Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γουάν κλικ αγουέι

Το πρωί επία τζαι εξιφριθκιάστηκα επίτελους γιατί ειχα γίνει κατι μεταξυ του μακαρίτη του Καραμανλή τζαι του Πασχάλη Τερζή. Εκαμα τζαι ένα πετικιουρ. Στο πετικιουρ αντάλλασα η-μειλ με την Μπέιμπι σις. Εστειλε μου ένα γιουτιουμπ βίτεο του Λεωνίδα Μπαλάφα. Εκπλάγηκεν που το ήξερα τζαι ότι μου άρεσκε....Μετα έπιασα που το Σκάιπ τηλέφωνο στο χρυσοπράσινο τζαι εμίλησα με την Πρασινομάδερ τζαι τον Πρασινοφάδερ. Μετα έκαμα λίο τσατ με φίλους. Το απόγευμα μου επέρασα το καθαρίζοντας το σπίτι τζαι ακούοντας γιουτιουμπ. Ακουσα συναυλίες που θα ήθελα να εχω πάει, τραγουδια που αγαπημένους, επανεκτελέσεις...... Εκάμναν μου παρέα σαν έκαμνα δουλειές, κάτι που το θεωρώ μεγάλη αγγαρεία.

-------------------------
Θυμουμαι οταν επρωτοήρτα στην Αμερική, εγνώρισα μιαν 65άραω Ελληνίδαν που ήρταν πριν >40 χρόνια. Είσhεν μου πει να μεν ανησυχώ, ουλλα θα παν καλά. "Μην ξεχνάς" ειπεν μου "οι δικοί σου είναι ενα τηλεφώνημα μακρια". Μετα είπεν μου την ιστορία της όταν ήρτεν τζείνη στην Αμερική που το χωρκόν της. Επιανε τηλέφωνο τον καφενέ του χωρκου τζαι ελαλουσεν του καφετζή να πάει να φωνάξει της μάνας της. Εκλείαν το τηλέφωνο, επίαινεν η μάνα της στον καφενέ τζαι εκαρτέραν το τηλέφωνο να κτυπήσει για να μιλήσουν. Τι να μιλήσουν δηλαδή...ουτε 5 λεπτά εν εμιλουσαν. Τζαι τουτο είπεν μου μια φορα τον μήνα ή καθε τρεις εφτομάδες στην καλύτερη τον περιπτώσεων.


Εμείς της δικής μου γενιάς (~30) εμεγαλώσαμεν χωρίς κινητα τζαι γιουτιουμπ. Θυμουμαι είχα μιαν μικρή τηλεόραση στο δωμάτιο μου, κάτι πολλά προχωρημένο για την εποχή. Η τηλεόραση κάθε νύχτα ήταν αναμένη στο ΡΙΚ2. Επερίμενα πως τζαι πως την να βάλλουν κανένα φιλμάκι στο πίντωμα των προγραμμάτων...μπας τζαι προλάβω να δω κανένα φιλμάκι του Κότσιρα ή του Αλκίνοου......


Εν θα εμπορούσα να διανοηθώ την ζωή μου σήμερα, τόσο μακρια που το σπίτι μου χωρις την βοήθεια της τεχνολογίας. Αγαπώ πολλά την τεχνολογία γιατι με φέρνει κοντά στους δικους μου. Οι μικρές χαρες που με κάμνουν να νοιώθω κοντα τους. Τες Κυριακές το καλοκαίρι ας πουμε φκαλει η Ξιπ το κομπιουτερ της στην βεράντα τζαι ενωνουμαστε με Σκάιπ τζαι μιλουμε ουλλοι...Ως τζαι ο σκύλλος μας περνά που τη οθονή τζαι τον διαβεβαιώνω για να μεν ανησυχεί οτι θα έρτω τα Χριστούγεννα τζαι θα του φέρω τα αγαπημένα του Αμερικάνικα σνακς!


Σκέφτουμαι αμαν εγω στα σχεδόν 30 μου είδα τοσες ραγδαίες εξελίξεις τις τεχνολογίας, πόσες ακόμα θα δω που δαμέ τζαι δα. Σπουδαίο πράμα η τεχνολογία για την ανθρώπινη επαφή. Μπορεί πολλοί να την κατηγορουν για την αποξένωση των ανθρώπων, ότι κλει τους νέους στα δωμάτια τους πίσω που μιαν οθόνη αντι να φκαίνουν να παίζουν στους δρόμος, τζαι εν αλήθκεια. Όμως η τεχνολογία κρατα τζαι τες ανθρώπινες σχέσεις ζωντανές. Εν θα ξεχάσω ποτέ των πρώτο μου χρόνο στην Αμερική που κάθε απογευμα επερίμενεν με ονλάιν η μάμα μου να μιλήσουμε τζαι κάθε πρωί έπιανε με τηλέφωνο ο παπας μου. Χωρις την καθημερινή επαφη με την οικογένεια μου, εστω με ένα τους, νοιώθω οτι κάτι εν πάει καλά.Το ότι έχουμε πλέον την ευχέρια να φκάλει η Ξιπ ή εγω μιαν φώτο/βιτεο τζαι σε λια δευτερόλεπτα να την στέλλουμε της άλλης, ή να μιλουμε με τον τους γονεις σαν  καθουνται στην βεράντα, ή να μιλουμε με την Πελλ σαν ντύνεται για να πάει κάπου, μονο για καλο ένι. Εν θα σας κρύψω ότι μερικές φορές με στεναχωρεί γιατί εν μπορω να είμαι τζαι εγω τζαμέ....αλλά τουτο εν άλλον θέμα άλλων ποστ φιλοσοφημένων........

Θεωρώ ότι τεχνολογία τζαι η ανάπτυξη της μονο κάλο πράμα ένι. Τζείνη εν έσhει ευθύνη για όσα "κακα" της κατηγορούν. Για τζείνα φταιει η ανθρώπινη χρήση, ή μάλλον η ανθρώπινη κατάχρηση. Οτιδήποτε πέραν του μέτρου εν κατάχρηση......Εν τζαι φταίεν οι σhοκολάτες, τα γλυκά τζαι τα τσιζκέικ  που πασhινίσκουμε, φταίουμεν εμείς που τες τρώμεν πέραν του κανονικου.....

Εβριθινγκ ις γουάν κλικ αγουέι......


15 σχόλια:

  1. Ιντίτ Πρας μου. Δόξα μερικές φορές να λέμε που έχουμε τζιαι τούντες ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, γιατί σαμτάιμς εν μπλέσσιγκς ιν ντισγκάιζ.

    Τζιαι ιντίτ, το Χρυσοπράσινο είναι ουάν κλίκ αγουέι! =)

    Καλημέρα xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί σου. Εν μπορώ να ακούω να λαλούν για την τεχνολογία τζαι την αποξένωση τζαι ότι είμαστε πλέον αντικοινωνικοί, τζαι παχύσαρκοι λόγω της τεχνολογίας κλπ.
    Όπως το λαλείς, είναι σάννα κατηγοράς την ύπαρξη της σhοκολάτας επειδή είσαι πασhής!
    Ατε, καλημέρα μας τζι εμάς δαμέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξέχασες να πεις για ένα άλλο τηλεφώνημα που έκαμες αλλά τελοσπάντων!
    Κόρη ενθα πρωτοτυπήσω, πάλε συμφωνώ μαζί σου. Και μένα εν η τεχνολογία που με φέρνει κοντά στην οικογένεια μου. Και τωρά τελευταία εσυνειδητοποιίσα ότι εν λόγω τεχνολογίας που έχω επαφή με την ξάδερφη μου τη μια. Εν 16 χρονών, ζει στην άλλη άκρη του πλανήτη και στη ζωη μας μία φορά εβρεθήκαμε αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται και έτσι τώρα με το φέϊσμπουκ μιλούμε και μαθαίνω και τα νέα της.
    Τεκνολοτζι ρουλζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπουδαίο πράμα τούτο το "one click away". Η τεχνολογία κάμνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hahah ethimithika to rik2 pou edeixne to mponanza:P egw simfwnw apolita mazi sou emeis kathorizoume kata poso elegxoume i mas elegxei i texnologia. emena estelnan mou video me ton skilo mou epd eleipe mou polla gia na men xanw stigmes tis zwis tou. epomenws sioura kalo mas ekame kako oxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ζηλεύω τους μιτσιούς σήμερα. Θα μου άρεσε να είμαι με ένα κινητό στο χέρι στα 16 μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολλά καλά τα είπες..η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τις σχέσεις παρά να μας αποξενώνει αν την χρησιμοποιούμε σωστά!

    εν μπορώ ούτε εγώ να φανταστώ την φοιτητική ζωή μου χωρίς skype,msn και κινητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πριν τα κινητά, την αναγνώριση κλήσεων και το ίντερνετ, μια φορά προσπαθούσα να καλύψω τη συγκάτοικο μου που είχε πάει κρυφά με τον φίλο της διακοπές... η μάνα της ετηλεφωνούσε κάθε μια ώρα μέχρι να τη πετύχει κι εγώ έβλεπα το (σταθερό χωρίς αναγνώριση κλήσης) τηλέφωνο σαν μπαμπούλα :-))))

    τι μου θύμισες!!! :-)
    εννοείται ότι συμφωνώ με το ποστ σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. en esiei kallittero prama pou to internet!!!dame egw organwsa olokliro reunion me tin taksi tou gimnasiou mesw fb!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Λου & Μουνλάιτ
    Καλημέρα/Καλησπέρα τζαι που δαμε!!Ιντιτ! xxx


    @Μαριλου,
    Ναι ρε, τουτα εν τα καλά!! Τζαι εγω ειμαι γκρέιτφουλ για ετσι λόγους! :)

    @Ινβ
    Σωστα...ενα κλικ, ένα σκρολ, ενα νταμπολ κλικ!

    @Νταφοντιλ
    Τζαι εγω πιάνω συνέχεια βίτεο με τον σκύλο μας!! Ουφφου πεθυμο τον!!!!

    @Σμιλί
    Γουέλκαμ στο μπλογκ! Χμ...εγω ενιξέρω...Μια χαρα είμαστε τζαι εμεις που εζήσαμε τζαι τοτες πριν τα κινητα.. Ενω τζεινοι εν θα το ζήσουν....

    @Ρανια
    Ουτε εγω μπορω να την φανταστω!!!! Εν σάιενς φίξιον μονο η σκέψη!

    @She
    indeed!

    @Post
    Ναι ρε! Εμείς εχουμεν την παραπάνω ανάγκη νομίζω...

    @Ουφ
    Πως εζουσαμεν χωρις αναγνώριση κλήσεων....που τζαιροι που μας επιάναν οι συμμαθητες σπίτι στο στεθερο.....

    @EaglEye
    Μπράβο ρε! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως,μεγάλη υπόθεση για τα ξενιτεμένα!

    Θυμάμαι που ενώ κάναμε μαθήματα γλώσσας πηγαίναμε στους υπολογιστές του πανεπιστημίου για να γράψουμε ίμειλς,να κάνουμε τσατ με τους έρωτες,να σκανάρουμε και ανεβάσουμε,να κατεβάσουμε και να τυπώσουμε 1-2 φωτογραφίες.Ώρες ολόκληρες!

    Πλέον...χμ... ήμουν στη δουλειά κι έβλεπα τα νυφικά της φίλης,ενώ τα δοκίμαζε,και τις νύχτες συζήτηση για την απόφαση.Έτσι,δεν χάνεις και τόσα επεισόδια από τις ζωές των δικών σου...ανεκτίμητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εν πολλά ωραία. Κάποτε έτσι νιώθω πως σε έχω συνέχεια δίπλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Μωβ
    Τι ωραία ρε!! Τζαι εμείς έτσι κάμνουμε!!!!

    @Ξιπ
    Σέιμ χίαρ κορη ♥♥ :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή