Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το φόρεμα

Στα εφηβικά μου χρόνια, μια βολτα στα καταστηματα για ψωνια ηταν αρκετή να μου χαλάσει την ψυχολογία τζαι να με ρίξει στα πατώματα. Τα παραπάνω ρούχα εν μου εκάμναν τζαι αν κατι μου εκαμνε ηταν συνηθως κατι πολλα «μεγαλίστικο» ή ανιαρό. Τζαι τούτα τα εζησα εγω, που δεν υπήρξα ποτέ υπέρβαρη, αλλά απλά μια κοπέλα με περιττα κιλα τζαι που τότε ειχε ελαχιστη αυτοπεποιηθηση οσο αφορα την εμφάνιση.

Τζαι μετά επια στην Αμερική οπου τα περιττά μου κιλά ηταν στα πλαίσια του «φυσιολογικού» τζαι που πλεον εμπορουσα να πάω στα καταστηματα τζαι να εβρω ρουχα που να μου κάμνουν αλλα τζαι που μου αρέσκαν! Η αυτοπεποίηθηση δεν ηταν πλεον στα πατώματα!

Τζαι μετα εξαναήρτα Κύπρο τζαι η εξοδος στα καταστήματα αναποφευκτη. Ο γάμος της ikoumeras κοντεύκει τζαι αρα ως κουμέρα τζαι ως υποψήφια Οσκαρ Β’ γυναικείο ρόλου σε γάμο, πρεπει να φανώ αντάξια των προσδοκιών. Με λιο φόβο να υποβόσκει αρχισα το ψάξιμο. Επεσα πάνω τζαι σε πωλητρια του τύπου «τζεινο αγάπη μου μεν το θωρείς καν, εν κάμνει για σένα». Η εφηβη Πρασινάδα μπορεί να ελουνετουν το κλάμα, αλλα η Πρασινάδα του σήμερα δεν πτοείται που την κάθε αγενέστατη.

«Κάτι σαν έτσι αρέσκει σου;;;; Εφορεθηκεν πάρα πολλα φέτος που κοπέλες της ηλικίας σου» ειπεν μου μια πωλήτρια.

«Ευχαριστώ» ειπα της, «αλλα ενεν του στυλ μου εμένα».
«Μα γιατί, εφορησαν το 4-5 κοπελες οπως εσένα τζαι επιαινεν τους!»
«Μα εν τζαι αντιλέγω ότι τους επιαινεν! Απλα εμεναν ενεν το στυλ μου».

Εν τέλει ηβρα ένα φόρεμα. Ένα φόρεμα που νομίζω ότι μου πάει τζαι που με εκφράζει σαν προσωπικότητα. Απλο, λιτό, αλλα ξεχωριστό τζαι που εγω φορώντας το νοιώθω άνετα.



Υ.Γ. Η ιδέα για το τίτλο του ποστ είναι από τούτο το τραγούδι

30 σχόλια:

  1. Τι αγενέστατες πωλήτριες! Στην Κύπρο στα παραπάνω καταστήματα πρέπει να είσαι size zero για να μεν ακούσεις τες βλακείες των πωλήτριων!
    Btw εν πολλά ωραίο το φόρεμα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενξ! :)

      Για να μεν σου πω το θεϊκο που μου ειπαν μια φορα οταν δεν μου εκαμνε το XL!!! "Μα εν γαλλικά τα σάιζ μας" Και φυσικα ειπα της, "στην γαλλία δηλαδή εν εχει κοπέλες με περιττα κιλα;;" (σημειωση ουτε της ιδιας της πωλήτριας μαλλον εν θα της εκαμνε τζεινο το ΧL!)

      Διαγραφή
    2. θέλω να καταγγείλω την Joy Tears! Έσιει ειδική μεταχείριση;!;!; Εμείς γιατί να μεν δούμε το φόρεμα δηλαδή;
      ;)

      Διαγραφή
    3. Εν θα βαλλουμε φωτο αγαπητέ μου σορρυ! Τζαι μετα πριν το φορήσω να γινουν 19308390 αντιγραφες! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  2. Nα απολυθούν πάραυτα!!!
    -Να γιατί ψωνίζω συχνά μέσω internet... αυτή την αγένεια δε μπορώ...-

    Μεγειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελα και εγω να ψωνίζω απο το ιντερνετ αλλα η αναγεννησιακού τυπου σιλουέτα μου δεν ειναι οτι πιο ευκολο.

      Ευχαριστω!

      Διαγραφή
  3. Καλα ναι επαρασιεσαν το με τα size στην Κυπρο. Το large τους ατε να καμνει σε ενα μωρο του δημοτικου. Που να μπηχτω μανα μου εγω τζιμεσα!

    Dear αν θελεις tips για τα φορεματα που κυκλοφορουν στην αγορα πεμου. Ενεκα γαμου εγυρισαμεν τα ουλλα τα καταστηματα με την μαδερ, τζιαι εμαθαμεν τα ποξο ουλλα τα φορεματα που κυκλοφορουν στην αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτου που να μου κάμνουν εμένα αμαν εν σου κάμνουν εσένα

      Θενξ! Προς το παρόν ηβρα φορεμα! :)Θα ψαξω για παππούτσια τζαι τσάντα τζαι αν δεν εβρω θα ζητησω τιπς για τούτα!

      Διαγραφή
    2. Ου εχω τζιαι για τουτα tips! Τα γαμικά τα παπουτσια επια τζιαι εκαμαν μου τα οπως τα ηθελα

      Διαγραφή
  4. Πόσες φορές έπαθα το ίδιο πράμα!!!!!Ώσπου "εσίνιαρα" τα καταστήματα που πουλούν ρούχα για γυναίκες-μινιόν και έκτοτε σνομπάρω τα! Ε μα! Αφού εκαταντήσαν με να νιώθω υπέρβαρη με τα 53 μου κιλά και ύψος 1.60. Τωρά αγοράζω ρούχα από καταστήματα με μεγέθη για φυσιολογικούς ανθρώπους και χαίρομαι που η ετικέτα γράφει "small" ή άτε το πολύ πολύ, "medium"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ μια χαρα μου ακουεσαι! Εσενα πρεπει να σου καμνουν τα πάντα! Σκεφτου τι συμβαίνει για εμας που εν ειμαστεν 53!

      Διαγραφή
  5. το ράσο δεν κάμνει τον παπά. θα είσαι μια καλή κουμέρα ανεξαρτήτως φορέματος.

    πάνω στο θέμα πωλήτριας να καταθέσω εμπειρία. Μου δείχνει φόρεμα που φαινόταν τουλάχιστον 1.70 όπως το έκοψε το μάτι μου. Ξέρεις πως μόλις ξεπερνώ το ενάμισι μέτρο. το φέρνει καμαρωτή καμαρωτή με τη θανατηφόρα ατάκα: Δοκίμαστε τζαι θα σου πηαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι μπορώ να σε βοηθησω ειπεν μου μια εμένα.
      Ειπα της ψαχνω ενα φόρεμα για καλο για γάμο.
      Τζαι τραβα μου ενα μαυρο στραπλες σουπερ μινι τζαι λαλεί μου κατι σαν ετσι;;;
      Εμμμ όχι ακριβως λαλω της.

      Διαγραφή
  6. Αντιμετώπισα τα ίδια θέματα, τα ίδια βλέματα. Εγώ θα τους την έλεγα κι' απο πάνω. Άκου μου τζι "όπως εσένα". Ήνταμπου ήμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού ας πούμε και προς τι έτσι χαρακτηρισμός. Ένιχου...

    Πλέον δεν ασχολούμαι καν που τα μόνα σάιζ που έχουν φτάνουν ως το 08. Εεεεμ εξκιούζ μουάααα - είμαι τζιαι εγώ δαμέ τζιαι απαιτώ νόρμαλ σάιζες!!! Τέσπα.

    Απλά να πηγαίνεις σε συγκεκριμένα καταστήματα που ξέρεις ότι θα έβρεις. Π.χ. M&S is good (a bit pricey in CY for my tastes but decent quality). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To βρισκω πολλά ηλίθιο τζαι που μπιζινες πόιντ οφ βιου. Σκεφτου ποση παραπάνω πελατεία θα ειχες αν ειχες και σάιζ της προκοπης! Σουτιέν γοράζω που καταστημα που πουλα σουτιέν για κοπέλες με μεγάλο στηθος ή δυσαναλογο (δηλαδή μεγαλο καπ αλλα μικρό γυρώ ή το αντιθετω) τζαι εν παντα γεματο με κοσμο. Λαλει μου μια ανηψια μου απορώ γιατι το τάδε καταστημα εχει τοσο κόσμο. Λαλω της επειδη εχει πολλες κοπελες που φορουν τζαι κατι παραπάνω που D που βρισκεις συνηθως στα καταστηματα!

      Διαγραφή
    2. speaking of cups όντως έχω φίλη που φωρεί DDD - if ever that's possible so imagine πως εν για τζίνην ας πούμε. εν καλά που είπες της ανηψιάς σου. έσσιει τζι' άλλα μεγέθη από την μέινστριμ αγορά.

      Διαγραφή
    3. Ουτε εγω ανοικω στην μέινστριμ αγορα...θελω μεινστριμ σαιζ για τον γυρω αλλα ματς ματς μπιγκερ δαν DD αρα αντιλαμβανεσαι....

      Διαγραφή
  7. Πόσο σε καταλαβαίνω!!!! Τζαι εγώ στα εφηβικά μου χρόνια εκόμπλαρα τζαι σχεδόν απολογούμουν στις ψηλομούττισες πωλήτριες για τα 5-6 μου περιττά κιλούθκια. Τωρά αν τολμήσουν ας με κοιτάξουν στραβά. "Αυτή είμαι κυρία μου, άσπρο και παχύ και πράουτ οφ ιτ. Ατε να σε δώ, χαζοβιόλα παλιοπωλήτρια!!!!" Αυτό φυσικά εν το λέω με λόγια αλλά με κεραυνοβόλο βλέμμα που δεν αφήνει αμφιβολίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω συρνω και βλέμματα αλλα πλεον ανοιω και το χρυσόστομο μου! :)))

      Διαγραφή
  8. "Ένα φόρεμα που νομίζω ότι μου πάει τζαι που με εκφράζει σαν προσωπικότητα. Απλο, λιτό, αλλα ξεχωριστό τζαι που εγω φορώντας το νοιώθω άνετα."

    Θα το φοράς, θα περπατάς και θα πετάς :)

    ikoumera likes the dress :) :) :)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιος να μου πει και μένα τα καταστήματα με νόρμαλ sizes γιατί το XL δεν με πολυβολεύει. :) Ευχαριστώ. :)
    Όσο για τις πωλήτριες μπορούμε να ανοίξουμε ομαδικό μπλογκ και να γράφουμε εμπειρίες. :) Εμένα πάντως πάντα μου προτίνουν ρούχα του Ντέμι Ρούσου για τα κιλά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαλεις να μαθουμε ποια ράφκει της Φαραντούρη;;; :ΡΡ

      Οταν παεις σε σοππινγκ σπρι πε μας να σου πουμε! Εγω τωρά τα ανακαλύπτω παντως.

      Διαγραφή
    2. Tha vaftisoume ton Felippe Alonso se kati mines opote tha prepei na vgw gia psonia. Apla thelw na apofigw tixwn trixomallima politriwn-psonia.

      Διαγραφή
    3. A bravo. Tosa xronia den skeftika tin Farantouri.

      Διαγραφή
    4. Μεν σου πω τζαι με στυλ Φαραντούρη πετασσουμεν τζαι φακούς τζαι πιάνουμε τα γυαλιά μας! :)

      Ελπιζω τζαι εγω να αποφυγεις το τριχομάλλιμα....

      Διαγραφή
    5. Πρέπει να γυρέψω! Έφτασε εκείνη η καταραμένη ώρα. Πρέπει να βρω ρούχα!!!! Suggestions για καταστήματα που να μην έχουν μόνο One size ή το large να κάμνει της τρίχρονης κόρης μου (ντάξει υπερβάλλω αλλά κατάλαβες) :)

      Διαγραφή
    6. Ρε τι να σου πω....εγω εφανικα τυχερη...Αν θελεις να σου πω που επια, στειλε ενα ήμειλ τζαι πολύ ευχαρίστως να σου πω! :)

      Διαγραφή