Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Chocolate Chip Cookies with a "Cypriot" twist!

Το Σάββατο επια σε ένα τεραστιο σουπερμαρκετ (Whole Foods) που τζεινα τα λίο χαι-κλασσάτα που εν ούλλα οργκανικ κτλ τζαι έσhει τζαι έτοιμα μαγειρεμένα φρέσκα φαγιά. Εδώκαμεν το γυρό μας με 2 φίλες μου τζαι επιάσαμε κάτι τζαι εκάτσαμε να φάμε. Το συγκεκριμένο εσhει πολλά ωραίο σίτινγκ έρια.

Ενιγουέι, σαν εγυρίζαμε ποδα ποτζει, επία στο σέκτιον που έσhει διάφορα που  βάλλεις εσύ όσο θέλεις μες το σακκούλι τζαι έσhει που ρύζι μέχρι αλεύρια, φατζίν ως σοκολατάκια τζαι γκρανόλα τζαι ότι άλλο φανταστείς. Τζαμέ που λές, επήρεν το μάτι μου ανάμεσα στα τσοκολέιτ τσίπς, κάτι που έμοιαζεν σαν τσόκολεϊτ τσιπ αλλά έγραφε "κάροπ τζιπ". Κάροπ = χαρούπι. Δηλαδή "τεράτσι" που λαλούμε στα κυπριακά. Ξαφνικά εσκέφτουμουν τα πισκότα με τερατσόμελο που έτρωα που είμουν μιτσιά. Εθυμήθηκα την τασhιν με το τερατσόμέλο που κάμνει μια θεία μου την Καθαρά Δευτέρα τζαι εθυμήθηκα τζαι το αγαπημένο μου παστελάκη που τερατσόμελο (οϊ τζείνο με τες κούννες τζαι το σισάμι). Όσοι με θκεβάζετε, θα εκαταλάβετε ως τωρά ότι έχω μια μεγάλη αγάπη στα παραδοσιακά φαγιά....

Εγόρασα που λές λία "τεράτσι τσιπς" τζαι εσκέφτουμουν συνέχεια τι θα τα κάμω. Εγύρεψα ονλάιν συνταγή με "κάροπ τσιπς" αλλά εν ήβρα τίποτε φοβερό. Έτσι αποφάσισα να κάμω πισκότα σhοκολάτας τζαι να βάλλω τζαι τσοκολέιτ τσιπς αλλά τζαι τα άλλα που τεράτσι. Πισκότα έκαμα πολλά παλιά...μην σου πω όταν είμουν μαθήτρια. Έτσι ήβρα συνταγή, επαράλλαξα την λίο και σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Ανάφκουμεν το φούρνο στους 180 βαθμους Κελσίου (350 Φάρεναϊτ) για να βράσει.

Λυόνουμε 300 γρ σhοκολάτα (semi-sweet) την οποία ελυόσαμε (οϊ μπεν μαρί τζαι πελλάρες, αλλά στο μάικρογουέιβ για να φτυχούμε) τζαι αφήνουμεν την να κρυάνει.

Χτυπούμε στο μίξερ τζείνο του σhερκού 2 στικς βούτηρο ανάλατο, δηλαδή 230 γρ, με μισό ποτήρι ζάχαρη κανονική τζαι μισό ποτήρι ζάχαρη μάυρη. Χτυπούμε καλά. Σhιονόνουμε μέσα την σhοκολάτα τζαι συνεχίζουμε να χτυπούμε.

Σύρνουμε μέσα τζαι 2 αυγά τζαι συνεχίζουμε να χτυπούμε με το μίξερ. Βάλλουμε 2 κουταλάκια σόδα σκόνη (NaHCOγια εμάς τους χημικούς) τζαι 2 κουταλάκια έξτρακτ βανίλιας. Συνεχίζουμε να χτυπούμε τζαι σιγά σιγά σαν χτυπούμε βάλλουμε μέσα 1 3/4 του ποτηρκού αλεύρι. Αμά ανακατωθεί το αλεύρι καλά σταματούμε.


Βάλλουμε τα τερατσο-τσιπς μέσα τζαι κανόνικά τσόκολεϊτ τσίπς (όσα τραβά η ψυσhή μας) τζαι τα ανακατώνουμε απαλά με ένα κουτάλι.Αν θέλετε βάλετε τζαι καρύθκια.

Σε ένα ταψί βάλλουμε λαδόκολλα ή ασημόχαρτο τζαι με ένα κουταλάκι μικρό βάλλουμε κουταλίες με το μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν τα φκάλετε θα νομίζετε εν ωμά, αλλά αμαν τα αφήσετε 5-6 λεπτά έξω θα σφίξουν.Που έξω θα εν τραγανιστά τζαι που μέσα σαν μπράουνι. Μετά την επόμενη μέρα γίνουνται απλά πισκότα αλλά όταν εν της ώρας εν τέλεια! Εγώ εν το επαράκαμα με την γεύσην που τα τεράτσια έτσι ήταν πολλά διακριτική γευσή τζαι απλά επρόσθετεν ένα ξεχωριστό τουίστ.


12 σχόλια:

  1. Πέψε τζαι λλία ποδά τζι ετρέξαν τα σάλια μας. Η2Ο μεν πέψεις, έχω ψυγειούιν δαμέ :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τελικά είσαι πολλά νοικοτζιρά.. άμαν κάμνεις τζιαι τσιόκολειτ τσιπ κούκκις.. πάλε άνοιξες μας την όρεξη.. θα αρκεστώ εγώ με τούτα του σουπερμάρκετ αφού κόφκεις μακριά να μας τζιεράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. she
    tze mena areski mou na piramatizoume stin magiriki, alla gia kapion logo en ta kataferno sta piramata. pos evgikan telika??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ινβικτους ΛΟΛ. Αρεσκει μου που προσέχεις τις λεπτομέρειες.

    Νηπενθές. Είμαι ναι :) κοπιασε όποτε θέλεις. Ωσπου να σχολάσω να γοράσω υλικά τζαι να τα κάμω μπορείς να είσαι δαμέ. Που αγγλια εν φτηνά τζαι τα εισητήρια.

    She: εφκήκαν καλά κόρη. Φρέσκα ήταν σαν τα μπράουνι που μεσα ετσι μαλακτά με λυομένα τσοκολέιτ τζαι καροπ τσιπς. Έκαμα καμια 35αρκά τζαι ήταν τζαι μεγάλα...εδωκά 8-10 στον άλλο Κυπραίο* τζαι φίλο (2 είμαστε από ότι ξέρουμε) δαμε στο πανεπιστήμιο τζαι έφερα στα παιθκιά δαμέ στην δουλειά. Εν έμεινε ίχνος!

    (*Παρακαλώ να μας πουν απόψεις τζείνοι που τα εδοκιμάσαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mmmmm exo na po oti ta mpiskota ekaman thravsi kai sto lab mou (exoumisa se pale).
    Emena aresan mou polla pantos, jai ta "apla" jai ta teratsota. Sto teratsoto de niotheis to teratsi san to troeis, alla molis teleioseis to mpiskoto sou erketai i geusi tou teratsiou san overall geusi, oti efaes chocolate chip+teratsi telika. Alla egelase sou, en sou apokalipse pote egine i fasi. Areskoun mou touta ta mistiria emena.
    Pan me ton kafe, me ta papers, me tes parousiaseis, pan m'ola touta ta mpiskota sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τί περιγραφή!! "Παν παντού τα άτιμα" για να παραλλάξουμε την γνωστή διαφήμηση (υπάρχει ακόμα άραγε;)! Θα σε πάρω για Πι-Αρ Μάνατζερ αν αποφασίσω να κάμω καρίαρ τσέιντζ!

    Για τα καλά σου λόγια, κερδίζεις να επιλέξεις εσύ μιαν επόμενη "δημιουργία".

    Εγώ παντως σκεφτουμε να κάμω τασhινοπίττες....για να τελειοποιήσουμε την συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tην ταshηνόπιτταν κάμνουν την; Εν την ανακαλύφκουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χχαχαχα! Ανακαλύψαμεν τες την πρώτη φορά που εκάμαμε...τωρά απλά εν να τες "καμουμε" για να τες τελειοποιήσουμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nai a kori Prasinada exeis tis pic pou to Tashinopitta kai Ravioles making night? An oi na sou tes isteilw an theleis na tes kameis upload.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι έχω τες αλλά εν εχουμε καλλιτεχνικές όλων των σταδίων...τζαι πλας στες παραπάνω είμαστε μέσα εμείς αντί οι τασhινόπιττες τζαι οι ραβιόλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. laleis na vriskoume tze stin kipro teratso-chips?? laleis na eshi o athienitis??haha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα! Εν είδα τα Χριστούγεννα πάντως. Την επόμενη φορά να φέρω λία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή