Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ανθρώπινες σχέσεις (or lack thereof)

Είμαι που τα άτομα που σπάνια τσακώνουμαι ή  υψωνω τον τόνο της φωνής μου γιατι εθύμωσα. Συνηθως αμα θυμωσω με καποιο συμπεριφέρομαι με ψυχραιμια τζαι μετά πιανω τηλέφωνο καμια αδερφή μου τζαι λαλώ της τα να ξεσπάσω. Εψες ομως εψιλολογομάχησα με ενα θείο μου. Με τουτο τον θείο "εγνωριστηκαμε" σε μεγάλη ηλικία, επαναπατρίστηκε πριν 6 περίπου χρονια. Ειχα τον δει 3-4 φορές προηγουμένος οταν ερκετουν για διακοπές τζαι εγω ήμουν μωρό. Η ιστορία της ζωής του περίπλοκη, τα μισά ουτε τα ξέρουμε τζαι ο ίδιος δεν τα συζητα. Δεν τα συζητά γιατι τον πληγώνουν προφανώς αλλά τζαι γιατι κατα την άποψη μου οι πράξεις του δείχνουν οτι φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για οσα του εσυνέβηκαν τζαι ζει με τύψεις. Όπως τζαι τωρά είμαι πεποισμένη οτι ζει μια "διπλή ζωή" ας το πουμε.

Με τουτο τον θείο δεν εκάμαμεν ποτέ "κλικ". Ενω με τους άλλους φαινομενικά πάει τα καλα, μαζι πάντα ειχαμε τις τυπικές σχέσεις. Σιγουρα εχω τζαι εγω ευθύνη για τουτο, γιατι αν δεν σε συμπαθώ, δεν μπορώ να το προσποιηθώ. Ξέρω επίσης οτι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Ουτε τζείνος με πολλο-συμπαθεί. Πριν κάτι μέρες ετυχε να κάτσουμε διπλα διπλα στο τραπέζι. Ουτε καν μου εμίλαν, ενω πριν εμίλαν με αλλους μια χαρα. Εκαμα 2-3 προσπάθειες να του μιλήσω, να αστειέψω κτλ τζαι απλα απανταν μου μονολεκτικα τζαι εγύριζεν που την άλλη. Επαιξα πελλο. Μετά που λιες μέρες το ίδιο.  Προσπαθώ να μεν του διώ σημασία, οσο τζαι να με εκνευρίζει, για χάρη της μάμας μου που εν μες την μέση της υποθεσης.

Στην αρχή πριν χρόνια ενομιζα οτι το vibe που ένοιωθα οτι δεν με συμπαθεί ηταν της φαντασίας μου, ομως αφου το βλεπουν τζαι τρίτα ατομα που εν αντικειμενικα που τωρα μας εγνωρίσαν τζαι τους δύο, σημαίνει ενεν της φαντασίας μου. Ναι, εψες ισως ουτε εγω του εμιλησα με τον καλυτερο τροπο, αλλα σικκιρτά με  τζαι εν μπορώ να προσποιουμαι οτι ειμαι μες την τρελλη χαρά, φκάλει μου εναν εαυτό που ισως εν ειμαι καν εγώ. Εχω το σκεφτεί κατα διαστήματα γιατι αραγε να εχουμε τουτη την σχέση ή μαλλον έστω που εν εχουμε μια τυπική σχέση.  Εν εφτασα σε καποιο συμπέρασμα. Ισως βλέπει οτι "Ι can see through him" τζαι ως αποτέλεσμα "he can see through me" τζαι αντιλαμβάνεται οτι δεν τον πάω.  Οταν επαναπατρίστηκε για τους παραπάνω που μας που εν τον είχαμε ζησει πριν, ηταν ενας αγνωστος. Οι αλλοι που τον ειχαν ζησει παλια, του εκαμαν θέση στην ζωή τους. Εγω πιστευκω οτι κάμνει κατάχρηση τούτης της θέσης. Η μάμα μου, μια αλλη θεία κτλ απο αγάπη του το επιτρέπουν τζαι το κατανοώ πλήρως γιατί στο πρόσωπο του βλεπουν τον ανθρωπο της τότε εποχής τζαι τον αγαπούν, πιθανόν για τον ίδιο λόγο τζαι θελουν τζαι τζείνες να τα έχουν καλά με την συνείδηση τους. Εγω ίσως γιατί εν εχω τουτα τα αισθήματα απεναντι του, ισως γιατί είμαι αυστηρώς ανθρωπος, ισως γιατί απλα τουτος ο ανθρωπος μου δια ενα vibe λιον κάπως τζαι δεν μπορώ να κατανοήσω την εγωιστική συμπεριφορά του.

Τα συναισθήματα εν καπως αναμεικτα γιατί ουλλοι νομίζω συχνα ανεχομαστε ανθρώπους για χάρη καποιων άλλων, τζαι επειδη τα ατομα "που κοφκουν μες την μέση" εν σημαντικά για μας, σιωπουμε τζαι ως πάρατζει.  Τα ατομα που κοφκουν μες την μέση καταλάβουν το, αλλά εν θελουν να χαλάσουν την φαινομενική ηρεμία. Το "σιωπή ως το πάρατζει" εν κάτι που για μένα εν πολλά δυσκολο γιατι ουτε θεατρικό ταλέντον εχω ουτε αμαν θωρώ την αδικιά εν μπορώ να μεν υπερασπιστώ τι πιστευκω εγω εν το δίκαιο.

Πιστευκω οτι είναι απολυτως ακατόρθωτο και μη φυσιολογικό να σε συμπαθουν ουλλοι. Εν μέρος της ανθρώπινης φύσης. Εν με πειράζει που εν με συμπαθεί ο συγκεκριμένος ανθρωπος. Για να πω την αλήθκεια ποσώς με ενδιαφέρει να με συμπαθει καποιος που για τζείνον δεν εχω ιχνος σεβασμόυ. Πειράζει με ομως που το δειχνει τζαι εγω πρεπει να παιζω πελλό τζαι να το δεχουμαι. Κλείω το θέμα δαμέ τζαι στο ποστ αλλά τζαι στο μυαλό μου. Στο τέλος της ημέρας ουδεν κρυπτόν υπο τον ήλιο.

29 σχόλια:

  1. Ίσως να του θυμίζεις κάτι από τον παλιό του εαυτό που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τον επαναπατρισμό, και να μην μπορεί να το διαχειριστεί.

    Δεν είμαι και ειδική αλλά παρατήρησα ότι αν σε τέτοιες περιπτώσεις κρατήσεις απόσταση και δεν προσπαθείς καν, μεν παίζεις πελλό - μεν προσπαθείς να κάμεις την "πρώτη κίνηση", η κατάσταση γίνεται πιο καλή.

    Το τέλος της ημέρας πρέπει να σε βρίσκει αδιάφορη! Όι να ασχολούμαστε και με έτσι πράματα τωρα :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γενικές γραμμές εν διω σημασία τζαι κατανοώ τζαι συμφωνω απολυτα μαζι σου. Απλα καμια φορα αμαν μαζευτουν τζαι εχεις ενα ανθρωπο συχτα μπροστά σου, πρεπει να εισαι ρομπότ για να μεν επηρεαστεις εστω τζαι λιο.

      Για το πρώτο που ειπες εν το εσκέφτηκα ποτε....χμ...αλλα εν νομιζω....γιατι εν που επιλογη που ηρτεν πισω μετα που 30 χρονια.

      Διαγραφή
  2. απλά να σου πω για τζίνο που λαλείς αρχικά ότι άμα θυμώσεις δείχνεις ψύχραιμη τζαι λαλείς τα μετά σε κάποιον δικό σου, ότι έννεν πάντα σωστό.
    άμα θυμώνεις με κάποιον/κάτι εν προσποιείσαι ότι εν θυμώνεις, εν γίνεσαι υποκρίτρια, εν το παίζεις χαλαρή, τζαι τελικά να τα λαλείς πάρακατω. λαλείς τα τζίνην την ώρα, τζίνου του ατόμου τζαι κανεί.
    αν δεν σε κόφτει να δώσεις συνέχεια, λαλείς το. αν θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο η σχέση με τζίνο το άτομο ή η μελλοντική σχέση με τζίνο το άτομο, πάλε λαλείς το. αν εν απλά μια τυπική η σχέη σου ή θέλεις να μείνει τυπική, τότε ναι, κάμνεις τούτο που λαλείς.
    το να μεν δείχνεις ποτέ του συνομιλιτή σου ότι κάτι δεν σου αρέσκει εν πολλά υποκριτικο για την άποψή μου τζαι προσωπικά αποφεύγω τούτους τους αθρώπους που εν έτσι, γιατί ότι έχουν να πουν θέλω να το λαλούν μπροστά μου.

    κατά τα άλλα, ούλλοι έχουμε έτσι συγγενείς, που δεν αλληλοσυμπαθιούμαστε, αλλά εγώ βάλλω τους στην κατηγορία "ας έχω μαζί τους τυπικές σχέσεις" τζαι κανεί. πάντως αν όπως είπες ζει με τύψεις για το μερίδιο ευθύνης του, εν χρειάζεται να συζητήσει κάτι για τούτο. ζει τα κάθε μέρα, εν αρκετό. αλλά αν είχε τύψεις για άλλα, εν θα έκαμνε την κατάχρηση που λαλείς...
    έχει πολλούς έτσι αθρώπους πάντως, δυστυχώς... απλά άφηστο τζιαμέ...για χάρη των τρίτων λαλείς τζι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To τι εν σωστό ή οχι πάντα εν στην κρίση του καθενός. Ειπα οτι δειχνω ψυχραιμία. Τουτο εν σημαινει οτι ο άλλος εν εκαταλαβε οτι εθυμωσα ουτε οτι το παιζω χαλαρή, ουτε οτι εν θα του πω την αποψη μου. Απλως εν φκαινω εκτος εαυτου τζαι να υψωνω την φωνή μου τζαι να τσακώνουμε γιατι ενεν μια σχέση που αφορα εμένα μόνο. Αν τσακωθω εγω με τουτο τον ανθρωπο, οι τριτοι θα στεναχωρηθουν παραπάνω που τους 2 μας. Υπάρχουν πάντα λεπτές γραμμές.

      Ο καθένας ομως εχει την αποψη του, το χαρακτήρα του κτλ τζαι κάμνει εν τέλη τι θεωρεί σωστό τζεινος/η.

      Διαγραφή
    2. Για κάποια πράματα υπάρχει αντικειμενικότητα όμως... Ήταν γενικό το σχόλιο μου αρχικά, και εκατέληγε ειδικά. Στο ίδιο που λαλείς τζι εσύ, ότι εν για χατήρι των άλλων που εν μιλάς σε έτσι περιπτώσεις...

      Διαγραφή
  3. Τελικά μάλλον υπάρχει σε κάθε κυπριακή οικογένεια ένας τέτοιος θείος/θεία. Τζαι υπάρχει σε κάθε κυπριακή οικογένεια το "σιώπα να περάσουμε" για να μεν δημιουργούνται "κόντρες" τζαι "ίντριγκες" ανάμεσα σε συγγενείς. Προσωπικά, βρίσκω τες δύσκολες πολλά τες σχέσεις ανάμεσα στους συγγενείς μας τζαι θεωρώ ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα πηέννεις καλά με ούλλους, να σε συμπαθούν ούλλοι τζαι να τους συμπαθάς ούλλους.

    Έτσι είναι. Εν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, εν μπορούν όλοι να μας είναι αρεστοί. Άρα καταλήγουμε στο "σ' όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε" τζαι κανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικαιο! Μαζι με τα καλά της κυπριακής οικογένειας ερκουνται άλλα τοσα κακα.

      Διαγραφή
  4. Συνήθως τις περισσότερες φορές το ένστικτο μας λέει την αλήθεια. Τζιαι αφού σου διά τούντο βάιμπ τότε να εμπιστευτείς τζιαι να σεβαστείς το γκατ φίλινγκ σου. Επειδή ούτε τζι' εγώ είμαι της φιλοσοφίας "μούλλωνε να περάσουμε" κανονικά θα σου έλεα to confront this guy αλλά που την άλλη would it really be worth it? It might make things worse or better. Αλλά εν εν καν ΤΟΣΟ σημαντικός ώστε να give him the time of day if you ask me, απο τα λεγόμενα σου πάντα. Εν κρίμα όντως που υπάρχουν τζίντα άτομα μες την μέση που απλά θέλουν να κρατήσουν την "ειρήνη" τζιαι άι νόου ιξάκτλι χάοου ιτ φιλς. Αλλά εν μπορείς να κάμνεις τούντην υποχώρηση για χάρη τους επάπυρον. Υποθετικά μιλώντας, έαν επαναπατριστείς τζιαι εσύ πες ατ σαμ πόιντ έννα έσhιεις συχνές (ίσως) προστρυβές με τούντον θείο τζιαι ως ένα σημείο θα αντέξεις. Μετά θα σπάσεις. Μεν νιώθεις άσhιημα that you spoke your mind or your feelings...τουλάχιστον εσύ έσhιεις τα μπολς να το κάμεις. Τζίνος απλά παίζει πελλό. Σόρρυ για το δοκίμιο, αλλά πιστέφκω πάντα να κάμνεις τζίνο που σου λαλεί το γκατ σου. Εν το πιο σωστό συνήθως τζιαι πολλά σπάνια μας λαλεί ψέματα.

    Καλό Σ/Κ Πρασινάδα μου.

    Υ.Γ. Λέμε για μίτινγκ με την Αχάπαρη, την Ονειρεμένη τζιαι εμένα εις την Λεμεσό (open invite to any blogger ofc) άμαν έσhιεις ακόμα μέρες στην νήσο τζιαι μπορείς, ντροπ ας αν ήμεϊλ! ;) xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τουτο που λαλείς ρε Λου για το γκατ φίλινγκ το οποίο για τουτο το άτομα ηταν πάντα αρνητικό τζαι οσο πάει μεγαλώνει.

      Καλό ΣΚ τζαι σε σένα!

      Υ.Γ. Ενιξερω αν θα τα ξανακαταφέρω να ερτω ξανά Λεμεσο. Ιφ άι ντου θα σας πω.

      Διαγραφή
  5. Α ρε Πρασινάδα.. Οι συγγενείς εν σαννα είναι προγραμματισμένοι για να μας σπάζουν τα νεύρα. Μεν χαλιέσαι με έτσι ιστορίες. Life is too short.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προσπαθω...απλα καμια φορα φτανεις τζαι εσυ στα ορια σου.

      Διαγραφή
  6. αρέσκουν μου οι οικογενειακές ιστορίες. και επειδή το έχω ζήσει και ποιος άλλωστε δεν το έζησε, Αγία κυπριακή οικογένεια, εδώ ισχύει το κρύψε να περάσουμε. για σένα δεν σημαίνει τίποτε, για τη μάμα σου προφανώς σημαίνει. υπομονή.

    το άλλο σχέδιο είναι όταν δεν θα είναι παρούσα η πρασινομήτωρ να του σύρεις καμιά κατζία τζαι πε του τα έξω που τα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν δεν ήταν η μαμα μου, εγω εν θα ειχα επαφες μαζι του αλλά επειδή σεβομαι τζαι αγαπώ την μάμα μου νερώνω το κρασί μου.

      Διαγραφή
  7. Το "κρυψε να περασουμεν" εν ναιν η λυση!
    Με καποιον τροπο, καποιος, πρεπει να δειχνει στο ατομο που παραφερεται, εκμεταλλευεται ή καταχραται, τα ορια!
    Ναι καμια φορα πρεπει να περιχαρακωνεσαι τζαι που τους συγγενεις!

    Γιατι που τζεινους που δεν το περιμενεις, συνηθως παθαινεις τα σχειροττερα!

    Μιλω εξ ιδιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα εν οτι νομιζω ουλλοι το καταλαβαίνουν αλλά κανένας εν το συζητά/λαλεί. Σήμερα καποιος μου ειπε "μα τωρα θα τον μάθεις". Ισως τουτοι δαμέ επάθαν ανοσια, ενω εγω επειδη τζαμε που ειχα την ησυχία μου βρισκω τα μπροστά μου ερκουνται μου ετσι λιο στα ξαφνικα.

      Διαγραφή
  8. Αχ πόσο σε καταλαβαινω! Ναι εν μπορουμε να αρεσκουμε σε ουλλους τζιαι σιουρα εν μας αρεσκουν ουλλοι!

    Ουτε εγω μπορω να προσποιηθω αλλά γαμωτο σκεφτουμε συνεχεια το ατομο μεσα στην μεση.

    Εσιει μια θεια ο soon to be husband, που οποτε την θωρω θελω να την πιαω να την τριχομαλλισω τζιαι να πατησω πουπανω της!! Ενω συνηθως παω τα καλα με θειες/κοτζιακαρες κτλ.

    cypriopoul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω το άτομο μες την μέση σκεφτουμαι....απλα εχτες ο συγκεκριμένος ενευριασεν με τοσο πολλα που εφυα γιατι εφερεν με στα ορια μου. Τζαι καμια φορα επειδη τα ατομα μες την μέση σιωπουν, ο αλλος πέρνει θάρρος, τζαι εγω εν μπορώ τουτη την συμπεριφορά.

      Διαγραφή
  9. καταλαβαίνω την αντίδρασή σου και εγώ έτσι ακριβώς θα συμπεριφερόμουνα..
    πιο παλιά θα προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω, να του δώσω ελαφρυντικά.. τώρα πια έχω κουραστεί να προσπαθώ να δικαιολογήσω τους ανθρώπους. δεν με νοιάζει ποιος ο λόγος που συμπεριφέρεται κάποιος έτσι, με νοιάζει όμως ο τρόπος που συμπεριφέρεται..
    στην θέση σου και εγώ το ίδιο θα έκανα.. δεν θα έδινα περισσότερη αξία στη συμπεριφορά κάποιου που δεν με νοιάζει, και αν δεν μπορούσα να τον αποφύγω εντελώς θα κρατούσα τα προσχήματα και θα συμπεριφερόμουνα κόσμια και ευγενικά, για χάρην των 'τρίτων'..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου. Δεν με απασχολει τζαι δεν με κοφτει τι εγινε στην ζωή του. Με κοφτει ομως η συμπεριφορά του τωρα οχι μονο προς σε εμένα αλλα γενικα τζαι στους αλλους.

      Διαγραφή
  10. Να μην προσπαθείς πέραν των τυπικών.Γιατί να προσπαθείς δηλ? Στο κάτω-κάτω είσαι η κόρη της αδερφής του, αν έπιασα σωστά τη συγγένεια, όφειλε από σεβασμό και αγάπη προς τη μάμα σου να σου συμπεριφέρεται καλύτερα. Αν τα έκανε στη ζωή του μαντάρα δε του φταίεις εσύ ή όποιοσδήποτε άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις ρε Ίνα εν ενας που τους λογους που με πειράζει εν οτι εγω σκέφτουμαι τους τρίτους ενω τζείνος όχι. Καμια προσπάθεια καμνω γιατι ηθελα να του δωκω ευκαιρία, αλλά ετέλειωσεν πλεόν. Ενα γεια τζαι εν τζαι πολύ του.

      Διαγραφή
  11. Πράγματι εν πολλά δύσκολο άμαν συμβαίνει τούτο με συγγενείς, επειδή εν μπορείς να τους φκάλεις που τη ζωή σου. Κάπου εννα τους βρίσκεις μπροστά σου.

    Εν μπορείς να κάμεις τζαι πολλά επειδή είναι τζαι οι "παράπλευρες απώλειες". Λάλε μας τα εμάς να τα φκάλλεις που μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε γι'αυτό τα γράφω δαμέ! Γιατί ουλλοι λιο πολλά συμμεριζουμαστε ετσι θέματα. Αααχ!

      Διαγραφή
  12. ίσως να νιώθει άσχημα για τα όσα έκαμε και για τα όσα ξέρεις και γι αυτό να μεν επροσπάθησε ποτέ να επικοινωνήσει μαζί σου. πολλές φορές ντρεπόμαστε για πράματα που εκάμαμε και αντί να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε αποφεύγουμε πράματα και καταστάσεις. ίσως και το γεγονός οτι κάποιοι συγχωρούμε εύκολα κάποια άτομα να μεν τους δίνει την ευκαιρία να παλέψουν για τη συγχώρεση και την αποδοχή των υπολοίπων, επομένως ίσως η εύκολη συγχώρεση να εν λάθος.. πιάνω τούτο το σημείο που το ποστ σου και σχολιάζω το επειδή εν κοινώς αποδεκτό οτι απλά με κάποιους ανθρώπους να μεν κάμνουμε κλικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταφ μου δεν νομίζω γιατί εγω ξέρω οσα ξέρουν τζαι οι άλλοι τζαι μεν σου πω τζαι πιο λία.... Η ευκολη συγχώρεση εν θέμα για ποστ που μόνη της.

      Διαγραφή
  13. την οικογένεια μας δυστηχώς δεν την θκιαλέουμε! Εγώ πάντως το καταευχαριστιέμαι άμα της την λαλώ της κακίστρως! Αλλιώς εν το ράφκει το γέριμο! Αλήθκεια δοκίμασε τζε εσυ να του την πεις καμιά φορά που κάμει τον έξυπνο εντζε βλάφτει!Τρώει τα ο κώλος ορισμένων τζε ας εν τζε συγγενικός!nekat0meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως εν πολλους νομίζω που τους τρώει ο κώλος τους! :ΡΡΡ

      Κάμνω τοπο στην οργή.

      Διαγραφή
  14. να του κάμεις <> <> <> <> <> να πήξει ο νους του :-ΡΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι που μια ηλικία τζαι μετα εν πήσει (ετσι γραφεται;;) αλλο! Οσον έπηξεν, έπηξεν!

      Διαγραφή