Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Και περπάτα δίπλα μου, όπως περπατώ....

Μετά που πολλές ερωτήσεις για το αν θα κάμω κάτι για τα γενέθλια μου, αποφάσισα να κάμω ένα μινι-παρτούδιν σπίτι μου το Σάββατο. Στην Αμέρικα, τα γενέθλια τα γιορτάζουμε Αμέρικαν- στάιλ, δηλαδή φκαίνουμε έξω τζαι ο εορτάζων δεν πληρώνει γιατί τζερνούν του οι υπόλοιποι. Είπα φέτος να το κάμω Σίπριοτ στάιλ τζαι να καλέσω κόσμο σπίτι για να φάμεν μέχρι σκασμού τζαι να πιούμενσιν! Ως τωρά έχουμε 13 που το εκονφερμάραν τζαι 4-5 πέντινγκ, τζαι λετ μι νόου αν θέλει να πεταχτεί κανένας που σας.....

Το αγαπημένο μου πράμα όπως σίουρα φανταζεστε είναι να κάμω το μενού. Το ολ τάιμ φέιβοριτ μου είναι να μαϊρεύκω σhίλια πράματα την ίδιαν ώρα τζαι να τα ετοιμάζω όμορφα για τους καλεσμένους! Το να αποφασίσω για το μενού εν τζαι δύσκολο γιατί θελω να κάμω σhίλια πράματα. Επίαμε με το Βούιν στο ελληνικό σουπερμάρκετ τζαι τα υπολοιπά που δαμέ στην γειτονιά. Εννοείται να περιμένετε συνταγές κάμποσες που εφτομάδας. Επίσης το πάρτυ το εκανόνισα να πέφτει σε "Ημέρες 8-13" για να νοιώθω παστή τζαι να περπατώ και να πετώ.

Εκτός που το ότι λατρεύω να μαϊρεύκω για φίλους, το πάρτυ είναι ένας σοβαρός λόγος για να καθαρίσεις "που γωνιάς" το σπίτι. Πολλές φορές καθαρίζω "όσα βλέπει η πεθερά" γιατί βαρκουμε μόνη μου τζαι ευτυχώς δεν έχω τζαι πεθερά. Εχτές εποφκάρτηκα...τες ευτζές μου στον Μελωδία που μου έκαμνε παρέα ούλλη μέρα καθώς έκαμνα την Μαίρη Παναγιωταρά. Ουφφου πεθυμώ την κοπέλα που μας καθαρίζει στην Κύπρο. Γλύορη, χαμογελαστή, καλοσυνάτη τζαι εμπειράζει που ενιξέρει να με φωνάζει με το πραγματικό μου όνομα τζαι εβάφτισεν με με ένα άλλο (τζαι άτε πέ της τωρά ότι εν λάθος).

Στο σουπερμάρκετ σήμερα λοιπον ήβραμε στο ταμείο την Μαριάνθη. Την πρώτη φορά που την είδα, είδα την καρτελούαν με το όνομα της. Στον μυαλο μου ήρτεν η Μαριάνθη του Χατζιδάκη με την Χαρούλα. Επιάσαμεν λίο την κουβέντα. Ούτε ένα χρόνο εν έσhει που ήρτεν Αμερική με τον άντρα της "για μια καλύτερη ζωή". Πολλά πρόσχαρη κοπέλα, φαινεται να εν λίο πιο μεγάλη που μένα. Εν το μεταξύ να μιλά τζαι εγώ να ακούω μπάκγκράουντ μες τον νού μου "Με λέν Μαριάνθη κι είμαι απο τρελή γενιά, μισώ του κόσμου την βία κι απονιά....". Σόρρυ αλλά εν μπορώ έχουμε τζαι ένα μουσικό γονίδιο που τον φάδερ. Μετά που 3-4 φορές που την είδαμεν σήμερα εδώκαμεν της τζαι τα τηλ μας να μας πιάσει να πιουμε ένα καφέ. Είδες τι σου είναι η ξενιτεία!

Οι υπόλοιπες νύχτες αυτής της εβδομάδας θα περάσουν με προετοιμασίες για το πάρτυ. Να γοράσω τα υπόλοιπα πράματα που θέλω, να τελειωσω το ενταντικό καθάρισμα. Άσε που στο καθάρισμα βρίσκω τζαι πράματα απορίας άξια. Ας πούμε έχω την κασετίνα μου που την 7η τάξη τζαι με μολυβόπεννες μέσα!! Θα μου πεις 29 χρονών τι θα κάμεις την κασετίνα; Ενι φταίω έγω όμως, έχω το να είμαι συναισθηματικά δεμένη με έτσι μικρά πράματα. Επίσης ήβρα ένα γκίγτ κάρτ για ένα κατάστημα αξίας $25 που μου εστείλαν. Για νε μεν ανοίξω το στόμα μου να πω πόσην ώρα έφα στο πρώην δωμάτιο της Ξιππασμένης, που έφυεν έτσι ξαφνικά τζαι άφηκεν το σαννα τζαι έκαμαν έκρηξη 7 κιλά ΤΝΤ! Τωρά έκαμα το Πρασινάδας γουόλκ-ιν κλόσετ!

Άσχετο αλλά επεθύμησα πααααααρα πολλά να πάω σε ένα τοπο να ακούσω την μουσική που μου αρέσκει. Για να φανταστείς πόσο, το επόμενο Σαββατο (σε 2 εβδομάδες) θα πάμε σε ένα ελληνικό τόπο που έσhει διάφορες μουσικές, αλλά τζείνην την ημέρα θα έσhει ένα κυριούλη που παίζει πιάνο τζαι τραγουδά μαζί με την γυναίκα του ελληνικά τραγούδια (του τζαιρού του!). Στην αστοσhιάν ας έν τζαι το χαλάζι που ελάλεν τζαι η γιαγιά μου. Περσι επίαμε τζαι επειδή είδεν ότι εξέραμεν τα τραγούδια ερώτησεν μας στο διάλειμμα  που πόθεν είμαστε. Είμασταν 3 Κυπραίες (Βούιν, Ξιπ & εγώ) στην παρέα τζαι εβροντοφωνάξαμεν "από Κύπρο" τζαι μετά είπεν μας "ένα τραγούδιν αφιερωμένο στα κορίτσια απο την Κύπρο" τζαι είπεν μας το Χρυσοπράσινο Φύλλο... τζαι άρεσεν μας! Ασε που λαλεί "γη των κοριτσιών που γελούν" τζαι ελαλούσαμεν "εν για εμας που χασκογελούμεν που λαλεί το τραγούδι".Τι σου είναι τα μαύρα ξένα δηλαδή!

Προς το παρόν ας αρκεστώ με το γιου-τιουμπ με ένα απόσπασμα που μια τραγουδιστρια που θέλω πολλά να δω που κοντά. Συγκινεί με πολλά τούτη  εκτέλεση του τραγουδιού τζαι ειδικά το "και περπάτα δίπλα μου, όπως περπατώ". Πάω να σβήσω το τίτλο του ποστ "λίο που ούλλα (2)" τζαι να το βάλω τούτο! Ουφφου  θέλω πάρα πολλά να είμαι στο κοινό που τραγουδά χορωδιακά!! Γιουτά μου τζαι η κλίμακα της έτσι εν θα υπάρξουν πολλές παραφωνίες!

19 σχόλια:

  1. nicey nicey!!! :))))))))))))
    Εν πολλά πιο ωραία τούτα τα χόουμ πάρτις παρά τα του εστιατορείου.Οκ,σκοτώνεσαι στις δουλειές αλλά αξίζει η κούραση.Άσε που μαθαίνεις να κάμνεις και περισσότερα παραδοσιακά πιάτα!
    Συμπάσχω με την έλλειψη ελληνικής μουσικής της προκοπής,ευτυχώς εδώ πετύχαμε μερικά καλά συγκροτήματα.
    Το γουόλ-ιν-κλόσετ εν όλα τα παπούτσια (σιγά μην πω όλα τα λεφτά ;) )!!!

    "...χιλιάδες μάτια με κοιτούν από μακριά
    και μου μετράνε της ζωής μου τα κεριά..."-αλόπως έχουμε τον ίδιο τύπο παπά! :))))))))))))))))))))
    Στον δικό μου πάντως αρέσει πολύ η Μποφίλιου.

    πολλά φιλιά Πρασινάδα μου,
    για το χαλί...χαλάλι σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλές δουλειές, καλά να περάσετε στο πάρτυ και προσβλέπω στις νέες συνταγές. Αν ήσουν πιο κοντά θα πετάσσουμουν να σε βοηθήσω, αρέσκουν μου πολλά έτσι καταστάσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναμένω πως και πως τις συνταγές και τη συνταγή για το τσιζκεηκ, κατά προτίμηση για το αμερικάνικο. Χρειάζομαι ιδέες για ένα τραπέζι που έχω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. house party..Μα τι καλά!!

    κάμε τους κάτι με φέττα..everybody loves φέττα! Σαγανάκι ας πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λοιπό, μια φάουσα cheese cake.... Ναι,ναι ούλλα τα άλλα εν πελλάρες. Ναι,ναι τζαι ενα καταραμένο μύδια, σαγανάκι. Αυτά. Χάτε μακάρι να σου φκούσιν ούλλα τα φαγιά καλά. Καλάν ρε φίλε εν έσει ένα πλάσμα τζιμέσα να κέμει ένα ελλήνικό πρόγραμμα, για όνομα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, κι εγώ, καλώς σε βρήκα! Να σου βγούν όλες οι συνταγές πετυχημένες και να έχεις να μας διηγήσαι τα ωραία που περάσατε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία τζαι καλή διασκέδαση. Εν καλά που λαλεί η Ίνα. Everybody loves φέττα. Έννα παίζει τζαι σούβλα; Ας εν τζαι σουβλάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα χώρε χώρε που βλαστούν cheesecake-lovers που νάκρας α! Πίσω shύλλοι! Το cheesecake εν reserve έshει τζαιρόν πολλύν! Άτε να δούμεν(τε) α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kori kame tous tzino to dish me ta vazanakia kai tin fetta ston fourno!! yummmm
    je cheesecake enoite!

    tze p.s ekames to domatio mou walk-in closet??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. happy birthday! thelo kai ego party. gia diaskedasi ti tha exei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Θάλασσα
    Άσε δαμέ απο ελληνικά μόνο κάτι "μπουζουκια" του κακού χαμού....σόρρυ πονοτζέφαλο πιάνω που μόνη μου, εν χρειάζετε να με βοηθήσουν!

    Τωρά που το σκέφτουμε θέλω νέα σάνταλα, αν τυχών ποτέ καλοκαιριάσει για τα καλά!

    Θα είμαστε τίγκα στο Κυπριακό φαί. Οι άλλοι το θεωρούν "έθνικ"!

    Καλή σου μέρα!!

    @ Ανωνυμος/η
    Κοπιασε ρε τζαι καλωσόρισες στο μπλογκ;

    @Ίνα
    Το τσιζκεικ ήδη έβαλα το δαμέ στο μπλογκ. Έχω τζαι νέες φώτο που μιαν άλλη φορά που το εξανάκαμα τζαι θα το συνταξω εκ νέου για τα ιστομαγειρέματα.

    @Ράνια
    Θα έχουμε πολύ φέτα! Τζαι χαλλούμιν που φουντ τραφικιγκ (που λαλεί τζαι η Ποστ)!

    @Ευρος
    Όπως είπα τζαι της Θάλασσας, εχτός που σκυλέ σκυλάδικα, λίο δύσκολο.... Ρε είσαι κοντά εσύ (1 πτήση αντι 2), είσαι τζαι επιστήμων, πρέπει να κοπιάσεις. Ούλλοι (εκτός που 1 κοπέλα) εν επιστήμονες. Αντιλαμβανεσε τρελό γλέντι!

    @Ευαγγελία
    Καλωσόρισες!!!! Ελπίζω να μην σε ταλαιπωρούν τα Κυπριακά μου. Αυτό το μπλογκ το γράφω, με την γλώσσα που μιλώ πιο άνετα. Για απορίες μην διστάσεις να ρωτήσεις! Σε ευχαριστώ και καλοσώρισες ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ντεφ
    Σκέφτουμε αλλά παρόλο που έχω βεράντα, εν έχω φουκού τζαι επίσης ο καιρός τούτες τες μέρες ενεν άξιος εμπιστοσύνης!

    @Ινβίκτους
    Ντήαρ μεν ανυσηχείς! 2 πάιρεξ φάμιλι σάιζ όταν έρτω Κύπρο! Γουόρι νοτ για τον ανταγωνισμό!

    @Ξιπ
    Κορη θα τα κάμω τα βαζάνια στο κροκ-ποτ! Η Κοντή αφου εν ερωτευμένη μαζί τους. Φουλ μενού το μπι πάμπλισhτ χίαρ σούν.

    @Ρίτσα
    Θενξ...κόπιασε. Απο διασκέδαση θα έσhει φαί, ντρίνκς τζαι συζητήσεις...εγώ μόνο που φαγιά κατέχω. Για τα ντριγκς τζαι τα λοιπά θέματα έβαλα άλλους υπεύθυνους. Έκαστος στο είδος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. α ίντα καλά :-)
    να περάσετε τέλεια!!!

    πολύ ωραίο το τραγουδάκι. μου θύμισες μια μπουάτ στην Αθήνα την Απανεμιά, που έχει ένα κυριούλη που τραγουδά τέτοια, στην αρχή είναι όλα καλά και τέλεια, μετά αρχίζεις να βαριέσαι και στο τέλος ψάχνεις ντομάτες "φτάαααααααααανειιιιιιιι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @inictus: αρε γιου τόκιν το μι ρε ? αλαβρά περνώ τζαι το σαγανάκι εγιώ...

    @prasinada: η αλήθκεια εν κάμνω πολλές αμαρτίες με το φαίν οπότε κάμε του ινβίχτου το κεικ τζαι εν εντάξει, αλλα αμμαν πω να κάμω την άλλη ημέρα πάω στον ττομυ τζαι ξιμολοά με. Ευχαριστώ σου για την πρόσκληση κορού αλλά ίντα να κάμω εκαλέσαν με ένα μπλόγκερ που την αυστραλίαν τζαι ενιμπορώ να του πω όι επρόλαβεν σε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ουφ
    μάλλον τζαι εμάς κάτι έτσι θα γίνει με τον κυριούλη. Αλλά επειδη είμαστε λίο στερημένοι, θα αντέξουμε παραπάνω ώρα!

    @Ευρος
    "Αν είναι το φαι αμαρτία, θα βγώ να φάω με λατρεία"! Επρόλαβεν με μπλογκερ που την Αυστραλία;; Ρε εν μακριά η Αυστραλία, εγώ ένα αεροπλάνο είμαι μακριά. Εν Αγγλίες που είσαι αφου ένεν; Είσαι τζαι σάιεντιστ εν να ταιρκάσεις στην παρέα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @prasinada: επιστήμων εν είμαι, εν μεγάλη κουβέντα τούτη να την πείς χαχα. Εννα έχω επισκέψεις τις οποίες δεν μπορώ να ακυρώσω δυστυχώς. Όσοι κάμνουν μάστερ δακάτω τζαι τελειώνουσιν αθυμηθήκαν να έρτουν στο σισαϊντ ακούεις τζαι συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμαν δηλαδή τούτοι οι μαστεράδες! Ε να περάσετε τζαι εσείς καλά τότε στο σεσάιντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εν έχει κυπραίο που ζεί στο εξωτερικό και να μεν έκαμε food trafficking of some sort!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυπραιος του εξωτερικού που εν έκαμε φουντ τραφικινγκ, Κυπραίος δεν λογιέται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή