Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το σύνδρομο της "καλής κοπέλας".

Η Αχάπαρη στο κόμμεντ της σε προηγούμενο ποστ έκαμε μια πολλά ευστοχη παρατήρηση. Τουτο το ίμειτζ της καλής κοπέλας με ακολουθεί μια ζωή.... τζαι αρκέψαν να λύουν τα νευρα μου!!!!!

Το 1765 είχα τζαι εγω ένα αίσθημα. Μια χαρα παίδι, επερνουσαμεν καλά. Οι γονείς το δε κατενθουσιασμένοι που το μοναχοπαιδι τους εισhεν μια "τοσο καλη κοπέλα" τζαι γενικά επίαινα τα μια χαρά μαζι τους τζαι εστεναχωρεθήκαν οταν το αποτέλεσμα της σχέσης δεν ήταν το επιθυμητό για τζείνους. Κοπέλα μορφωμένη, με πτυχία καδρωμένα, ξέρει να μαειρεύκει, με τροπους τζαι που σπίτι.... Τί άλλο να ζητήσει το πλάσμα! Τζαι οκέι, μπορεί να μεν είμαι η ωραία, αλλά δεν είμαι τζαι το τέρας. 

Συν τοις άλλοις, το πρωί εθκιέβασα τζαι το ποστ της Μάνας για τες παρέες που επηρεάζουν τα μωρά. Ήθελα να της γράψω κόμμεντ, αλλά τι να της πω, αφου εγω ήμουν που τα μωρά που οι αλλες μανάδες εθέλαν τα μωρά τους να κάμνουν παρέα μαζι μου για να τα επηρεάζω θετικά, δηλαδή να θκιεβάζουν τζαι να μεν κάμνουν πελλάρες. Στην δευτέρα-τρίτη δημοτικου είχα ένα συμμαθητή, τον Α. Τοτε όπως σας εξαναείπα, στα ιδιωτικά αγγλόφωνα σχολεια, οι Κυπραίοι είμαστεν μετρημένοι στα δάκτυλα. Τυχαία η Πρασινομήτωρ εγνώρισεν μια μάμα αλλου μωρου της οποίας ο γιος εν ήταν μελετηρός τζαι ελάλεν ψεματα για τα μαθήματα για να μεν θκιεβάζει. Ενιξέρω πως τζαι γιατί, αλλά μετά τουτη η μάμα ερωτησεν την μάμα μου αν γίνετε να με πιάνει να της λάλω τι έχουμε να θκιεβάσουμε γιατι ο γιος της εν τα εγραφε τζαι επίαινεν αθκιάβαστος. 

Κάθε μεσημέρι τότε εκατέβαζεν με το λεωφορείο του σχολείου στη γιαγιά μου την Ξιππασμένη. Ετρωα τζαι μετα εχτύπαν το τηλέφωνο τζαι ήταν η μάμα του Α. Ερώταν με τι κάμνω, πως ήταν η μέρα μου τζαι ελάλουν της τι είπε η δασκάλα τζαι τι μαθήματα είχαμεν κτλ κτλ. Η δασκάλα μας ήταν τζαι Αμερικάνα, τζαι ο Α εν της επολλοεκαταλάβαινε. Ο Α περιττον να σας πω οτι στο σχολείο ουτε καν μου εμιλαν, μεν σας πω εφάκκουν του κέντρον (οπως ήταν η έκφραση της εποχής) γιατι αναγκαζετουν να θκιεβάζει. Οι βαθμοι του εψηλώσαν γιατί εθκιάβαζεν τζαι στο τέλος της χρονιας θυμουμαι η μάμα του έφερεν μου τζαι δώρο. Μετα ο Α εφυεν που το σχολείο γιατι εν τα έφκαλε πέρα τζαι ποσα να τραβήσει η μάμα του. Εν τζαι εν να σπάσει το πλάσμα.

Στην τετάρτη τάξη, η δασκαλα μου ήταν μια κοτζιάκαρη Εγγλέζα. Στην τάξη μας είχαμεν μια κορουδα την Π. που είσhεν κινητικά προβληματα και όχι μονο. Επίσης είσhεν τζαι άλλο προβλημα γιατί ηταν μια κορουα που αν της εδίας αρκετο χρονο εμπορουσε να γραψει τζαι 90% σε γραπτο, αλλά εθελεν τον διπλάσιο χρονο για να κάμει μιαν ασκηση. Η κοτζιάκαρη Εγγλέζα έβαλεν μας να κάτσουμε μπροστα μπροστα μαζι, τζαι ειπεν είμαστεν οι μονες που μπορουμε να μιλουμε γιατι δικαουμαι να της εξηγω της Π σαν μιλά η δασκάλα, τζαι δικαιουμε να της λαλω τζαι λέξεις στα ελληνικά αν δεν καταλάβει. Η Π επίσης εν εμπορουσε να αντιγράφει γλύορα που το πίνακα τζαι εν επρολάβαινε πριν τα σβήσει η δασκάλα, ετσι εδειχνα της τα δικά μου τζαι πολλές φορές τα τετράδια της ήταν γεμάτα με δικά μου γραμματα γιατί αντεγραφα τα εγω που τον πίνακα θκυό φορές. Μιαν για μένα τζαι μιαν για τζείνη. Εγιναμεν τζαι φιλες τζαι αγαπουσεν με πολλά. Θυμουμαι να μου στελλει τζαι τζείνης δώρο η μάμα της τζαι εστελλε μου τζαι πισκοτουθκια στο σχολειο για το δευτερο διάλλειμα. Μετα επίεν να κάμει μια εγχείρηση στην Αγγλια τζαι έχασεν ένα χρονο ετσι εχαθηκαμεν.

Μιαν άλλη συμμαθήτρια μου πάλε η μάμα της άφηνεν την να έρκετε μονο σπίτι μου, γιατι ήμουν φρόνιμο μωρό.

Το πόιντ μου εν οτι που μωρό είμαι "μια καλή κοπέλα" τζαι είμαι ο τυπος που συμπαθουν οι μαμάδες. Τρανταχτό παράδειγμα τζαι η αγαπημένη Αχάπαρη που με θέλει τζαι για νύφη τζαι μετά που το τρανταχτο της ΟΧΙ (το οποίο είχα υποστηρίξει), πως μπορω να της πώ εγώ ΟΧΙ;;;

Παλιά είχα ένα φίλο που μου είπεν οτι εσύ σουξε στο θέμα άντρες θα το έσhεις μετά τα 30 γιατί είσαι πολλά καλή τζαι σοβαρή, που ένας άντρας μόνο στα σοβαρά μπορεί να σε πάρει τζαι ο άντρας μετά τα 30 σοβαρεύκει λίο έτσι πρέπει να καρτεράς.....Μετά τα 30 σου, λαλεί μου, οι άντρες θα κάμνουν ουρά για να γυρίσεις να τους δεις! 

Ενα θα σας πω. Σας προειδοποιώ (μάδερ πιε ένα ηρεμιστηκό καλου κακου πριν θκιεβάσεις πάρακατω την πρόταση) ότι σε 8 μήνες γίνουμε 30!!!!!!

27 σχόλια:

  1. Πρασινάδα μου δεν είναι καθόλου κακό να είσαι μια καλή κοπέλα. Τούτο ονειρεύκουμαι για τις κόρες μου. Μπορεί άλλοι τύποι κοπέλας να ξεχωρίζουν αλλά με τίποτα δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερες ή χειρότερες από εσένα. Ο καθέ ένα είναι ξεχωριστός.

    Έτσι όπως μας τα γράφεις σήμερα, φαίνεσαι συγκροτημένο άτομο και με επίγνωση του εαυτού σου. Μην αλλάξεις. Και όσο για το θέμα του γαμπρού, τώρα να δούμε στην πορεία αν ο φίλος σου έχει δίκαιο. Και θα έχεις καμιά φορά το πλεονέκτημα ότι θα σε συμπαθεί η πεθερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με έκαμες τζαι γέλασα. Α ρε Πρας το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι τζείνο το DNA + εμπειρίες +L.F.E. δεν αλλάζουν με τίποτε. αν είσαι καλή είσαι καλή/
    απλά πρέπει να βρεις ένα άνθρωπο που να ψάχνει ό,τι είσαι. και θα είσαι ευτυχισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλά εν αντέχω να μεν το πω. Κάρφαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ εγώ; Εσυμπαθούσαν με τζαι οι συμμαθητές μου τζαι οι μαμμάδες; εν είχε έβρει το σίκρετ κκομπινέισhον που λαλεί τζαι το είδωλο της Ξιπ.

    Πάντως πιστεύκω το ότι μετά τα 30 έννα αλλάξουν πολλά, έχει δίκαιο ο παρέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρασιναδούα, ετοίμασε τους διαδρόμους για να στέκουνται στην ουρά :-)

    Εύχομαι να έβρεις έναν καλό παιδί :-) να ταιριάσετε τζιαι να κάμετε πρασιναδούθκια :-)

    Νεράιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εν τούτη η καλοσύνη μας που ενά μας φάει... :p
    τούτο το συμπέρασμα έφκαλα εγώ...

    τζαι συμφωνώ με τον παρέα τζαι με την Mana, πρέπει να έβρεις κάποιον που να σε αγαπά για τζίνο που είσαι, ας είναι τζαι στα 30...

    γιορτάζεις τον Ιούνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να είσαι τούτη που είσαι τζαι να μεν αλλάξεις για τίποτε τζαι για κανέναν. Μακάρι να ήταν ούλλες οι κοπέλες τόσο "καλές κοπέλες" όσο είσαι εσύ.

    Εν θα σου ευχηθώ να έβρεις ένα καλό παιδί κλπ κλπ. Θεωρώ το δεδομένο τούτο γιατί αξίζεις το τζαι ο κάθε άνθρωπος παίρνει τζίνο που του αξίζει που τη ζωή. Τζι εσύ αξίζεις πολλά.

    Υ.Γ: όι να τα λουθείς τωρά τζι εννα μουshέψουν οι καπήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμάναμου η Πρασινομήτωρ πρέπει να έγινε πολλά χάπι με την τελευταία πρόταση ή τελοσπαντων το γενικό συμπέρασμα.
    Και 'γω θεωρώ το δεδομένο ότι θα έβρεις ένα άνθρωπο που εννα σου προσφέρει ούλλα τζίνα που ζητάς που εννα έρτει η κατάλληλη ώρα.
    Εξεφύγαμε που το θέμα όμως,εγώ νομίζω τούτο το σύνδρομο της 'καλής κορούας' πρέπει να έχει φάσεις που σε βασανίζει γιατί εν μπορείς πάντα να τους ικανοποιείς ούλους ή κάμνεις φόκους στο να βοηθάς τους άλλους που στο τέλος οι άλλοι ξηχάνουν ότι είσαι και 'συ άνθρωπος με ανάγκες. Γιαυτό κάποιες φορές εν καλά να είσαι και κατζιά. Λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Invictus!
    να μεν αλλάξεις για κανέναν και όσοι σε αγαπούν και σε εκτιμούν θα το κάνουν γιατί είσαι έτσι ακριβώς όπως είσαι!!
    και εν ωραίο πράμα να είσαι θετικό influence στην ζωή του άλλου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Πρασινομήτωρ πέρκει να επήεν να ραφτεί πιλέ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Πρασινομήτωρ ελούθηκε τα κλάματα πηλέ!! Ξέρεις ότι συμφωνώ με τον Ινβίκτους.. Αξίζεις πολλά και θα βρείς στη ζωή σου αυτό που σου αξίζει και επαγγελματικά και προσωπικά!! Μήν αλλάξεις σε τίποτε! Οοο μάι γκοτ, σε 8 μήνες..! Εμεγάλωσα φαίνετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ τζαι εγώ με τους παραπάνω τζαι με την Πρασινομήτωρ. Μεν αλλάξεις σε τίποτε. Η αλλαγή πρέπει να εν προς το καλλύτερο τζαι όι προς το σιειρότερο για να "έβρεις κάποιον". Τζαι στο κάτω-κάτω, εν μια ζωή που έννα είσαι με τον άνθρωπο σου, έννα προσποιείσαι μια ζωή πως είσαι ένας άλλος άνθρωπος; Τζαι σιειρότερος απ' ότι είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πρασινομήτωρ
    Τούτον έλειπεν να μεν συμφωνείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Τα διαμάντια θωρείς τα μόνο όταν είσαι έτοιμος για τη λάμψη τους. Ως τότε, βλέπεις μόνο τα κάρβουνα κι αυτά προτιμάς.

    Έχει πολλή μοναξιά η ζωή ενός διαμαντιού. Κρατούν το σε απόσταση τα κάρβουνα γιατί το τρέμουν,ακόμη κι όταν αυτό δεν πιστεύει πως είναι τόσο όμορφο. Τα κάρβουνα ξέρουν την πραγματική διαφορά.
    Το ίδιο και όσοι θωρούν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Εβριγουάν
    Μα επήρετε το πολλά σοβαρά το θέμα νομίζω...

    @Σμιλί
    Ξερω το ότι ενεν κακό τζαι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια τζαι ευχομαι να δεις τζαι εσυ τες κόρες σου όπως τις θέλεις! :)

    @Μάνα
    χαχαχα μπορεί να με πεις κάρφα τζαι καταλαβαίνω γιατι εφάκκουν του μιτσή. Αλλά σόρρυ δηλαδή, εν τζαι να λαλουμε τζαι ψέματα στες μανάδες του κόσμου!Ήταν η καημένη πολλά απελπισμένη μάνα!

    @Μουνλάιτ
    Έδυσα το κόμπον για τουτα τα 30 έτσι καρτερώ....

    @Νεράιδα
    Ομολόγω πόσα τζαι τί σου έταξεν η Πρασινομήτωρ για να αναφέρεις πρασιναδούθκια!!!

    @Νόνης
    Εσhεις δίκαιο...εν να μείνουμε με την καλοσύνη τζαι το πολύ κανένα τετράποδο κατοικίδιο....

    Τζαι τι θα ειπεί ασεν τζαι στα 30;;; Ειμαι νέα κορουδα σαν τα κρύα τα νερα!!

    Ναι γιορτάζω τον Ιούνη! :)

    @Ινβ
    Ντήαρ αμαν πιάνεις τα σοβαρά σου ένιξερω τι να σου πω. Με συγκινεις αν τζαι ξέρω πως κρυφά είσαι τζαι εσυ χρυσοπληρωμένος που την Πρασινομήτορα! Σοβαρά τωρα, σε ευχαριστώ γιατι ξέρεις οτι σε εκτιμώ.

    @Ποστ
    Το "μανα μου σε κόρη" γιατί νοιώθω ότι εν "είσαι τέλεια κριμα κόρη"....:Ρ

    @Μαριλουδα
    Πέ τα κόρη!! Ειμαι ανθρωπως και εγώ που εβροντοφώναξεν τζαι η Ευρυδίκη στην Γιουροβίζιον τζαι εχουμε τζαι ανάγκες! Εγω πάλε εν το θεωρώ καθόλου δεδομένο....

    @Ράνια
    Εννοείται ρε, "ετσι είμαι εγω, και ουτε μπορώ, ουτε και θέλω να αλλάξω". Εν ωραίο να είσαι θετικό influence αλλά ρε παιδι μου δια σου μιάν εικόνα τζαι μετά εν σου κοντεύκει πλάσμα του Θεού.

    @Αχάπαρη
    Πιστευκω όταν λείπει που σπίτι πάει κρυφα σε ράφταινα τζαι ετοιμάζει υπερπαραγωγές. Μεν την θωρείς που παίζει πελλόν δαμέ... :Ρ

    @Πρασινομήτωρ
    Καλώστηνα και ας άργησε! Μανα μου μάμμα μου!! Τζαι όσο τζαι να μεγαλώσεις είσαι μια θεα!! Ελπιζω τουτο να μεν αλλάξεις σε τίποτε να εννοεί τζαι τα κιλούθκια μου γιατι δέι αρ πάρτ οφ χου άι αμ!! :Ρ

    @Defiance
    Ας εμπορούσες να μεν συμφωνήσεις! χαχαχα Εννοείται ρε δεν αλλάσω τζαι πλέον δεν συμβιβάζουμαι στα σημαντικά πράματα....

    @Ινβ ο δεύτερος
    Πε τζαι εσύ, μετά τι συμφωνία θα εκάμνετε!

    @Μωβ
    Όχι άλλο κάρβουνο δηλαδή!!! αχαχαχα!

    Ναι έσhεις απόλυτο δίκαιο τζαι πολλά ωραία παρομοίωση! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κρύσταλλο, σιόνι, διάφανο (νερό), θκιαμάντιν που λαλεί τζαι η thalassamov... :p

    απλά εγώ είμαι του ιούλη... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Νονης
    Μάνα μου ρε θενξ!!! Περσι εγιορτάσαμεν τα γενέθλια μου δαμέ στο μπλογκ. Ετζέρνουν τσιζκέικ!!

    Θα γίνεις τζαι εσύ 30;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μολόα τωρά ότι εν που τα θκιεβάζει η μάμα σου που τα λαλείς τούτα τζαι ότι καταβάθος εν ζιζάνιο που είσαι και το Πρασινάδα εν για ξεκάρφωμα :-Ρ

    (Μανα μου ρε πειράζω σε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. cheesecake & apple pie....
    τα αγαπημένα μου... :p

    όι, ενά πιάσω τα 26...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Καϊσι
    Το εγω ζιζάνιο εν θέμα ταινίας επιστημονικής φαντασίας! :)

    @Νόνης
    Θα τα έχω στα υπόψη για τους μεγάλους εορτασμους των 30!
    Ου...εσυ είσαι μιτσής ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μανα μου κόρη συμφωνώ τζαι εγώ με τους υπόλοιπους πως σου αξίζει ό,τι καλύτερο! Η Πρασινομήτωρ ραφκεται πιλέ!

    Τζαι μπαι δε γουει εν ελπίζω να αναφέρεσε στην Μισες Γκει όταν λαλείς κοτζακάρι δασκάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαχαχαχαχα είπα να μεν αναφερθω ονομαστικά γιατι ήταν να εστιάσουν ουλλοι στο όνομα της!!! χαχαχαχαχα!

    κατα τα άλλα θενξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. διαφωνώ καθέτως σε διάφορα πόιντς:

    1. δλδ θα θέλει μια γεναίκα να του μαειρεύκει τζαι να τον νταντεύει μετά τα 30;! θέλεις εσύ κάτι τέτοιο;! [αν μιλούμε για κανένα ταλαντούχο πανέξυπνο κούκλαρο αλλάσσει το πράμα] ;-)

    2. ο συμμαθητής σου δεν νομίζω να σε θεωρούσε τζαι πολλά καλή κοπέλα! όλα εξαρτώντε από την κατάλληλη οπτική γωνιά άρα μην ανησυχείς, δεν είσαι και τόσο καλή κοπέλα :Ρ

    3. προσωπικά πιστεύω πως κάποιος είναι ώριμος ή όχι άσχετα από την ηλικία...

    ούφφου είμαι κάπως το πνεύμα της αντιλογίας...;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. xa xa 8a ise ena kinito sou3edaki se lious mines!!!:P u never know mporei to karma sou na ferei ta pano kato je na vre8eis me t sima8iti sou pu en s simpa8an je tora na t kameis je t diskoli:P ime enas foskolos ores ores:) nekat0meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ουφ
    Καλά τα πόιντς σου...
    1. Να του μαειρεύκω ναι...αλλα οι να του κάμνω τζαι την νταντα για ολες τες δουλειες
    2. Εν μας κοφτει τι σκέφτεται ο συμμαθητής. Μας κοφτει μονο η μάνα του! Χαχαχα
    3. το ιδιο ισχυει τζαι για την ανωριμότητα!
    4. Αρεσκει μου που σου φκαίνει το κυπριακό που μέσα σου!

    @νεκατωμένη
    χαχαχα Αν θα το κάμουμε σήριαλ, προτιμώ Παπακαλιατειάδα παρα Φωσκολιάδα! Θενξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή