζαι έσhει προφορά όπως την μάμα του Χάουαρντ στο Μπιγκ Μπανγκ Θίορι. Μια γεναίκα δυναμική, φωνακλου, με τα αστεία της τζαι με περιγραφές που φτάνουν στην υπερβολή.

Επιαμεν που λες τον περίπατο. Εσταματήσαμε να δουμε την λίμνη τζαι την παραλία. Μα τί ωραίος που ήταν ο ουρανός...τζαι μια συννεφκια πολλά γλυτζια... 

Μετα επίαμε προς το σπίτι. Ξαφνικά εσταμάτησεν ο Καρλ τζαι έδειξεν μας τουτο το δρόμο. Λαλεί μας "θέλεις μιαν ώραν να διασταυρωσεις τουτο τον δρόμο! χαχαχαχα!" (χιουμορ όπως του παππου μου ο Καρλ). Βλέπετε ο ένας δρόμος με τον άλλον έχουν 1 ώρα διαφοράς. Ο Αρχων εν άντεξεν τζαι είπε οτι το αντίθετο, δηλαδή να σου πάρει -1 ώρα να πάεις αντίθετα, κάμνει "βάιολέιτ" πολλους νόμους της φυσικής. Επειδή εν πάνω στα σύνορα, μπορεί να πατας με το ένα πόδι Ιντιάνα τζαι με το άλλο Μισhιγκαν. Τζαι η Ιντιάνα εν με συγχυσμένη πολιτεία....Μερικά κάουντις εχουν ίστερν τάιμ τζαι μερικά σέντραλ!!! Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι το σπίτι του Καρλ έπεφτε στην περιοχή που με το Σικάγο έχουν 1 ώρα διαφορα!

Το σπίτι του Καρλ ήταν μες τα δέντρα....απίθανος τόπος!!


Η λίμνη Μισhιγκαν που την πλευρά του.....
 Μίσhιγκαν.
Ο δρόμος που έχει την δική του ιστορία....
Μετά επίαμεν πίσω τζαι σιγά σιγα έρκουνται οι υπολοιποι. Ο Άρχων με την γεναικα του....Φαινεται καλή τζαι φιλική αλλά εν τζαι ταυτόχρονα ψυχρή, πολλά διαφορετική που τον Άρχων. Ένα άλλο ζευγάρι πιο μεγάλων με την γυναίκα να έσhει κινητικά προβληματα. Ενα ζευγάρι κινέζων που συνεργάζετε ο άντρας μαζί με τον Καρλ. Η γυναίκα του με το ζόρι εσυνεννοάτουν στα αγγλικα. Η μεγάλη γεναίκα που ήταν ελεύθερη...λιο περίεργη αλλά φιλικότατη. Ειπεν ότι το καροτ κέικ μου ήταν "orgasmic" τζαι εμέιναν τα ουλλοι! Το άλλο ζευγάρι εν ένας καθηγητης χημείας με την γυναίκα του. Τζεινη αν ειπεν 3 προτάσεις ουλλη μέρα. Πολλά ψυχρη, άβαφτη άσαστη...ο άντρας εμίλαν στο πλυθηντικό εκ μέρους της...Τζαι οι 2 εκάμαν PhD στο Χαρβαρντ αλλά τζείνη τωρα πάει law school. Θέλει να γίνει patent lawyer. Τζεινος πολλά σνοπ....λαλουν το ουλλοι. Ενω οι γνωστοι καθηγητές έρκουνται απλά ντυμένοι , ο Καρλ έρκετε με το σhορτουδιν του κτλ, τζείνος κάθε μέρα εν κοστουμαρισμένος. Κατι πολλά ασυνηθιστο...ο μονος στο τεράστιο κτήριο μας.

Η γυναίκα του Καρλ εν το επίκεντρο. Στα 67 της έσhει ενέργια 25χρονης. Εμαίρεψεν μας τζαι επεριποιήθηκεν μας. Νοσοκόμα στο επάγγελμα τζαι τωρά έσhει πιο ψηλο, γραφειοκρατικό ποστο. Σε καποια φαση ειπεν τους "Πρας ις νάου έι μπεμπερ οφ άουρ φαμιλι μπικοζ σhι μάδερντ άουρ γκράντ-ντότερ γουιθ σόου ματς λαβ!" Μανα μου ρε...ηταν πολλά ευγενικό εκ μέρους της. Συνέχεια ελάλεν μου ποσο με ευχαριστεί τζαι ποσο ωραία τζαι θετική εμπειρία ηταν για την αγγόνισαν της το να έρτει μαζι μου 3 εφτομάδες στο εργαστήριο. Εγω φυσικά της είπα οτι εν πανέξυπνη κορουα, προσχαρη ευγενική...γιου σhουντ μπι πράουτ. Λαλεί μου ναι! επήρεν παραπάνω που τον παπά της (σημείωση εν η μάμα της κορους κόρη του Καρλ!!).

Ατε λαλώ μετα που τοσες κριτικές, να δοκιμάσω τζαι εγώ λίο κέικ. Πιάνω ένα κομμάτι τζαι λαλεί μου ο Άρχνων, "ιτς βέρι νάις εντ μόιστ, γκουντ τσόις!" Λαλώ το θενξ, εγω το έκαμα! Γουόου!! λαλει μου!! Γκρέιτ τζοπ! Γιου νόου άι γιουστ του μέικ κέικς μπακ ιν δε ντέι!

Σε κάποια φάση ακούω την να ανοιεί την πορτα της κουζίνας τζαι να φωνάζει προς την βεράντα "Πρας, Πρας! Σταντ απ!" Στεκουμε πανω εγω ασυναίσθητα.... τζαι λαλεί τζείνη, "δις ις δε γκέρλ χου μέιντ δε καροτ κέικ" τζαι πετάσσουνται 2 κκελέδες που την κουζίνα τζαι λαλουν μου "εξελεντ!" Ο Αρχων εφύρτηκε που το γέλιο.

Εγω σας ορκίζουμε έκαμα απλά ενα κέικ. Ετσι ξέρω, αμαν είμαι καλεσμένη να πέρνω κάτι. Εχτες ούτε οι μισοί εν επήραν κατι. Για τουτους ομως εν πράξη υπέρμετρης καλοσύνης. Εσκέφτουμουν σε αντίστοιχη  κατάσταση στην Κύπρο θα ανταγωνίζουνταν ποιά έκαμε το καλύτερο κέικ, γλυκό κτλ κτλ.

Για ένα παράξενο λόγο έν είχαμε παρα πολλές συζητήσεις για δουλειά. Η γυναίκα του Καρλ επροτίμαν να μιλουμε για το ντιπ που φέτα που έκαμε τζαι να με ρωτά για την ελληνική φέτα τζαι να μου λαλεί πως το αγαπημένο της ποτό εν η τσικουδιά (έι βέρι βέρι φάιν ντρινκ....μπερνς γιορ ινσάιτς γουιθ σατς έι πλέζαντ φίλινγκ!).

Ως τες 5 εφύαμεν....Ηταν μια ωραία μέρα...Ηταν καταπληκτικό πάρτυ τζαι ότι (κατα)πληκτικό πάρτυ εν τέλη. Αντα ωραία να έσhεις εξωχικό στο Μισhιγκαν!!!


13 σχόλια:

  1. Patent Lawyer εν καλή δουλειά. Αν και στην αμερική εν λίο outdated και κορεσμένο απο ότι ξέρω, πέτης να το ξανασκεφτεί (ιντα ναι !)

    Πολλά δυνατή φάση το σπίτι του παίχτη.

    (να το παίξω σπαστικός κκοπιουτεράς ? η γυναίκα του καρλ εν το αντίστροφο του αν εν καρλ^-1, χαχαχαχαχα)

    Επίσης το back in the day εν που τες ανώττερες φράσεις, γελώ πολλά έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wraio to (syntomo) taksidaki sou!
    omologw epethymsa ta ateleiwta amerikanika interstate (kai to cruise control)...
    y.g. mipws ennoeis tin mama tou howard...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουτα τα δάση εν που μου λείπουν που Κύπρο. Ουφου επεθυμησα καροτκεικ τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλά ωραίες οι περιγραφές σου..σάννα και είμαστε και εμείς εκεί!

    πόμπα η λίμνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι ένει άμαν έχουμε αυτοκίνητο αμερική πάμε όπου θέλουμε:) ας εν καλά το τζιη ππι ες.. πρέπει να εν πολλά συγχιστικό πάντως με τις ώρες, εν έδωκε κανένα σεμινάριο ο άρχων με τα βαιολέτιονς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εν αντέχω να μεν κάμω σχόλιο συνειρμό. άμαν θέλεις να βρεις κάτι βάλλεις πάνω το GPS δεν δηλώνεις ότι δεν ξέρεις που είναι η ΑΗΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ευρος
    Ρε τζείνη ήταν παγοκολόνα...σιγα μεν της κοντέψω να της πω τίποτε....Ασε που ενόμιζεν οτι αποτελεί κοινωνικό εργο με τα πτυχία της....

    Ναι πολλά δυνατη

    (Ηθελα να το γραψω αλλα εβαρκουμουν να έβρω το superscript.... xaxaxaxaxa)

    To back in the day χρησιμοποιώ το συχνα, αρέσκει μου τζαι μένα :)

    @ Δρ Π
    Εσύ που ήσουν στην Αμερική;;;; Πρεπει αλλόπως να πάω να θκιεβάσω τα παλια του μπλογκ σου. Ουφφου εγω εν εχω cruise control...

    Υ.Γ εν το πιστευκω το λαθος μου....απαναγια μου....εσασα το!!Να μείνει μεταξύ μας! Θενξ!!


    @Καϊσι
    Το δασος ήταν φοβερο...Γκρρρ εν εφκαλα φωτο...αλλα το πιο τοπ ήταν ότι ήταν τζαι πάνω στην λίμνη... Εγω εβαλα την συνταγή...τι περιμένεις;;;;;

    @Ράνια
    Θενξ ρε! Θα το βαλλουμε στην λίστα που τους τόπους που θα σε πάρω όταν έρτεις!

    @Νηπενθές
    Ναι...που τον τζαιρό που έπιασα αυτοκινητο (πρόσφατα) άλλαξεν η ζωή μου. Ναι εν πάρα πολλά συγχιστικό...Ευτυχως εγλυτώσαμεν το σεμινάριο...Επειδη εγελάσαμεν υπέθεσεν ότι ξέρουμε τα ουλλα!

    @Μάνα
    Ναι καλος ο συνειρμός αλλά ένα πραμα που εν εσκέφτηκες... Ξέρει τί εν το GPS;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πρὠην ανώνυμη από το Μίσιγκαν είμαι. Είδες έιδες διαφορά το Λέικ Μίσιγκαν από τη πλευρά του Μίσιγκαν; με τις αμμώδεις παραλίες και τα δάση; την επόμενη φορά αν πας πιο βόρεια, θα δεις ακόμα πιο όμορφα μέρη. Και τα ηλιοβασιλέματα είναι φαντασμαγορικά.

    Ντενίζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η λίμνη όλα τα λεφτά. Νομίζω θα πάω κανένα γυρό στο πάρκο της Αθαλάσσας σήμερα να μου περάσει. Το πιο κοντινό που έχουμε σε λίμνη στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ντενίζ
    Καταρχας να σε καλωσορίσω στο μπλογκ. Ναι, μεγάαααααλη διαφορα! Πρεπει σίγουρα να ξαναέρθω για να δω τα φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα και να "μπω και πιο μέσα" στο Μισιγκαν!

    @Αενιμα
    Ναι ρε, εν επίσης γλυκο νερό...εν εμπήκα ποτε μέσα...στο Σικάγο εν μου φατσάρει καθαρη για να μπω...Κοπιασε να πάμε Μισιγκαν! Κάτι άκουσα έσhει τζαι φαντασμαγορικά ηλιοβασιλέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι 2 με το έξελεντ... είμαι σίουρη ότι η μια εν πελάτισσα μου: φανταστικάααα.... έξελεντ..... φανταστικά.... έξελεντ.....φανταστικά....

    Το μόνο πρόβλημα εν ότι τζίνη ΑΥΡΙΟ έρκεται στο Γιού Ες οφ Έι... ήνταλως ήταν τζιαμέ τότε;;;;; Λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γούαο κόρη φαίνεται πολλά ωραίος ο τόπος που επήες.Εν ωραία στην Αμερική γιατί έχει πολλούς τόπους να πάεις,εν καλό τούτο.
    Ε άτε αφού τους ενθουσίασε το κέικ ενα αναμένουμε και μεις να το συμπεριλάβεις στο μενού του τ.κ πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Moonlight
    Ελπιζω να μεν δώκω πάνω τους....Ελπιζω να τους έστειλες αλλου...στα κακκκαφα του Ινταχο ας πουμε....


    @Μαριλου
    Ναι ήταν ωραία! Ναι η Αμερική (η λίη που είδα δλδ) εν πολλά ωραία. Ουφφου εν να καμω καμποσα για τουτο το παρτυ τελικα. Το καλο που σας θέλω να έρτετε....ή τουλαχιστον να γραψετε καμια πράξη/επεισόδιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή