Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Ξιππασμένες" ιστορίες

Εδώ τζαι μέρες σκέφτουμαι οτι εν τζαιρός επιτέλους να σας πω για την αρφή μου την Ξιππασμένη. Είπα σας για τον παπά μου, για την Πρασινομήτορα τζαι για την μπέιμπι-σις (που πλέον ενεν τζαι τόσο μπέιμπι, τουλάχιστον για τους άλλους, για μένα ένιξερω). Τουτους τους 4 τους βάλλω πάνω απο όλους και όλα!

Η πρώτη μου ανάμνηση που τη εποχή που εγεννήθηκεν η Ξιπ είναι να πέφτω μαζί με την γιαγια μου την Πρασινάδα στο κρεβάτι της τζαι να μου λαλεί "Πρασιναδίτσα κοιμηθου τζαι άυριο εν να έρτει η μάμα με το μωρό". Θυμουμαι που την χαρά τζαι την αγωνία εν ετζοιμουμουν.

Παρ'όλα τα 4 χρόνια που μας χωρίζουν, τα γενέθλια μας εχουν μόνο 5 μέρες διαφορά. Παλια η Ξιπ εμουρμουραν οτι εν θα κάμει ποτέ γενέθλια μόνο για τζείνη...τωρα παρακαλουμεν να τα κάμνουμε μαζί!

Επειδή επιαιναμε σε σχολείο που τζαι το δημοτικό τζαι το γυμνάσιο/λυκειο ήταν στον ίδιο τόπο επιαίναμε πάντα μαζί. Όταν ήμουν 6η δημοτικου ήμουν μια απο τους 6 "πρίφεκτ" του δημοτικου. Βασικά πρίφεκτς ήταν οι καλοι μαθητες τζαι εβάλαν τους να βοηθουν τες δασκαλες στα διαλειμματα κτλ. Η Ξιπ έρκετουν τα διαλείμματα τζαι ελάλεν μου "Πρας πε της Κάθριν γιατί περιπαίζει με" τζαι επιανε με τζαι επιαίναμε να έβρουμεν την Κάθριν για να της παίξω τον παράγοντα τζαι να πω "Καθριν μεν περιπαίζεις την Ξιπ πλιζ...να παιζετε όμορφα!"

Εμείς κάθε μέρα επαιρναμε το σαντουιτς μας στο σχολείου που σπίτι. Άπειρες φορές εβρεθουμασταν να ανταλλάξουμε το σαντουιτς μας γιατί καταλάθος επιάναμεν η μια της άλλης τζαι εν εσυφωνούσαμε στα υλικά που είσhεν μέσα.  Μετά η Ξιπ ανακάλυψεν την καντίνα τζαι έρκετουν τα διαλείμματα τζαι εξάφριζεν με! Μετά που έφυα εξάφριζεν την μπέμπι σις!! Το εφτομαθκιάτικο μας τότε ήταν μία λίρα τζαι η Ξιπ όι μόνο έτρωεν την δική της αλλά τζαι το μεγαλύτερο μέρος της δικής μου. Η σχέση μας με το χρήμα πάντα έτσι ήταν. Η Ξιπ ήταν πιο σπάταλη ενω εγώ πάντα πιο μετρημένη.

Τότε όταν είμαστε στο δημοτικο, είχαμε με τον παπά ένα παιχνίδι που ελαλούσαμεν το "Φάκες". Βασικά έπιανεν την μιάν ο παπας στην "φάκα" τζαι έπρεπε να πάει η άλλη να την "σώσει". Επειδή η Ξιπ ήταν ένα ξερόπαστον μωρο, σιγά μεν με "εσωζεν" εμένα. Έτσι πάντα οι "φάκα" του παπά έπιανεν την τζείνη τζαι έσωζα την εγώ. Η μάμα πάντα ελάλεν "πάλε παίζετε φάκες;;; Κάποιος θα κλαίει στο τέλος!!" γιατί πάντα στο τέλος έκλαιεν η Ξιπ. Είτε γιατί ιμισh εχτύπησε, είτε γιατί κάτι εν ήταν δίκαιο κτλ. Ομώς καθε 1-2 μέρες επάιζαμεν τουτο το παιχνίδι τζαι μάλιστα η Ξιπ επίαινε στον παπά τζαι ελάλεν του "παπά εν μπορεί να με πιάσει η φάκα σου" τζαι έτσι άρχιζε ξανά. 

 Το 1991 όταν είμασταν επάθαμε πόρωση με την συμμετοχή της Κύπρου στην Γιουρόβιζιον. Είχαμε κάμει ολόκληρο χορευτικό τζαι επατουσαμεν σhίλιες φορές το ποζ τζαι το πλέι πάνω στην κασέτα για να το μαθουμε καλά.....Ένα θα σας πω. Στο "εδώ πλανήτης γή, εδώ πλανητης γή, SOS, SOS, SOoooooooS" ανοίαμεν ομπρέλες τζαι εγίνετουν πολλά φαντασμαγορικό!

Τα καλοκαίρια επιαίναμε στο εξοχικό της γιαγιάς της Πρασινάδας. Με το που ετέλειωνε το σχολείο την επόμενη μέρα είμασταν Λάρνακα. Εξυπνουσαμεν με την γιαγια το πρωι που το χάραμα του Φου, τζαι επιαίναμε θάλασσα. Η γιαγιά εψάρευκεν τζαι εμέις επαίζαμε χαρτια στην παραλία. Τα μεσημέρκα η γιαγιά ήθελα να κοψει κανένα υπνούι έτσι τζαι εμέις επιαίναμε στο δωμάτιο μας τάχα να τζοιμηθουμε. Σιγά μεν ετζοιμουμασταν όμως! Επιάναμε τα σεντόνια μας τζαι εγώ έκαμνα τον σχεδιαστή τζαι έκαμνα φορέματα της Ξιπ. Εφορουσα της τζαι κολιέ τζαι έσαζα της τζαι τα μαλλιά. Εκάμναμεν πολλά γέλια χαμηλόφωνα τάχα να μεν μας ακούσει η γιαγιά τζαι να ξυπνήσει. Όι γιατι θα μας εθύμωνε, αντιθέτως. Απλά εθέλαμεν να ξεκουραστεί. Σε κάποια φάση εκαταλάβαμε ότι η γιαγιά ήξερεν τι εκάμναμεν, αλλά επαίζαμεν ουλλοι πελλόν τζαι εσυνεχίζαμε τα δικά μας. Τα Σαββατοκυρίακα έρκετουν τζαι η Πρασινομήτωρ...(ο φάδερ εδουλευκεν τες νύχτες) τζαι επιαίναμε θάλασσα για κολύμπι. Με την Ξιπ εκάμναμεν χορευτικά συγχρονισμένης κολύμβησης τζαι εννοείται η υπεύθυνη χορογραφίας ήμουν εγώ! 

Σιγά σιγα εγυρίσαμεν το στο να παίζουμε δασκάλες τζαι η καημένη Ξιπ ήταν η μαθήτρια!
Μετά επέρασεν ο καιρός...στα 12 μου τζαι στα 8 της Ξιπ ήρτεν τζαι η μπέιμπι σις τζαι επολλύναμεν! 

Τα χρονια επεράσαν, τα ενδιαφέροντα αλλάξαν αλλά πάντα είμασταν κολλητές. Μετά ήρτα να σπουδάσω Αμερική τζαι 4 χρονια μετά ήρτεν τζαι τζείνη τζαι έκατσεν δαμέ 5 χρόνια. Το πρώτο μας πτυχείο είναι ακριβως το ίδιο τζαι που το ίδιο πανεπιστήμιο. Ένιξερω πως θα εκατάφερνα να τελειώσω το διδακτορικό μου αν δεν ήταν δαμέ για συμπαράσταση. Η Αμερική άρχισεν να μου αρέσκει μετά που τον ερχομο της Ξιπ. Ο τελευταίος χρόνος που άρχισα το ποστ ντοκ τζαι είσhεν τζαι τζείνη εισόδημα τζαι επιάσαμε αυτοκίνητο, ήταν ο πιο τέλειος!!! Για 5 χρόνια κάθε μέρα έκαμνα μας καπηρες το πρώι. Όταν έφυεν για Κύπρο ελάλεν μου ότι ουτε η ίδια εν καταφέρνει τον καφέ της όπως της τον εκατάφερνα εγω!

Αμαν πάμε κάπου για καφέ ή φαί κτλ, τα πάντα τα δοκιμάζει η Ξιπ τζαι μετά εγω. Εγώ εν αντέχω τα καυτερα τζαι επίσης εν μπορώ να πιω πολλά ζεστους καφέδες γιατί κρουζω πολλά ευκολα την γλώσσα μου τζαι περνει μέρες να μου περάσει έτσι προσέχω.. Η Ξιπ αμαν δοκιμάσει τον καφέ μου κάμνει την καλύτερη διάγνωση. "Εν πολλά βραστό, μεν πιεις" ή "Οκέι πιέ, για μένα εν τέλειο αλλά για σένα εν πικρό έτσι βάλε ζάχαρη" κτλ κτλ. Κανένας νομίζω εν με ξέρει τόσο καλά όσο η τζείνη. Ακόμα τζαι αμαν τσακωθουμεν για κάτι, μετα που 2 λεπτά λαλουμεν "κορη θέλεις να δουμε καμια ταινία, ή παμε σταρμπαξ να κάτσουμε".

Τωρα που τζείνη επίεν πίσω στο Χρυσοπράσινο τζαι εγώ έμεινα να φυλάω Θερμοπύλες, επικοινωνουμε κάθε μέρα έστω με ενα sms. Οταν ανακαινίζαν το μπάνιο μας, έστελε μου φωτορεπορταζ καθημερινο. Φκάλει φωτο τες μαγειρικες δημιουργίες της μπέιμπι-σις τζαι στέλει μου τες αμέσως.  Το καλοκαίρι που εφκαλε κατι πάνω στο ποδι, εστελλε μου φώτο να του ποθκιου της καθημερινα για να θωρω αν έγινε καλύτερο ή σhειρότερο.

Εν μπορείς νομίζω να μας διαχωρίσεις πλέον. Αν δεν με συμπαθάς αλλά συμπαθάς την Ξιπ, ταφ λακ, έρκουμαι πακέτο! Νομίζω οι 3 με τη  μπέιμπι σις μας θα είμαστεν πάντα ένα αχτύπητο τρίδυμο!!

Μια μέρα μας βλέπω να γίνουμαστεν όπως τες κοτζιακαρουδες στην φώτο, τζαι επειδή η μπέιμπι σις θα εν ακόμα μπέιμπι, γιαντκ εντ χιπ, τζείνη ενεν στην φώτο γιατί επίεν να μας φέρει τζαι κανέναν μεζέ για να μας σερβίρει μαζί με τα ντρινκς!


Υ.Γ. Στην μουσική έν έχουμε πάρα πολλά κοινα γουστα, έτσι πάντα αμαν ακούαμε δυνατα μουσική έπρεπε να εν κάτι που συμφωνούμε τζαι οι 2.  Ξιπ σου αφιερώνω τα Μικρά Βεγγαλικά που μια συναυλία που σίουρα θα επιαίναμε μαζι

25 σχόλια:

  1. Κόρη εσυγκίνησες με πρωινιάτικα!! Εμέις οι τρεις πάμε πακέτο τζαι σε οποιον εν αρέσκει ταφ!! Άρεσε μου τούτο!!

    Πεθυμώ σε κόρη Πρας τζαι αν δεν ερτεις εσύ κύπρο εννα σου ξαναμπαστακωθώ εγώ στην αμερική!!

    Πι.ες 55 τζαι πόψε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά σουίτ ποστ! Τζιαι πολλά όμορφη σχέση με την αρφή σου. Είσαστε πολλά αγαπημένες τζιαι εν πολλά σημαντικό τούτο.

    Πι.Ες. Όταν έκαμνες εσύ τον στυλίστα στη Λάρνακα τζίνη έκαμνε το φωτομοντέλο; =p

    Καλημέρα Πρας =) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα, εν αστείο γιατί κάποια εκάμναμε τα τζι εμείς, τζαι γιατί κάποια ξέρω τα που την άλλη. (οι φωτογραφίες του ποθκιού το καλοκαίρι πχ).

    Τωρά για το θέμα πακέτου εν με βρίσκει σύμφωνη, όσο φίλες κι αν είμαστε μεταξύ μας, η κάθε μια έχει τα δικά της και τα δικά των δικών της. Τζαι από ότι βλέπω που εξελίξεις πιο μεγάλων μας που ήταν έτσι στον τζαιρό τους, εν πάει καλά το πράμαν για πάντα έτσι...

    Κατά τα άλλα μετρούμε τζι εμείς μέρες. Εβδομάδες ακόμα, μπας τζαι γελαστούμε τζαι νομίζουμε ότι εν πιο γλήορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα μα τι συγκινητικό ποστ!Κορη Πρας να βάλεις και 'συ αλερτ, ότι εναν συγκινητικό να ξέρουμε!Ενα ευχηθώ και 'γω να στραφείς γλίορα στα πάτρια εδάφη για να μεν χάσουμε και την Ξιπ. Και να είσαστε πάντα καλά να χαίρεστε η μία την άλλη.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα!

    η κοινή συμβίωση έφερεν σας πολλά κοντά, τζαι τούτο εν ωραίο...

    εν πολλά καλό να έχεις έναν άνθρωπο που να γνωρίζει τες ανάγκες σου, να σε προστατεύκει όταν χρειάζεται χωρίς εσύ να το ζητήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ αγαπησιάρικο κειμενάκι :-)

    ναι, κι εμενα μου θύμισες στιγμές της παιδικής μου ηλικίας :-)

    Νεράιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου θυμισες τότε που ήμασταν παιδιά με τες αρφαες μου. Η μεσαία είναι γεννημένη 17 και εγω 13 του ίδιου μήνα! Τι σύμπτωση! Να χαίρεσαι τις αδερφές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μάνα μου τι γλυκό:)
    σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ λατρεύω την αδελφή μου!

    να την χαίρεσαι την Ξιπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μένα βγαίνει μου να πω το ίδιο. Μάνα μου ρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είσαστε οι καλύτερες κόρες (και αδελφές)έβερ!!! Είμαι η πιό τυχερή μάμμα αλλόπως..
    Σι γιου σούν!
    Πρασινομήτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχουν λάθος οι αρφάες; να σας σιαίρεστε Πρασινάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Είτε γιατί ιμισh εχτύπησε, είτε γιατί κάτι εν ήταν δίκαιο κτλ."

    XAXAXAXAXAX εφίρτηκα
    ταπάνιν-material η Ξιπ :D


    τέλεια τα φάμιλι ποστς σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Esigkinises me kori!!!!eksiases ta savvata pou etrwamen souvlakia sti giagia!!!!!!!!tz ethwrousame savvatovrado xoli krap!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάνα μου ρε!!
    Ήντα τέλεια να έχεις έτσι σχέση με τις αδερφές σου.. Εγώ με τη δική μου μπορεί να κάμουμε μήνα να μιλήσουμε, αλλά πάλε αγαπώ την. Χαχα.

    Φαντάζομαι το πιο τέλειο εν όταν πηέννεις τζι εσύ στο χρυσοπράσινο τζαι κάμνετε ριγιουνιον! :)

    Χαχα, καλή μέρα να έχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εν έσιει λάθος που είσαστεν έτσι συνδεμένες. Μπράβο σας. Άψογη η οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ξιπ
    Τζαι εγώ πεθυμω σε κόρη....Ναι να μου ξαναμπαστακωθείς αν δεν τα καταφέρω να έρτω!!
    Αφου πάμε πακέτο κόρη οι 3 μας! Το θέμα ποιος θα μας αντέξει τζαι τες 3;;

    @Λου
    Θενξ! Ναι έκαμνε το μοντέλο...χαχαχαχα είσhεν πολύ χάζι!!
    Βροχερες καλημέρες!!

    @Μουν
    Εκαταντήσαμεν σαν τους στρατιώτες να λαλούμεν πόσες τζαι ποψε! Το ΑΣΜ μας λείπει τζαι το κοντό κουρεμα!

    Για το θέμα πακέτου, εν όπως νοιώθει ο καθε ένας. Νομίζω εν έσhει σωστο ή λάθος, εν απλά άποψεις τζαι επιλογες.

    @Ινβ & Ποστ & Νεράιδα & Ανισόρροπη
    :-)))))))

    @Μαριλού
    Χαχαχαχα έδωκες μου ιδέα για ποστ...Αναμένατε στο...μπλογκ ρολ σας!
    Θενξ κόρη! Να΄σαι καλά!! :))

    @Nonis
    Καλημέρα που τα ψοφοκρυα τζαι σε σένα!Πολλά σωστά το είπες! :)))

    @Σμιλί
    Ευχαριστώ! Εμείς είμαστε 7 & 12 του ιδίου μήνα! :)

    @Ράνια
    :))) Τζαι εσύ την δική σου!

    @Μάμμα
    Τζαι η μπεστ μάδερ έβερ! Μις γιου ματς. Σι γιου σουν! :)

    @Αππωμένη
    Και βεβαίως εν έχουν λάθος! Θενξ ρε!!

    @Σάικ
    Ήταν το σλόγκαν της για τες "φάκες" ότι "ενεν δίκαιο! χαχαχα!
    Θενξ! αρέσκει μου να τα γραφω τουτα τα ποστ!

    @Αετομάτα
    Ξεχνιούνται τζείνα τα Σάββατα κόρη. Εγραψα για τζείνα σε άλλο ποστ νομίζω. Τζαι τες Τρείς Χάριτες τζαι μετα τες κληρώσεις της Ειρήνης Χαραλαμπίδου! χαχαχα!

    @Μ. Χείμαρρος
    Ναι το ριγιουνιον εν το καλύτερο!!Ανυπομονώ πάντα! Ειδικά για των Χριστουγέννων!!
    Καλή σου μέρα!!

    @Defiance
    Θένξ! Εν θα το άλλασα τουτο με τίποτε! Να΄σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...πραγματικά ζαχαρένια η ανάρτηση σήμερα!

    Θέλω κι εγώ αδερφούλα!!!

    Τέλεια να είστε τόσο συνδεδεμένες πάντως. Πολλά τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. How sweet!

    Εγνώρισα που κοντά τούντην αγάπη που υπάρχει στη συγκεκριμένην οικογένεια τζιαι πρέπει να πω ότι εν εξαναείδα έτσι πράμα. Plus, εν καλά πλάσματα ούλλοι τους..

    Να μείνετε έτσι αγαπημένοι πάντα, εν έshει λάθος :)

    Για την xip εν χρειάζεται να σχολιάσω. Ξέρει τα που πρώτο shέρι τζείνα που έχω να πω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Μωβ
    Θενξ Μωβ μου!! Νά'σαι καλα!! :)))))

    @ΤΤ
    Σε ευχαριστουμε για τα καλά σου λόγια...Στο οικογένεια συμπεριλαμβανονται και τετράποδα ενεν;;;
    Να'σαι καλά τζαι συντομως θα δείς τζαι την δική μου φάτσα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσκέφτουμουν να προσθέσω τζιαι τον Πάρη, αλλά εσκέφτηκα τούτο που λαλείς τζιαι εθεώρησα τον μες την οικογένεια, διότι έτσι είναι!

    Χάτε, τάρασσε να ούμεν.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχω αδερφό τζιαι περνούμε πολλά καλά μεταξύ μας. Αλλά θα έθελα πολλά να έχω αδερφή, εν άλλη η σχέση!
    Πολλά όμορφη η δική σας, μακάρι να μείνει έτσι για πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @TT
    Ναι εν δεδομένο ότι εν μες την οικογένεια!

    @Joy Tears
    Εν έχω αδερφό για να ξέρω, αλλά νομίζω έσhεις δίκαιο. Ευχαριστούμε! :)

    @Καϊσί
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή