Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Κύπρος, Νότια Ντακότα, Γιου Ες Έι.

Η Πρασινομήτωρ εν πρωινός τύπος τζαι σε συνδιασμό με το τζετ λαγκ όταν ήρτεν Αμερική, το αποτέλεσμα ήταν ότι εξύπναν πιο γληορα τζαι που μένα που εξυπνούσα 6-6:30π.μ για να πάω δουλειά. Οσπου να ξυπνήσω, η Πρασινομήτωρ εθκιέβαζε ουλλα τα νέα μπλογκ ποστ της ημέρας καθως τζαι τον Φιλελεύθερο ονλάιν. Μια μέρα είπεν μου ότι εθκιέβασε στο Φιλ ότι πωλείται ολόκληρη πόλη στην Νότια Ντακότα για μόνο $799,000!

"Εν τα πουλουμεν ουλλά λαλεί, τζαι να γοράσουμε τουτη την πόλη τζαι να μετακομίσουμε τζει κάτω;;"

"Ρε μάμα" λαλώ της εγώ, "που να βουρούμε στα κάκκαφα της Νότιας Ντακότας τζαι τί θα κάμνουμε τζει κάτω;; Τζαι να δουμε τζαι τί χαλαμάντουρα θα ένι...."

Κατα την διάρκεια όμως των ημερων έκαμναμεν οι 4 μας σενάρια για την πόλη. Καταρχάς θα έπρεπε να αλλάξει το όνομα. Ας πούμε να γίνει "Νέα Κύπρος, Νιου Σάιπρους". Τζαι το "Πέρα Χωριό Κύπρου" θα ήταν καλο αλλά κάτσε έβρε καλή μετάφραση στα αγγλικά.

Εκάμναμεν που λέτε σχέδια για την Νέα Κύπρο. Ο κάθε ένας θα έσhει τους ρόλους του....τζαι ο πληθυντικός εν γιατί για να τα φκάλουμε πέρα, πρέπει να κάμνουμε ουλλοι πολλές δουλειές. 

Η Πρασινομήτωρ θα είναι η οικονομικός διευθυντής τζαι δήμαρχος της πόλης. Θκυό παλιές βάλλει μας ουλλους τερμπιέν....Έσhει οργανωτικές ικανότητες, δεν μπορείς να της γελάσεις, τζαι γενικά έσhει ηγετικές ικανότητες. Το καθεστώς θα εν καθαρά δημοκρατικό, με συμβουλια κτλ κτλ. 

Ο επικός (κατά τον Έυρο) Πρασινοφάδερ, θα εν υπεύθυνος της ταβέρνας της πόλης τζαι του πολιτιστικου τμήματος γενικά. Θα εν μαέστρος της ορχήστρας της πόλης. Θα εν καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου φεστιβάλ που θα τραβά κόσμο που ουλλοι την Αμερική τζαι εκδρομείς που την μάνα πατρίδα Κύπρο. Επίσης θα διατηρεί σχολή μουσικής.

Η Ξιππασμένη θα είναι διευθύντρια του σχολείου, καθηγήτρια χημείας τζαι υπεύθυνη εκδηλώσεων για παιδιά τζαι άτομα της τρίτης ηλικίας (πάει τα βασικά πολλά καλά με μωρά τζαι γέρους). Επίσης θα ξαναθυμηθεί τες μουσικές γνώσεις της τζαι θα παίζει στην ορχήστρα 

Η Πέλλαμένη θα έν μέλος της τοπικής ορχήστρας, θα εν υπεύθυνη εκπαίδευσης σκύλων της πόλης, θα διευθύνει κέντρο για απογευματινή ενασχόληση παιδιών και εφήβων το οποίο θα ασχολείτε με κομπιούτερς τζαι γκέιμινγκ.

Ο θείος μου ο εργολάβος θα αναλάβει την ανέγερση νέων κτηρίων τζαι διωρθωση των παλιών. Επίσης θα είναι υπεύθυνος για τα διόδια που θα είναι ένα μεγάλο εισόδημα για την πόλη. Η γυναίκα του, η θεια μου θα αναλάβει το φαί στην ταβέρνα τα μεσημέρκα, τζαι τα απογεύματα/νύχτες θα κάμνει γλυκά του κουταλιου για το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντον της πόλης.

Η μια ξάδερφη μου θα έν η νηπιαγωγός ως το μεσημέρι, τζαι μετα θα κάμνει εργόχειρες κατασκευές για το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων.

Η άλλη εξάδερφη θα εν υπεύθυνη της τράπεζας της πόλης τζαι τα απογεύματα θα κρατά το γνωστό κατάστημα.

Εγω θα είμαι βεβαίως βεβαίως υπεύθυνη του Ερευνητικού Κέντρου "Νέα Κύπρος" τζαι όταν σχολάνω που το εργαστήριο μου τα απογεύματα, θα πιαίνω στο εστιατόριο να αντικαθιστώ την θεία στο μαγείρεμα....Θα είμαι επίσης η σταρ της Β'φωνής της χορωδίας της πόλης. Επισης θα μπλογκάρω που το νιουσάιπρους.μπλογκσποτ.κομ.

Τα σενάρια που εκάμαμεν πολλά.... Ψάχνοντας το λίο το ήβρα τζαι την σουν του μπι Νέα Κύπρο. Εν μόνο 80 χλμ μακριά που την τρίτη πιο μεγάλη πόλη της Νότιας Ντακότας που έσhει πλυθυσμό ~68,000. 

Σιγά σιγά λόγω οικονομικής προόδους, η Νέα Κύπρος θα τραβήσει πολλούς τζαι θα γίνει το νέο χοτ-σποτ της Αμερικής. Θα χτίσουμε πισίνες, πάρκα, γουότερ παρκς, τζαι ότι φανταστείτε. Η Νέα Υόρκη θα φάει την σκόνη μας!!

Τζαι επειδή εν τέλη είμαστε Κυπραίοι, όλο τζαι κάποια εθνικότητα θα έβρουμε να μας κάμνει τες δουλειές που εμείς δεν θα καταδεχούμαστε να κάμνουμε....

Σε αντίθεση με την Παλιά Κύπρο, δεν θα μεγαλοπιαστουμε, δεν θα ψωνιστουμε τζαι δεν θα κυκλοφορουμε με πανάκριβα αυτοκίνητα. Δεν θα ασχολουμαστε αν τα ρουχα εν μάρκες τζαι δεν θα πιαίνουμε στο σουπερμαρκετ κοκεταρισμένες τζαι τίγκα στο μέικαπ. Το κάπνισμα θα επιτρέπετε μόνο σε ντεσιγκνέιτετ τόπους τζαι ο κωδικάς οδικής κυκλοφορίας δεν θα παραβιάζεται. Ο στόχος μας θα είναι απλά να περνούμε καλά!

Πως σας φαίνετε σαν ιδέα;;;; Οι κενές θέσεις αντιλαμβάνεστε εν πολλές..... Τρέξτε να προλάβετε τζαι πείτε ποιό πόστο θέλετε! Σάουθ Ντακότα χίαρ γουι κάμ!!!!!!


27 σχόλια:

  1. Εγώ προς το παρόν αλλάσσω το όνομα, Faraway Village of Cyprus.
    Εν θα εν απλά μια πόλη....σιγά σιγά θα κάμουμε δικό μας κράτος....είμαι σίουρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά θα καταλάβουμε ολόκληρη την Αμερική, θα ξεπεράσουμε την Κίνα, θα ξεπαστρέψουμε την Ευρώπη και θα κυριαρχήσουμε σε όλο τον κόσμο.
    στη νέα πατρίδα για μένα βρείτε μια δουλειά ως η ώρα 3 για να έχω περισσότερο χρόνο για να κάμω τρίτη κόρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ θέλω να αναλάβω το κανάλι της πόλης τζαι το ραδιοσταθμό τζαι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τζαι να είμαι υπεύθυνη για τα πάρκα τζαι τα ζαχαροπλαστεία τζαι τες μπυραρίες θέκκιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άγαλμα του Μακαρίου πού θα το βάλουμεν; Διότι έναν άγαλμα του Μακαρίου θέλει το η...Νέα Κύπρος! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θελω δουλειά στο διοικητικό τομέα. Περνά μου το bossing around

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά μόλις πουλήσω το τετραγωνό μου στο Στρόβολο, θα σας ειδοποιήσω να μαζεψέ τα πραματά σας να έρτετε ούλλοι. Δουλιές πολλές θα έχει για όλους!!
    Πρασινομέτωρ

    π.ς. Θα εχουμε πρόβλημα με τον πρασινοφάδερ όσον αφορά το κάπνισμα σε ¨ντεσικγναιτετ" τόπους μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρασινομήτωρ, πέτου ΠΦ να κανονίσει την Ibanez που έσhει μέστην γωνιά τζαι να σαρίζω την ταβέρνα μούχτιν τζαι να πλυνίσκω τζαι τα πιάτα. Κάμνω τζαι κρέππες είπα σας το ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόφκω την οτι και τζεικάτω ενάν πυρά όπως εν δαμέσα..μα να φύουμε να πάμε μες την πυρά πάλε?!!

    Εγώ εν έχω πρόβλημα! Δώσμου οτι πόστο θέλεις..άνεργη είμαι εν θα κάμω πολλά κούτζια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θέλω να έχω το βιβλιοπωλείο της Νιου Σάιπρους.Ενα θα έχουμε και τα βιβλία που ενα μπαίνουν ενα πρέπει να τα εγκρίνω εγώ;Οκ;Α και θέλω να γράφω και στην εφημερίδα.Αυτά.
    Επίσης προτείνω να φυτέψουμε παντού χορτάρι για να φατσάρει πράσινη η Νιου Σάιπρους,σε αντίθεση με την παλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω εννα θέλουμε τζαι ενα σερίφι για το χωριό μας! Να βάλουμε αγγελία!

    @ευρος,
    Αν ανοίξεις την κρεπερή τζαι τζερνάς μου άπειρες κρέπες, να σου κανονίσουμε τζαι την ιβανεζ μες την γωνία! Εσκεφτηκα τζαι όνομα για την κρεπερη palais de chypre.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. egw mporw na xeirizoume to recruiting? jie ama laxei kamnw jie kanena career guidance centre :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Μουνλάιτ
    Ναι, θα κάμουμε δικό μας κράτος....τζαι όντας κυπραίοι μετα θα σφαχτουμε τζαι θα τα διαλύσουμεν ουλλα στο μακρινο FV of C

    @Μάνα
    Δημόσιος υπάλληλος τζαι υψηλά υφιστάμενη τζιολάς! Κάμνει σου; Πόστο θκιαλεξε μόνη σου.

    @Νίρι
    Ιτς έι ντίαλ! Να λαλείς τζαι τα νέα τζαι να έσhεις τζαι τοκ σhόου "Με την Νίρι"

    @Ινβ
    Εμμμμμ....παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στο τμήμα αρχαιοτήτων....
    Α μπάι δε γουέι ακόμα να το δημιουργήσουμε το τμήμα, έτσι παρακαλώ όπως αναμένατε στην σειρά...

    @Ευρος
    Χάτε, αναλαβάνεις πολεοδομία!!

    @Καϊσι
    Ψαχνουμε για αρχηγό αστυνομίας....κάμνει σου;;;

    @Πρασινομήτωρ
    Ρε μάμα, την διευθυνση μας εξίασες να την πεις!! :Ρ

    Πι Ες. Τα ντέσιγνέιτετ άριας θα συμπεριλαβάνουν την ταβέρνα, την σχολή, τζαι τον σύλλογο πιλότας, αρα νομίζω είμαστε οκέι.

    @Ευρος
    Μεν της λαλείς έτσι πραματα γιατι θκυο παλλιες θα σε θέλει για γαμπρό! Εν τρεις κόρες που έσhει ελεύθερες! ΛΟΛ

    @Ράνια
    http://en.wikipedia.org/wiki/South_Dakota#Climate
    Εν φαίνετε άσhιημα...... (έπεισα σε;;;)

    @Μαριλου
    γουισh γκράντετ! Τζαι χορτάρι θα έχουμε τζαι πρασινάδες! Μεν ανησυχείς!

    @Ξιπ
    Ο σεριφης θα εν ο γόης της πόλης.....

    Εξίασες να του πεις ότι θέλεις νουτέλα, μπανανες τζα μπισκότα!

    @ikoumera
    Τέλεια ιδέα....θα πρέπει όμως να συνηθίσεις να γράφεις center τζαι όι centre γιατι στην αρχή τουλάχιστον, πριν γίνουμε ανεξάρτητο κράτος, θα είμαστε Γιου Ες σιτιζενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είδες το Zeitgeist - Moving Forward? Μπορεί και να είναι η ευκαιρίας σου ν'αλλάξεις τον κόσμο με την ίδρυση μιας νέας πόλης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού έχει σαλούν (κατά το άρθρο), θέλω να σερβίρω μπύρες μαζί με την Neerie γιατί εν το όνειρο μου να φορώ που τζείνα τα παλιά τα ρούχα τα φρουφρού που εφορούσαν στα σαλούν τζαι εκάμναν καν-καν.. να κάμνουμε τζαι σhιοου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πασχαλίνα
    Όι εν το είδα..... Λαλείς να κρύβω μέσα μου έναν μεγάλο ηγέτη τζαι να μεν το ξέρω....τωρα να δουμε αν πουλιέται ακόμα η πόλη ή αν την εγοράσαν...Ήταν τζαι τιμή ευκαιρίας..

    @Κ.Β.
    Οτι θέλεις μανα μου...εν θα σου πω εγω όι...Αν τζαι πιστευκω θα ήταν πιο κατάλληλο να σερβίρεις ντυμένη κυπριοπούλα τζαι να χορεύκεις την κουζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόμπα ο τζιαιρός της, είμαι μέσα!

    Εγώ θέλω, αν εγκρίνετε τζιαι εσείς, να βάλουμεν μεγάφωνα σε ούλλην την πόλη τζιαι να είμαι ανεύθυνος για τη μουσική ποννα παίζουν. Πολλοί εννα αυτοκτονήσουν, αλλά εν ένας τρόπος να ποκαθαρίζουμεν :)

    Εναλλακτικά, θέλω να είμαι ο τύπος που θα κάθεται στην είσοδο της πόλης τζιαι εν θα κάμνει τίποτε, θα χάσκει συνέχεια στο ίττερνε τζιαι πουπάνω μου θα έσιει μιαν ταπέλλαν "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΝ ΑΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ"..

    Υ.Γ.: Μα είσαι περαχωρίτισσα ρε Πρας μου; Τζιαι συ γειτόνισσα δηλαδή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν ήβρα σου την τέλεια δουλειά. Θα σου κάμουμε ένα μικρο δωματιουδιν στην αρχή της πολης τζαι θα ελέγχεις ποιος μπαινει ποιος φκαινει. Επισης θα σου πληρώνουν τα διοδια. Αρα θα σου μεινισκει πολύς χρόνος να διατηρείς τα 1,237,724 μπλογκς, τουιτερ, γουόλ πέιπερς κτλ κτλ σου. Δέχεσαι;;

    Για την μουσική.. καλή ιδέα!! Αλλά χμμμμ...γίνετε να χτυπουμε βάρδιες ποιος θα βάλλει;;;;; Με μονο κανόνα να μην υπάρχουν σουξεδάκια τζαι σκυλάδικα....

    Υ.Γ. Δυστυχως (;;) εν είμαι περαχωρίτισσα.... Απλά ήρτεν μου το ονομα τζαι έβαλα το στο μπλογκ.... Βασικά οι παππουδες/γιαγιαδες είχαν καταγωγη που χωρκο αλλά εφυαν τζαι τζείνοι σε νεαρή ηλικια. Την καταγωγη την αποκάλυψε η Πρασινομήτωρ που πάνω. Επίαινα γκραμμαρ σκουλ όμως, αν μετρα γιατι πέφτει πιο κοντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εν να ιδρύσουμε και το Πανεπιστήμιο Νέας Κύπρου; Το οποίο δεν θα είναι αντίγραφο της κυπριακής δημόσιας υπηρεσίας και στο οποίο θα προσληφθούν πραγματικοί ακαδημαϊκοί και θα έχει φοιτητές όχι μαθητές.... Ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά την Δευτέρα... ααααααααααααααααααααααχ

    Φάρμα με βίσωνες θα έχει η Νέα Κύπρος; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εννοείται θα έχουμε το Π.Ν.Κ!!! Τί θέση θέλεις; Να αναλάβουμε εμεις οι 2 search committee;;;; Εννοείται θα έχουμε φοιτητες τζαι οι μαθητες...μεν σου πω εν να γίνουμε "ivy league" σε χρονο dt!!!

    Φαρμες;; Χμ ένιξερω! Η απαντηση είναι οτι θέλουμε θα έχουμε!

    Καλή αρχή της χρονιάς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζιαι φέις κκοντρόλ; Δέχουμαι!

    Δέχουμε τζιαι τη μουσική με βάρδιες :)

    Χάτες, πότε με το καλόν;

    Υ.Γ.: Λαλείς να ανοίξω αλλο κανέναν πλοκ; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @TwistedTool
    Έγινε! Μολις την γοράσουμε, θα σου πω.

    Μαλιστα τωρα που το εγύρισες σε Ορφέα Περίδη να το δεχτώ....

    Υ.Γ.Γιατί όι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εν που χρόνια που ακούω Ορφέαν. Απλά όι πάντα. Σε ειδικές καταστάσεις μόνο :)

    Υ.Γ.: Ε ήντα θέμα να έshει; Ας ανοίξει ο Ινβίχτος αλλο κανέναν που εν τζιαι πιο αθκιασερός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ελπιζω να εν σε καλες ειδικές καταστασεις.... :)

    Υ.Γ. Εγω πάντως κάτι ετοιμαζω.....καμινγκ σουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή