Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

"Εν σαν το ποδήλατο"!

Νευριάζω άμαν μου αναφερθέι η φράση, "εν όπως το ποδήλατο" ή "ιτς λάικ ράιντρινγκ έι μπαϊσίκλ"!

Νευριάζω με το ασάμπτιον του άλλου ότι ξέρω ποδήλατο! Είπες σου κανένας σιόρ ότι ξέρω ποδήλατο;;;; Γιατί το παίρνεις για δεδομένο;; Εγώ το μόνο ποδήλατο που ξέρω να οδήγω εν τζείνο του γυμναστηρίου, τζαι τζείνο έσhει να το "οδηγήσω" που τον τζαιρό που είμουν μαθήτρια λυκείου τζαι επίαινα γυμναστήριο.

Ντοντ γκετ με ρονγκ.....ποδήλατο είχα, τζαι μαλιστά μια μέρα ήρτεν ο παπάς σπίτι τζαι έφερεν μας που ένα με την Ξιππασμένη την αρφή μου. Θα είμουν 9-10 τζαι η Ξιπ 4-5. Εφκαλαμέν τα τάχα να μας δείξει ο παπάς τζαι τζείνο ήταν. Εν τα εξαναχρησιμοποιήσαμε! Μετά εκάτσαν τα λάστιχα τους. Σε κάποια φάση αν θυμούμαι καλά εσάσαμεν τζαι τα λάστιχα τζαι απλά εμέιναν τζαμε τζαι εξανακάτσαν! Το "μωρό μας" ήταν δεινός ποδηλάτης ως τα 3-4 της...είσhεν ένα μικρό που τζείνο που τζίζουν τα πόθκια χαμέ. Τωρά που το σκέφτουμαι που τζείνο έκαμνα τζαι εγώ. Είχαμε με την Ξιπ ενα ποδηλατούδη τζαι ένα αυτοκινητούδην κότσινον τζαι εφακκούσαμε γυρούς μέσα στο σπίτι...στα 6-7 μου όμως εν εχώρουν μέσα πλέον.

Πάντως εν μπορώ να πω, φαινεταί να εν ωραίο να ξέρεις να "ποδηλατάς". Τζαι θα μου άρεσκε μια μέρα να μάθω αλλά πολύ φοβούμαι ότι απλα θα λατσιστώ! Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Νεβερ σέι νέβερ.

Προς το παρόν όμως ΔΕΝ ξέρω ποδήλατο, έτσι μεν τολμίσει να μου πει κανένας οτι "εν σαν το ποδήλατο". Να αλλαχτει η φράση πλιζ! Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες!


16 σχόλια:

  1. "Εν σαν να κατουράς στέκοντα"

    χμμμμ τούτον μπορεί να μεν ισχύει πάλε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαννα κάμνεις σμιλί?

    επειδή σίουρα ούλλοι ξερουμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμένα νευριάζει με η κουβέντα "εν έσσιει δέντρο να κρεμμαστείς"

    μα γιατί να θέλω να κρεμμαστώ ρε κουμπάρε;!;!;! τσκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ινβίκτους; Απάντησες που μόνος σου νομίζω! ΛΟΛ

    Αχαπαρή : Παίζεις με τον πόνο μου... Θέλω να μάθω σμιλί! Η Σάικ όμως εν μαστόρισσα έτσι για τζείνη ισχύει.

    Σάικ. Πε τζαι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωσάν να κάμνεις σκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν σαν να κάμνεις Γουέστερρρ Μπλοτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατί το άλλο με το γλύκισμα? "piece of cake"?
    έσιει πλάσματα που δεν ξέρουν να κάμνουν γλυκίσματα people...

    Sike πού την χρησιμοποιούν τούντην έκφραση?

    πρασινάδα να λαλούμεν καλλύττερα: "εν σάννα κάμνεις μπάνιο?" "εν σάννα
    χτενίζεσαι?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Neerie
    Το "χτένισμαν" έννεν μόνο για άμαν "ο κόσμος καίγεται";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Neerie
    Αν εννοεί ότι εν σαν να τρώεις ένα κομμάτι γλύκισμα τότε πάω πάσο.... We have a winner!! :)

    Μετά την απάντηση του Ινβίκτους εγώ τί να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mporis panta na apantisis

    "en san na kamis podilato"
    "nai, alla xoris tin sella"

    so there you go.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. epiphany!

    τωρά εσυνειδητοποίησα ότι εν τζιαι συμφωνώ με την ερμηνεία σου της φράσης! εγώ ξέρω ότι το "it's like riding a bicycle" ακολουθείται από κάτι σαν "you never forget how it's done" - όι ότι το ποδηλάτισμα εν εύκολο, τζείνο εν το κομμάτι που το κκέικ.

    ΧΑΧΑΑΑ και διά του λόγου το αληθές!! http://en.wiktionary.org/wiki/like_riding_a_bike

    παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θενξ για την επισήμανση! Τζαι έσεις δίκαιο φυσικά. Ήξερα το ότι εν τούτο που σήμαίνει αλλά ον δε γούει επαρερμηνευσαμεν το! Πάλε ακυρώνετε η φράση αμαν ένιξερεις ποδήλατο ιν δε φερστ πλέις!

    Θενξ ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μάνα μου ρε την κουμερούδα μου... είσαι όπως τη φίμπη των φριεντς - επεισόδιο 155 (ναι ναι είδα τα αρκετές φορές). ο ροςς (δόκτωρ τζαι τούτος ρε πρασινάδα) ανακαλύπτει ότι η φίμπη εν ίσhε ποτέ της ποδήλατο τζαι έτσι κάμνει της δώρο ένα ροζ ποδήλατο τζια μάσhιεται να την μάθει να ποδηλατά. πιάνει της τζαι κράνος τζαι επιγονατίδες (ροζ για να κάμνουν ματς) τζαι βάλει της τροχούθκια στα πλάγια για να μάθει πιο εύκολα...

    εμπήκαν μου ιδέες τωρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κόρη κουμέρα, εκατάλαβα για ποιό επεισόδιο μιλάς. Τζαι εγώ έφα τα με το κουταλάκι τα φρεντς. Αλλά πλιζ όπως σου εμπήκαν οι ιδέες, έτσι να σου φύουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην απογοητέυεσαι αγαπητή πρασινάδα! Πάντα υπάρχει ελπίδα!! Εγώ ήξερα λίο ποδήλατο μιτσιά, αλλά επαρέτησα το αφού ελατσίσθην μια φορά γερά. Αποφάσισα να το ξαναπιάσω μετά που 20 χρόνια τζιαι έμαθα μια χαρά, εχρησιμοποιούσα το μες την πόλη κανονικά ώσπου εκατάλαβα ότι κινδυνεύω τζιαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω τζιαι επαρέτησα. Πάντως εν πρέπει να τα παρατήσεις αν θέλεις, ούτε να φοάσαι αν θα λατσιστείς. Σκέφτου ότι εμένα οι φίλες μου ακόμα περιπαίζουν με για μια φορά που είχαμε ενοικιάσει ποδήλατα σε ένα πάρκο (στο εξωτερικό ΦΥΣΙΚΑ). Ένα θα πω: εγλύτωσα την πτώση μες την λίμνη, αλλά η κέτσαπ από το χοτ ντογκ του αμέριμνου τουρίστα εκατέληξε στη μπλούζα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρεσε μου ρε Εόλικα που αρχισες με το "υπάρχει ελπίδα" αλλά ως το τέλος του κόμμεντ με τες ιστορίες σου, έχασα κάθε ελπίδα! Ίσως μια μέρα όμως να το προσπαθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή