Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίχες

 Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι στο Σικάγο κυκλοφορεί η Πρασινάδα με ίσhιον μαλλιν!! Το σπάνιο αυτό φαινόμενο εμφανίζετε ον άβερεϊτζ μια φορα στα 4 χρόνια περίπου. Οι πρώτοι αυτόπτοι μάρτυρες εκφραστηκαν με άκρως θετικά σχόλια τζαι ενθαρρυναν την Πρασιναδα να τα ισhιώνει πιο συχνα....Σε δηλώσεις της η Πρασινάδα είπεν ότι "αντα εν τζαι πάντα Πάσχα" τζαι οτι "εν μιάν ώρα πονοτζεφαλιάσματος που ετράβησα τζαι θα πρεπει οι φανς να συμβιβαστουν με το σγουρο ανέμελο φριζαρισμένο λούκ".

Επία κομμωτήριο που λέτε σημερα τζαι άνοιξα το χρωμα του μαλλιου...ενα σhοκολατι πολλά ωραίο. Εκόψεν μου τζαι λίο τες άκριες. Με το κουρεμα, έσhεις κομπλιμένταρι χτένισμα. Εμενα όμως λογω χρόνου παντα απλα στεγνωνει μου τα λίο. Σημερα όμως εισhεν αθκιασην τζαι ίσhιωσεν μου τα. Εσhει να ισhιωσω μαλλιν που το 2008 (το γνωστο στην ιστορία "Ισhιωμα του 2008) που ήθελε η Ξιπ να αναλάβει το δύσκολου τουτο άθλον του Ηρακλή . Εν ισhιωνω ποτέ μαλλιν, γιατι εννοείται εν έχω ουτε την ώρα, ουτε την ικανότητα, ούτε την διαθεση να τρωω ώρες της ζωής μου για ένα ισhιωμα αδειανό, για μιαν Ελένη.

Που την μιαν καταλαβω τον ημιθεο Κότσιρα γιατι τα σάζει συνέχεια...αφου τα ίσhια εν καθουνται ενα τόπο τζαι πεφτουν συνέχεια μες τα μουτρα σου. Που την άλλη ωραιο πραμα να περνάς τα δακτυλα σου που τα μαλλια σου τζαι να μεν έσhεις μονίμως κομπους. Επίσης μπορεις να χτενισεις τα μαλλια σου αμαν εν στεγνά!! Είχα ξεχασει ότι έσhει κοσμο που έσhει έτσι μικρές χαρές!Τζαι τα μαλλια μου εν πολλά πιο μακρια απο ότι ενόμιζα...Αντα καλα!


Αναθεμα τα disulfide bonds of keratins!!! (Σορρυ εν μπορω να συγκρατησω την βιοχημικό μεσα μου).

Όμως, όσα κομπλιμέντα τζαι να πιάσω,  το ίσhιο μαλλιν εν ξένον, ενεν δικό μου,  εν "ειμαι εγω". Θωρω με στον καθρευτη τζαι είμαι μια άλλη..... Οι μπουκλες τζαι το φριζ ις παρτ οφ χου άι αμ. Καθοδόν για σπίτι μετα που ενα καφε με 2 φίλες που κράτησεν ώρες στο αγαπημένο μου ελληνικό καφε (τι ωραία να πίνεις καφε τζαι να παίζει στο μπακγκράουντ ωραία ελληνική μουσική......) εσκεφτουμουν οτι αν με γνωρίσει σήμερα κάποιος για πρώτη φορά θα δει μιαν "αλλη" Πρασινάδα, όι τη  "κανονική, τζείνην την εξωγήινη με το ίσhιο μαλλιν.

Ισως τελικα επετυχα τον στοχο μου.......Εσυμφιλιώθηκα με τον εαυτό μου. Είμαι η Πρασινάδα με τα σγουρα φριζαρισμένα μαλλια τζαι είμαι καλά!!



Υ.Γ. Εθαυμασα σας τζαι εγω στο flashmob, έστω τζαι που βιντεούθκια. Περιμένω αναλυτικά ποστ, εντυπώσεις κτλ τζαι όπως είπα τζαι ποτζεί στο Καϊσούδιν, είμαι μέσα να κάμουμε κάτι για φιλανθρωπικό σκοπο τα Χριστουγεννα που θα σας κατεβω τζαι που θα εν τζαι άλλοι....εχω κάτι υπόψην μου πάντως......

17 σχόλια:

  1. Μα εν να λαλούμεν πελλάρες τωρά σιόρ??? Οι θρούμπες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ!! αλλά σαν βιοχημικός ξέρεις ότι κάμνεις μιαν κερατίνη τζιαι έσιεις ωραία εξωγήινα ίσια μαλλιά για κανένα εξάμηνο!! Αλλά dont, αλήθκεια εν χάνουν οι σγουρομάλλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδα τον τίτλο τζιαι εχάρηκα πως ήταν να μου κάμεις αφιέρωμαν ρε Πρας μου :D

    Συμφωνώ με Ξεν, τζιαι τα δικά μου εν σγουρά τζιαι είχα τα μακριά παλιότερα, επιχειρώ το τζιαι τωρά σε μικρό βαθμό. Το θετικό με εμάς εν ότι όποτε βαρεθούμεν τούντην ταλαιπωρία, κουρεύκουμεν τα τζιαι ησυχάζουμε..

    Το συμπέρασμαν είναι ότι φτάνει να μας αρέσκουν εμάς. Που τζιαμαί τζιαι τζει, ό,τι θέλουν ας λαλούν οι άλλοι!

    Τούτο που λαλείς ότι αν σε γνώριζεν κάποιος ήταν να γνώριζεν μιαν άλλη, καταλαβαίνω το. Τζιαι εγώ εσκέφτουμουν να κουρευτώ πριν πάω σε μερικά interviews τότε που εγύρευκα δουλειά, όμως εν το έκαμα για να δουν τον πραγματικό εαυτό μου τζιαι να μεν τους 'περιπαίξω'.

    Υ.Γ.: Βιτεούθκια; Εγώ γιατί είδα μόνον ένα; Τελειώνετε, θέλουμεν ππππποστς τζιαι φωτογραφίες τζιαι βίτεα!

    Υ.Υ.Γ.: Ανέμενε email μέσα στην ημέρα (ώρα Κύπρου) για τζείνο που ελαλούσαμεν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν ίσια τα μαλλιά μου τζαι ακόμα έβρισκα τα πελά στο πρωινό σάσιμο. Ειδικά που τα είχα μακρυά (τω καιρώ εκείνο...). Τα τελευταία χρόνια ξιουρίζω την τζαι ήβρα την ησυχία μου. Αλλά αν τρώεις τόσο κόπο να τα ισώσεις, πραγματικά εν το αξίζει. Άφηστην ματαιοδοξία να σε βασανίζει μια φορά κάθε 2-3 χρόνια, όπως κάμνεις τωρά, τζαι εν εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόρη χαχααχαχαχα!!!!Μπράβο που τα ίσιωσες εν μια αλλαγή και μπράβο που εσυμφιλιώθηκες με το μαλλί σου αλλά εν ωραία να τα ισίωνεις μια στο τόσο. Ετσι για το χάζι.Κόρη στο Σικάγο έχει υγρασία;'Η τουλάχιστον ενα μείνουν να τα δει και ο ΠαΣχιΦας γιατί ως γνωστό τούτη εν η έννοια μου!
    Τούτο το disulfide bonds of keratins τι είναι;;;Για να μαθαίνω και 'γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζι εγώ ισιώνω τα περίπου μια φορά το χρόνο για να δω ως που ένι.
    Ούλλες τες άλλες μέρες είναι μια άμορφη μάζα, που όπως είπες δεν μπορεί να χτενιστεί άμα στεγνώσει και μετά, τζαι αν το κάμεις απλά έννα εν πιο φρίζζι η κατάσταση.

    Σγουρό μαλλί ο νατουρέλ ρε, τζαι κανεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βιτεούθκια? Πληθυντικός? Βαλτε μας λινκ! Εμεις που εχορεύκαμεν εν εκρατουσαμε κάμερα για να έχουμε δικά μας! Βαλτε όσοι έχετε και θα τα μαζέψω όλα σε ένα πόστ!

    Στο θέμα μας τώρα να πείς του Αρχων να κάμετε καμιάν σοβαρή ερευνα για τούτα τα "disulfide bonds of keratins" τζαι να εύρετε καμιάν σουπερ ντουπερ επιστημονικ μεθοδο/προιον-προτεϊνη/μικροοργανισμό που να τα κάμνει να υπακουουν και να στρώνουν ευκολα όπως θέλει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα είναι άλλοτε κατσαρό, τζαι άλλοτε μπουκλωτό σγουρό.

    'Ενιγουεϊ έχω τα μακριά τωρά γιατί ανακάλυψα ότι όσο πιο μακριά ένει τόσο πιο εύκολα τα ισhιώνεις/συνάεις/ συμμαζεύεις.
    Όταν τα είχα κοντά ως το σαγόνι δεν ισhιώναν με ένα κολάι.

    By the way το σίδερο για το ίσhιωμα μετουσιώνει την πλήρως την πρωτεϊνη του μαλλιού... Έσhει φορές εφκίκα μέσα στην υγρασία τζαι το μαλλί δεν έπαθεν τίποτε ήταν "σέλλενο" που ελάλε τζαι η μάμμα μου. Αν σου άρεσκε το ίσhιο θα σου το εσύστηνα.

    (όταν ήμουν σχολείο εν με εκαταλαβαίναν οι καθηγητές μου άμα ίσhιωνα το μαλλί!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμένα το μαλλί μου εν το αντίθετο..ίσιο πάντα! οτι και να του κάμω πάντα βρίσκει τρόπο να ισιώσει!

    πολλά καλά κάμνεις και εν τα ισιώνεις..το σγουρό έχει άλλη χάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Disulfide bonds foreva!!!! αρχισα τζαι εγώ να συμφιλιώνουμε με τον φλόκκο που έχω για μαλλί τελευταίως! Μέσα μεσα εν καλό και το ίσιωμα ομως.

    Πρασ μου οτι τζαι να καμεις εισαι πολλά όμορφη αλλά εγώ προτιμώ σε με σγουρό!

    Τζαι όσες θέλουν γρήγορο ίσιωμα γοράστε μια κουπούδα Mercaptoethanol, τζαι βουτάτε την κεφαλί σας μέσα κανενα 5λεπτο. Μετα εν να βρομωζολείται για πολλή καιρό αλλα το μαλλι εννα ισιώσει.
    πι.ες ντο νοτ τραι δις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Disulfide bonds foreva!!!! αρχισα τζαι εγώ να συμφιλιώνουμε με τον φλόκκο που έχω για μαλλί τελευταίως! Μέσα μεσα εν καλό και το ίσιωμα ομως.

    Πρασ μου οτι τζαι να καμεις εισαι πολλά όμορφη αλλά εγώ προτιμώ σε με σγουρό!

    Τζαι όσες θέλουν γρήγορο ίσιωμα γοράστε μια κουπούδα Mercaptoethanol, τζαι βουτάτε την κεφαλί σας μέσα κανενα 5λεπτο. Μετα εν να βρομωζολείται για πολλή καιρό αλλα το μαλλι εννα ισιώσει.
    πι.ες ντο νοτ τραι δις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί τραβούμεν τζι εμείς οι Κότσιρες... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ξενοφίλιος
    Ζήτω τα σγουρα μαλλια! Ζήτω!! Χαχαχαχα θενξ για την ενθάρρυνση! :)

    @ΤΤ
    χαχαχαχα! Θελεις μου τζαι αφιέρωμα!!! Αγαλμάν εν θελεις;;;

    Εγω ομως εν μπορω να τα κουρέψω τζαι να ησυχάσω....κάμνω ινστεντ, κοτσους "μπαλαρινέ"

    Εγω τα αποδεχτηκα...τζαι πλέον αρέσκουν μου. Δέι αρ παρτ οφ χου άι αμ! :)

    Υ.Γ. Ως τζαι αποσπασμα που τα νέα του ΡΙΚ ειδα (ευτυχως εν επαρουσίαζεν η Αιμιλια για να ξιππαστώ!)

    Υ.Υ.Γ. :)


    @ΑΕnima
    (σορρυ που εν εκόλλησα το ΑΕ...)
    Είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι δεκατρείς!!!

    @Defiance
    Πλεον εν με βασανίζει καθολου...Εχτες λαλω της κομμωτριας, σικκκκιμε κορη, Αφησ'τα σγουρα αλλά τζείνη επεμενε....ιδαλλιως σιγα μεν ισhιωνω!! :)

    @Mαριλου
    Εμ για τα disulfide bonds θα πρεπει να σου κάμω λια ιδιαίτερα! ΠαΣχιΦα χου;;;;;

    @Moonlight
    Συμπάσχουσα τζαι εσύ! Ελα ολοι μαζί Ζητω τα σγουρα, φριζι μαλλια! Ζήτω!!!

    @Kαίσι
    Οσα είδα ρε εν που λινξ στα κομμεντς του μπλογκ σου τζαι που το φέισμπουκ πέιτζ...

    Όπως είπεν τζαι η Ξιπ, εχουμε πολλά πραματα που ισhιωνουν μαλλια στο εργαστήριο...το προβλημα όμως εν οτι θα βρωμοζολάς. Το κακο της υποθεσης εν θα σου κοντευκει πλάσμα αλλά που την άλλην ισως να μεν ενεν τοσο κακο στες δυσκολες περιοδικές μέρες......

    @Rosa
    Τζαι εμένα "εσιδερωσεν" μου τα καλά καλά στο τελος αλλα σήμερα είμαι σγουρη πάλε.... τζαι εχτες εν είσhεν υγρασια... Ειπαμεν, σγουρό μαλλιν και ξερώ ψωμί!

    @Ρανια
    Παντα θελουμε οτι εν εχουμε...αλλα γουι τζαστ χαβ το αξεπτ γουοτ γουι χαβ εντ εμπρέις ιτ! :)

    @Ξιπ
    Μανα μου κόρη θενξ...αν σε παρηγορεί, ο κοσμος λαλει μοιάζουμε αρα τζαι εσυ θεά είσαι!! :Ρ Τζαι εγω προτιμω με με το σγουρο!!

    Πουτ ντάουν δε μερκαπτοέθανολ εντ δε DTT!!

    @Ινβίκτους
    Πε μου έσhεις "Κοτσιρικό" μαλλιν;;;;;;;;;;;;;;; εν να φυρτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε αννέν να φυρτείς να μεν σου πω! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφύρτικα ήδη!! Ενα λεπτό να με συνάξω που χαμέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/6751910/Curly-hair-gene-discovered-by-scientists.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε Δρ θενξ για το λινκ. Καταρχας νοιώθω σπέσιαλ που ανοίκω στο εκλεχτο 15% του πληθυσμου. Επισης ερεύνησα λιον το θεμα...τζαι απο οτι φαινετε παλε αφορα protein crosslinking που αν με ρωτας it makes perfect sense.

    Ενδιαφερον θέμα παντως.... θενξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή