Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

La historia de una "Pitta"

Όχι δεν πρόκειτε να σας πω ούτε για τυρόπιττες ή ελιόπιττες ή τασhινόπιττες......ουτε καν για πίττες τις σάτζιης! Θα σας πώ για την δίκη μου "πίττα". Ενεν συνταγή, αλλά μια ιστορία.

Η ιστορία αρχίζει το 1982 όταν η Πρασινομήτωρ ήταν έγγυος. Της γιαγιάς μου της Πρασινάδας, άρεσκεν τις πολλά να πιαίνει Μπίνγκο ή τόμπουλα όπως λαλούμε στα Κυπριακά. Μιά μέρα  επίεν με την μάμα μου, τον παππού μου τζαι με 1-2 θείες. Σαν επάιζαν, επήρεν το μάτι της Πρασινομήτωρ ότι κάποιοι στα δίπλα τραπέζια ετρώαν πίττες τηγανιτές με το μέλι. Εννοείτε πως ήθελε τζαι επίεν ο παππούς να της φέρει. Είπαν του όμως ότι ελλέιψαν! Είπεν τους ότι εν για την κόρη του που εν έγγυος αλλα δυστυχώς έλλειψαν τζαι εν γίνετε τίποτε. Επίεν πίσω στο τραπέζι τζαι είπε της Πρασινομήτωρ το και το.

Η μια θεία που ήταν τζαμέ επετάχτηκε τζαι είπε της Πρασινομήτωρ να προσέχει που θα τζίσει πάνω της γιατί λαλούν αμα μια έγγυος εμυρίστηκε κάτι τζαι θέλει να φάει τζαι εν έσhει, τότε όπου τζισει πάνω της θα αφήκει σημάδι στο μωρό. Η Πρασινομήτωρ τότε όπως εκάθετουν, ετζισε με το αριστερό της σhέρι που κάτω που την τζοιλιά της μεταξί γάμπας τζαι "γκουχου γκουχου".

Λίους μήνες μετά, ήρτα στον κόσμο ετούτο. Τζαι ναι, άφηστον νου σου να πάει τζαμέ που πάει. Μπιλίβ ιτ ορ νότ, η γιορς τρούλι Πρασινάδα εγγενήθηκε με σημάδι στο σημείο τζείνο ακριβός που έτζισε η Πρασινομήτωρ!!! Εμένα μοιάζει μου με κληματόφυλλο, αλλά λόγω του περιστατικού, ονομάσαν το "η πίττα της Πρασινάδας". Θυμούμαι να είμαι μιτσιά τζαι να με ρωτούν οι γιαγιάδες τζαι οι θείες να τους δείξω την "πίτταν μου". Το καλοτζαίριν εφαίνετουν η μισή που το μαγιό μου. Πριν 2-3 χρόνια θυμούμαι να με ρωτά η θεία μου αν το έχω ακόμα.

29 σχεδόν χρόνια μετά η πίττα μου εν σχεδόν αγέρωχη. Ενεν τόσο έντονο το χρώμα της σε μερικά σημεία όσο ήταν παλιά αλλά εν ακόμα τζαμέ! Ζει τζαι βασιλεύει!

Τωρά θα μου πεις, επιστήμων άνθρωπος πιστεύκεις σε έτσι πράματα;;;
Έψαξα το λίο το θέμα. Φυσικά τζαι υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα μπερθμάρκς, αλλά όι ολοκληρωμένη. Ας μεν σας τα πρίσω με τις λεπτομέρειες. Επροσπάθησα να έβρω για μπερθμαρκς σαν το δικό μου αλλά ενι βρίσκω πολλά πράματα.Ότι τζαι να πεις όμως, είδες σύπτωση ρε παιδί μου να τύχει σε εμένα τούτο το πράμα...

Τζαι απ΄ότι φαίνετε έσhει τζαι άλλους λαούς που είχαν την ίδια αντίλυψη περι του θέματος τζαι άλλα περίεργα.... Πάντως βρίσκω πολλά ενδιαφέρων τες εξηγήσεις που εδιούσαν οι ανθρώποι σε πράματα που εν εμπορούσαν να κατανοήσουν.


Υ.Γ. Θέλω πολλά να ακούσω τζαι να δώ τούτην την ορχήστρα που κοντά.

17 σχόλια:

  1. Έχω κι εγώ ένα «σαν κληματόφυλλο», η μάνα μου είχε αγκαστρωθεί λαχανοντολμάδες... Εμένα είναι σε σημείο που φαίνεται, ειδικά άμα μαυρίσω. ΌΤαν ήμουν μικρή με ενοχλούσε πολύ, τώρα δεν με νοιάζει. Κάμια φορά με ρωτούν αν κάηκα ή τι έπαθα και κάνω και μισό λεπτό να καταλάβω για ποιο πράμα με ρωτούν.
    Αρέσαν μου οι θείες που ερωτήσαν αν το έχεις ακόμα. Γιατί είσσιεν τσανς να φύει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κι εγώ μια "φέτα" στο λαιμό! Η μάμα μου "μυριζόταν" σαλάμια καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!! Είναι οικογενειακό μας όμως, νομίζω... η μισή οικογένεια της μάμας μου έχει τέτοιο σημάδι και μάλιστα σε κάποιους είναι πανομοιότυπο και στο ίδιο σημείο...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν τα πιστέφκω καθόλου τούτα. Που ήμουν έγκυος both times επεθυμούσα του κόσμου τες πελλάρες τζιαι έτζιηζα παντού, αλλά τα αχαπαρίδια δεν έχουν κανένα σημάδι πάνω τους..
    Τα σημάθκια που κάμνουν αμα δέρνουνται εν νομίζω να μετρούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η θεία μου έχει ένα τεράστιο σημάδι πάνω στο μισό της πρόσωπο και το λαιμό της..ενιξέρο τη επεθήμισε η μάμα της αλλά η καημένη η θεία μου που τον καίρο που την θυμούμε έχει μακριά μαλλιά για να μεν φαίνετε..

    μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τούντο φοντ που έshετε πάντως εν σας κολακεύει... θκιαβάζω "πί-π-π-α"

    και τώρα ας τελειώσω το διάβασμα του ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μάλιστα.

    εμένα που ήμουν έγκυος μαι φορά εμυρίζαν οι κκιοφτέδες της πεθεράς τζιαι εμάχουνταν με το ζόρι να μου τους ταΐσουν αλλά εγώ εν έθελα. Αφού είδαν και αποείδαν οι θείτσες, είπαν μου "πιλέμου να μεν πιω νερό". Upon request, εδιαφωτίσαν με ότι άμα μυριστώ κάτι τζιαι δεν το φάω, να μεν πιω νερό μετά γιατί εννά ρίψω το κοπελλούι.

    Έθελα πάρα πολλά να πιω ένα τάγκι νερό μπροστά τους επιδεικτικά, αλλά εν νομίζω να τες έπειθα - ήμουν σίουρη ότι κάποιο άλλο γιατροσόφι/ξόρκι ήταν να σπεύσουν να κάμουν τζιαι να νομίζουν ότι εν τζείνες που "εγλυτώσαν" το μωρό που βέβαιην έκτρωσην...

    κατα τ'άλλα, θέλω να σου πω ότι πιστεύκω πως εν πελλάρες που λαλείς, but how can i, αφού έκαμεν σου πίππαν η μάμα σου!!

    that just sounded awesome :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιουξ γιατί προς στιγμής ενόμιζα ότι μόνον εγώ εθκιάβαζα πίππαν.
    Τζι εγώ γενικώς πιστεύκω ότι εν πελλάρες, παρόλον που ο αρφός μου έshει μιαν κούπαν (δίχα το λεμόνι) πας τη ζάμπα.
    Και τελειώνω με μιαν λογική απορία (λαμβανομένου υπόψιν ότι "στέκουν" τούτες οι ιστορίες με τα μπέρθμαρξ):

    πώς να το πω ευγενικά τωρά...
    ας πούμεν ότι η εγκυμονούσα ερμμμ...έshει...κκούχχου...κκούχχου...σεξουαλικές ορέξεις...και ο πατέρας ποιεί την νήσσαν, τί ακριβώς θα φκεί πας το μωρόν;;;;

    @Sike
    Να μεν πιείς νερόν μετά άμαν σου μυρίσει κάτι τζι εν θέλεις να φάεις; Γοτ δε φαξ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εν για να μεν σε χάνουν πρασινάδα, τελικά έσιει βάση το όνομα πρασινάδα-κληματόφυλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιθκιά εννοείται ότι εν πιστεύκω ότι εν λόγω του ότι επεθύμησεν κάτι η μάμα μου τζαι έχω μπερθμαρκ....εν απλά μια σύμπτωση. Αν το επίστευκα τούτο, μετα θα εσhιζα τζαι τα πτυχία. Απλά θεωρώ το μια κιουτ ιστορία τζαι ενδιαφέρον τον τρόπο που τα "εξηγούσαν" οι παλιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Νηπενθές
    Ναι αμαν με ανταλλάσαν εις την γέννα (όπως στην Αίγια Φούξια) έισhεν να με αναγνωρίσει η Πρασινομήτωρ.
    Πάντως "εκόντεψες¨. Το Πρασινάδα εν τσόφτα ψευδώνυμο αλλά έσhει μια δόση αλήθκειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω σουβλάκι.
    Αν ήσουν πιο μιτσιά ήταν να παντρευτούμε τζιαι να κάμουμε μια πίττα σουβλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως "εκόντεψες¨. Το Πρασινάδα εν τσόφτα ψευδώνυμο αλλά έσhει μια δόση αλήθκειας!

    Νομίζω ήβρα το! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ε πε μας ρε ινβίκτους τζιαι εμείναμεν με την απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aurora: Πάλε καλά να λαλείς που εν με εβάλλαν να τους το δείξω πάλε!

    Κορίνα: Οικογενειάκό...χμ...έδωκες μου εμπνευση για σήριαλ!

    Μαριά: Πας το πρόσωπο όντως εν δύσκολο...

    Σάικ & Αχάπαρη: Οπως είπα, ουτε εγώ τα πιστεύκω...

    Άτιμη ηλικία ρε Μισhαρε!!

    Τον Ινβίκτους επαραδέχτηκα τον!

    Νηπενθές...ε όι τζαι να κάμουμε δημόσιες αποκαλύψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχω τζαι εγώ birth mark!!! η μάμα μου ήθελε κεράζια!!! και ξέρω πολλούς που έχουν έτσι birth marks, αλλα εν πιστεύκω να εν αλήθεια.
    ο γιος μου έσιει τατσούες πας το χέρι του. περιπαίζω τον άντρα μου πως εν ο αφρός της μπύρας που επεθύμουν τζαι εν με άφηνε να πιω..χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. egw exw kati san stavro pas tin jilia mou je malista pianei olon to xwro alla epidi en stavros en pollokatalavete (extos je an ginw katras ).

    Exw mian ani4ia stin Ollandia pou eshiei peripou to idio simadi alla jeinis en mia tatsa mavri epd en aspri enw emena en mia tatsa aspri epd eimai mavri :P

    Kata t alla ou 666 ou 666.
    Elpizw i mana moi na men ishe epe8ymise na paei ekklishia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάλλον θα φταίει η μάνα σου που ΔΕΝ σε πήρε εκκλησιαν!! (φωνητικά με αγγλικό αξεντ " Εν η μάνα σουυυυυυ που φταίει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή