Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

HappyThankYouMorePlease

Πριν λίες μέρες είδα την ταινία HappyThankYouMorePlease. Εβαλά το DVD να έρτει που την συνδρομή μου στο Νετφλιξ γιατί ειδα ότι πρωταγωνιστής εν ο Josh Radnor, δηλαδή ο Τεντ Μόουσμπι που το "Χαο αί μετ γιορ μάδερ", ο οποίος επίσης έγραψε τζαι εσκηνοθέτησεν την ταινία. Ούτε το τρέιλερ είχα δει, ούτε είχα πολλά ψηλά εξπεκτέσhιονς γιατι υπήρξαν πολλές ταινίες που τηλεοπτικούς πρωταγωνιστές που ήταν απλά σκέτες τσόφτες.

Εν τέλει όμως η ταινία άρεσεν μου πάρα πολλά τζαι είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Ειδικά ενα θέμα με προβλημάτισεν αρκετά. Εν θελω να σας πω πολλά γιατι μετα θα εν σπόιλερ, αν τυχων θέλετε να την δείτε.

Πρωταγωνιστής εν ο Σαμ, σχεδόν 30, συγγραφέας, κάτοικος ΝΥ. Έσhει μιαν κολλητή την Άννι η οποία πάσχει που alopecia με αποτέλεσμα να μην έσhει καθόλου μαλλιά, ούτε καν φρύθκια. (Κανονικά δαμέ θα έπρεπε τζείνη να σκεφτεί τζαι τα θετικά, δηλαδή εν χρειάζετε να βουρα για αποτριχώσεις, κομμωτήρια, κτλ τζαι να πληρώνει τα μαλλοτζέφαλα της- pun intended). Επίσης ο Σαμ έσhει μιαν ανηψιάν τζαι η ταινία βασίζετε στες ζωές των τριών τους, στες οποίες ζωές συμβαίνουν πράματα που μπορεί να συμβουν άνετα στην πραγματική ζωή του κάθενος, αλλά με φυσικά μια υπερβολή γιατί στο κάτω κάτω εν έργο!

Η ιστορία που με προβλημάτισεν εν τζείνη της Άννις. Προσπαθεί, παρ'όλο το πρόβλημα της να μεν το αφήνει να επηρεάζει την ζωή της. Όμως πάει τζαι διά συνέχεια πάνω σε λάθος άντρες που θέλουν την μόνο για εφήμερες σχέσεις. Τζείνη θέλει μια συντροφικότητα, αλλά δεν την βρίσκει (τι μου θυμίζει άραγε;!) τζαι απλά απογοητεύετε. Στην δουλειά της έσhει έναν τυπάν που εν δικηγόρος τζαι πάει συνέχεια τζαι προσπαθεί να την προσεγγίσει, αλλά ενεν ωραίος, ουτε κορμαλίας, εν λίο άτσαλος κτλ. Τζείνη δεν του διά σημασία, εν αγενής μαζί του, ενω στην ζωή της ενεν έτσι,  τζαι προσπαθεί να τον αποφεύγει. Τζείνος όμως δεν το βάλλει κάτω τζαι μια μέρα παίρνει τζαι φωτογραφική τζαι φκάλει την φώτο, τζαι τζείνη νευριάζει. Μετα που λίες μέρες όμως πάει δουλειά τζείνη τζαι βρίσκει ένα φάκελο με φώτο πάνω στο γραφείο της. Συγκινείτε τζαι σκέφτετε αμπά τζαι επαρεξήγησεν τον. Συζήτώντας το με τον Σαμ, όπως δείχνει τζαι στο τρέιλερ, ο Σαμ λαλεί της να του δώσει μιαν ευκαιρία. Τζείνη λαλέι του " he looks like he should be making balloon animals at birthday parties". Η συνέχεια εν λιο κλισhε τζαι ξαφνικά κάτι γίνετε τζαι αρχίζει τζείνη να τον βλέπει με άλλον μάτι. Ο τρόπος που γίνετε τούτο εν δωσμένο ωραία κατα την άποψη μου.

Τουτη η ιστορία άρεσεν μου γιατί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ούλλοι κατηγοριοποιούμε τους άλλους. Τζείνην είσhεν το πρόβλημα ότι είσhεν κάτι διαφορετικό, ή μάλλον έν είσhεν κάτι που ούλλοι θεωρούμε δεδομένο τζαι ενοχλούσεν την  το θέμα αν τζαι επροσπαθαν να μεν το δείχνει. . Εντούτοις ώς τζαι τζείνη απορρίπτει τον άλλον για κατα κάποιο τροπο, εμφανισιακούς λόγους. Στο τέλος όμως το μήνυμα της ταινίας είναι ότι το σημαντικό είναι να αγαπάς τζαι να σε αγαπούν τζαι τα άλλα ούλλα εν πελλάρες.

Γενικά μιαν ενδιαφέρον ταινία, τζαι οι υπόλοιπες ιστορίες καλές τζαι γενικά που τες πιο ωραίες που είδα τωρά τελευταία. Ελπίζω ο τυπάς να κάμει τζαι άλλες ταινίες στο μελλον.


8 σχόλια:

  1. To βρήκα και το κατεβάζω. Εχω όρεξη για κάτι γλυκό και ευχάριστω και άι λάικ τεντ μοσμπυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βάλω το και τούτο στο to watch list!

    τούτος εν πιο ωραίος στην ταινία απ'οτι είναι στο how I met your mother..

    που ταινίες περιμένω με αγωνία το τελευταίο harry potter! το οποίο θα είναι μια απογοήτευση όπως και τα υπόλοιπα 7 αλλά still..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπέλες ελπίζω να σας αρέσει. Εν ακριβως όπως το είπε το Σκουλουκούιν, γλυκιά τζαι ευχάριστη ταινία.

    Που Χαρυ Πότερ ένιξερω...είδα μόνο το 1. Εν είμαι για έτσι ταινίες εγω....

    Πάει του του γενούδιν νομίζω...εν καλός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πολλά ενδιαφέρον το trailer.. Μάλλον εν το επόμενο έργο που εννα δω.. Thanks ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Φουρνόφκιος
    Ελπιζω να σου αρέσει. Λετ μι νόου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθκεια έθελα ένα καλλύτερο τέλος αλλά ήταν όντως καλή ταινία. Εν θα την έβαλα στες top αλλά ένα 6/10 πιάννει το. 6 γιατί ένεν του γούστου μου όι τίποτε άλλο!

    (Απλά εμένα αρέσκουν μου έργα με action τζιαι τούτο μάλλον ήταν ακριβώς το αντίθετο..)

    *Θα συμφωνήσω ότι εν καλλύτερος αξιούριστος ο Μόσμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω βάλλω του 8.75 γιατί 1. Εν το είδος που μου αρέσκει τζαι 2. Γιατι εν η πρώτη ταινία καποιου που συνηθως ειδικά εν αν που σειρές που έγινε γνωστος τζεινος ο καποιος εν ακόμα πιο δυσκολο.

    Χαιρομαι που σου άρεσε εστω τζαι αν δεν ήταν το ειδος που προτιμας. :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή