Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η αβάσταχτη αγανάκτηση του επιστήμονα

Φαντάστου ντήαρ αναγνώστη ότι εν Πασχα. Επειδή είσαι προκομένος/η έκαμες φλαούνες. Μόλις εφκήκαν αχνιστές που το φουρνο τζαι είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις το δημιουργημα σου. Ενα δημιούργημα, που για να φτάσει ώς δαμέ, επαραγγειλες τυρί που χωρκό 3 εφτομάδες πριν, "ετζοίμιζες--εξύπνας-εποτζοίμιζες" (κάπως έτσι το λαλεί η θεία μου), ζυμάρκα τζαι προζύμια 4-5 μέρες πριν, εγόρασες σταφυδάκια πρώτο πράμα τζαι επιστράτευσες κόρες τζαι ανηψιές να σε βοηθήσουν με αντάλλαγμα λίες φλαουνες. Κρατάς την φλαουνα "πατωτήν" σταφυδάκια όπως σου αρέσκει (3-4 σταφυδάκια ανα μπουκιά εν το ιδανικό)  τζαι μυρίζεσε την.. Λαλείς "Ωχω μάνα μου" τζαι ακάνεις!

Τζαι όπως άκασες τζαι άρχισες να μασάς ανιλαμβάνεσε ότι είναι μια φλαουνα τέλεια στότσιν. Με το ζόρι καταπίνετε. Τζαι αγευστη...τζαι απογοητεύκεσε... Νευριάζεις γιατί ο κοπος της εφτομάδας σου επίεν έτσι του κώλου. Καταριεσαι τον τυπά που σου επουλησεν το τυρί. Θέλεις να ανοίξεις το παράθυρο τζαι να τες πετάξεις μιαν μιαν ώσπου φτάνει η κουτάλα σου τζαι να πάεις να γοράσεις που τον φουρνο, τζαι να βάλλεις της κόρες, ανηψιές κτλ να σου δώσουν όρκους αιώνιας σιωπης.

Έτσι έπαθα τζαι εγω σήμερα....απλά στην θέση της φλαουνας, βάλλε μια πρωτείνη, τζαι στην θέση του στόματος που ακάνει με αγωνία την αχνιστή φλαούνα, βαλλε ένα μηχάνημα αξίας ~$200,000.

Μάσhεσαι μέρες να μεγαλώσεις με αγάπη τα βακτηρίδια σου τζαι ας βρωμούν όπως τα αντρικά ποθκια που έσhει μιαν εφτομάδαν να αλλάξουν κλάτσες. Απομονώνεις με επίσης πολλήν αγάπη την πρωτείνην που σου εκάμαν. Της συμπεριφέρεσε με σεβασμό, αγάπη τζαι εκτίμηση...Τζαι πάεις να την βάλλεις μες το μηχάνημα, τζαι πας την οθόνη του κομπιουτερ ξαφνικά εμφανίζετε μια σκέτη απογοήτευση. Θέλεις να πιάσεις ουλλα τα φλασκς του λαπ τζαι να τα σπάσεις, να πιάσεις ουλλα τα σερολότζικάλ πιπετς  τζαι να τα τσακράς που την μέση τζαι να πετάσεις με μανία τιπς που το πιπέτ σου.

Όμως ντήαρ φέλλου σάιεντιστ, μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια....έτσι καταστάσεις όπως την σημερινή επέρασα τες πολλές φορές. Ουλλοι που ασχολουνται με την ερευνα σε εργαστήρια, επεράσαν την. Μάλιστα τα 3/4 της εργαστηριακής ζωής είναι αποτυχίες. Υπάρχουν όμως πολλά θετικά. Τα παραπάνω πράματα εν που τες αποτυχίες που τα μαθαίνεις. Στο κάτω κάτω κάμνουμε πράματα που πιθανότατα εν έκαμε ποτέ κανένας. Εν τουτο αφού το ωραίο της δουλειάς. Ότι το κάθε τι εν καινούριο. Προσπαθείς να διορθώσεις πρότοκολς, να σκεφτείς τρόπους να ξεπεράσεις τα τεχνικά εμπόδια τζαι αγωνίζεσαι... Αγωνίζεσαι για την ώρα που πα'στην οθόνη ενός κομπιούτερ ή πάνω σε ένα "τζέλλην" θα δέις το πολυπόθητο καλο αποτέλεσμα. Τζαι τζείνη η στιγμή καταλαβαίνεις ποιός εν ο λόγος που ασχολείσε με τουτη την δουλειά. Ο λόγος που ξυπνάς το πρωί. Γιατί "ανακαλύπτεις" μετα μετά που τόσο κόπο που εν κάτι καινούριο... Ξαφνικά ουτε καν θυμάσαι την σικκίρτιση.

(Χάτε ειπα σας τον πόνο μου. Μέρα αγανάκτησης σήμερα...αλλά ευτυχώς υπάρχουν τζαι άλλα πρότζεκτς που δουλευκουν.... Αμαν περιμένεις τζαι τα "περιοδικά" σου εν ακόμα πιο δυσκολο....Ερκετε σου να τα σπάσεις ουλλά τζαι να πάεις σπιτι τζαι να φάεις γλυκό κεραζάκι!! Εμαθα όμως πλέον ότι τες ημέρες αγανάκτησης, ακολουθουν μέρες θριάμβου, έτσι τζαι αύριο θα έβρω την δύναμη να πάω....)

22 σχόλια:

  1. Λαλείς το τζιαι η ίδια ρε Πρας μου. Αν δεν αποτύχεις, εν θα εκτιμήσεις την επιτυχία. Τζιαι αν δεν αποτύχεις, εν θα φτάσεις στην επιτυχία. Διότι κανένας εν πετυχαίνει που την πρώτη..

    Αναμένω τα καλά νέα σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. fae to cake sou pras sou gia na men ta spaseis ola!ego pu t eperimena tze den to efa meta out of the blue elou8ika t klama!atimes ormones!giavash giavash pu lalen tze i giagia mou! Kame ipomoni je 8a ertei i mera 8riavou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά καμνεις και γράφεις τα να με προετοιμαζεις..ξεκινώ φέτος την πτυχιακή μου εργασία στα λιποσώματα και εν ένας δοκιμαστικός χρόνος για να δω αν μου αρέσκει η έρευνα και αν θα συνεχίσω.. Ακούω που ούλλους ότι τα παραπάνω πειράματα αποτυγχάνουν!
    Νομίζω εννα είναι πολλά δραματική η πρώτη μου αποτυχία...θα σε ενημερώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις φλαούνες: Εμιλούσαμεν ένα πάσχα με την moonlight για τούτο το θέμα τζαι εκαταλήξα στο ότι για να γυρεύκουν οι μανάδες μας κάθε χρόνο συνταγή για φλαούνες, σημαίνει ότι πάντα θέλουμε τες να γίνουν καλύτερες. Άρα εννεν ωραίες τζαι αρα εχω δίκαιο που δεν τες τρώω.

    Όσο για τα υπόλοιπα, το μότο μου είναι "this too shall pass". Τζαι μετά που τούτο θα έρτει κάτι άλλο αλλά επειδή εμάθαμε πολλά που τες άλλες δυσκολίες θα είμαστε προετοιμασμένοι.

    Χαππι Σαντει και σου εύχομαι να σου ξεκινήσει και να σου παει καλά η επόμενη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. If you got it right the 1st time it would be no fun! και ήταν να χάσεις το motivation σου..ενώ τωρά πεισμώνεις to get it right!

    πήαινε σπίτι, φάε γλυκό κεραζάκι και αύριο πάλε ξανά απο την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έννα είμαι πολλά άσχετη αν πω ότι θέλω γλυκό κεράζι έννε;;;; (Oh well, εν τζαι εν η πρώτη φορά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να βάλλεις μπέϊκκιν ππάουτερ τζαι νάκκον μέχλεπιν μες τες πρωτεΐνες, είπουν σου 1000 φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Δρ.Π
    Καλου κακου να πάρω το γλυκό κεραζάκι μαζι μου εργαστήριο λαλείς;;;

    @TT
    Όπως είπα ουλλοι όσοι δουλευκουμε σε εργαστήρια, ειμαστε συνηθισμένοι....Τωρα αν μήτε άλλο ξέρουμε τι πράμα πρέπει να αλλάξουμε για να το σάσουμε το θέμα. Θενξ! :)

    @Νεκατωμένη
    Ατιμές ορμόνες!! Σέι δατ αγκέν! Ατε γιατί με βλέπω να της γράφω επιστολή πάλε....

    @Τζάσμιν
    Α!! Μα συνάδελφος τζαι εσύ! Που λιποσώματα ένιξερω...που σωματα με λίπος όμως ξέρω! :Ρ

    Η έρευνα εν γεμάτια αποτυχίες....στις 10 μέρες το πολύ οι 2 να σου φέρουν θετικά αποτελέσματα...Μεν σε βάλλει που κάτω έτσι ενι. Που τες αποτυχίες ομως εν που μαθαίνεις τα παραπάνω πράματα τζαι γίνεσε καλυτερος/η. Προχτες ενας αντεργκραντ στο εργαστήριο ενευριασε γιατι εν πετυχαινει τζεινο που θελει να κάμει παρόλο που του ειπα ακριβως πως να το καμει. Λαλω του εμπειραζει...τωρα πρεπει να κάμει τραμπολσhουτινγκ τζαι θα μάθει πολλά...

    Ναι ενημερωνεις με! Πάντα σhαιρουμε να βρίσκω άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα! :)

    @Ροσα
    Για τες φλαούνες εξαναείπες το...Εμενα αρέσκουν μου τζαι εξέφρασα την προτίμηση μου με πολλά σταφυδάκια...

    Εν το σκατο μπακ-γκράουντ μπέισλάιν τζαι εφκήκεν μου ψηλό.....Γκρρρρρ..... Ναι θα περάσει τζαι τουτο...ξερω τι να κάμω τωρα.

    @Ρανια
    Η τελευταία σου συμβουλή δείχνει ότι θα έκαμνες για τέλεια λαπ ασσίσταντ! Ξανασκέφτου το!!

    @Μουνλάιτ
    έχω λίον μες το ψυγείο....φυλάω το για εκτακτή αναγκη!

    @Ινβ
    Εν να μου παραφουσκώσουν τζαι μέχλεπιν γιαξ! Θα βάλλω λίον λαδι καλόν!

    @Ποστ
    Ναι όπου καλό πράμα = δημοσίευση!

    @Εβριμποντι
    Μεν ανησυχείτε! Η Πρασινάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ξανα προς το λαπ τραβά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχα..ναι αλλά μόνο λαλώ τα εν και εφαρμόζω τα κιόλας..δεν έχω υπομονή καθόλου! I would get easily frustrated..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχα κόρη έφυρες με!Μόνο εσύ θα μπορούσες να είχες συγκρίνει τις φλαούνες με τις πρωτέινες!Χαχαχα
    μπράβο ρε πρας που εν χάνεις το χιούμορ σου και την καλή σου διάθεση ποττέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @prasinada: pare mian glytzian flaouna ths anaris me kamposes stafides mesa... trigwnes opws tes ekamnen h giagia mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Rania
    χαχα! Τζαι εγω έτσι είμαι...δυο συμβουλες που ένηξερω αν εγω η ίδια θα ετήρουν!

    @Μαριλου
    Μόλις έφυα που σπιτι τζαι εμπήκα μεσα στο αυτοκίνητο, έστειλε μου ες εμ ες ο αγαπημένος σου ΠαΣχιΦα να μεν παω γιατι παν ουλλα κατα διαόλου...εκαμα κάτι δουλιούες τζαι ήρτα πίσω σπίτι....

    @Δρ Π
    Εγω να πάρω ότι θέλεις, το πρόβλημα εν που να τες έβρω;;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλειπες και εκρούσαν το λάπ;;;
    Είδες όμως α;Είπε σου μεν έρτεις,εν σου πε καμ εν φιξ δις ή καμ εν χελπ μι.Μάναμου ρεεεεε
    Χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μαριλου
    χαχαχαχα! Ειπεν μου μεν έρτεις....μπαντ ντέι...ενα φύω τζαι εγω σε λίο...Ο νους σου εσένα στα "Μανα μου ρε..."! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα να μεν ημπόρει τζαι τούτος ο ΠαΣχιΦα διχα σου..

    (ναι ξερω το βκιολιν μου εγω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Καϊσι
    χαχαχα.... Δεν με απασχολει πλεον το θέμα....εξενερωσα... ετσι οτι φκιολίν θέλεις να παιζεις εν με πειράζει!! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέρεις το ότι ασχολείσε εν ασχολείσε εσύ,ο ΠαΣχιΦα εν ο αγαπημένος μας.
    Εν γίνεται να μας τον στερείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εν το αθυμούμαι... Αλλα αι χειτ φλαούνες, δατ ισ φορ σhιορ (τζερζεϊ σhιορ)

    Δατς δε σπίριτ!!! Και εγώ παω σε λιο να έβρω την καθηγήτρια μου να μου πει για το νεο προτζεκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Δρ Π
    Μια ζωή πεφτω μακρια....Γκρρρρρ εχασα τζαι που δαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή