Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ιδέα/Ερώτηση

Αγαπητοί συμπλογκερς, μπλογκοαναγνώστες, κυρίες και κύριοι,

Πέρσι μια νυχτα ηρτεν μου ξαφνικά η ιδέα να προτείνω στην μπλογκοσφαιρα αν θέλει να καμουμε ενα Σίκρετ Σάντα. Η ιδέα αρεσε τζαι ετσι οργάνωσα το παιχνίδι. Τους κανόνες τους περσινους μπορείτε να τους δείτε δαμέ. Στο παιχνίδι συμμετείχαν 46 μπλογκερς τους οποίους μπορείται να δείτε δαμε. Πολλοι συμπλογκερς "εδιαφημίσαν" το παιχνίδι στο μπλογκ τους με αποτέλεσμα το ποστ με τις οδηγίες να γινει το πιο δημοφιλείς ποστ στο μπλογκ μου. Τα ποστ-δώρα ηταν απολαυστικότατα τζαι νομίζω τες μέρες που εγίνουνταν οι αναρτήσεις υπήρχεν μια πολλά ωραία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην μπλογκόσφαιρα.

Φέτος, οπως σας εξαναείπα ποδά ποτζεί σε κομμεντς, θα ξαναδιοργανώσω το ιδιο παιχνίδι τζαι ελπιζω οτι θα συμμετέχουν παραπάνω ατομα τζαι μπλογκερς που εν νέοι στην μπλογκοσφαιρα.

Εχω μια ιδέα καιρό τωρά στο μυαλό μου για τον φετινό Σικρετ Σάντα τζαι ηθελα να την μοιραστώ μαζι σας τωρά που εν νωρις τζαι εχουμε καιρό να οργανωθούμε. Θα ηθελα πάρα πολλα ο φετινός Σίκρετ Σάντα να έχει ενα πιο ανθρώπινο χαρακτήρα τζαι να εχει μια φιλανθρωπική πλευρά.

Κάπου δαμέ όμως ειναι που θέλω την βοήθεια σας. Αν εχει καποιος καμια καλή ιδέα για το πως να το κάμουμε τουτο, ή αν υπάρχει καποιος, μπλογκερ ή μη που να μπορεί να βοηθήσει ή να μας δωσει ιδέες, παρακαλώ είτε να αφήσει ένα κομμεντ στο ποστ είτε να μου στείλει την ιδέα του σε ήμεϊλ στο prasinada@gmail.com.  Φυσικά πρεπει να ειναι μια ιδέα ή ενας τροπος που δεν θα παραβιάζει την ανωνυμία που θελουν μερικοί μπλογκερ να κρατήσουν. Θα συζητήσουμε ομαδικά τις ιδέες τζαι αν υπάρξουν πολλές καλές ιδέες (που μακάρι δηλαδή να υπάρξουν) τοτε ισως υλοποιήσουμε μια τωρα τζαι τες αλλες στο μέλλον.

Προς το παρών απλά ηθελα να δω αν θα σας άρεσκε τουτη ιδέα να καμουμε κάτι ετσι φέτος τζαι αν ναι, τοτε ζητούνται ιδέες!

45 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πρας!!
    Μπορούμε αντι να παιξουμε σικρετ σαντα μεταξυ μας, να γινουμε ο σεκρετ σαντα για ανθρωπους (και όχι μονο..μπορεί π.χ. να ειναι ενα καταφυγιο ζωων) που το εχουν αναγκη. π.χ. αν κάποιος μπλόγκερ έχει μια περίπτωση υποψην του οπου θα μπορουσε να προσφερει χαρα/δώρα/λεφτα/παρεα κλπ να διαλέξει από μονος του, όσοι δεν έχουμε κατι υπόψη να φτιαξουμε μια λίστα με κοινωφελη ιδρυματα, γηροκομεια, νοσοκομεια κλπ κ να κάνουμε κλήρωση. Μετά μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας με όποιο τρόπο θέλουμε στα μπλοκ μας.
    αυτά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφερον η ιδέα σου αλλα μου φαινεται πάρα πολλα περιπλοκη. Περσι 46 ατομα τζαι οσο τζαι εκαταφέραμεν τα παρ'ολο που εγιναν τζαι 1-2 λαθακια.....Πολλά δυσκολο να πραγματοποιηθει νομιζω μεσω μπλογκ....

      Διαγραφή
    2. Η Ρεϊν εδωκεν μου ιδεα για αναρτηση!
      Αλλα που εφτομας γιατι εχουμεν γεννεθλια τζι επετειους! ;)

      Παντως θα ηταν καλα αν καποιοι εχουν υποψιν τους ατομα, οικογενειες ή ιδρυματα, που εχουν πραγματικην αναγκη να τα οργανωναμε σε μιαν λιστα τζαι οποιος μπορει, οπως μπορει να βοηθησει.

      Διαγραφή
    3. Ναι ή εστω να επικοινωνησουν μαζί μας για αποφασισουμε που να δωσουμε τα εσοδα...πχ να βοηθησουμε να αγοραστεί ενα μηχάνημα αναγκαίο ή κατι ετσι.....

      Κορη σκεφτουμαι οτι τουτα ουλλα εν μεγαλη υποθεση τζαι θα θελω βοηθεια...θελεις να μιλησουμε που εφτομαδας οταν τελειωσουν τα γενεθλια κτλ να αναλαβεις αντιπρόσωπος Λεμεσού;;;

      Διαγραφή
    4. Οτι μπορω Πρας μου, ευχαριστως να βοηθησω!

      Διαγραφή
  2. *το καταφύγιο ζώων εσκέφτηκα το από τον φίλο HeatJo που μας ανέφερε προχτες τι θα κάμει και μπράβο του, μπορεί να το μοιραστεί με όλους ο ιδιος αν θέλει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω... τωρά είδα την ανάρτηση. Εν πάω καλά τελευταίως!
      Κάποιος που θέλει να προσφέρει μπορεί να το κάνει. Μπορεί να γίνει "ανάδοχος" με την εισφορά χρημάτων για κάποια σκυλλιά που θα μείνουν μόνιμα στο καταφύγιο.
      Από την άλλη νομίζω την περίοδο των γιορτών διοργανώνουν κάποια events για υιοθεσίες σκύλλων ή πωλούν αναμνηστικά στο καταστημα τους και χρειάζονται βοήθεια. Θα μπορούσαμε να δηλώσουμε εθελοντές.

      Διαγραφή
    2. Δαμέ εν η ιστοσελίδα του Nicosia Dog Shelder http://tinyurl.com/9xe6d74

      Διαγραφή
    3. Θα λάβουμε ολες τις επιλογες υποψη!!! Πλιζ σι νεξτ ποστ τζαι αν ενδιαφερεσαι λαλεις μου!!! :)

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν σκεφτείτε το εξής...εγώ λέω να παίξουμε σίκρετ σάντα κανονικά ως έχει. Αλλά οι συμμετέχοντες να συνεισφέρουν ένα εικονικό ποσό στο καταφύγιο ζώων σε ένα λογαριασμό που θα διαχειρίζεται η Πρας (νομίζω όλοι της έχουμε εμπιστοσύνη σωστά?).Ας πούμε οι συμμετέχοντες έιναι 50 (λέμε τώρα). Αν ο καθένας προσφέρει σε ένα λογαριασμό μέσω του νετ 10 ευρώ (πιστεύω δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε όλοι να δώσουμε) τότε αυτόματα μαζεύονται 500 ευρώ. Μπορούμε τότε όσοι μπορούμε να μαζευτούμε και να τα παραδώσουμε στο καταφύγιο. Έτσι και θα γνωριστούμε και θα κάνουμε και κάτι καλό! Πρας τι νομίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι ετσι ειχα υποψη μου! :) Τωρα που θα τα δωσουμε, θα καμουμε λιγη ερευνα γιατι οπως ειπε τζαι η Μωβ πιο κατω ισως εν καλυτερα με τα λεφτα να γορασουμε πραματα τζαι να δωρισουμε γιατι καμια φορα ποτε δεν ξέρεις. Ζουμε σε υπουλες εποχες!

      Διαγραφή
  5. [esvisa ta poupano gia na kamo ena enopiimeno comment, here goes]:

    Χαίρε Πρας, long time no comment, αλλα οι εποχες εν παραδκιανταλες κτλ κτλ. Εν εμπορουσα ομως να μεν σχολιασω σε τουτο, it's important to stay alert and do our bit for those in more need than us. Tο λοιπον, here is my proposal:

    0. Δκιαλεουμεν σε ποιο charity θα δοκουμε! :)

    1. Ως πρασιναδα καμνεις ενα account σε ενα fundraising website οπως π.χ. τα http://www.justgiving.com/ και http://www.gofundme.com/ --> εδκιαλεξα τα randomly, ηταν τα πρωτα που εφκαλε το google search, εσσιει παρα πολλα με διαφορα structures for giving.

    2. Μεσα στο site καμνεις ενα fundraising event, p.x. "Secret Santa Reloaded" η κατι πιο πιασαρικο, i trust you on this :P

    3. As a first step, οσοι θελουν να λαβουν μερος στο secret santa, να μπουν να καμουν ενα "donation συμμετοχης", π.χ. minimum 5 euro. Μπορει να γινει τζαι ανωνυμα τουτον.

    4. As a second step, οποιος θελει να στηριξει το εβεντ, μετα ποννα κλεισουν οι συμμετοχες στο secret santa, μπορει να μπει να καμει οτι donation θελει...

    5. This is where the fun begins!!! Σε καποια που τα charity/sponsorhip sites, mporeis na "γορασεις" κατι με το donation σου - π.χ. αν δωκς 10 ευρω να μου γραψει ο νικητης μιαν δικη μου ιστορια, αν δωκω 20 ευρω να βαλει το ονομα μου μεσα στο επομενο ποστ που θα γραψει, αν δωκω 30 να μου στειλει υπογραμμενο αυτογραφο, αν δωκω 1000 να μου κάτσει, κτλ κτλ. Μπορεις να βαλεις τζαι λιμιτς, π.χ. 1 donaτion των 1000 ευρω δεχουμαστε, για να μεν κλεισουν σπιθκια :P
    Για να δωκω ενα παραδειγμα τουντου ειδους sponsoring, check this out: http://www.indiegogo.com/13-Grandmothers
    (στο πλάι δεξιά έσσιει τι θα δωκουν σε κάθε σπονσορα according to sponsorship size)

    ... τουτα για αρχη.. αφηνω το να αιωρειται τζαι πιντώστε πάνω :) ... xxx

    (α τζαι εννοειται ταυτοχρονα με το donation συμμετοχης να σου στελλουν τζαι ενα ημεηλ so you can do your secret santa organising magic :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xa xa Marmite sigxizeis me! esvisa to comment gia na ksanapw dame 'jai touti en polla kali idea'!!!ate oi na to ksanasviseis panaia mou!

      Διαγραφή
    2. Aκούεται καλή η ιδέα της Μarmite. Ψηφίζω την, αλλά εν πρόκειται να κάτσω σε κανέναν

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Μαρμιτούδα θενξ! Οπως ειπα τζαι πιο πάνω κατι ετσι εσκεφτουμουν τζαι εγω.....θα ψαξω τα sites να δουμε τι μπορούμε να κάμουμε!! Ευχαριστω πάάάάάρα πολυ ομως!

      Οντος παραθκιάνταλες εποχες! Αχ αντα τζαιρούς εφτασαμεν! (κλασσικ ατάκα, επιαινεν να την πω).

      @Αχαπαρη
      Μα ετσι σταρ της μπλογκοσφαιρας περκι να εν καμποσο το ποσο για να κατσεις καποιου....ξανασκεφτου το....εν για φιλανθρωπικό σκοπο! :ΡΡΡΡ

      Διαγραφή
  6. Γιατί δεν συνδυάζετε κάπως την ιδέα του Σμιλιού(το οποίο χάριζε βιβλία) με το Σίκρετ Σάντα; Εννοώ ότι ο καθένας μπορεί να χαρίσει κάτι που δεν χρειάζεται πλέον(ανώνυμα), να δημιουργηθεί μια λίστα και κάποια στιγμή να γίνει μια online δημοπρασία. Ο πρώτος που θα πλειοδοτήσει ή αυτός που θα πλειοδοτήσει περισσότερα (ή οπως αλλιώς προτιμάς), παίρνει το βιβλίο κτλ. και στο τέλος θα μαζευτούν κάποια χρήματα τα οποία μπορείτε να διαθέσετε όπως θέλετε συνδυάζοντάς το και με άλλες ιδέες. Επίσης, λογικά θα βρεθείτε να ανταλλάσετε "δώρα" μεταξύ σας, και όσοι θέλουν να γνωριστούν προσωπικά μπορούν να το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή η ιδέα είναι πιο απλή και μου αρέσει περισσότερο!
      Αλλά με την κρίση,ποιός έχει πραγματικά έξτρα χρήματα για δωρεές;
      Αν θέλουμε δωρεές μπορούμε να χαρίσουμε το χρόνο μας..όσων είναι Κύπρο μάλλον.
      Μπορεί να είναι παλιά βιβλία,παιχνίδια,ρούχα σε καλή κατάσταση και γλυκά που θα δοθούν στην παιδική στέγη.
      Στα καταφύγια ζώων σας λέω ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, προτιμήστε να ρωτήσετε τί χρειάζονται και να τ΄αγοράσετε ώστε να ξέρετε πως όντως θα δοθούν στα ζώα και δεν θα καταλήξουν στην τσέπη της κάθε αγγλίδας (προσωπική εμπειρία!).

      Διαγραφή
    2. Λυπούμαι που τα τωρά τον καημένο που θα πιάσει το κέικ καμωμένο από τα χεράκια μου.

      Διαγραφή
    3. Χαρά σε καλωσορίζω στο μπλογκ! :)))

      Τουτο με την δημοπρασία ειχα το σαν ιδέα πιο παλια τζαι εσυζητησα το με μερικους τζαι ελαλουσαν μου μα τζαι μου αλλα εγω ειπα τους θα το κάμω σε καποια φαση! Ομως νομιζω τουτη η ιδέα μπορει να εν ανεξάρτητη που τον Σίκρετ Σαντα ετσι μπορουμε να την κάμουμε με τον νεο χρονο...Φεβραρη, Μαρτη κατι ετσι....Την εχω σιγουρα στο μυαλο τζαι στο to-do list! Ευχαριστω!!!!


      Μεταξυ μας θα ανταλλάξουμε δώρα μέσω μπλογκ....υπάρχουν αρκετοι μπλογκερς που θελουν να κρατησουν καποια ανωνυμια...Περσι μονο το Σμιλι εκαμε και πραγματικο δωρο...Επισης αρκετοι ειναι και σε αλλες χωρες.


      @Μωβ

      οπως ειπα σε αλλη απαντηση πιο πάνω συμφωνω μαζι σου! Καλυτερα να μαζεψουμε λεφτα και να τα εξαργυρωσουμε σε κατι οπου και να καμουμε δωρεα.

      Διαγραφή
    4. wow, τούτη η ιδέα εν πάααααααααρα πολλά καλη!

      Διαγραφή
    5. Ναι τζαι εμένα αρέσκει μου!! Αλλά νομίζω να το "εκμεταλλευτούμε" τζαι να καμουμε κατι με τον Σικρετ Σάντα ΤΖΑΙ μετα με δημοπρασία για να εχουμε 2 εβεντς! Με τον Σικρετ Σαντα θα "γνωριστουν" τζαι μπλογκς μεταξυ τους τζαι νομιζω θα βοηθησει μετα την δημοπρασια! (αλλοπως εχω τζαι λιγη επιχειρηματικότητα, εν ειμαι τοσο αχρηστη οσο ενομιζα! :Ρ)

      Διαγραφή
  7. πολλά καλή ιδέα για φιλανθρωπικό χαρακτήρα!
    εν έχω κάτι συγκεκριμένο αλλά οτι οργανώσετε είμαι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζαι οι ιδεες που αναφερθησαν εν πολλα καλες, αλλα εχω τζι εγω μιαν: Να φτιαχνεις καπ κεϊκς (θα συμβαλουμεν ολοι οσοι θελουμεν οικονομικα, αλλα σορυ ντηαρ, την τεχνη πρεπει να την βαλεις εσυ ;)) να δημιουργησουμεν ομαδες απο βλογερς, που θα επισκεφτουν διαφορα νοσοκομεια τζαι να τα προσφερουν σε παιδακια ή και αλλους. :)

    Μαζι με τα καπ κεϊκς (στα παιδακια) θα μπορουσαμεν να πρσφερουμεν τζαι κανενα βιβλιο/παραμυθι. Πχ η Νεραϊδα, θα μπορουσε να μας καμει καμια προταση/προσφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!!!
      Αν είμαι Κύπρο βοηθάω κι εγώ με τα γλυκά ή μικρά πάις ή ό,τι άλλο.
      Η ιδέα με το παραμύθι μπορεί να εξελιχτεί Γρούτα...ώρα παραμυθιού/χειροτεχνίας;
      Επιτρέπεται όμως η είσοδος σε όλους τους παιδικούς θαλάμους;

      Διαγραφή
    2. Κορούδες εν νομιζεται θα ηταν τελεια ιδέα να συνδυασουμε την ιδέα της Marmite με την ιδέα της Γρούτας με παρέμβαση Μωβ;;; Δηλαδή μαζευκουμε λεφτα, τα χρησιμοποιουμεν να γορασουμε πραματα (αν εν καλο ποσο ισως και για 2 τοπους) τζαι οταν πάμε μερικοί να τα μοιρασουμε, να τζερνουμε τζαι καπ κέικς!!!! :))))

      Διαγραφή
    3. Τρομερο!
      Εγω ειμαι μεσα Πρας!
      Αναμενω εις το ακουστικον μου :)

      Διαγραφή
    4. Πολλά ωραία! Εγώ είμαι μέσα! θα σου στείλω και email Πρασινάδα.
      Μπορώ να κάνω κάτι σε πρόταση/προσφορά για παραμύθια.
      Όπως επίσης να έρθω μαζί σας για να διαβάσω παραμύθι και να φέρω και το μπαούλο μου με τους ήρωες των παραμυθιών!
      Με σχετική άδεια μπορούμε να κάνουμε επίσκεψη στο νοσοκομείο. Το είχαμε κάνει παλαιότερα με μια ομάδα συναδέλφων στο ογκολογικό τμήμα.
      Μπορούμε να ρωτήσουμε για το παιδιατρικό όπου μπορούμε να κάνουμε κάτι που να συμμετέχουν και τα παιδιά, για παράδειγμα δραματοποίηση του παραμυθιού.

      Διαγραφή
  9. Εγώ εν εχώ ιδέες. Ήρτα μόνο να πω πως ο Σικρετ Σάντα πέρσι ήταν τέλειος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι τέλεια!! :)
      σαν το χαρούμενο απιττούρι μέσα στη μέσα!!!
      χιχιχιχιχι!!!

      Διαγραφή
    2. @Μαριλου
      Συμφωνω τζαι χαιρομαι που το καταθέτεις! Ηταν τέλειος!

      @Βανίλια
      Θα συμμετέχεις ειπα και ελάλησα!

      Διαγραφή
    3. δεσμεύομαι!!! :)

      αλλά εγώ δεν μένω στην κύπρο, πως θα συμμετάσχω all the way αν φέτος το κάνετε πιο ιντεράκτιβ φάση;; :(

      [θέλω κι εγώ να χουμίσω τις μαγειρικές μου ικανότητες!!]

      Διαγραφή
  10. μπορούμε να στείλουμε τα λεφτά στην action aid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κατι σε φλας μομπ? τζαι σιγουρα σικρετ σαντα γιατι θελω πολλά να παίξω φέτος:)
    tall girl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. xixixixi tzai go tzai go... en ksero pos alla oti apofasisete eimai mesa!!!! eeee en tzai pernoun mou oi idees OUTE OI MAEIRKES!! dolono to pou ta tora!
    i misirlou
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται εισαι μέσα!!! Αναμένατε πληροφορίες στες οθόνες σας! :)

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Ετοιμαζουμεν φαντασμαγορικά πραματα! Stay tuned! :)

      Διαγραφή
    2. Έντζε ήταν πέρσι το περτίτζι!
      Εν το χάηλαητ της χρονιάς το σήκρετ σάντα ρε πεήν! :Ρ Τώρα να δείς…
      Όσο για ιδεές… Έν ξέρω… Αλλά μπορούμε όσοι πέξουν, τα δώρα να είναι tangible τζε να τα δημιουργούμεν για έναν μπλόγκερ αλλα να μέν το πιάνει τζίνος, να τα στήλουμε ούλοι κάπου τζε τζίνος ο κάποιος που εννάν αθκιασερός, να κάμει παζαράκι για charity.. ή τα δώρα ναν ούλα κάτι που μπόρουμε να στείλουμε σε κάποιο charity… Ρούχα ασπούμε. Ή βιβλία… Έν ξέρω.. Σήρνω ιδέες.. Εν ξέρω αν τες εγράψαν πιό πάνω (εν 44 κόμμεντς! Εντζε σικλή! )

      Διαγραφή
    3. Που να δεις φέτος ρε Πεζουνουδιν τι ετοιμάζουμε!!! Εκαμα ολοκληρη οργανωτική επιτροπή!!! Stay tuned α!!!!!!!!!!!!! Everything is on its way and coming soon!

      Διαγραφή