Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το "χαίρω πολύ"

Το πρώτο πράμα που προσέχω αμα γνωρίσω ένα άτομο για πρώτη φορα, ειναι το "ειδος" της χειραψίας που θα υπάρξει τζαι που τζαμέ θα δημιουργήσω την πρώτη μου εντύπωση για το άτομο που μόλις εγνώρισα. Τζείνα τα δευτερόλεπτα του "χαίρω πολύ" τα καταγράφω τζαι τα θεωρώ πολλά σημαντικά. Αμα σε γνωρίσω τζαι κάμουμε   μια σφιχτή, "αντρίκια", στιβαρή, δυναμική χειραψία, αμέσως περνάς το πρώτο τεστ τζαι θα σε δω με καλο ματι που την αρχή.

Ετυχε πολλές φορες να γνωρίσω άτομα, που ενω σου καμνουν χειραψια, τζίζουν σου λες τζαι έιτε είσαι λεπτεπίλεπτη τζαι φοούνται μπας τζαι λύσουν σου τα κόκκαλα, έιτε λες τζαι έσhεις την πιο μολυσματική, κολλητική ασθένεια έβερ. Αν μου κάμεις έτσι χειραψία, τοτε οι πιθανότητες για να σε συμπαθήσω μιας εξ αρχής εν πιο λίες. Τουτο το σύνδρομο χειραψίας "φοούμαι να σου τζίσω" το επρόσεξα σε αρκετους άντρες στο χρυσοπράσινο, τζαι εν συνήθως άντρες πιο μεγάλης ηλικίας, ή που θεωρουν οτι εν κάποιοι.... Στην Αμερική το επρόσεξα σε ξένους, κυρίως Ασιατες. Οταν γίνετε μια γνωριμια πολλών ατόμων, τζαι δω οτι οι άντρες μεταξύ τους καμνουν κανονικές χειραψίες τζαι μετα μαζι μου κάμνουν την "φοούμαι να σου τζίσω" τοτε πιάνουν με τα έκκεντρα μου τζαι τα φεμινιστικά μου τζαι οι πιθανότητες να σε συμπαθήσω γίνουνται πουλίν τζαι πετούν. Το ίδιο με ενοχλέι σε μια χειραψία μεταξύ γυναικών τζαι ενοχλούν με τζαι κάτι γυναίκες  που διουν το σhέρι τους για χειραψια τζαι δεν αναζητουν τουτη την σωστή, στιβαρή χειραψία. Η δυναμική χειραψία εν τζαι ένδειξη νομίζω αυτοπεποίθησης τζαι σιγουριας. Την σήμερον ημέρα που αντρες  τζαι γυναίκες κάμνουν χειραψίες, εν ανεπίτρεπτον να υπάρχει διαχωρισμός.


Εννοείται αμα μου τύχει "καπακωτή" στην πρώτη γνωριμια (για εμάς που θυμουμαστε τζαι την Κύπρο επι Γιώργου και Αντρουλλας) παθαίνω μια μικρή κρίση. Την καπακωτή την θεωρω την χειραψία "δωσε θάρρος στον χωριάτη" γιατι σορρυ αλλά εν τζαι ηξερα σε τζαι που τα χτες ρε φίλε. Τωρα αν εν μετα την πρώτη γνωριμία κτλ, τοτε μπορει να την συγχωρέσω.

Μετά την χειραψία, τα σhέρκα εν πάλε το πρωτο πράμα που προσέχω σε κάποιον άνθρωπο. Σε μερικά άτομα βλέπεις τζαι την προσωπικότητα τους μέσα που τες χαρακτηριστηκές τους κινήσεις. Αν είσαι άντρας, τζαι κάμεις μου μια στιβαρή, δυναμική, αντρίκιαν χειραψίαν  τζαι τα σhερκα σου εν λίο "σκληραγωγημένα", ως ένδειξη χειρονακτικής εργασίας, εν λίο rough, δεν φορεις τίποτε πλην του ρολογιου σου τζαι φυσικά εν φορείς βέρα, τοτε οι πιθανότητες σου να σε ερωτευτώ αμέσως εκσφενδονίζουνται στα ύψη!!

26 σχόλια:

  1. σωστά ψυχαναλύεις τες χειραψίες, αλλά εγώ εν θυμούμαι ποττέ "dead fish" χειραψία που άντρα, μόνο που γυναίκες. Τζι εμένα νευριάζουν με κάτι σουσούες που σου κρεμάζουν το shέριν τους στον αέρα σαμπώς τζιαι περιμένουν χειροφίλημα. Kiss my ass biach.

    Η δική μου χειραψία έχει μοιραστεί στα δυο, ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει ν' αγαπώ- πάμε ξανά. Η δική μου χειραψία εν μέτρια προς σφιχτή. Πιάνω σου το shέρι με μια average δύναμη τζιαι μετά αξιολογώ το πώς θα εξελιχτεί: αν εσένα εν dead fish, εν θα σφίξω άλλο για να μεν σου κάμω το shέρι πουρκούρι (εκτός τζι αν είσαι άντρας, οπότε θα βάλω τζι άλλη δύναμη για να σου δώκω το μήνυμα "BE A MAN, YOU GAY!!"). Αν εσένα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, τότε εννα σφίξω τζι εγώ για να μεν νομίσεις ότι είσαι υπεράνω.

    :]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα φαίνουνται μου πολλά awkward (μα ήντα πανέμορφη λέξη!) οι νέες γνωριμίες τζιαι αν εν πλάσμα που το συναντώ/γνωρίζω τέλεια πρώτη φορά, εννα κάμω την κανονική μου χειραψία.

    Αν εν κάποιος που ξέρω ήδη λλίο τζιαι απλά θωρώ τον πρώτη φορά, εννα κάμω κάτι άσχετο νομίζω ή μια χειραψία με δόση χιούμορ. Εν είμαι σίουρος, ας μας πουν όσες είχαν πρόσφατα την εμπειρία χαχα!

    Τυχερή, εν θα με ερωτευτείς αμέσως :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ερευνητική ομάδα του Τζέφρι Μπίτι, επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δημιούργησε μαθηματική «εξίσωση» (στην πραγματικότητα, έναν κατάλογο οδηγιών) με τις παραμέτρους που δημιουργούν στον αποδέκτη το αίσθημα του σεβασμού και της εμπιστοσύνης. Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταστρέφουν την- σημαντική- πρώτη εντύπωση είναι οι ιδρωμένες παλάμες (υποδηλώνουν άγχος), το άνευρο κράτημα του χεριού (υποδηλώνει αδιαφορία) ή, αντίθετα, ένα υπερβολικά δυνατό σφίξιμο (υποδηλώνει ψεύτικο ενθουσιασμό) καθώς και η έλλειψη επαφής με τα μάτια (υποδηλώνει άνθρωπο που «έχει να κρύψει πολλά»).

    Οι βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι η συνταγή για την τέλεια χειραψία είναι απλή: χρησιμοποιήστε το δεξί χέρι, φροντίστε η παλάμη να είναι στεγνή και δροσερή, σφίξτε σταθερά, με μέτρια δύναμη, την παλάμη του άλλου και κουνήστε τα χέρια τρεις φορές, χωρίς να τα τραντάζετε, για δύο με τρία δευτερόλεπτα το πολύ. Η χειραψία πρέπει επίσης να συνοδεύεται από την επαφή με τα μάτια του άλλου, τη φυσικότητα του χαμόγελου και έναν φιλικό χαιρετισμό, αποφεύγοντας υπερβολές όπως ουρλιαχτά χαράς, απότομα επιφωνήματα, άμεσο και σφιχτό δημόσιο εναγκαλισμό κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Sike
    http://isaiah432.files.wordpress.com/2011/05/handshake.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόρη έκαμες χειραψία με κανένα και ερωτεύτηκες και εθυμήθηκες τις χειραψίες τωρΑά;
    Πάντως έχεις δίκαιο, άμα κάμεις με τον άλλο μια χειραψία δυνατή νίωθεις αμέσως πιο άνετα. Νιώθεις ότι μπορείς να 'εμπιστευτείς' τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιά μου ο Ινβ να μας χαλάσει τες φιλολογίες μας με έρευνες μάνι μάνι!

    Τζι εγώ συμμερίζουμαι την άποψή σου, μισώ τες ψόφκιες χειραψίες που τον οποιονδήποτε. Άτε να συγχωρήσω καμιά γιαγία που εν σφίγκει το χέρι της κλπ. Αλλά άλλα πλάσματα όι. εν απαράδεχτο, τζαι όπως με "παρακαμπτουν", παρακάμπτω τους τζι εγώ μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eξήχασα να πω ότι εκκεντρίζουν με οι χειραψίες κατά τες οποίες ο συγχειραψητής (που ελάλεν παλιά η neerie) πιάννει barely τες άκρες των δακτύλων του shερκού σου με τες άκρες των δικών του δακτύλων τζαι σούζει σου το νάκκον. Εκτός τζι αν είσαι ο Μονκ, τούτον το πράμαν εν κάμνει qualify για ττόκκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ 100%...και εγώ τις πιο ψυχρές χειραψίες έκαμα τις με γυναίκες. Γιατί άραγε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eto alo ena plasma pu vlepei t antra pu t rough xeria tou!!! En i3ero ala eshi kati re pedi mou! Mia fora ida ena antra me ta pio ginekia xeria ever je itan gia3!!! Episis etixe mou tze emena na gnoriso sinergati antra malista tze itan i pio kriokolitiki ever xira4ia!!! I pio ginekia as t pume! Lalo tze ego inta pu exo en dromena t sherka mou!Oi afou en drono exo kati??!Istera ekatalava oti apla aftos ine vlakas! nekat0meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νομίζω οτι η σωστή χειραψία έχει να κάνει και με την κίνηση που κάνει ο άλλος. δηλαδή εαν έχεις την πρόθεση να δώσεις το χέρι σου ή απλώς κάθεσαι και περιμένεις τον άλλο να δώσει το χέρι του. εγω συμφωνώ πως η χειραψία δείχνει εν μέρει την προσωπικότητα του άλλου. οι γυναίκες συνήθως κάμνουν πολλά ψυχρή χειραψία. ίσως γι αυτό πρασινάδα να σου πιάνουν απλώς λίο το χερι και τίποτα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α συμφωνώ απόλυτα..είχα το γράψει και εγώ στο blog μου τούτο με τις χειραψίες και το οτι I am not impressed άμαν εν 'χλιαρή'..

    τούτο με την 'καπακωτή' έχει να κάμει με το domination. οι άντρες σφίγγουν και προσπαθούν να γυρίσουν την παλάμη πρός τα πάνω για να δείξουν ποιός εν το dominant male.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενιμπόρω ούτε εγώ τις μισοπεθαμένες χειραψείες
    Λαλείς τα πολλά ωραία!!
    Συμφωνώ απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εν που τα πιο άσκοπα μικροπράματα που κάμνουμεν καθημερινά η χειραψία. Μια παμπάλαια τελετουργία που πλέον εν έσιει καμιά χρησιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συμφωνω... κάμε ττόκκαν αδρωπινήν σιορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσχετο... η συνταγή που έβαλες στα Ιστομαγειρέμματα, κόβεται σε κομμάτια τύπου μπαρς για να παίρνεις μαζί σου κάπου για σνακ ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Def: Δεν έσhει σίουρα τη σημασία που είχε αρχικά, αλλά, παρόλα αυτά, ειναι ο τρόπος που χαιρετιόμαστε..

    Προτιμώ το πάντως από οτι το τρίψιμο της μύτης ή την υπόκλιση..

    Η αλήθεια να λέγετε οι "χειραψίες" οι αμερικάνικες που θωρουμεν στις ταινίες αρέσκουν μου παραπάνω που ούλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. eidika ameriki pou oulloi theloun to space tous, ivres na kamis axiologisi xirapsias??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Sika
    Εμένα έτυχε μου τζαι που άντρες το φισh που είπες. Κυριως που άντρες με ύφος χιλίον καρδιναλίων.
    χαχαχαχ! Εσhει τζαι η χειραψία σου τα προβληματα της α! Τζαι εγω ετσι καμνω. Βλέπω τζαι πραττω αναλόγος.

    @ΤΤ
    Αλλον οι χειραψιες με δοση χιουμορ αμαν ξέρεις ήδη τον άλλον τζαι αλλο η πρώτη φορα...

    Το ότι θα σε ερωτευτω εν το γλυτωνω δηλαδή;;;;!!!! Τα βασανα μου εν μπροστα μου ακόμα!!

    Υ.Γ. To awkward εν αγαπημένη λέξη....λαλω την συχνα...κυρίως με το socially μπροστα για να χαρακτηρισω τα παιθκια στην δουλεια!

    @Ινβ
    Τμήματος ψυχολογιας τζαι εκάμαν εξίσωση! Σαν να ενεν πολλά έγκυρη τουτη η έρευνα...Στο στο Μαντσεστερ...χμ...μυρίζουμε Κυπραίον που πισω..... Τωρα που τα θκιεβαζω, εν μας λαλουν τζαι τίποτε που ένιξεραμεν.....

    Θενξ ντήαρ για την ενημέρωσα. Παντα με τον μπλογκερ, για τον μπλογκερ!

    Υ.Γ. Τον Γουόρεν Μπίτι τι τον έσhει το τυπάς;; (εχτος που χεσμένον)

    @Ινβ 2
    Γιε μου....ουφφου! Έσhει κόσμο που τρώει τζαι καπηρες!!!

    @Μαριλου
    Χειραψιες πολλές κορή!!
    Εκαμα προχτες με εναν νεο καθηγητη τζαι εντυπωσιαστικα. Ήταν το τεξτ μπουκ κέις της τέλειας χειραψίας. Εκαμα τζαι με μιαν κοπελα προχτες αντιπρόσωπο εταιριας...εκαμεν μου νεροβραστη...Ηθελα μετα το ττόκκα, απλά να πιαω το σhερι μου τζαι να της γυρισω τον πάτσον!!

    @Μουν
    Ναι τζαι εγω τες γιαγιουλες τζαι παππουδες συγχωρω τες γιατι εχτος που την φυσική δύναμη, εζησαν τζαι σε μιαν άλλη εποχη....


    @ Ινβ 3
    Μια χαρα τα είπεν η Νίρι, σορρυ το ποστ εν πολλα π.π (προ πρασινάδας) τζαι εν το ειχα ξαναδεί. Το αλλο λινκ εν να το πατησω μετα....να με πεταχτους ψαρκα που το χάραμα!

    @ Ænima
    Της γυναίκας η καρδια είναι μια άβυσσος που λαλει τζαι το άσμα

    @Νεκατωμένη
    Στην δουλεια νευριαζει με ακόμα παραπάνω. Αν ερτεις που εταιρεια τζαι καμεις μου κρυοκολη χειραψια, εν να το σκεφτω 2 τζαι 3 φορες να γορασω που σας. Εσhει ένα που μια εταιρεια που καμνει καθε φορα μια πολλα προφεσσιοναλ χειραψια τζαι εν πολλα φιλικος/εξυπηρετικος/επικοινωνικος τζαι ψουμνιζω που τζαμε για το λαπ τζαι για τουτο το λόγο (τζαι εννοειται γιατι μου κάμνει πολλά καλές τιμές!)




    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Daffodil
    Καταρχας καλωσόρισες στο ταπεινο, πράσινομπλογκ!! :)
    Εσhεις δικαιο! Τζαι η δική μας συμπεριφορα εν σημαντική....Τελικα εν μεγάλο θέμα τουτο τζαι σκεφτουμαστεν το πολλοί!! :)

    @Ρανια
    Ναι τωρα που το λαλείς θυμουμαι που το αναφερες.
    Η καπακωτη φακκα μου......ντομιναντ αντρες μάι ας!

    @Καϊσι
    Θενξ x 3!! :)

    @Ντιφάιανς
    Συμφωνω με την απάντηση του Καϊσουθκιου! Εν μπορω να σκεφτω κάτι διαφορετικο...τζαι νομίζω έσhει χρησιμοτητα. Δειχνει χαρακτήρα!

    @Ποστ
    Αστα αστεια κόρη! Ττοκκκκαν ανδρωπινήν! χαχαχα

    @Ινα
    Οι ενεν τυπου μπαρς....Για τζείνες υπάρχουν άλλες συνταγές. Ασχετο, εν μου είπες, εκαμες καπ κέικς;;;;

    @Καίσι
    Θενξ για την ενημέρωση. Όταν σε δουμε θα σου κάμουμε που τζεινες τες Αμερικανιες που εν ολόκληρες χορογραφίες...αφου περνουν σου οι χοροι!!!

    @She
    Ναι οι Αμερικάνοι θέλουν το σπέις τους, αλλά στες χειραψιες κάμνουν πολλά καλυτερες παρα τους Κυπραίους. Τζαι δαμε στο Μιτ-γουέστ, εχουν να πουν οτι εν πιο φιλικος ο κόσμος παρα αλλου....τζαι επρόσεξα το τζαι εγω τουτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζι εγώ έχω θέμα με τις χειραψίες. Βαρκούμαι τους τζείνους που σου τζίζουν σάννα τζι εχεις μολυσματική ασθένια.
    Άλλα ντάξει, ώρες-ώρες άμα αντρέπουμαι πολλα φκάινουν μου τζι εμένα λιο πιο "μαλθακές" χειραψίες". Εξαρτάται με ποιον είσαι βασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαζί σου!
    Θέλω γερή χειραψία και κοίταγμα στα μάτια αλλιώς δεν σε εμπιστεύομαι. Αν είσαι και μουτρωτό παιδάκι τί την θες την χειραψία;

    Δεν θα συμφωνήσω πως περισσότερο οι γυναίκες κάνουν κρύες χειραψίες.Είναι θέμα ανατροφής,χαρακτήρα,ευφυϊας αλλά και πονηριάς-να σου τύχει μαφιόζος με γερή χειραψία και καθόλου ντροπή στα μάτια ας πούμε...
    Αυτό το τελευταίο με έχει κάνει να δίνω 2η ευκαιρία σε όσους έκαναν χάλια χειραψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Μιτσής Χείμαρρος
    Εξαρταται μου λές, εξαρτάται που λαλει τζαι το ασμα....

    @Μωβ
    Τζαι εγω μαζί σου!!!! Το οτι εν θέμα χαρακτήρα εν σίουρον!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Se diavazo anelippos kathe mera edo ke 3 mines. Mou thimizis tin zoi mu ston kanada:)
    Keep up the good work !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Psipsinel
    Σε ευχαριστώ πάαααααρα πολλά για τα καλά σου λόγια! Να΄σαι καλα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζαι εγώ έτσι ακριβώς είμαι. Αμα κάμω χειραψία με κάποιον/κάποια που θέλει χειροφίλημα που λαλεί τζαι η Σάικ, ολόισια σκέφτουμε πουμέσα μου "λούυυζεερ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή