Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εκτίμηση τζαι Σεβασμός



εκτίμηση θηλυκό
  1. υπολογισμός αξίας ή τιμής ενός αντικειμένου
  2. σεβασμόςαπόδοση σεβασμού σε πρόσωπο
  3. υποκειμενική αξιολόγηση
σεβασμός αρσενικό
  1. η εκτίμηση που δείχνουμε σε κάποιο πρόσωπο για τα ψυχικά και πνευματικά του χαρίσματα και τα κάθε λογής προσόντα του
  2. η τήρηση και η εκούσια συμμόρφωση σε νόμο, διάταξη, όρο κλπ
  3. η συμπεριφορά απέναντι σε κάτι που δεν προσβάλλει ή απειλεί την ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα ή την ίδια την ύπαρξή του




Τα πιο πάνω εν οι ορισμοί των λέξεων εκτίμηση  τζαι σεβασμός που το Βικιλεξικό.

Πιστεύκω ότι τα πιο σημαντικά πράματα σε μια δουλειά, είναι η εκτίμηση τζαι ο σεβασμός μεταξυ συναδέλφων τζαι μεταξύ "μαστρου" τζαι των υπολοίπων.  Εκτίμηση για την δουλεία, τον κόπο τζαι τον χρόνο που καταβάλλει κάποιος. Εκτίμηση για το επαγγελματικό ήθος του καθενός τζαι άλλα πολλά. Σεβασμός στην διαφορετικότητα, στην προσωπικότητα του καθενός τζαι στους υπολοίπους. Ακόμα τζαι σεβασμός προς την ιεραρχία την επαγγελματική.

Την Παρασκεύη εκάλεσεν με ο Άρχων στο γραφείο του. Τούτον τον τζαιρό έχουμε πολλά προβλήματα με 2 άτομα στο εργαστήριο. Με τον αχρηστο, τεμπελη,κομπλεξικό τεχνικό μας τζαι τον θρασή, ηλίθιο τζαι επίσης κομπλεξικό εξτσέιντζ στιούντεντ. Οι 2 τους εν τζαι της ίδιας εθνικότητας τζαι ουλλη μέρα ψιθυρίζουν Πολωνέζικα στα κρυφά τζαι φυσικά καλύπτουν ο ένας τες βλακείες του άλλου. Τέλοσπάντων να μεν σας τα πολυλογώ ζώ για την ημέρα που θα φύουν που το εργαστήριο. Εν θα σας τα πρίσω, ήδη έπρισα τα της οικογενειάς μου τζαι των φίλων μου τζαι έτσι εσέις εγλητώσετε την! Το ποίντ ότι ο τεχνικός εν πολλά περιορισμένων γνώσεων τζαι νομίζει με το να δουλευκεί 10 ώρες την εφτομάδαν, θα εν ο "μάστρος του εργαστηρίου". Εμένα ειδικά έσhει με άχτι γιατί ουλλες του οι ευθύνες ήρταν πάνω μου γιατί τζείνος εν τες έκαμνε σωστά με αποτέλεσμα να κόφκουν ούλλα τα προτζεκτ των άλλων πίσω. 

Την Παρασκευη που λέτε  έστειλε μου η-μέιλ ο Άρχων να παω στο γραφείο του όποτε έχω ώρα. Εσκέφτηκα ότι μαλλον θα ήθελε να με ρωτήσει τι γίνετε στο εργαστήριο με τουτους τους θκυό. Είχα τζαι λίο άγχος γιατί του άλλου του ποστ-ντοκ του κομπιουτερά είπεν του οτι "ιτς τάιμ του μουβ ον" τζαι σε 2 μήνες  επακετάραν τον.

Παώ που λέτε τζαι αρχίζει να με ρωτά ο Άρχων για τους αργοσχολούς. Ειπα του τι κατάσταση επικρατεί τζαι εσυζητήσαμεν το το θέμα. Λαλει μου τζείνος "εν καιρός να σταματήσω να είμαι καλός τζαι να πάρω την μεγάλη απόφαση". 
"Ένιγουεϊ" λαλεί μου, "ενεν για τούτο που σου είπα να έρτεις. Βασικά θέλω την γνώμη σου για 2-3 πράματα".
Θέλω να ξέρω τι εν τα σχέδια σου για το μέλλον, τζαι αν θα σε ενδιέφερε να συζητήσουμε για μια πιο ψηλή, πιο μόνιμη θέση στο εργαστήριο μου."

Εγώ έμεινα τα. Εσhιοκαρίστηκα γιατί εν το επερίμενα. Λαλεί μου "Θελω να σου πω ότι εκτιμώ την δουλεία σου, το γεγονός ότι βοηθάς τους άλλους για να προχωρούν τζαι τζείνοι τζαι το γεγονός οτι κάμνεις παραπάνω πράματα για το εργαστήριο παρά τζείνα που αναλογούν στην θέση σου". Έγινες the "go to" person στο εργαστήριο τζαι εν φανερό" λαλεί μου.

Παρολίγο να τα λουθώ αλλά φυσικά εν το έδειξα!! Εσυγκινήθηκα με την εκτίμηση τζαι τον σεβασμό που τον Άρχων.

Σόου λαλεί μου τι εν τα σχέδια σου;
Είπα του ότι ο τελικός στόχος είναι να πάω Κύπρο ή τουλάχιστον στην Ευρώπη γιατί δαμέ είμαι μόνη μου τζαι θέλω να είμαι γεωγραφικά κοντά στην οικογένεια μου. Ψάχνω για κάτι στην Κύπρο αλλα εν δύσκολο. Κάμνω αίτηση τωρά για μια δουλειά, που ενεν ακριβώς τζείνο που θέλω να κάμω, γιατί το όνειρο μου είναι να γίνω καθηγήτρια πανεπιστημίου με ερευνητικό εργαστήριο. Είπα του ότι στο εργαστήριο του περνώ πάρα πολλά καλά, αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα με τον τεχνικό τζαι ότι ειμαι σε παραγώγική φάση στο εργαστήριο τζαι αρέσκει μου πολλά η δουλειά τζαι γενικά το πανεπιστήμιο. (Κακά τα ψέματα, αν μου ελάλες ποττέ ότι θα έκαμνα έρευνα σε ένα που τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής τζαι του κόσμου εν θα το επιστευκα ποτέ!). Τζαι τέλος είπα του ότι φυσικά είμαι διαθετιμένη να συζητήσω οτιδήποτε! 

Μετά ήθελε να με ρωτήσει αν εν καλή ιδέα να κρατήσει τον εξτσέιντζ στιούτεντ για ένα χρόνο ακόμα γιατί το πρότζεκτ του εν πολλά σημαντικό για την ανανέωση του εισοδήματος του εργαστηρίου. Είπα του ότι το καταλαβαίνω οτι εν σημαντικό το προτζεκτ αλλά το παιδί ενεν ο κατάλληλος άνθρωπος, ειδικά αμαν εν δαμέ ο τεχνικός γιατί ρωτά τον τζείνον για συμβουλές, ενώ εν ο πλέον ακατάλληλος. Λαλέι μου ξερω το, τζαι αν αποφασίσω να τον κρατήσω για ένα χρόνο, θα του βάλλω όρο ότι θα είσαι σουπερβάιζορ εσύ. Δέχεσαι; Είπα του ότι τον Δεκέμβρη είσhεν μου προτείνει να κάμνω σουπερβάιζ των τεχνικον τζαι είπα του όι. Το πρόβλημα εν ο τεχνικός. Τον "μιτσίν" μπορώ να τον κοντρολλάρω τζαι να του επιβληθώ αλλά το πρόβλημα είναι ότι εν κάμνουν κόμμα με τον τεχνικό. Λαλέι μου οκέι ήθελα την γνώμη σου τζαι θα το ξανασυζητήσουμε. Α τζαι θα έρτει τζαι ροτέισhιον στιούντεντ σε 2 εφτομάδες, θέλεις να τον αναλάβετε εσύ τζαι το παιδί με τες σhισμένες φανέλες. Δαμέ είπα οκέι γιατί βοήθεια πάνω στα πρότζεκτς μου θέλω σίουρα.

Την Παρασκευή μετά που τούτο, λογω ενός περιστατικού επιτέθηκε μου το ΚΑΠΕ (Κόμμα Αχρήστων Πολωνών Εργαστηρίου). Έκαμα δηλώσεις στο ΚΑΠΕ γενικές και αόριστες τζαι έκοψα την συζήτηση. 

Εχτές επία τζαι ήταν τζαμέ ο πρόεδρος (ο τεχνικός) του ΚΑΠΕ τζαι έκαμε μου μια μίνι επίθεση για το ίδιο συμβαν. Εκαμα μια δουλειά που έπρεπε τζαι έφυα γιατί ήταν ο μόνος τζαμέ τζαι εν ήθελα να θωρώ τα μούτρα του.Έπιασα τον "άλλον Κυπράιον" τζαι επίαμεν για λαντς τζαι έπέλλανα τον περι του θέματος.

Έρκουμε σπίτι τζαι βρίσκω ή-μέιλ σε ούλλους που τον πρόεδρο του ΚΑΠΕ  που βασικά ήταν εναντίον μου εμένα. Γιατί μισhιμου να σάσω εγώ κάτι τζαι όι τζείνος κτλ κτλ. Εφουτουνιάστηκα. Άφηκα να περάσει ώρα να κάτσουν τα νεύρα τζαι εστειλα η-μειλ του Αρχοντα. Ο Αρχών απάντησε μου τζαι άφησε να εννοηθεί ότι ο προέδρος ΚΑΠΕ πάει για απόλυση, τζαι η επίθεση εν γιατί ο Αρχων έστειλε ενα πολλα "στρονγκ" η-μειλ στον προεδρο του ΚΑΠΕ τζαι ο τελευταιος ενευρίασε.

Τούτη η εφτομάδα θα εν δύσκολη τζαι θα δέχουμε επιθέσεις που παντού. Το καλό εν ότι ξέρω ότι όι μόνο ο Αρχων εν με το μέρος μου, αλλά τζαι θα μου δώκει τζαι προαγωγή τζαι αύξηση! 

Όταν τα είπα της μάμας μου τούτα είπεν μου "Έιδες Πρασιναδάκι μου ότι τελικά ανταμοίβονται οι κόποι σου τζαι ότι υπάρχει κάποια δικαιοσύνη στον κόσμο". Πάντως μάμα μεν ανησύχεις, τζαι εν θα μείνω δαμέ για πάντα....Απλά τωρά θα έσhει  παραπάνω τσανς να έβρω την δουλεία των ονείρων μου στην Κύπρο.




20 σχόλια:

  1. congrats πρασινάδα για όλα, ή μάμα πάντα έσιει δίκαιο :Ρ!
    μα τι κάμνετε ακριβώς στο εργαστήριο, κανένα εξωγήινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κογκρατσιουλέϊσιονζ Πρασινάδα ντήαρ!
    Άμαν είσαι καλός σωστός τζαι συνεπής στη δουλειά σου, sooner or later θα τύχεις της αναγνώρισης και εκτίμησης που σου αξίζει. Χαίρομαι που η αναγνώριση δεν θα μείνει σε φιλοφρονήσεις και καλά λόγια αλλά θα είναι πιο "χειροπιαστή".
    I'm so happy for you :)
    Τούτον το γεγονός όμως, αντιλαμβάννεσαι ότι σηκώννει τζιέρασμαν! Ήνταμπον να μας μαειρέψεις να φάμεν; Α; Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου ρε. ΚΑΠΕ υπάρχουν παντού. εν τους γλυτώνεις. (ρώτα με τζιαι εμένα..)
    Εσύ να κάμνεις τη δουλειά σου, να είσαι ειλικρινής τζιαι εννα έσιεις τον σεβασμό του (κάθε) Άρχων.

    Τζιαι του χρόνου στην Κύπρο:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νηπενθές: Θενξ. Δυστυχώς εν ασχολούμαστε με εξωγήινους...κρίμας.....Αλλόπως θα γράψω κανένα ποστ για το τι κάμνω αλλά βασικά ασχολούμαστε με protein structure, function and design.

    Ινβίκτους: Θενκ γιου βέρι ματς ντήαρ! Ελπίζω σύντομα να γίνει και επισήμος χειροπιαστή τζαι όι μόνο για την αύξηση.
    Σίουρα τζερνώ! Ακούω παραγγελείας...

    Αππωμένη: Θενξ ρε!ΚΑΠΕ παντόυ έσhεις δίκαιο...Υπομονή τζαι σε σένα ρε ως πάρατζει (που λαλούν). Άτε ναι τζαι του χρόνου σπίθκια μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιάσε μια σαλάτα χωριάτικη (όι να τσιγκουνεφτείς τη φέττα)

    Πιάσε έναν κουππούιν ταshήν να βρέθεται

    Πιάσε έναν κουππούιν ελιές τσακκιστές (με τον κόλιαντρον τζαι τον σκόρτον τους)

    Πιάσε μιαν κουπέπια τζαι μισήν γεμιστά (να μεν πρηστούμεν)

    Πιάσε μιαν αγρέλλια με τ' αυκά (ναν βιολογικά τα αυκά όμως)

    Τζαι μιαν τσιάρταν κουτσιά φρέσκα με την γλυστιρί(δ)αν τζαι τον σκόρτον (μεν με ρωτήσεις ΠΩΣ συνδυάζουνται τούτα ούλλα γιατί εννα αναγκαστώ να παραδεχτώ ότι εψές εσυνδύασα σέλλενα ξυδάτα με μαντορίνια τζαι ψουμίν)

    Για ποτόν, μπύραν αν έshει παγωμένην τσακρίν. Αν δεν έshει παγωμένην, τότε θα πιούμεν νερό ώσπου να παγώσει η μπύρα. Κότζι μασκαραλλίκκια έshετε τζιαμέ στο λαπ που πάσειν μείον 3000 βαθμούς (or something) εννα μας βολέψεις έννεν;

    Για πόπαστον, πιάσε ένα (μπορεί και δύο) cheesecake.

    Θέκκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαλάταν έχουμεν την αντερ κοντρολ.

    Έχω τζαι τασhην (επειδή θα ξανα-ανακαλύψω τες τασhηνόπιττες με το Βούιν).

    Τσακκιστες, οκ κανονίζουμεν το...

    Κουτσιά οκ, αλλά στην γλυστιρίδα θα δυσκολευτω!
    Μπύρα τσακρί νόου πρόπλεμ. Φερνώ σου την μέσα σε "παγωνιερούδα" στους -80 Κελσίου.

    Τσίζκέικ, μια απο τες ειδικότητες μου!

    Πότε εν να έρτεις να τα έχω έτοιμα;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. congratulations koriiiii!! I'm proud to be your sister mana mou!!
    ego gia jerastiko thelo KAPE ston fourno me patates! haha alla seriously thelo tzina ta apple/carrot muffins. Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Prasinada, το τελευταίο (τζιαι του χρόνου σπίθκια μας) ακούστηκε σαν πρωτοχρονιατικη ευχή πρόσφυγα:)

    Τζιαι παρακαλώ σταματήστε να μιλάτε για φαί τζιαι πεινώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξιπ: θενξ κόρη. Άι αμ πράουντ του μπι γιορ σίστερ του!Τζείνο που κάμνεις εσύ εν θα εμπορούσα να το έκαμνα ποττε! Οκ. απλ/καροτ καπ κεικς ιτ ις!

    Αππωμένη: Χαχαχα γι'αυτό το έγραψα!Γιατί εν κλισhέ!
    Για τα φαγιά νομίζω εν ο Ινβίκτους που φταίει.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν αντελήφθην!
    Άμαν η μπλογκοδέσποινα (Ολυμπίου) λαλεί Σίουρα τζερνώ! Ακούω παραγγελείας... τότε δικαιολογείται η όποια αναφορά σε φαΐν.
    Μπαϊ δε γουέϊ, εν εσυνάφερες πούποτε τα γεμιστά τζαι τα κουπέπια τζι έλουσεν με κρύος ιδρώτας (και σφαίρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σορρυ εν εξιάσα τα κουπέπια τζαι τα γεμιστά. Ντοντ γουόρι! Μεν σου που έχω στο θάλαμο 2-3 γεμιστά που μόνο ψήμα θέλουν! Για χάρη σου θα κάμω τζαι έξτρα εχτός της παραγγελείας ον δε χάουζ.

    Υ.Γ. Μόλις ήρτα πριν λιο δαμέ δουλειά τζαι ο προεδρος του ΚΑΠΕ εν ήδη δαμέ! Είδες τι σου ένει η παρατήρηση που τον μαστρον. Επικρατεί ψυχρό κλίμα τζαι αν δεν δώσω σημεία ζωής εντός των ημερών κάλεστε την αστυνομία να κλεισει μέσα τον προεδρο του ΚΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 112 δουλεύκει τζιπάνω οξά εννα πρέπει να πιάμεν 911;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πιασε τζαι τα θκυό τζαι τζαστ ιν κέις πιάστε τζαι τον Κατσουνωτό αυτοπροσώπος τζαι πε του να πιάσει τζαι την ιντερπολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεν ανησυχεις τζαι εχω τον Κατσουνωτο στο σπιντ ντιαλ... Ας τολμήσει ο προεδρος του ΚΑΠΕ να καμει τίποτε τζαι σάζουμεντον. Μεν σου πω εννα καλέσω τζαι τον Μακ Τειλορ να τον συνάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Prasinada, an thes enisxiseis edo eimai. Tha fero tous parees mou kai tha sintripsoume to KAPE!
    Psifiste allo Kipraio. Gia ena kalitero avrio.
    Btw ego pou eimai jai damai thelo jerasma pragmatiko oi touta ta virtuals :P Kamete me to boui mia tashinopitta, mia sheftalia jai kaleste me jai me na ta dokimaso! A jai ravioles areskoun mou me to xalloumin tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σύνθημα είναι "Έξω το ΚΑΠΕ από το λαπ"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγχαρητήρια :-)

    πολύ σωστός ο Άρχων, αν ήταν στη Κύπρο θα σου έλεγε "τι να κάμουμε μάνα μου εν αρφότεχνος του κουνιάδου της καθαρίστριας, εν μπορώ να τον θκιώξω"...

    μείνε εκεί, αφήστε τες πρωτεϊνες και φτιάξτε κανένα θάλαμο τηλεμεταφοράς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαχαχαχα !Θενξ Ούφ! Εσhεις δίκαιο ότι οι καθαρίστριες εν μεγάλο μέσο στην Κύπρο! Καλήτζαι η ιδέα σου για τον θάλαμο τηλεμεταφορόν αλλά υποπτεύουμαι ότι εν να δυσκολεύτουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. agapi sigxaritiria!!!!!!!!!!!!!!! kala pou antexes diladi. ego den xero pos tha tous antexa!! bravo kai pali!!!! filia polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θεκκιου She!!Ούτε εγώ ξέρω πως τους αντέχω...αλλά ελπίζω ότι εν θα ένι για πολύ.... Τζαι σοβαρομιλω για τον μαγνήτη.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή