Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα καλά, τα κακά τζαι τα ψοφόκρυα.....

Τα καλα:

Σήμερα επιτέλους εστείλαμεν πίσω την πολυπόθητη εργασία για δημοσιευση!!! Καλες μας επιτυχίες τζαι πλιζ Γκοντ βάλλε το σhέρι σου για να πέρνουν τα επόμενα σειρα.

Σήμερα μια απο τες πολλές συζήτησεις με τον Άρχοντα:

Αρχων: Πρας έλα να σου πω, πως παν τα πειράματα με την τάδε πρωτεΐνη;;;

Πρας: Εμ πούποτε εν παν....εν μου είπες να την αφήσουμε τουτη για τον ποστ-ντοκ που εν να έρτει τον Γενάρη;

Αρχων: Ναι αλλά...εμ θέλω αποτελέσματα πιο πριν...εν μπορεί κανένας που τους 2 αντεργκραντ να το κάμει;;

Πρας: Ο ένας  εν πολλά μπιζι με τα προτζεκτς του τζαι έδωσαμεν του τζαι έξτρα πειράματα τωρα τζαι έσhει  τζαι μαθήματα τζαι ο άλλος ο νέος εσhει πολλά μαθηματα τζαι το προτζεκτ του όσον τζαι προλαβάινει το...Ασε που αμαν εν πετυχαίνει κάτι κάμνω τους το εγω τζαι βοηθώ τους να κατασταλλάξουν με τα προτοκολς.

Αρχων: Χμ....ηλπιζα οτι ήταν να έχουμε κανένα νέο γιατι ανυπομονω να δω τα αποτελέσματα.

Πρας: (παλευοντας να μεν υποκύψω): Εμ...κοιτα αν θελεις όταν έχω λιο χρόνο μπορω να δω τί μπορώ να κάμω.....

Αρχων (με χαμόγελο τεράστιο): Δατ γουντ μπι γκρέιτ!!!!! Θενξ!!!

Λίες ώρες πριν.

Αρχων: Πρας είπεν σου ο νέος μαθητής την ιδέα μου;;; (ο μαθητής ήταν παρόν)

Πρας: Ναι! Εχω μιαν εισήγηση αν γίνετε.

Αρχων Πε μου.

Πρας: μπλα μπλα μπλα το και το μπλα μπλα....

Αρχων: Α! πολλά ωραία ιδέα. Δατ ις σμάρτ.
(Γυρίζοντας στον μαθητη). Λισεν το Πρας, σhι νόους. Πρας πλιζ εξηγα του τι να κάμει τζαι αν θέλετε τίποτε λαλείτε μου! (χαμογελά τζαι φεύκει)

Τα κακά: 


Σήμερα επίσης πρωί πρωί ένοιωσα πολλά άβολα. Επία λαπ τζαι για πρώτη φορά ήταν ήδη κάποιος τζαμέ. Ηταν ο "Ραζ" ο Ινδός φοιτητής διδακτορικου. Ο Άρχων σκέφτεται να τον θκιώξη που το λαπ. Τα πράματα εν σοβαρά. Εχτες πρωι πρωι ήρτεν στο εργαστήριο ένας τυπας που έσhει ψιλή θέση στο πρόγραμμα διδακτορικου που εν μέλος ο Ραζ τζαι λαλεί μου είσαι η Πρας ένεν; Μπορώ να σου μιλήσω στο γραφείο μου. Ωχ λαλω που μέσα μου τζαι πάω. Βασικά λαλεί μου ειπεν μου ο Αρχων να σου μιλήσω για να μου πεις την γνώμη σου. Ο Άρχων θέλει τον να φύει που το λαπ. Το δίλημμα τωρά είναι θκιώχνουμεν τον τζαι που ολόκληρο το πρόγραμμα ή διούμεν του την επιλογή να πάει σε άλλο λαπ; Θα ήθελα να μου πείς γιατί νομίζεις εν τα πάει καλά, εσύ που τον ζείς που κοντά τζαι τωρα βοηθάς τον.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη, η θέση μου ήταν δύσκολη. Συμπαθώ το το παιδί, αλλά αφου 1. τεμπελιάζει τζαι 2. απλά κάμνει πειράματα μηχανικά χωρίς να χρησιμοποιεί τες τόσες γνώσεις που έσhει, γιατί όντως ξέρει πολλά πράματα. Ειπα του τα του τυπά όπως τα είπα τζαι στον Άρχοντα. Είπεν μου ευχαριστώ, ήσουν πολλά βοηθητική τζαι ενίσχυσες την άποψη που είχα τζαι εγώ τζαι ο Άρχων.

Σήμερα ένοιωθα ασhημα που είμαστεν οι 2 μας με το παιδί στο εργαστήριο γιατί ξέρω οτι εν να απογοητευτεί γιατι προέρχετε που οικογένεια με παπά με διδακτορικό τζαι αρφή γιατρό τζαι σε έτσι Ινδικές οικογένειες η αποτυχία δεν επιτρέπεται. Αλλά που την άλλη θεωρώ ότι έκαμα το σωστό που είπα την ειλικρινή μου γνώμη. Γιατι θα εμπορουσα να τον υποστηρίξω παραπάνω, να τα κάμει μετά πάλε θάλασσα τζαι ουτε τζείνος θα φκει κερδισμένος, ουτε εγώ. Πριν 1 μήνα είχαμεν με τον Άρχων την ίδια κουβέντα τζαι είπεν μου να βοηθήσω να του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία αλλά δυστυχως ο Ραζ επέταξεν τημ  Εν μου αρέσκουν τουτες οι καταστάσεις. Αλλά όπως μου είπεν ο Άρχων, ανεβαίνοντας τα σκαλια, πρεπει να παίρνουμε αποφάσεις με λογική τζαι οι αν εν κάποιος καλο παιδι. Τζαι έσhει δίκαιο.


Τζαι τα ψοφόκρυα....

Σήμερα την 20η Οκτ 2011, η ώρα 8 την νύχτα όταν έφευκα που το εργαστήριο η θερμοκρασία σε ένα κτήριο καθοδον έδειχνε 1 βαθμο Κελσίου! Σίριουσλι ακόμα Οκτ ένι. Φετος επροειδοποιήσαν μας που τα τωρα ότι ο σhειμώνας μας θα εν δύσκολος. Εκυκλοφόρουν με 2 Πουφ σήμερα. Τον Πουφ την γνωστή μπακπακ τζαι τον Πουφ νούμερο 2, το νέο που γκρίζο "πουφι" σακάκι. Τα βάσανα μας εν μπροστά που λαλουν....

Υ.Γ. Σαν έγραφα τουτο το ποστ, άκουα μελωδία τζαι έβαλεν τουτο το όμορφο τραγούδι της Χαρούλας σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου τζαι μουσική Νίκου Αντύπα. Όπως λαλεί τζαι το τραγουδι, έτσι όπως πάμε θα γίνω στα λαπ "κομμάτια δεκατέσσερα".

Καλο Σαββατοκυρίακο σε ούλλους!!!!!

16 σχόλια:

  1. έτσι ένι. εγώ εν θα έθελα να βλάψω κάποιον, αλλά άμα θωρείς ότι ο άλλος εν ινφόρμτ τζαι πάλε εν προσπαθεί....εν μπορείς να λαλείς τζαι πελλάρες...

    πολλά ωραίο το τραγούδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επροειδοποιήσετε τον ραζ ότι έννα φύει αν δεν τα πηαίννει καλά?
    ο ίδιος ξέρει/παραδέχεται ότι εν τα πάει καλά?

    καλημέρα ντήαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν του μιλούσες ίσια? κοίτα ρε παιδί κάμνεις μαλακίες φέρτε το νου σου τζαμέ που τον έσσιεις.
    εκτός αν ο νους του εν πα σε καμιά ινδή ή άλλη ράτσα δεν μας κόφτει, επομένως ο κόσμος να χαλάσει τίποτε δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά καλό το τραούδι. Άτε ρε Πρας όντως εν καλό παιδί ο Ραζ, τζαι εν είμαι σίουρος αν εκατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης  in time. Επέρασα τζαι γω φάση διδακτορικού που εν είχα τίποτε να δείξω, τζαι εν έφταιε κάτι συγκεκριμένο, παρά μόνο η έλλειψη κινήτρων τζαι το πόσο μακριά ήταν το φως στην άκρη του τούνελ. Ελπίζω να παν ούλλα καλά, ίσως με μια αλλαγή εργαστηρίου να έβρει τα πόθκια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρας μου μην έχεις τύψεις με τον Ραζ αφού πέταξε και τη δεύτερη ευκαιρία. Φτάνει να νοιώθεις καλά μέσα σου. Όσο για το κρύο, εδώ ακόμα με τα κοντομάνικα είμαστε, το πολύ μια ζακετούλα το πρωί. Το βράδυ όμως κάνει περισσότερο κρύο και μια κουβερτούλα τη θέλει.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε αφού έδωσεν του ευκαιρία και επέταξεν την ο γέριμος ο Ραζ..τι να κάμεις και εσύ?
    Ναι εν δύσκολη φάση..you have to be fair and diplomatic.

    Good luck με την εργασία σας!!
    Ζηλεύκω τον 1 βαθμό κελσίου:p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα εστείλετε το πεϊπερ επιτέλους!!Ανμπιλιβαπολ!!
    Μόνο για τούτο πρέπει να κάμεις πάρτι!
    Για τον Ραζ εσύ μεν αγχωνεσαι,ενεν εσύ που ενα πάρεις την απόφαση εξάλλου,εσένα εζητήθηκε η γνώμη σου και έδωκες την. Που τζιαμέ και τζι ενεν στο χέρι σου άρα γουορι νοτ!
    Χμμ βαρυχειμωνία δηλαδή, ε άτε θινκ ποσιτιβ, έχεις δικαιολογία για να πίνεις χοτ τσοκολεϊτ και να μινίσκεις σπίτι και να μας γράφεις κάθε μέρα ποστ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Good luck με την εργασία τζαι για το παιδί μεν ανησυχείς. Ό,τι τζαι να γίνει εν για καλό.
    Everything happens for a reason :Ρ
    Μπορεί μετά που τούτο να έβρει το νού του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά έκαμες τζιαι είπες τη γνώμη σου. Όπως είπαν τζιαι οι άλλοι, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Αν του εδόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε, ίσως τούτος ο "πάτσος" να είναι αρκετός για να τον ταρακουνήσει από την ίσως κάπως βολεμένη θέση στην οποία μπορεί να τον έβαλε η πλούσια οικογένεια και να στρωθεί επιτέλους στη δουλειά. Αφού τις γνώσεις τις έχει. Κανένας καλός δεν χάνεται, όπως έλεγε και ο Μπαμπινιώτης στο πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μουν
    Ναι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί σε έτσι περιπτώσεις....

    Γκλαντ γιου λάικ ιτ.

    @Νίρι
    Ειπεν του πολλές φορές ο Άρχων. Οταν δεν "εδουλευκε" ενα προτζεκτ (χωρις να ξέρουμε αν όντως δεν εδουλευκει ή αν απλά εν τα εκατάφερνε τζείνος) ειπεν του οκέι κάμε κάτι πιο απλο. 1 χρόνο μετα τζαι δεν έσhει σχεδόν τίποτε. Αλλο να δειχνεις αποτελέσματα τζαι να λαλείς εν δουλεύκουν τα πειράματα όπως θα έπρεπε τζαι αλλο απλά να τα λαλείς τζαι να μεν έσhεις τζαι πολλές αποδείξεις.

    Επίσης ειπεν του να γράψει ένα ριπορτ πριν ενα μήνα και βάλλε τζαι να του το δώκει σε 1-2 εφτομάδες, τζαι αν το είδες εσυ είδεν το τζαι ο Άρχων. Οταν τον ερώτησε είπεν του "χι ις γουόρκινγκ ον ιτ". Επίσης ο Άρχων ειπεν του να μιλά συχνα στον αλλο τυπα που με εκάλεσεν σε μίτινγκ γιατι αμπα τζαι εν ο Άρχων που κάμνει κάτι λάθος αλλά ο τυπας όπως είπα εφτασεν στο ίδιο συμπέρασμα.

    Καλημέρες!!!

    @Μάνα
    Επροσπάθησα τζαι εμίλησα του. Ειπα του, πριν 1-1.5 μήνες που ειπεν μου ο Αρχων να τον βοηθήσω για ένα λαστ τσάν, οτι πρεπει να δουλέψει σκληρα γιατι τα αλλα αποτελεσματα των πειραμάτων του ενεν πολλά καλά, τζαι πρέπει να μάθει να κάμνει τζαι λιο μαλτιτασκ τζαι αν θέλει να τον βοηθώ εν να πρέπει να έρκετε λιο πιο νωρίς δουλεια. Εν γίνετε να έρκετε η ώρα 2-3 το μεσημέρι τζαι να θέλει βοηθεια γιατι εγω θέλω ως τες 8 την νύχτα να φευκω γιατί έρκουμαι που τες 9 το πρωί τζαι για χρονοβόρα πειράματα εν μπορω να μεινισκω πιο αργα. Ειπεν μου οκέι. Την επομενη μέρα ήρτεν η ώρα 10 τζαι μετά πάλε άρκεψεν να έρκεται 2-3 με 1-2 εξαιρέσεις.

    @Αλλος Κυπραίος
    Αλλε ήξερα οτι θα σου αρέσει... :)
    Ένιξερω αν την εκατάλαβε την σοβαρότητα...Αλλο μια φάση...τζαι εγώ επέρασα φάση τζαι στο διδακτορικό τζαι τωρα. Αλλά ειχα αποδείξεις οτι κάμνω πράματα απλα εν δουλεύκουν κτλ. Τουτος αρχίζει 4ο χρόνο στο πρόγραμμα τζαι 3ο χρονο στο λαπ τζαι κάμνει πολλά βασικά λάθη. Ειχα πει του Άρχων ακριβώς τουτο. Ότι εν ίσως έλλειψη κινήτρου τζαι ότι ουλλοι οι άλλοι συνεργαζόυμαστε μαζι αλλά τζεινος επιλέγει να δουλευκει μόνος του τζαι παράξενες ώρες. Ετσι έδωκε του ένα νέο μικρο πρότζεκτ τζαι να τον βοηθώ. Δυστυχως χίστορι χας ριπίτετ ιτσελφ....

    @Σμιλί
    Δυστυχως επέταξε τζαι την δεύτερη τζαι την τρίτη τζαι την τέταρτη ευκαιρία. Θεωρω οτι σωστα έπραξα αλλά λυπουμαι τον γιατι εν παιδί που έσhει 3 πτυχία Μπάτσελορ τα οπόια έπιασεν στα 21 του! Εν κινητη εγκυκλοπαίδεια αλλά δεν ξέρει πέραν του να ανακυκλώνει τες γνώσεις που έσhει. Κρίτικαλ θίνκινγκ μηδέν.

    Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κ!

    @Ποστ
    Να μας πεις εσυ που έσhεις τζαι "Αιρετικη" πείρα....εμέις που να έβρουμε τα μανατζμέντ σκιλς;

    @Μάνα
    Απάντησα σου πιλέ!!

    @Ράνια
    Ναι...ετο θα περάσουμε...τζαι σχολιάζουν τζαι οι άλλοι το θέμα οτι εν τα πάει καλά, αλλά εγω εν λαλώ τίποτε....Προσπαθώ να είμαι φέαρ τζαι διπλωματική όπως είπες...it's a learning experience for sure.
    1 βαθμόν έχουμεν τζαι θέλεις τον κόρη;;; ε όι! Σημερα έχουμε αλλο 3 παραπάνω!

    @Μαριλουδα
    Ανμπιλίβαμπολ ιντιντ!!
    Απλά κόρη εν τουτα τα οκγουορντ σιτουέισhιονς...
    Μακάρι να έμεινισκα σπιτι με χοτ τσοκολέιτ τζαι να γραφω ποστ! Απλά η ζωή συνεχίζετε αλλά με πιο βαρετά σακάκια τζαι τρικα! Ουφ!

    @Μ. Χείμαρρος (σκέφτουμε να το κάμω απριβιέτι σε Μι.Χειμ. πειράζει;;; χαχαχ)

    Ναι ρε, ουλλα μεσα στην ζωή ενουν...Εν τραβα, εν τραβά, εν τζαι εν να σπάσω!

    @Εόλικα
    Ναι ελπίζω ο "πάτσος" να τον ταρακουνήσει. Γιατι ως τωρα εν "απέτυχε" σε κάτι τζαι νομίζω εν το καταλαβαίνει τζαι θεωρεί τα πάντα δεδομένα. Τουτο που λαλεί ο Μπαμπινιώτης το πιστευκω ακράδαντα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμμ.. Εν γίνεται να το κάμεις λίο πιο εύηχο; Χαχα, είμαι ακόμα με ένα μικρό σοκ που το email μου του πανεπιστημίου ακούεις το τζαι σηκώνεται η τρίχα σου (Είχα και ΔΥΟ επιλογές, σε παρακαλώ πολύ, εν τζι εν έτσι τυχαία) εν κρίμα να με πετσοκόψω τζαι δαμε. Κράτα το Χείμαρρος νομίζω, τζαι κάμε του υποκοριστικό τζι εν να μαστε πόμπα. :Ρ
    Οκ, οκ εσιώπησα κάμε ας γιου γουις!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ έκαμες τζίνο που έπρεπε να κάμεις, οπόταν εν υπάρχει λόγος να νιώθεις άshημα. Ναι, πρέπει να είσαι αντικειμενική τζαι δίκαιη. Τζι εσύ είσαι τζαι τα δύο. Α ρε Ραζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύσκολα τα πράγματα...
    Αν το παιδί έχει γνώσεις και δεν ξέρει να τις επεξεργαστεί ή να τις εφαρμόσει τότε δεν κάνει για εργαστήρια. Ας τελειώσει το διδακτορικό του με το καλό κι ας ασχοληθεί με κάτι πιο θεωρητικό ή εντελώς διαφορετικής φύσης.
    Το ότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες δεν σημαίνει τίποτα αν δεν μπορούν να τον ξυπνήσουν.Αν περνά δύσκολη φάση,ίσως να του κάνει καλό η αλλαγή,πάντως καμιά φορά περνάμε όλοι από τη ζούγκλα και δυστυχώς δεν υπάρχουν για όλους μικρά μονοπάτια προς την έξοδο.
    Εν κρίμα να τον σταματήσουν από το πρόγραμμα. Ίσως αν τον εβοηθούσε κάποιος να μάθει να σκέφτεται και να γίνει πιο πρακτικός.
    Για τις ώρες...πρέπει να είναι εκεί από το πρωί; Δεν υπάρχουν παράξενες ώρες στην δουλειά ή στην έμπνευση. Φτάνει βέβαια να δουλεύεις και όχι να ζητάς συνέχεια βοήθεια από τους υπόλοιπους.

    Για το ψοφόκρυο,ναι,έρχεται. Σε μας έχουμε 3 βαθμούς.Όχι στις οκτώ το βράδυ βέβαια. Δεν είμαστε και ...Σικάγο! :Ρ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ινβ
    Θενξ φρεντ...προσπαθω....

    @Μωβ
    Εβαλα ενα νεο ποστ με τες εξελιξεις.
    Για τις ώρες, ο Αρχων εν που τους λίους που εχουν ελευθερο ωράριο. Αλλά αμαν θελεις βοήθεια που αλλους πρεπει να δουλευκεις λογικές ωρες τζαι αμαν εν οι άλλοι τζαμε.

    Οτι έγινε έγινε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή