Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ψήφος μιας ξενιτεμένης

Σήμερα το απογευμα, σαν εμάχουμουν να κάμω κατι πειράματα με θκυό πρωτείνες, εσκεφτουμουν που μέσα μου:

"Πρας επρεπε να μουρμουρήσεις παραπάνω στα παιθκια να φέρουμε λια φωτούθκια να στολισουμε το εργαστήριο....αντα ωραια που στολίζουν την πόλη δαμέ! Ως τζαι το Σίαρς Τάουερ εν πράσινο με κόκκινο....(βλ. φώτο που κάτω)....Αλλόπως στην Κυπρο εν θα έσhει πολλά φωτουθκια γιατί καποιοι ηλίθιοι ανατινάξαν τους ηλεκτοπαραγωγικους σταθμους....Γκρρρ φακκουν μου! Α μάνα μου να τελειώσουν οι εκλογές γιατί εν κανει που εν θα έσhει φωτούθκια, αν δω αφίσες που ψωνάρες με υφος χιλίων καρδιναλίων εν να φουτουνιαστώ....Ατε να φευκει η Κυριακή....χμ..κόρη Πρας, μα γιατι λαλείς εν την Κυριακή οι εκλογές.....που το ξέρεις;;; Χμ...τωρα που το ξανασκέφτουμαι, εν θυμουμαι την ημερομηνία...τωρα να τελειώσω να συρω πάνω το πειραμα τζαι να πάω να σιουρευτώ...."

Λία Βίσση λεπτά μετα μπροστα στο κομπιουτερ καμνω γκουγκολ σερτς τζαι θωρω Δημοτικές εκλογές 18 Δεκεμβριου....Όου μάι Γκόοοοοοντ!!!!!!!!

Τζεινην την ώρα έφα την φλασιά τζαι μάλιστα εστάθηκεν μου! Μες τα βουρηστα μου, τζαι συν το γεγονος οτι έσhει 8-9 χρόνια που την τελευταία φορα που εψήφισα στην Κύπρο, εν επέρασεν που τον νουν μου οτι θα πρεπει να ψηφίσω!!

Καταρχάς αφου θα είμαι Κύπρο, βαση του νόμου πρεπει να ψηφίσω... Αρα ενα το κρατούμενο.

Που την μιά θα μου πεις κάτσε κόρη μου στα αυκά σου...Εν να πάεις διακοπές τζαι θα μου ψηφίσεις τζιόλας. Εσυ κυρια μου δεν ζζεις δαμέ να ξέρεις τα προβληματα μας τζαι τι κατάσταση υπάρχει, δεν είσαι σε θέση να ψηφίσεις! Οταν έφυες ήταν πρόεδρος ο Κληρίδης τζαι θέλεις τζαι να μου εξασκήσεις το εκλογικό σου δικαιωμα!

Που την άλλη, εν τζαι ζζω τζαι στον Κρόνο....κρατω πολύ επαφη μέσω μπλογκς, εφημερίδων τζαι φυσικά με τους δικους μου που κάποτε τα συζητουμε τζαι τα πολιτικα. Στο κάτω κάτω εχουμε τζαι ντοκουμέντα που τες βουλευτικές εκλογές τζαι τες απορίες μου.....Πλιζ σι χίαρ φορ έβιτενς. Οπώς ειπα τζαι στο ποστ οφ εβιτενς, δεν ειμαι κομματικοποιημένο άτομο τζαι το ίδιο ισχυει τζαι για την οικογενεια μου. Ψηφιζουμε με την λογική μας... Δεν ασχολουμαι ιδιαίτερα με την πολιτική, αλλά δεν σημαίνει οτι δεν εχω αποψεις. Τζαι μπορει να ζω εχτός Κυπρου >10 χρόνια αλλά εγω ειμαι πιο ενήμερη που πολλους που ζουν στην Κύπρο. Επισης το χρυσοπράσινο φυλλο ειναι η πατρίδα μου, τζαι μπορει τωρα τελευταια να με πληγώνει, αλλα δεν σταματώ να την αγαπώ τζαι να την νοσταλγω τζαι να θέλω ενα καλύτερο μέλλον.

Εσhει ουλλο το απογευμα που το σκέφτουμε....Εχω σhιλια βουρηστρα να κάμω ακόμα, αλλα δεν με κοφτει... 'Εχω ένα-περιπου υποψη μου μερικά πράματα τζαι εχω 10 μέρες να ενημερωθω για τους υποψηφίους τζαι να αποφασίσω ποιοί θα πάρουν την πολύτιμη (κάτσε την μάππα χαμέ κόρη μου) ψήφο μου. Ουφφου, ψηφιζω τζαι σε μεγάλο δήμο, ετσι εν να εν τζαι παραπάνω το θκιεβασμα.... αλλά σικιμέ! Εν θελω να δωσω την ψηφο μου απερίσκεπτα τζαι οσοι με θκιεβάζετε νομιζω εν θα σhοκαριστειτε που σας το λαλω τουτο....

Φυσικά αρχίζοντας την ερευνα μου για να δω τους υποψήφιους, θα σικκιρτίσω, θα φουτουνιαστω, θα θέλω να σhισω φυλλάδια που εν διορθωμένα με πένα που πάνω, θα καταραστώ την ώρα τζαι την στιγμή που ειπα θα ψηφίσω τζαι θα με πιασει το "μα βαδίζουμε σαν λαός (σαν τί;;) κατα διαόλου..." ή "πως θα δουμε χαίρι με ετσι νούμερα!" Αλλά αν ειναι θα εχω κανενα γλυτζιστικο ον δε σάιτ για να ηρεμουμε....Διαιτα που τον Φεβράρη ειπαμεν αφου....

Πάω να αρχίσω λιο σικκίρτισμα  θκιέβασμα για τις εκλογές τζαι μάααμμμαα....εβρε το βιβλιάρειο μου τζαι έρκουμαι!!!!


Φώτο του γιορτινου Σίαρς Τάουερ που
έφκαλα που το σουπερμάρκετ καθοδόν
για σπιτι.

25 σχόλια:

  1. Να μου επιτρέψεις να σου πω... ότι είσαι μεγάλη μαζόχα εσύ!!!
    Μα να πάεις Κύπρο τζαι να που ούλλα τα πράματα που μπορείς να κάμεις μετά που τόσο τζαιρό που λείπεις θα πάεις να ψηφίσεις βουλευτικές, αφού διαβάσεις για τους υποψηφίους μάλιστα;;;; Ε οι!!
    Οι εν το χωρεί ο νους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να φανταστώ ότι διαθέτεις εκλογικό βιβλιάριο ένεν; :ρ
    (επειδή εγώ τζαμέ που ενόμιζα ότι εν είχα φκάλει εκλογικό βιβλιάριο τζαι έπαιζα το cool τζαι άνετος, τελικά κάπου ήταν χωσμένο έσσο...)

    στα υπόλοιπα συμφωνώ με john...:ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. For God's sake κόρη Πρασινάδα. δεν είσαι υποχρεωμένη να ψηφίζεις. το σύνταγμα μιλά για δικαίωμα του εκλέγεις και εκλέγεσθαι όχι για υποχρέωση. επιπλέον με βάση και το ευρωπαϊκό δίκαιο εν μπορούν να σου κάμουν τίποτε αν δεν πάεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Na psifiseis Pras mou! Toulaxiston esy tha psifiseis tzeinon pou sou egiallisen, oute to komma, oute ton koumparo ths sinnifissas, oute ton pointzion pou ta kazia :-)
    En tethkioi psifoforoi pou xreiazountai, amerolhptoi.

    Take this from someone who never voted(en imoun potte Kypro stes ekloges-sigh)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι θα νευριάσεις βλέποντας μερικές φωτογραφίες/υποψηφιότητες,είναι σίγουρο.
    Υπάρχουν συνομήλικοι μας υποψήφιοι που μακάρι να μην τους γνώριζα ώστε να μπορώ να χαρώ την υποψηφιότητα νέων. Όταν η φιλοδοξία έκανε πάρτυ με την κουτοπονηρία γεννιόντουσαν αυτοί. Τέσπα...
    Να ψηφίσεις όμως αν το θες.
    Όπως είπε η Ποστ,αναγκαίκοι οι αμερόληπτοι ψήφοι "των ξενιτεμένων".

    φιλιά κορού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν και έχει πλάκα το "αναγκαίκοι"...αναγκαίοι :/ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. men exeis ennoia kori prasinada k kati lia fotakia en na ta deis,en ekikloforisa nuxta na ta do stolismena alla kati spitia fotagogimena eida ta. oso gia tous ipopsifious asta na pane os k ta nianiara evalan upopsifiotita apo 22-28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκέφτουμαι ότι αν ούλλοι μας εμελετούσαμεν τζιαι εψηφίζαμεν σαν την πρασινάδα, τα πράματα θα ήταν αλλιώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρας μαζι σου! Να ψηφισεις!

    Εκατεληξα στο οτι, τα κριτηρια που εχουμεν για να αποφασισουμε ποιον να ψηφισουμε, πλεον ειναι μακραν του αντικειμενικα! Γι αυτο ψηφιζω, ενστικτωδως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κόρη μου! Χαλλλόου?! Εμένα θα ψηφίσεις. Κύριε λέησον πιον μα γίνεται να εν η επιλογή μπροστά σου τζιαι να μεν παίρνεις χαπάριν? τστστς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχαχαχαχαχα! Εφύρτηκα! Να πάεις Πρας, να ψηφίσεις. Εν πρέπει να φκάλουμε άσχετο δήμαρχο! Κάμνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, τζ αν εν άσχετος, εν να τα κάμει σαν τα μούτρα του. (Οι πως οι πλείστοι ενεν άσχετοι)

    Εγώ ετσακώθηκα με τζείνη την τύπισσα στο γραφείο του πολίτη που ήθελε σόννι τζαι καλά να μου φκάλει εκλογικό βιβλιάριο (Έφκαλε μου στο τέλος η παλαβή :@ :@ :@)
    Αλλά τελικά νοου τσανς να πάω να ψηφίσω, γιατί ψηφίζω στον Άη Αθανάση. ΕΝ ΘΕΛΩ ΚΟΡΗ ΜΟΥ να είμαι δημότης του Αγίου Αθανασίου. Εν με κόφτει που τον Άγιο Αθανάσιο. Θέλω να ψηφίζω Λεμεσό. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πρας μου εν δικαίωμα δεν είναι υποχρέωση αλλά ακριβώς επειδή είσαι ενημερωμένη να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα εγώ συμφωνω!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η επιλογή είναι μία: Πεκάτσα Πεκατσάκη (Φλαμίγκο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @John
    Πεεε Δημοτικές λαλουμεν όι βουλευτικές!! :Ρ
    Βασικά θελω να παω να μου φωνάξει το ονομα μου τζαι μετα να πάω πισω που την κουρτινουδαν να δω τι κρύβετε!! Σοβαρα τωρα, ποιος ξέρει ποτε θα μπορεσω να ξαναψηφισω...τι πειραζει δηλαδη αν μαζοχιστώ λιο;;;

    @Νόνης
    Εχω λαλουμεν!! Σιουρα έσhει το φυλαμένο η Πρασινομήτωρ! Αφου εξαναψηφισα οταν ήμουν μαθήτρια τζαι μετα ξανα αλλοπως το 2002-3 καπου τζαμέ....

    @Μάνα
    Κόρη Μάνα, ξέρω το οτι τωρα με τες Ευρώπες εν είσαι υποχρεωμένη....Ομως γιατι να μεν πάω;;; Πεισε με τζαι εν θα πάω (Γκουντλ λακ γουιθ δατ! :Ρ)

    @Ποστ
    Μανα μου κόρη! Ηξερα το οτι εσυ τζαι η Μώβ ήταν να με καταλάβετε!!! Θα αντιπροσωπευσω τους ξενιτεμένους μπλογκερ επαξια (ελπιζω)!!
    Θενξ κορη!! :)))))))

    @Δρ Π.
    Αχα δαμε ειμαι διχασμένη....
    Λευκο = "διαμαρτυρία για το συστημα;;;" ή "Εν εχω γνώμη". Γνώμη εχω σίουρα! :Ρ Ειναι μια επιλογη το λευκο.....Αλλά αν το ψηφισω μαλλον εν θα φκει δημαρχος, έτσι μαλλον όι...Καλή ερωτηση....

    @Μωβ
    Θενξ φορ δε σαπορτ Μωβουλα! Οπως ειπα τζαι της Ποστ, ηξερα οτι που σας τες 2 θα έβρω συμπαράσταση! Πως θα νευριάσω εν το μόνο σιουρα!!!!
    Φιλια! :))))

    @Ανώνυμος
    Μεν μου θυμιζεις τα νιανιαρα........ακομα να μελετησω τον δημο μου εντατικα για να δω τι παιζει....
    Για τα φωτουθκια ενεν τιποτε, θα ζησω τζαι χωρις...αλλα παλε θα σικκιρτω... Γκρρρρρρ

    @Νεράιδα
    Θενξ Νεράιδα....:)))

    @Γρούτα
    Θενξ Γρουτίτσα!!!! Τζαι εγω εν καπως ενστικτωδως...δηλαδη θα δω ποιος θα μου "φατσαρει".... μου γεμίζει το μάτι βρε αδερφε! Θενξ φορ δε σαππορτ κορη!

    @Αχαπαρη
    Το προβλημα κορη εν οτι εν προλαβαίνω να μεταφέρω τα δικαιώματα μου Λεμεσο, ιδαλλιως θα σε εψηφιζα ασυζητητί!!!!
    Ψηφιζω σε δημο της Χώρας! :))))

    @Μικρός Χείμαρρος
    Θενξ ρε αλλα εν μπορώ να υποσχεθω τιποτε για το δημαρχο Λεμεσου....εξιασες οτι εγω ειμαι που το κέντρο, του κέντρου του κόσμου;;;;

    Τελικά τι εγίνε;; Που ψηφίζεις;;; Τζείνη τωρα έσhει μαλλιά ή εφκαλες της τα τρίχα-τρίχα;;;;

    @Νταφοντιλ
    Ακριβως!!! :)))))))

    @Πεκάτσα
    Ειδα την "μπροσουρα" σας τζαι επεισετε με....αλλα εν μας ειπετε σε ποιο δημο εισαστε;;; Όι να πάω να χωστο μες την κουρτινουδαν τζαι να μεν σε δω στο ψηφοδέλτιο τζαι μετα να αγχωθω! Τζαι γουέλκαμ μπάι δε γουέι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ψηφισε τζιαι για μένα που φτάνω κυπρο μια μέρα μετά τις εκλογές.. κρίμα τζιαι εγώ ηξερα ποιον να εννα εψήφιζα.

    Εν έσιει λάθος να ξισκαρτάρεις υποψήφιους. ξέρεις γέλοιο που πέφτει; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Αππωμένη
    Νομιζω θα ειμαι μεταξύ γέλιου τζαι κλαμματος τζαι θα επιλέξω το γέλιο!! :)

    Θενξ φορ δε σαππορτ, φέλλοου ξενιτεμένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στα Λαγουδερά!!!! Δεν διάβασες την μπροσούρα ενδελεχώς... Ντηλέητ θένκς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενόμιζα εγεννήθηκες Λαγουδερά! Εν ημουν σιουρη οτι εν τζαμέ τζαι που βάλλεις υποψηφιότητα....

    Σορρυ εν ψηφίζω Λαγουδερά....αν εψηφιζα η ψηφος μου είναι δεδομένη και θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Πρας

    Ε τελικά έφκαλε μου μετά που μια συνομιλία περίπου έτσι:
    "Μια και ήρθες θέλεις να σου κάνουμε και εκλογικό βιβλιάριο;"
    "Όχι."
    "Μα δε γίνεται, πρέπει να έχεις."
    "Δε θέλω."
    "Είσαι 18?"
    "Όχι ακόμα"
    "Πότε γίνεσαι;"
    "Το Νιόβρη"
    "Ε να κάνεις τότε"
    "----... Δε θέλω"
    "Δε γίνεται, πρέπει να έχεις. Θα σου κάνω"
    "----" *ΚΟΟΟΟΟΟΟΟΡΗ ΜΟΥ*

    Τζ έκαμε μου, αλλά εν παλαβή, γιατί εγώ επήα γιατί ήθελα βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, τζαι η διεύθυνση που έδωκα ήταν του Αη Αθανάση, αλλά αν ήθελα να φκάλω εκλογικό βιβλιάριο ήταν να δώκω την παλιά μου, της Λεμεσού. ΟΥΦΦΟΥ Α.
    Γίνεται να αλλάξωωωωω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κέντρο του κέντρου του κόσμου μίσχιμου... Πφφφ... :Ρ
    Ένα είναι το κέντρο του κόσμου. Η Λεμεσός. Ο ομφαλός της γης. Τέλος. Ο φαραώ μίλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εν θα τσακωθουμε δαμέ! Θα τσακωθουμε κατ'ιδίαν! χα!

    Εμπορουμε να ανταλλάξουμε ουτε σημειώσεις για να φτυχουμεν στο θκιεβασμα για το τι θα ψηφίσουμε...αφου έσhεις τζαι εκλογικό βιβλιάριο :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρας μου που ψηφίζεις είπαμε;;;
    btw, εγω εν εκατάλαβα να άλλαξε κατι με το xmas deco φετος λόγω της έκρηξης τον Ιούλη.. Τζιε όταν λεω εν άλλαξε κάτι, εννοώ εν άλλαξε τίποτε! ίδια τζια απαράλλαχτα με πέρσι... τζιε πρόπερσι...κτλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 18 Του Δεκέβρη?
    Ο_ο
    Τωρά δηλαδή εν να μας φκάλουν που το μπουτρουμη μονο τζε μονο για να ψηφίσουμε?
    Ενναν η μονη φορα που καθαρά εν να πω οτι προτιμώ να είμαι μεσα τζινην την μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Dreamer
    Ατε ρε! Ενομιζα θα εκαμναν λιην οικονομία ρευματος! Τωρα θα νευριασω!
    Χατε ειπα το παλια που ποθεν είμαι σε αλλα μπλογκ, ας το πάρει το ποτάμι. Ψηφιζω στον ωραίο Στρόβολο! :)
    Υ.Γ. Ενιξερω γιατί τα κομμεντς σου παν στα σπαμ του μπλογκ. Αλλα θωρω τα τζαι φκάλω τα!! :Ρ

    @Πεζούνι
    Εφκα τζαι μεν ψηφισεις ρε αν δεν θελεις! Εγω απλά μαζοχίζουμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή