Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

................

Όπως τζαι εσεις έτσι τζαι εγώ σήμερα εξύπνησα τζαι αντίκρυσα τα θλιβερά γεγονότα. Η ψυσhιη μου δίνετε κόμπο αμαν γίνουνται έτσι πράματα. Αμαν θωρώ σεισμούς τζαι τσουνάμι, στεναχωρκουμαι αλλά σκέφτουμαι τί να κάμουν τζαι τζείνοι που ήταν έρμαια των καιρικών φαινομένων. Συμβάντα όμως οπως τα σημερινά στην Κύπρον δίνουν την ψυσhιην μου κόμπον όι μόνο γιατί εν ο τόπος μου τζαι επεθάναν ανθρωποι αλλά τζαι γιατί εν φανερόν ότι φταιει η ανευθυνότητα μερικών.  

Νευριάζω που δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στες κατάλληλες θέσεις, που δεν υπάρχει δηλαδή αξιοκρατεία τζαι το βιογραφικό σου εν παίζει κανένα ρόλο τι έσhει πάνω. Φτάνει που είσουν που μιτσής σε καμια παράταξη ή που κανένας που το σόι σου έσhει γνωριμίες. Εν λέω ότι εν υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς εν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός σhερκού.

Νευριάζω που στα διεθνεις πρακτορεία ειδήσεων τα χαπάρκα μας φτάνουν μόνο για δυσάρεστα γεγονότα που ευθυνούμαστεν μόνο εμείς. Που μερικά πράματα ρε παιδίν μου εν κοντά στον νου, εν χρειάζεσαι Νόμπελ Φυσικής. 

Νευριάζω που με το να παραιτούνται μερικοί "αξιοματουχοι" νομίζουν ότι το θέμα ετέλειωσε. 

Νευριάζω που ασχολούνται με το ότι ο Χριστόφκιας έδωσεν εντολή να κοπεί το ρευμα στο προεδρικό τζαι να λειτουργουν με γεννήτριες. Χεστήκαμεν  αν δρώνει ή όι στο προεδρίκον ο συγκεκριμένος. Όταν το άκουσα τούτο εσταμάτησα να  θκειεβάζω άλλα πράματα ονλάιν γιατί εθύμωσα τόσο πολλά που ήθελα να λουθω τα κλάματα.  Ευτυχώς στο ξένο περιβάλλον μπορουμε να ξεχαστούμε πιο ευκολα εμείς δακάτω, τουλάχιστον για λίο. Άσε που σαν επίαινα δουλειά εξέσπασεν καταιγίδα τζαι επέφταν τεράστια κλαδιά δεντρών τζαι εν εθωρούσαμεν που τα νερά τζαι έπρεπε να είμαι συγκετρωμένη στον δρόμο.

Νευριάζω γιατί ενώ είμαστεν ικανός λαός, αντί να ασχολούμαστε με το να κάμουμεν τουτο το τόπο καλύτερο, κάμνουμεν τα θάλασσα μόνοι μας τζαι ο καθένας αναπαυετε ωραία τζαι καλά στην καρέκλα του. Που ασχολούμαστε με πράματα επιφανειακά τζαι όι ουσιαστικά. 

Εν να μου πεις τωρά, ποιά είσαι εσύ κόρη μου που ζεις στο εξωτερικό τοσα χρόνια τζαι έσhεις τζαι άποψη τζαι μιλάς στον πλυθηντικό; Ίσhια ίσhια εγώ που ζω μακριά ίσως εκτιμώ πολλά πράματα που αν εζούσα Κύπρο θα εθεωρούσα δεδομένα τζαι ίσως ακόμα να πληγώνουμε παραπάνω γιατί "Home is where the heart is" τζαι εμένα το σπίτι μου εν στην Κύπρο. Τζαι εχω την μυθοποιημένη τζαι όπου κάτσω χουμίζω την. Αλλά τι να λαλώ πλέον αμαν φκάλουμεν τα μάθκια μας με τα ίδια μας τα σhέρκα.

Η ζώη συνεχίζετε τζαι οφείλει να συνεχιστεί. Το σημαντικό όμως είναι η ζωη να συνεχιστει, τζαι να μαθαίνουμε που τα λάθη του παρελθόντος τζαι να μεν τα ξανακάμουμε. Τωρά εν να μου πεις πότε εξανασυνέβηκε τούτο τζαι ενα συμβεί τωρά; Θέλω να ελπίζω ότι εφτασαμεν στον πάτο τζαι ότι συντομα θα ξυπνήσουμε τζαι θα δουμε οτι εν πάει άλλο τζαι ότι πρέπει να κάμουμε ούλλη μια ριζικη αλλαγή, ο καθένας μας στον εαυτο του τζαι ούλλοι μαζί στην κοινωνία.

Ελπίζω να είσαστε ούλλοι καλά τζαι να ξέρετε οι σκέψη μας εν μαζί σας με εσάς τζει κάτω.

14 σχόλια:

  1. Εν η νοοτροπία μας που πρέπει να αλλάξει και αυτό δύσκολα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν τούτο που με σπάζει παραπάνω που ούλλα. Ότι πιάσμας έναν έναν τζαι 1. κόφκει ο νους μας 2. είμαστεν δουλευταράες 3. ξέρουμε τί κάμνουμε. Πώς τα κάμνουμεν θάλασσα άμαν έρκεται σε θέματα διακυβέρνησης εν μπορώ να καταλάβω...

    oh wait a sec i know! no one actually cares about the COUNTRY, as long as the front pocket is full.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπέλες συμφωνώ απόλυτα τζαι με τες 2 σας. Ένιξερω τι άλλο να πώ εχτος που το να ελπιζω να γίνει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Simfwnw me oles sas.Tha diafwnisw s ena kommati tis roam365.Nai eimaste douleftaraes emeis o aplos laos, oi tzeinoi me t axiwmata..tzinoi apla pianoun tous paxoulous misthous kai defteron den kseroun ti kamnoun, nomizoun oti kseroun ti kamnoun aman taraksoun to daxtiloui tous.Stes ipoloipes periptwseis apla en kamnoun tipote!
    An exw lathos pete mou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @EaglEye
    Νομίζω ότι εν τζαι διαφωνείς με την Ροαμ. Τζαι τζείνη φανταζουμε εν για τον απλό κόσμο που μιλά από ότι εθκιέβασα τζαι στο δικό της μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nai isws to diatipwsa lathos...apla sigkekrimenopoiisa tzina p pe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε γάροι γιατί εν φωνάζουμε για τούτα που κάμνουν όπως πρέπει.
    Γιατί εν εφωνάξαμεν ούλλοι μαζί για τον Ήλιο, για να τιμωρηθεί κάποιος πραγματικά παραδειγματικά. Να ξέρουν οι επόμενοι, οι σημερινοί, ότι ΕΤΟ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΩΣΤΑ.
    Και ούτε θα γίνει κάτι πάλε, τζαι θα συνεχίσουν ούλλες οι κυβερνήσεις κλπ να μεν τους κόφτει το τι κάμνουν επειδή δεν θα πάθουν τίποτε.
    Η παραίτηση εν βοηθά ούτε τες τζέπες μας, ιύτε τες ψυσHές μας, αλλά η όποια τιμωρία τους θα ήταν καλή για το μέλλον....αλλά ούτε τούτο εν είμαστε ικανοί να απαιτήσουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την λύση ήβραν την που το 1789 στη Γαλλία. Αλλά δυστυχώς εμείς παίζουμεν το πολιτισμένοι τζαι εν έχουμε γκιλοτίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω να ισιώσει ο νούρος του Κυπραίου σιύλλου.. Πολλά δύσκολον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ντεφ
    "ο πολιτισμός εν να μας φάει εμας!"

    @twisted
    Δυσκολο αλλά πέρκει βαλλουμεν λιο νουν. Να κάτσουμεν την μάππα χαμέ σε πολλούς τομείς τζαι να μεν είμαστε σαν λαος τόσο "ππαραδόπιστοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν επέστρεψα στην Κύπρο είχα πάρει θέση σε οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα σκοπός του οποίου ήταν η υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας (διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ανά έτος). Όπως και τόσοι άλλοι πριν και μετά από μένα έφυγα τρεχτός να γλυτώσω από την βρωμιά. Νόμιζα αφελώς ότι θα υποστήριζα την ανάπτυξη της πατρίδας μου. Ήταν ένα άντρο διαφθοράς, ανευθυνότητας και ανικανότητας. Εκατομμύρια πήγαιναν μέσα από στημένες διαδικασίες (θεωρητικά υπήρχε διαφάνεια, έλεγχος κλπ κλπ) σε κομμματικά παρακλάδια, φίλους, και κλίκκες για να καλύψουν ακόμη και ταξίδια για να πηδήξει ο τάδε την τάδε γκόμενα, για διακοπές, για αγορά περιορισμένης έκδοσης Jeep με χρυσά χερούλια στις πόρτες, για ιατρικές εξετάσεις φίλων και συγγενών, για τριπλά συμβόλαια για το ίδιο ακριβώς θέμα, κ.α (Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για οργανισμό υπεύθυνο για υποστήριξη της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας). Πολλά από τα άτομα πίσω από αυτό τον βόθρο είναι άτομα τα οποία απασχολούν την κοινωνία τα τελευταία 2-3 χρόνια (τα οποία πάντα την γλιππάρουν).

    Αν ποτέ έβγαινε κάτι δημόσια (ή πήγαινε να βγει) και σε άλλες χώρες θα έστελναν κόσμο φυλακή εξαφανίζονταν οι διευθυντές, τμηματάρχες, οι συνεργάτες τους σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου κλπ (οι υπεύθυνοι για την διαφθορά) και σου έλεγαν ότι είναι σε συναντήσεις, κλπ. Ταυτόχρονα εξαφανίζονταν και φάκελοι, έγγραφα, αρχεία κλπ και επανεμφανίζονταν κάποιο χρονικό διάστημα μετά με νέο περιεχόμενο το οποίο κάλυπτε πλήρως τους ανεύθυνους, ανίκανους, διεφθαρμένους κλπ.

    Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση έχει εξαφανιστεί με εξαίρεση κάποια κενά αλαλάζοντα δοχεία. Είμαι σίγουρος ότι έχει στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για εξαφάνιση και αλλοίωση εγγράφων, φακέλων, αρχείων κλπ με σκοπό να αθωωθούν οι εγκληματίες πίσω από αυτό το μεγάλο κακό (λες και δεν ξέρουμε ποιοι είναι). Ακόμη και οι επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά του προεδρικού εψές μου φαίνονται ως κομμάτι αυτού του σχεδίου (γιατί η αστυνομία επιτέθηκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές και όχι στους κουκουλοφόρους;). Στο τέλος της ημέρας θα φταίξουν κάποιο φασίστα, εθνικιστή, ρατσιστή κοράζινο ο οποίος δεν πετούσε σωστά και η αναταράξεις από το φτερούγισμα του προκάλεσαν τις εκρήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλά λυπητερά όσα γράφεις φιλε Αντρέα αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα. Συμφωνώ τζαι εγώ με όσα πολλά ωραία εδιατύπωσες.

    Εν κρίμα γιατι ειλικρινα πιστευκω ότι η Κυπρος φκάλει ικανά άτομα, αλλα είτε δεν τα αφήνουν να κάμουν τζείνο που πρέπει τζαι φευκουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε τα παίρνει τζαι τζείνα το σύστημα τζαι γίνονται τζαι τζείνα μια απο τα ίδια, υπουλοι τζαι ππαραδόπιστοι, τζαι εν λίοι τζείνοι που αντιστέκονται δυστυχώς. (Τζαι μετά λαλούν ότι παν εξωτερικό οι Κυπραίοι τζαι εν έρκουνται πίσω....)

    Είμαι πολλά απογοητευμένη τζαι εγώ που είμαι η πιο αισιόδοξη των αισιόδοξων. Ελπίζω τουτο που εσυνέβηκεν τωρα να έσhει τζαι μια θετικήν πλευρά (όσο γίνεται δηλαδή) τζαι να μεν επίαν τόσα αθώα άτομα για το τίποτε, δηλαδή να ανοιξουν τα μάθκια του κόσμου, να αντιδράσει, να σταματήσει να ψηφιζει στα τυφλά γιατί "έτσι είπεν το κόμμαν", να σταματίσει να πατσιάρει τες τρύπες αντι να χαλά τζαι να ξαναχτίζει τζαι να δώκουν τόπο σε άτομα που ξέρουν τζαι μπορούν να κάμουν τίποτε πριν καταστραφούμεν τέλεια. Τούτο φυσικά εν μια μακρινή ελπίδα....

    Μιά σταλιά γης μες την θάλασσα τζαι νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου τζαι ότι θα υπάρχουν πάντα λεφτά για να τα τρών οι λίοι που πατούν επι πτωμάτων.

    Ενώ είμαι μακριά τζαι δεν τα ζώ που κοντά μπορείς να φανταστείς πόσο θυμό τζαι πόση λύπη νοιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πρασινάδα

    Όπως έγραψα και σε ένα προηγούμενο σχόλιο είμαι 18 με κάποια χρόνια πείρα. Σε αυτά τα χρόνια φοίτησα και εργάστηκα στον ιδιωτικό και κρατικό τομέα, ακαδημία και βιομηχανία, σε τρεις ηπείρους. Η εργασία μου με βοήθησε να ταξιδέψω σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, Βόρειο Αμερική, Ωκεανία και λίγο στην Ασία. Με εξαίρεση την Κύπρο και την Ελλάδα (και 1-2 άλλες χώρες σε πολύ μικρότερο βαθμό) το σύστημα σε βοηθά να προχωρήσεις μπροστά (όσο πολύπλοκο και να είναι) ακόμη και αν είσαι ξένος (εφόσον είσαι πρόθυμός/η να γίνεις ντόπιος). Στην Κύπρο και Ελλάδα το σύστημα σε πολεμά ασταμάτητα.

    Όπως είπε μία φίλη η Κύπρος του 2011 θυμίζει Ισπανία αμέσως μετά τον θάνατο το στρατηγού Franco (73 αν δεν κάνω λάθος). Η κοινωνία ήταν σαν νεαρά άλογα τα οποία από γεννήσεως τους ήταν κλεισμένα σε ένα μικρό στάβλο και κάποιος ξαφνικά ξέχασε ανοιχτή την πόρτα του στάβλου. Τα άλογα ξεχύθηκαν έξω και τρέχουν δεξιά αριστερά χωρίς να ξέρουν τι κάνουν ή που πάνε. Στην Ισπανία χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη της δεκαετίας του 90 για να αρχίσουν να ωριμάζουν τα άλογα (η ζημιά που έγινε όμως θα πάρει πολλή χρόνο να διορθωθεί). Το άσχημο με την Κύπρο είναι ότι δίπλα από τους στάβλους υπάρχουν και ανοιχτοί βόθροι με φίδια. Και αν δεν «θανατωθούν» αυτά τα φίδια, που δυστυχώς είναι παντού, δεν θα δούμε άσπρη μέρα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένιξερω πολλά για την Ισπανία για να έχω άποψη για τζείνο αλλά στα υπόλοιπα συμφωνω. Αν τζαι εγώ είμαι 18 + 11 χρόνια εμπειρίας (Με τα 10 τελευταία να εν στην Αμερική τζαι τα υπόλοιπα 19 στην Κύπρο) στο πρώτο το διαβεβαιώνω τζαι εγώ που την δική μου, πιο μικρή εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή