Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η Θάτσερ, η Μέρκελ, η Βέφα και εγω

Προχτές εβαλα στο τουίτερ ένα κουίζ. «Τι κοινό εχουν οι Θάτσερ, Μέρκελ, Βέφα τζαι εγω;;;» Στην αρχή πολλοί εβοηθήκαν ότι ειμαι ξανθή με κουπ αλλα προς απογοητευση τους ειπα τους ότι ενεν τουτο δυστυχως. 

Η απάντηση είναι ότι τζαι οι 4 μας ασχοληθηκαμεν σε καποια φάση με χημεία. Η Θάτσερ εσπουδασεν χημεία στο Οξφορντ (το ρ μεν το θκιεβάσεις γιατι εν με μπρίτισh αξεντ που το έγραψα). Η Μέρκελ ασχοληκεν με φυσικοχημείες τζαι η Βέφα με χημεία.

Η Θάτσερ μετά εγινεν η σιδηρά κυρία με την ξανθή κουπ, τζαι η Μέρκελ εγινε μπρούτζινη κυρία με τα 50 shades της τζαι λιο πιο ανέμελο μαλλι. Τζαι τις δυο τουτες ο κοσμος ειτε τις αγαπά ειτε της μισει! Κανένας εν θα πει για τζείνες "ε εν καλή".  Η Βέφα παλε επαραιτησεν τες χημειες του εργαστηρίου τζαι επιασεν την φριζαρισμένη κουπ της τζαι αρχισεν της χημείες της κουζινας. Δεν θα σας κρυψω οτι δεν την πάω καθολου. Αμαν εθωρουν να ζυμωνει με τα χρυσα τα δακτυλίθκια εκκεντριζουμουν! Εχει ενα υφος ετσι λιο ψευτικο και δηθεν κατα την αποψη μου. Τελοσπάντων. 

Εγω που την άλλη αγαπητέ αναγνώστη ειμαι μια προφέσιοναλ επιστημονισσα (οσο προφεσιοναλ επιστημονισσα μπορει να ειναι κάποια στο χρυσοπρασινο και μαλλον σκετο πράσινο γιατι ακουω θα πουλησουμε τον χρυσό που εχουμε) τζαι ερασιτέχνισσα μαγείρισσα, μπλόγκερ τζαι μπλέχτρια με σμιλες/σμιλί.

Και ερωτώ αγαητέ αναγνώστη! Μπας τζαι χαραμίζουμε;;;; Μπας τζαι πρεπει να καμω την στροφή;;; Λαλείς να ανοιξω το μαειρκό;;; Οξα να βάλλω για πρόεδρος;;; Να ανοιξω το μικρό ζαχαροπλαστείο στην παλιά Λευκωσία ή στον παλιό τον Στρόβολο (ακομα να αποφασισω σε πιο παλιό θελω να το ανοιξω) οξά να κατεβω στις ευρωβουλευτικές τζαι να πινω τον καφέ μου με την Θεοχάρους;; Να κατεβώ να πουλήσω την πραμάτια μου στο Γυναικοπάζαρα ντάουν τάουν Νικοσία οξά να γινω εστω μια ταπεινή δημοτική συμβουλος (αν μείνουν δήμοι);;;

Ενιξερω ντηαρς! Εν πολλά τα ταλέντα διλληματα μου! Το μονο ομως που μπορώ να σου υποσχεθώ απο τα βάθυ της καρδιάς μου πολυαγαπημένε αναγνώστη ειναι οτι δεν θα απαρνηθώ τες ανέμελες φριζαρισμένες μου μπούκλες για μια ξανθιά κουπ!

25 σχόλια:

  1. Ψηφίζω να ανοίξεις το μαεϊρικό στην παλιά Λευκωσία ΤΖΙΑΙ να κατεβείς ευρωβουλευτής να κάμνεις παρέα με τη Θεοχάρους. Εν η μόνη 'εντάξη' πολιτικός ως τωρά. Στο χρυσό μας να πεις πάι-πάι γιατι θα πάει τζιαι δε θα ξανάρτει, τζιαι να αφήκεις τις χημείες τζιαι τις αλχημείες μες το λαπ τζιαι να γίνει πραγματική επιστήμων στην κουζίνα. Έννα φκάλεις παραπάνω μες την νήσο. Στο εγγυούμαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενεν ο,τι απαξιό τα λεφτα, απλα θελω να καμνω πάντα κατι που με ευχαριστεί και με εμπνεει! :)))) Λαλεις να τα κάμω ουλλα;;; :Ρ

      Διαγραφή
  2. Φιουξ! Αν ελάλες να γίνεις ξανθιά ήταν να φυρτώ α! :)
    Το φαΐ πάντως (ειδικά τα μαειρκό-τύπου εστιατόρια) εν χάνει στην Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ανοίξεις ζαχαροπλαστείο στον παλιό Στρόβολο.

    Επειδή ρωτάς, είπα να απαντήσω. Και όχι δεν είμαι υστερόβλουλη, αφού δεν σκέφτομαι ότι αν μείνω χωρίς δουλεία, θα αποταθώ κοντά σου να με πάρεις για βοηθό και αν πάεις καλά, να γίνω και συνέταιρος. Ούτε σκέφτομαι ότι ο Στρόβολος εν κοντά μου και θα σπαταλώ πιο λίγη πεζίνα να έρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρέτα τους ούλλους τζιαι μετακόμησε Λεμεσό. Θα ανοίξουμε μαζί έναν ανατρεπτικό ζαχαροπλαστείο που θα το ονομάσουμε "χρυσοπράσινο αχαπαρόφυλλο" τζιαι μετά θα σύρουμε κάτω το δήμαρχο τζιαι θα κάμουμε κατάληψη της πόλης.
    Α να βάλουμε τζιαι τη Γρούτα να ζωγραφίσει τες φάτσες μας τζιαι να τες βάλουμε μόνιμα στο σιντριβάνι του Αη Νικόλα. Μιλώ σου για μεγαλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμηθεις να βαλλουμε στο συμβολαιο της Γρούτας να μας ζωγραφίσει με ρούχα...όι να βουρουμε μετα!!!

      Κατα τα αλλα είμαι μέσα!

      Διαγραφή
    2. Εν να μας φκαλετε το ονομα ρε κορουες! :Ρ

      Διαγραφή
  5. Τούτον να κάμεις, να ανοίξεις ζαχαροπλαστείο με μόνον κυπριακά γλυκά όμως. Εννα τα πάεις σίσιιν!

    Η Βέφα φακκά μου τζαι εμέναν πολλά. Βρίσκω την πολλά αππομένην τζαι πολλοπάητην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κυπριακά εν το φόρτε μου! Καμνω τζαι λιο Cypriot fusion αμα λάχει! :)

      Η Βέφα φακκά μου τζαι συμφωνω με τους λόγους σου!

      Διαγραφή
  6. Mα γιατί να περιοριστείς; Να ανοίξεις τζαι ένα παράρτημα δακάτω! Μεν ανησυχείς θα σου κάμω τα προμόσια με όνομα Po-sweet-ive Sciences! Για ένα όνειρο ζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα αρεσεν μου!!! Το προμόσιον ομως θελω να περιλαμβάνει και τσιατιστό! :)

      Διαγραφή
  7. θα συμφωνήσω με την Αχάπαρη, να έρτεις Λεμεσό να συνεταιριστούμε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα γιατί να διαλέξουμε; Όλα να τα κάμεις!!! Ψηφίζω ζαχαροπλαστείο και βουλευτής μαζί! Θα πιάνεις και ψήφους και θα κάμνεις καλοπιάσματα με τα γλυκά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι λαλεί τζαι ενας θειος μου! Να πουλάς που ουλλα λαλει μου! χαχα

      Καλοπιάσματα εγω ομως εν καμνω α!

      Διαγραφή
  9. μα γιατι εν ανατινακτηκαν οταν εκαμναν πειραματα???Α????ΑΑΑΑΑΑ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μονο πραμα που συμπαθω σχετικα με την Βεφα ειναι τουτο: http://pressarismenos.blogspot.com/2012/02/blog-post_5607.html
    τζαι μια συνταγη της ταλιατελλες με σολωμο που εκαμνα πααααλια, προ κουρεματος :Ρ

    Τες αλλες εν θα τες πιαω καν στο στομα μου!

    Αν ηξεραν ομως που χημεια ηταν να εχουν μιαν ισορροπια, εναν μετρο ρε παιδι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα ειδα το δει παλια! Θελουμε συνταγη για το παξιμάδι!

      Ουτε καν το Le Chatelier's principle in equilibria εν ξέρουν μάνα μου τούτες! Διαταράσσουν το συμπαν πασανακατα!

      Διαγραφή
  11. Εγώ νομίζω να βάλεις για πρόεδρος. Σίγουρα θα είσαι η καλύτερη με διαφορά από όσους αμπάλατους επεράσαν από αυτό το αξίωμα και ειδικά τον καταστρόφκια.
    Ελπίζω όμως οι κυπραίοι να ξικολλήσουν από τα κόμματα τους, και να σε ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή