Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρτες στ' όνειρο μου νυχτα.........

Εψες είδα ενα περίεργο ονειρο....Ημουν σε μια ρεσεψιόν ενος κτηρίου...ήταν ένα γραφείο ή δημόσια υπηρεσία. Εστεκουμουν με την αρφή μου την Ξιππασμένη τζαι ξαφνικά φκαίνει που ένα δωμάτιο η Raindrops κρατώντας "αλά μπρατσέ" ενα γεροντάκι. Το γεροντάκι ηταν γύρω στα εβδομήντα....ενας κυριούλης κοντός που εφόρεν μπλέ κουστούμι με λεπτή ρίγα άσπρη, άσπρο πουκάμισο, κόκκινη γραβάτα τζαι το ολ τάιμ φέιβοριτ (γιάξ δηλαδή) αξέσορι μου, ενα κόκκινο μαντηλάκι στην τζέπη του σακακίου. Η Raindrops, Ρέιν απο τουδε και στο εξής, επέρναν τον 2 κκελέδες (εφορεν τζαι δωδεκάποντον) τζαι εφορεν ενα μπεσh σακάκι με γουνούδαν γυρώ που το λαιμό. Εγω εφώναξα "Ρέιν!!" .Εγύρισεν τζαι είδεν με με ενα θλιμμένο ύφος τζαι μετά εγυρισεν προς το γεροντάκι τζαι ετράβησεν τον να περπατούν πιο γρήγορα. Καπου τζαμέ το γκεστ σταρ της Ρέιν ετέλειωσεν τζαι το όνειρο μου εσυνέχισεν με αλλες βλακείες.

Επειδή ομως μέσα μου, εχτός που μια επιστήμονισσα τζαι μια σεφ, κρύβω τζαι ενα μικρό Παπακαλιάτη, το γκεστ σταρ της Ρέιν εξύπνησε μέσα μου τον Χριστόφορο.......

"Η Σταυρούλλα δεν είσhεν άλλη λύση......όσον τζαι να αγαπούσεν τον Παύλο έπρεπε να παντρευτεί τον κύριο Κυριάκο...ποιόν;;; Τον κύριο Κυριακό! Που τον ξέρει που μωρό ως "κύριο Κυριάκο¨! Που όταν εγγενηθηκεν η Σταυρούλλα τζείνος ήταν ήδη τριαντάρης! Ο κύριος Κυριάκος ομως ήταν η μόνη λύση....η μόνη λύση στο αδιέξοδο, η μόνη λύση για να σωθεί που τα χρέη που της αφηκεν ο παπάς της πριν 2 χρόνια που επέθανε.

Με τον παπά της η Σταυρούλλα εν είσhεν τζαι πολλές σχέσεις. Εφυεν τζαι άφηκεν την τζείνη τζαι την μάμα της οταν  Σταυρούλλα ήταν μόλις 8 χρονών. Ηθελε να κάμνει την ζωή του τζαι η μάμα της, η κυρία Κυπρούλλα εν το ανέχετουν άλλο. Που τοτε ειδεν τον αλλο καμια 10αριά φορές τζαι τζεινες με το ζόρι τες θυμάται.....

Λόγω οικονομικών, η Σταυρούλλα εν εμπορούσεν να σπουδάσει, ετσι εγυρευκεν να εβρει ολόισια μια δουλεια για να φκάλει τα έξοδα τζαι να βοηθά την μάμα της με τα εξοδα του σπιθκιου. Στην τελευταία τάξη του λυκείου, η Σταυρούλλα ερωτευτηκεν παράφορα τον Παύλο.....ενα συμμαθητή της, επισης απο μια ταπεινή οικογένεια βιοπαλαιστών. Ο Παύλος εισhεν μεγάλη αγαπη για τα δέντρα, τα λουλούδια τζαι γενικά την φυση. Επέρασεν να σπουδάσει γεωπόνος στην Ελλάδα, αλλα ο παπάς του ο κύριος Θεμιστοκλής με βαριά καρδιά του ειπε οτι δυστυχως εν μπορούν να τον στείλουν λογω οικονομικών τζαι πρεπει να μείνει Κύπρο να πιασει δουλεια. Ενας ανηψιός του κυριου Θεμιστοκλή είσhεν επιχείρηση που αναλαμβάναν landscaping κήπων τζαι ετσι επροσελαβε τον Παύλο ως κηπουρό. Τουλάχιστον έτσι ο Παύλος ηταν κοντά στην μεγάλη του αγάπη, έστω με άλλο τρόπο.

Κάθε Τρίτη ο Παύλος επιαινεν σε ενα πανέμορφο σπιτι για να περιποιείται τον κήπο του σπιθκιού. Πριν πεθάνει η κυρία Ελπινίκη, εσαζεν τον ούλλο μόνη της αλλα ο άντρας της ηταν μεγαλοδικηγόρος τζαι που να σάζει κήπο. Ετσι μέσω της εταιρείας του ανηψιού του κύριου Θεμιστοκλή, ο Παύλος εβρέθηκεν να σάζει με πολύ αγάπη, τον κήπο του μεγαλοδικηγόρου.

Μια μέρα σαν εφευκεν ο μεγαλοδικηγόρος, ακουσεν τον ο Παύλος να λαλεί στο τηλεφωνο, "Ε προσλάβετε σιόρ μια τηλεφωνήτρια! Εν να ασχολούμαι εγώ τωρά με έτσι πράματα;;" Μετά έκλεισε το τηλέφωνο, είπεν "Κκκκύριε ελέισον πιον!" τζαι εσουσεν την τζεφαλί του....


Ο Παύλος επιασεν αμέσως τηλέφωνο την Σταυρούλλα. Ετσι τζαι έτσι λαλεί της, θα έσhει θέση τηλεφωνήτριας. Να πιάσω να μάθω πληροφορίες;;; Πιάσε λαλεί του...

Μιά εβδομάδα αργότερα η Σταυρούλλα αρχισεν δουλειά στο μεγαλοδικηγορικό γραφείο του κύριου Κυριάκο, ο οποίος την εκατασυμπάθησεν που την αρχή...Εκατασυμπάθησεν εννοώ εγυάλισεν του....έβαλεν την στο μάτι πως να το πούμε. Αλλάάααα ήταν κύριος. Δεν έκαμε καμία κίνηση.

Ο καιρός επέρναν ομαλά τζαι ένα χρόνο μετά ο Παύλος εκαμεν πρόταση γάμου της Σταυρούλλας. Είπεν της "θέλεις να γίνεις η μάνα των παιδιών μου;;;" "Θελω" είπεν του τζείνη τζαι μαζί με την μάμα της την κυρία Κυπρούλλα τζαι την πρωτοκουμέρα της την Μυριάνθη, επιασαν σβάρνα τα νυφικάδικα.

Μια καλή ημέρα, 8 μήνες μετά τζαι 2 μήνες πριν τον γάμο, καλεί την στο γραφείο του ο κύριος Κυριάκος. "Ενιξερω πως να σου το πω Σταύρια μου, αλλά εχω μερικά δυσάρεστα νέα". Η Σταυρούλλα ή Σταύρια κατα τον κύριο Κυριάκο επαθε ενα μικρο εγκεφαλικό. "Σταυρια μου σημερα ήρτεν μια επιστολή στο γραφείο που έναν άλλο δικηγόρο. Εγραφε οτι επέθανεν ο παπάς σου......ξέρω οτι εν είσhετε σχέσεις αλλά δυστυχως υπάρχει κάτι ακόμα πιο δυσάρεστο".   "Πέ τε μου κύριε Κυριάκο σας παρακαλώ τζαι εν μπορώ ετσι αγωνίες." "Εμ...Σταύρια μου, ο παπάς σου αφησεν χρέος....πολύ χρέος.....τζαι επειδή το σπίτι που ζείτε μέσα εν μισό στο όνομα του, θέλει η τράπεζα να σας το πιάσει, εκτος αν πληρώσετε το χρέος του, το οποίο είναι 284,879 χιλιάδες ευρώ και 32 σέντ." Η Σταυρούλλα εβαλεν τα κλάματα...."τζαι τι θα κάμω εγω τωρά κύριε Κυριάκο;;;; κλαψ, σνίφ, σνίφ κλαψ".

Ένα μήνα αργότερα η Σταυρούλλα φορεί ενα άσπρο φόρεμα τζαι το μπεσh της το σακάκι με την γουνούδα τζαι πάει στο δημαρχείο. Ο κύριος Κυριάκος εφόρεν το μπλέ κουστούμι με την ασπρη λεπτή ριγα τζαι την κόκκινη του την γραβάτα τζαι με το κόκκινο μαντιλάκι του στην τζέπη αλά Ωνάσης.

Σαν εφκαίναν που το δημαρχείο, μια παλιά φίλη της Σταυρούλλας ετυχε να βρίσκετε στην ρεσεψιον....."Σταυρούλλα!!!" φωνάζει....Η Σταυρούλλα γυρίζει θωρει την τζαι γυρίζει που την άλλη........."

--------------------------

Στο ρόλο της Σταυρούλλας, η Ρέιν Ντροππίδου.

Οι υπολοιποι ρόλοι εν ανοιχτοί για κάστινγκ για μπλογγερς και μή.

Γκέστ σταρ στο ρόλο της ράντομ φίλης στην τελευταία σκήνη, η σκηνοθέτης/σεναριογράφος/μουσική επιμελήτρια, Πρασινάδα Πρασινωτού.

Τζαι επειδη μια Παπακαλιατιάδα θέλει Παπακαλιατικές πινελιές, θα υπάρξουν σκηνές τζοιλίσματος της Σταυρούλλας τζαι του Παύλου σε παραλίες, στιγμές χαράς τζαι οικογενειακών μαζώξεων τζαι σκήνες της καθημερινότητας με λίγο χιούμορ. Κορυφαία στιγμή σπαραγμου και οδυρμού θα είναι οταν η Σταυρούλλα θα ανάκοινώνει στο Παύλο ότι θα παντρευτεί τον κύριο Κυριάκο. Η Σταυρούλλα θα φύει που το σπίτι του Παύλου, με το μασκαρα της να εν χρησμένο τζαι ο Παύλος θα κλείσει την πορτα πίσω της, θα κουμπήσει πάνω, θα φυρτει του κλαμμάτου τζαι σιγά σιγά θα χλιάσει τζαι θα κάτσει χαμέ, ενώ θα ακουγεται μια σπαρακτική μουσική του κλασσικού ρεπερτορίου...


22 σχόλια:

  1. First: Eat my dust (οι υπόλοιποι)

    Με μια περούκκα μπορώ να παίξω το ρόλο του Κυριάκου! Τα υπόλοιπα προσδόντα έχω τα... Οι θκυο κκελές που εννα με περνά η Ρέιν. Εκτός αν θα πρωτοτυπήσουμε τζαι δώκουμε το ρόλο στη Μάνα.

    Υ.Γ. Στην ανάγκη εννα βάλω τζαι τη ανάλογη διακόσμηση στο κεςφάλι σε στυλ τάρανδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να σε κάμουμεν καμιά τριανταρκά χρόνια πιο μεγάλο αλλα σκέφτου τι σουξε θα εν ο ρόλος!

      Διαγραφή
  2. Μα τί εννοείς "ο Παύλος εν επήεν με την κυρία Κυπρούλλα"; Επαττάλεψεν τζι ο Παπακαλιάτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι τζαι να πω έχεις δίκαιο......ουτε το δακτυλούι του Κρίστοφερ ενι φτάνω!

      Διαγραφή
  3. Α ναι βεβαια καμοια αλλαξοκωλια πρεπει να βαλεις. Αν θελεις να ονομαζεσαι Παπακαλιατιδα το οφειλεις στον εαυτο σου.

    Εμενα λογω ονοματος βαρμε για κυρια Κυπρουλλα.

    Τον Χοσε Αρμαντο Πενιαρεαλ που εννα τον βαλεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μες τ' αγκάλια της Λουσία Ντολόρες Γκερία Ντε Λα Φουέντες

      Διαγραφή
    2. Προσλαμβάνεσαι τζαι καλή η ιδέα σου....Εξώλης και προώλης εσhει πολλές...σίουρα θα εβρουμε!

      Αν θέλεις καμνουμεν το Παύλο Πάολο γιατι η μάνα του η κυρία Ντολόρες εν μισή που την Αργεντινή.

      Διαγραφή
  4. Πιστεύκω ότι εν στο Σίγμα ή στον Αντ1 που ήβρες δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκόντεψες! Εν στο ΜEGA! Θα γυρίσουμε το Σι Ες Άι Πρας σε εβδομαδιαία σειρα!

      @Μπρέντα!
      Χαχαχαχα πολλα ωραίο το Πρασινοδώρου! Θα το κρατήσω για τις σεναριακές μου προσπάθειες!

      Διαγραφή
  5. Ρε Πρασουλινα, εσυ κανονικα πρεπει να καμνεις την πρασιναδα που με τοσην αγαπην... επεριποιητουν ο Παυλος :ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έννεν τόσο ξεκάθαρα τα πράματα δαμέ, διότι τον ρόλο της ρέντας διεκδικά τον με αξιώσεις η Μπρέντα :Ρ

      Διαγραφή
    2. Χαχα! Ευτυχώς που διευκρινίζεται ότι "κάστινγκ για μπλογγερς και μή" διότι θα έκανε ένσταση η Rania! :-P

      Διαγραφή
    3. Αν τον Παύλο τον παίξει κανένας Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ενας Αντίνοος Αλμπάνης ή εστω ρε παιδί μου ενας Αντώνης Καρυστινός, τοτε πολύ ευχαρίστως ρε Γρούτα!

      Η Μπρέντα να παιξει μια που θελει να φάει τον Παύλο....(Μπρέντα αν θέλεις κάμνω την να εν τζαι υπηρέτρια μες το σπίτι του κύριου Κυριάκου! χαχαχαχα)

      Διαγραφή
  6. Φιουυυυυυξξ sorry fellow bloggers (&Brenda γιατί εν νομίζω να έχει κ πολλούς άλλους non bloggers around) αλλά...Χαίρομαι πάρα πολύ που έχω ρόλο δικό μου, στην υπερπαραγωγή της φίλτατης Πρασινοκαλιάτιδας χωρίς να χρειαστεί να περάσω που casting!

    Φήμες λένε ότι guest star on the next episode είναι η Λούλα [η οποία εγκατέλειψε την Πρεσβεία και έγινε chief of stuff στη γεροντο-εταιρεία] πάντα ποθούσε τα λεφτουδάκια του γεροντάκου και βλέπει τα όνειρά της να σβήνουν...αλλά βρίσκει εφήμερη παρηγοριά στην αγκαλιά του Noni...τον οποίο αποπλανεί και γίνεται υποχείριο της με σκοπό τη δολοφονία της Σταυρούλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρείν Ντροππίδου εχεις απολυτο δίκαιο οτι πρεπει να βάλλουμε τζαι λιο σασπένς....Αρχισα να γράφω Παπακαλιατιάδα αλλά τελικα εφκήκεν μου Βραζιλιάνικο..... Πάντως ο ρόλος εν δικός σου, βάλτο στο βιογραφικό σου!

      Διαγραφή
  7. gia eipes epethanen h kuria murianthi, intalos thn evale koumera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν η κυρία Ελπινίκη που επέθανεν (ο Θεός μακαρίσει την)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή/ε ανώνυμε/η εχεις δίκαιο! Εβαλα για ονομα της κουμέρας Μυριάνθη τζαι εβαλα τζαι για την γυναίκα του κύριο Κυριάκου...Αλλαξα την γυναικα του κ. Κυριάκου τζαι εκαμα την Ελπινίκη. Ως που να σου απαντήσω στο κόμμεντ ο πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών Ινβίκτους ο Μέγας εκαμε κομμεντ! Ευχαριστώ παντως που το επροσεχες! Προσλαμβάνεσαι εντιτορ του σεναρίου!

      Διαγραφή
    3. prasinada eime h anonimh,thanks p me proselaves. pantos an theleis th gnomi mou ton paulo prepei na ton paixei o pugmalionas k thelo na kamo k guest emfanish mias k o paulos/pugmalionas tha pligothei apo thn apporipsh ths stauroulas tha pesei sthn agalia mias palias tou filhs dhl emena p p htan krifa eroteumenh mazi tou alla den to elege logo stauroulas.

      Διαγραφή
    4. Προάγεσαι απο εντιτορ σεναρίου σε σεναριογράφο!

      Διαγραφή