Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μια "Κυπριακή" σύμπτωση ενός φθινοπωρινού απογεύματος

 Συνήθως τες Κυριακές βαρκούμαι να ταράξω. Αλλά μιας τζαι εχτες εγύριζα στα άουτλετς της Ιντιάννας τζαι για πρώτη φορά μεσα στους τελευταίους 2.5 μήνες εν επία Σαββατο δουλειά, ειπα σήμερα το απογευμα να περάσω που εργαστήριο για λία λεπτά  για να κάμω κατι δουλειούες. Είχαμεν πει τζαι με το Κοιμωμένο Βούι (Κ.Β) να πάμε για καφε να τα πουμε τζαι λιον οι θκυο μας. Ετσι είπαμε να τα συνδιάσουμε τζαι να πάμε να πιουμε ένα καφέ στες μερκές του λαπ μου. Το Κ.Β. ήθελεν να πέσουμε πανω στον ΒλάΣχιΦα, αλλά ατύχησεν τζαι εν ήταν τζαμέ.

Επεράσαμεν λίο που το λαπ τζαι μετα ειπαμε να πάμε για καφε λιο πιο κάτω τζαμέ που ο Ομπάμα έπινε το καφε του όταν εζουσε σαν κοινός θνητός στο Σικάγο. Το καφέ τουτο εν χωρισμένο σε 2 μέρη. Το ένα εν το καφέ που πάεις τζαι κάθεσε τζαι έσhει τζαι φαγια τζαι το άλλο πιάνεις τον καφε σου τζαι κανένα κρουασαν ή γλυκό τζαι φευκεις ή το καλοκαίρι κάθεσε έξω.

Επειδη τες τελευταίες θκυό μέρες οι θερμοκρασία ανέβηκεν απροσδόκητα στα ύψη τζαι με μια λεπτή ζακετουδα εν οκέι να κάτσεις έξω, επιάσαμε με το Κ.Β. που ένα καφέ τζαι ένα αλμυρό κρουασάν τζαι εκάτσαμεν έξω τζαι σαν θκυο γνήσιες Κυπραίες αρχισαμε να μιλουμε τζαι να κάμνουμε κατς απ τζαι κάθε τοσο να χαχανίζουμε. Σε κάποια φάση κατι ελάλεν το Κ.Β τζαι εμίλαν πιο συχνα. "Κόρη" λαλώ της εγώ, "τι ψιθυρίζεις; Σαμπως τζαι καταλάβει μας κανένας!" "Ου εξίασα κόρη!"λαλεί μου τζείνη.

Μετα που λίην ώρα, θωρω εναν τυπά να μας κοντευκει...Μελαχρινός, λεπτός, με κοντα μαλλιά τζαι εκράταν μια τσέντα χάρτενην με φαΐ στο σhέρι. Θωρω τον κοντοστέκεται. Εσκέφτηκα οτι μάλλον ήθελε να κάτσει στο διπλα τραπέζι τζαι ήθελε να του κάμουμε τόπο να περάσει. Ερκετε κοντά μας, γυρίζουμε οι Κυπριουπούλες τζαι ακούμε τον τυπα να λαλεί "Επήρεν το φτιν μου Ελληνικά τζαι μάλιστα Κυπριακά τζαι εκόντεψα να ακούσω μπας τζαι ήταν η ιδέα μου"! Εμείς εφυρτήκαμε τζαι είπαν του "ναι καλά άκουσες"! Απλωσεν το σhέρι του τζαι εσυστήθηκεν μου τζαι μετά του Κ.Β. (Πάντως το τέστ της χειραψίας επέρασεν το! Έκαμεν χειραψια "αδρωπινήν"). Ειπαμε του να κάτσει.  Ειπεν βιάζεται γιατί εν βιβλιοθήκη τζαι θκιεβάζει αλλά θα κάτσει για λία λεπτά. Ερώτησεν μας τί κάμνουμε. Ειπα εγω είμαι ποστ στοκ σε ένα λαπ πάραδίπλα τζαι το Κ.Β είπεν του κάμνει PhD σε ένα άλλο γνωστό πανεπιστήμιο στην πολή. Τζείνος κάμνει ΜΒΑ στο χλιδάτο μπιζινες κόλειτζ . Εχάρηκε είπεν γιατι παρ'όλο που εγνώρισεν τζαι άλλους Κυπραίους στο Σικάγο, έν εγνώρισεν ποτέ άλλο στο πανεπιστήμιο μας. Λαλω του ουτε εγώ ξέρω άλλον. Ένόμιζα ότι έφυεν ο "Αλλος Κυπραίος" τζαι έμεινα μόνη μου.

Εφκαλεν μετά πάνω το μπλακμπερι τζαι λαλεί μας πετε μου τα η-μειλ σας να κανονίσουμε να πάμε για καφέ να τα πουμε. Που τζαιρός που εδίας αριθμό τηλέφωνου......Μετα είπεν πρέπει να φύει τζαι θα τα ξαναπούμε.

Με το που έφυεν εμείς εφυρήκαμε γιατί λία λεπτά πριν είχαμε πει το "εν τζαι καταλάβει κανένας κόρη"...Ελπιζω όταν ακουε να δει αν όντως εμιλούσαμε Κυπριακά, να μεν ελαλούσαμεν τίποτε ιναπροπριέτ γιατί είμαστε τζαι σοβαρές επιστημόνισσες.... Μετά πιάνει το Κ.Β. τον μπόιφρεντ της τηλ για να εξηγηθουν που να την πάρω τζαι τσακάρω τζαι εγω τα ή-μειλ στο τηλέφωνο γιατι σήμερα τα Αρχοντικά η-μειλ επέφταν βροχή. Τσουκ πετάσσετε η-μειλ που τον τυπά για να έχουμε τζαι εμείς τα κοντακτ ινφο του!!

Σκέφτου ήντα τσάνς δηλαδή. Εγω που σπάνια φκαίνω Κυριακή απόγευμα που το σπίτι, να πάω στες γειτονιές του πανεπιστημίου μου με το Κ.Β. κάτι που εν εκάμαμεν ποτέ (συνήθως πάμε σε άλλες γειτονιες για καφέδες κτλ), να πιάσουμε καφέ τζαι να εν καλός ο καιρός τζαι να κάτσουμε έξω να τον πιούμε τζαι να μας ακούσει ένας Κυπραίος τζαι να έρτει να μας μιλήσει!!! Γουάνς αγκέν ιτς έι σμολ γουόρλτ. Μαθηματικά μιλώντας, οι πιθανότητες ήταν απειροελάχιστες να συμβεί τουτο το πράμα....Τί σου είναι οι συπτώσεις καμιά φορά....τζαι καλου κακού τζαι στην Μπουζουμπούρα να είσαστε προσέχετε τι λαλέιτε γιατι ποτέ δεν ξέρετε που θα καραδοκεί ένας Κυπραίος!! Είμαστε παντού!!

Καλή εβδομάδα σε όλους!!!!

Υ.Γ.1 Μια φώτο που τον δρόμο προς το άουτλετ μολ της Ιντιάνας. Τι ωραία τα χρώματα του φθινοπώρου!! Τζαι η πόλη δαμέ έτσι χρώματα έσhει. Νομίζω εν η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου.

25 σχόλια:

  1. "Ταιριάζω πάντα και παντού σαν το γαλάζιο τ΄ουρανού" που λαλούσιν τζιαι οι Μπλέ. Τούτον είμαστε. Γουί αρ έβριγουέαρ. Λολ.

    Πολλά όμορφη η φότο. *sigh*

    Καλημέρα =) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς πάντως εφωνάαζαμεν παντού πουλλού πουλλού τζαι εκάμναμε τεστ αν είχε κανένα αράουντ που να φαίνεται να παίρνει κάτι είδηση.
    Εν μας έτυχε ποττέ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κυπραίοι εν όπως τα Jumbo: είμαστε παντού! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν μου λες ο τυπάς λέει, να επεκτείνεις γνωριμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφύρτικα που το δίαβασα τούτο:
    'Μαθηματικά μιλώντας, οι πιθανότητες ήταν απειροελάχιστες να συμβεί τουτο το πράμα'. Οϊ καλώ που θα μας το άφηνες ατεκμηρείωτο.
    Σκέφτου μια τυχαία σειρά συμπτώσεων για να ανακαλύψεις ένα Κυπραίο στο Σικάγο.
    Ο Ομπάμα εν που το Σικάγο;Εν το ήξερα τούτο να πω την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλεια η φωτό, όπως τα έργα!

    αν είναι να συμβεί θα συμβεί που λαλούν! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφα τα χρώματα του φθινοπώρου!

    Υ.Γ.: Αναφέρει τίοπτε άλλο το ππππποστ; :)

    Υ.Υ.Γ.: Άτε, τζιαι τα Χριστούγεννα να' ρτεις χαρτωμένη :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχασα επεισόδια; Θέλω μια διευκρίνηση. Ο ΒλάΣχιΦα είναι το ίδιο άτομο με τον ΠαΣχιΦα;

    Ωράια φωτογραφία, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ιντα καλά πρας μου!:) εχουν πολλή φάση τούτες οι συμπτώσεις με τους κυπραίους που είμαστε παντού!αν εν και κανένας ωραίος να τον έχουμε υπόψη μας νομιζω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα! Φυτρώνουμε όπως τα μανιτάρκα και όχι μόνο!! Η Κύπρος είναι παντού! Ήντα τσανς! Ουάου!!
    Όπως που είσαι μες το τρένο τζαι μιλάς τζαι σχολιάζεις τον πουπίσω που νομίζεις ότι εν καταλάβει τζ απαντά σου τζ όλας!!! Χαχαχα!!

    @Moonlight: Τέλεια τέλειο τούτο με το "πουλλού" θα το δοκιμάσω σαμτάιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ate pale Pras, ekames tziai th gnorimia sou pale. Kaleston tziai kame tou ttavan sto slow cooker na tou ppesoun ta matoklada!
    VlaSxiFa you are so last year!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έτσι έτσι!!!

    είμαστε παντού! :))))))))))))))))

    Εν πολλά ωραίες τούτες οι φάσεις, γνωρίζεις κόσμο.Εύχομαι να εν καλό παιδί κι αφού σπουδάζει εκεί που σπουδάζει,δεν υπάρχει περίπτωση να τον δεις ποτέ σχιφαδώς ντυμένο!
    Έχει δίκαιο η Ποστ,κάμετε του ένα τραπέζι!

    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ένεν ανάγκη να εν 'γκομενικό' το θέμα ρε εσύ! εν καλά να γνωρίζεις καινούργιο κόσμο και κόσμο που έχεις ενα common background όταν ζείς στα ξένα!

    ναι..we are everywhere εν αλήθκεια! σε όλες τις γωνιές του κόσμου ακούεις ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρέσκει μου στην φώτο που αχνοφαίνεται η ταπέλλα με το ελάφι! προσοχή διάβαση ελαφιών! :P
    ένιγουεις. Ίσως το νέο αυτό παιδί πάρει την τέως πρωταγωνιστική θέση του ΠαΣχιΦά??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Λου
    Πάντα και παντού σαν τον "χρυσο καφέ του Λαϊκού"....ΛΟΛ

    Καλημέρες ντήαρ!! :)

    @Μουνλάιτ.
    Ειχαμεν το δοκιμάσει με την παλια μου συγκάτοικο αλλά με τες λέξεις σhεφταλιά, λουντζα χαλλουμι, οφτον αλλά εν εδουλεψε. Βασικά αμαν προκαλείς την τύχει εν συμβαινει, ετσι εκατάλαβα.

    @Ινβ
    Χαχαχα! Να το κάμουμε όπως τα Σταρμπαξ που όντως σίουρα έσhει παντου!

    @Μάνα
    Ένιξερω αν λάλει τίποτε....οταν πάμε για καφε θα συγκόψω καλύτερα τζαι εννοείται θα ενημερώσω...

    @Μαριλου
    Γιου σhουτ χαβ εξπέκτετ δατ φρομ μι ενεν;;; :)
    Γιες ο Ομπάμα έσhει τζαι σπίτι κοντά στο λαπ...πέρσι εκαμεν πάρτυ με τους φίλους του τζαμέ για τα γενέθλια του...Έρκετε συχνά! :)

    @Ουφ
    Η τόποι που περνάς για τα άουτλετ στην Ιντιάννα εν όπως τα έργα τα τζει που Αμερικάνικα που διαδραματίζουνται σε μικρές πολείς.

    Ναι...έτσι ενι... που τζαμέ που εν το περιμένεις!

    @ΤΤ
    Ναι πανέμορφα! Πολλά γλυτζια τζαι μελαγχολικά όμορφα....
    Υ.Γ. Όι κατι τσόφτες
    Υ.Υ.Γ. Γιέ μου χάνεις;;;; Ήπιες τίποτε ληγμένο;;;

    @Σμιλί
    Ναι εν το ίδιο άτομο. Εν ένα παιδι/παλαβός/βλακας (ότι προτιμάς) στο εργαστήριο που φορεί Σhισμένες Φανέλες άρα ΠαΣχιΦα ή ΒλάΣχιΦα. Το ΠαΣχιΦα σαν όνομα ήταν ιδέα της Νίρις!

    Καλη εβδομάδα τζαι σε σένα! :)

    @Ντάφοντιλ
    Αμαν εν καλές συμπτώσεις ναι...γιατι τράστ μι έσhει τζαι κακές! :)

    @Μ. Χειμαρρος
    Όπου σηκώσεις πέτρα θα έβρεις Κυπραίο που λαλουν....τζαι να πεις είμαστε αν καμια χώρα των εκατομμυρίων ατόμων θα είσhεν τζαι έλεος! :)

    @Ποστ
    Αρεσεν μου το "πάλε"...επειδή κάμνω παααρα πολλά συχνα γνωριμίες! :Ρ
    Πρωτα για καφέ τζαι μετα ττταβα στο σλόου κουκερ γιατι εν κρίμα τα ματοκλαδα του του παιθκιού.

    @Μωβ
    Πάντως εψές εν επήρεν το μάτι μου τίποτε σhισμένο! :Ρ

    @Ράνια
    Πε τζαι εσύ ρε! Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιαννη τον εβαφτίσαμε...Εν τζαι εν ουλλα γκομενικά...χαβ μέρσι πιπολ!

    @Πελλ
    Ναι τζαι μάλιστα λαλει το σήμα ισχυεί για τα επόμενα 500ft. ΛΟΛ. Εγω πάντως εν είδα κανένα ελάφι να διασταυρώνει...ένιξερω αν μετα θα περάσει κανένας Ρούντολφ.

    Προς το παρών ο ρολος του ΠαΣχιΦα εν κενός...κάμνω κάστινγκ! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το νερόν είshεν νάκκον περίεργη γεύση το πρωίν.. Λαλείς..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καισί σε "θκειά edition": Συναξε το νού σου που τα βακτηρίδια τζαίν καλά που σου λαλεί ο ΤΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν από πολλά χρόνια στην φασουλόπολη μια ομάδα από Ελληνάρες του MIT ήταν στο μετρό. Κάνει στάση το τραίνο και μπαίνει μέσα μία οικογένεια, μπαμπάς, μαμά και κόρη. Η μαμά και η κόρη ήταν υπεραιθέριες υπάρξεις και ως γνήσια τέκνα της φυλής τα παιδάκια του ΜΙΤ ξεκίνησαν να αναλύουν φωναχτά πειράματα θερμορευστομηχανικής που περιλάμβαναν τις αιθέριες υπάρξεις. Στην επόμενη στάση σηκώνεται να κατεβεί η οικογένεια. Η μαμά και η κόρη κατεβαίνουν πρώτες και ο μπαμπάς κοντοστέκεται στην έξοδο και γυρίζει και λέει στα παιδάκια: "Καλά βρε παιδιά, εμένα κανείς δεν θα με γ....;" :):):)

    Ένα πράγμα που έχω μάθει τόσα χρόνια που δούλευα δεξιά και αριστερά είναι ότι Ελληνικά γνωρίζει πολλής κόσμος (ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη) και πάντα πρέπει να προσέχεις τι λες. Και μιλούμε για υψηλού επιπέδου Ελληνικά από άτομα (δεν μιλάω για Έλληνες) που ποτέ δεν πάτησαν πόδι Ελλάδα ή Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν το λέει το καϊσούιν, πάσα αρχή παυσάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυο εμπειρίες που μου έμαθαν πολλά.
    Πριν χρόνια ήμουν Ισπανία σε μια μικρή φοιτητούπολη.Μετά από 2-3 μήνες ήμαστε σίγουροι ότι γνωρίσαμε όλους τους Κυπραίους-καλαμαράδες. Μια μέρα μπαίνουμε σε ένα λεωφορείο, κάθομαι εγώ δίπλα σε έναν κατάξανθο, βασικά κοκκινομάλλη. Σχολιάζαμε τους πάντες και τα πάντα και μετά από ένα τέταρτο γυρίζει και μας λέει "Ρε κορίτσια, Κύπριες είστε?" !!!
    Το δεύτερο μου περιστατικό ήταν σε πτήση της Malev με Ουγγαρέζες αεροσυνοδούς όπου ο δίπλα μου σχολίαζε κάτι στη μια κοπέλα η οποία γυρίζει και μας λέει σε άπταιστα ελληνικά "Θέλετε καφέ, τσάι, κρασί?" Κάγκελο και στις δυο περιπτώσεις.
    Οπότε πάντα πρέπει να προσέχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε κόρη άτε να πάμε να του κάμουμε ένα βιζιτ που ενα έρτω. Οϊ ότι τον πολλοπάω αλλά γουαΪ νοτ; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @TT
    Λαλώ!!

    @Καϊσι σε θκειά εντισιον
    Κόρη σύνελθε....ειδαμεν το πλασμα σύνολο 4 λεπτα...

    @Αντρέας & Τζόι τίαρς
    Ναι ετύχε πολλές φορές...έτυχαν μου τζαι εμένα διάφορα. Απλά ο λόγος που εντυπωσιάστηκα ηταν γιατί ήταν τέλεια θέμα τάιμινγκ....

    @ΤΤ
    Μαλλον ήπιετε το ιδιο νερόν!

    @Μαριλου
    Να πάμε καλό! Θα πάμεν παντου!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γι'αυτό πρέπει ΠΑΝΤΑ να γίνεται το κόλπο "ΠΟΥΛΛΟΥΥΥΥΥ!!!!" Για να μεν έχει κανέναν γυρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. en ginetai!! eimaste pantou ontws...kai poses fores eginame rezili sto exwteriko epeidi kapoios katalavaine ti legame, ti mou ethimises twra! :))
    alla episis exw na sou pw..fovou tis sumptwseis, tipota den einai tyxaio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Raindrops
    Παντού ρε παιδί μου!! Τώρα να δουμε αν θα επικοινωνήσει.....τζαι μετά θωρούμε αν εν τυχαίο ή όι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή