Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αισιοδοξία

Πολλά κουραστική μέρα η σημερινή....Το ποστερ μου σήμερα επίεν καλύτερα απο οτι επερίμενα! Ολόισhια μετα εστειλα ήμεϊλ του Αρχοντα ο οποίος ενθουσιάστηκε. 

Τζαι ενώ προσέχω τζαι κρατώ τζαι σημειώσεις στις ομιλίες, σε  μια που τες ανιαρές ομιλίες κατά την αποψη μου, ο νους μου εταξίδευκεν αλλου....Εθυμήθηκα κάτι που είδα στο αεροδρόμιο του Χιούστον. Ηταν μια σειρά με διαφημιστικα...ουτε εκατάλαβα τί πράμα εδιαφημίζαν γιατί επέρνουσαμεν πολλά γλύορα. Το μάτι μου ομως επηρεν ενα που ηταν η φωτογραφία της Ελεν Κέλλερ τζαι δίπλα εγραφε κάτι του στυλ "Could only see prospective". Τζαι ενω την περασμένη εφτομάδα οταν εθώρουν το ποστερ μου εθώρουν βαρεμάρα, τωρα επανήλθα στην πραγματικότητα που θωρω τζαι εγω προσπέκτιβ.

Εθυμησεν μου τζεινη η διαφήμιση, την Έλεν Κέλλερ....την ιστορία της ζωής της οταν ήμουν έφηβη εθκιέβασα την 2-3 φορές. Κατά την γνώμη μου ίσως η πιο ινσπάιρινγκ γυναίκα όλων των εποχών! Εθύμηθηκα τζαι κάτι που ειπε το οποίο αρέσκει μου πάρα πολλά τζαι θα μπεί στο πλάι στο μπλογκ μόνιμα....

No pessimist ever discovered the secret of the stars or sailed an uncharted land, or opened a new doorway for the human spirit.

Ευτυχώς αρχισα να αποκτώ την αισιοδοξία μου...ειχα την πεθυμήσει εν η αλήθκεια....(Τελικά πολλά ινσπιρέισhοναλ τα συνέδρια....)


17 σχόλια:

  1. Εν ότι εχρειάζεσουν να επανέλθεις στα κανονικά θετικά σου στάδια. Εν θετικά τα συνέδρια επειδή τζιαμέ ίσως δίνεται σου τζιαι η ευκαιρία να κάμεις η ίδια ακόμα παραπάνω εξπλόρ το πόστερ σου τζιαι τις δυνατότητες της δουλειάς σου. Μέσα που τους άλλους βλέπεις ακόμα πόσο ποτένσιαλ έσhιεις. Γουέι του γκόου Πρας. =D Τις καλημέρες μου :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αισιοδοξία είναι δύναμη από μόνη της. Χαίρομαι που νιώθεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεεε η Χέλεν Κέλλερ, είχα ξεχάσει την ύπαρξη της! Πολλά ωραίο τούτο που είπε, θυμίζει μου και λιο τζίνο του Wilde που έχει η αρφή σου στο μπλογκ της. (αλήθεια που εχάθηκε;)
    Μπράβο ρε Πρας και για τη δουλεία που πάει καλά και για την αισιοδοξία! Χαίρομαι :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που είναι μαγικό είναι το πως μια σκέψη, μια φράση άμα βρουν το κατάλληλο έδαφος, φυτρώνουν κι αλλάζουν τις στιγμές μας!


    Καλή διαδρομή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι πολύ για σένα και νομίζω ότι η ανάρτηση σου απάντά και στο ερώτημα σου "Γιατί ζω δαμέ ξαναθυμίστε μου;" - Αν δεν ζούσες εκεί πως θα είχες τέτοιες ευκαιρίες? Διατήρα την αισιοδοξία και την καλή διάθεση!

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σχόλιο της Keller μου θύμησε την νοοτροπία πολλών φοιτητών μου (αλλά και την νοοτροπία της κυπριακής κοινωνίας). Επανειλημμένα είχα φοιτήτες να έρχονται και να μου λένε "μα ήντα μπου ασχολείσαι κύριε. Εν τζιαι θέλουμε να μάθουμε τίποτε. Απλά θέλουμεν ένα χαρτί να μπούμε στην δημόσιαν υπηρεσία." Τις πρώτες φορές σοκαρίστηκα. Είναι αυτοί "φοιτητές πανεπιστημίου;" Μετά κατάλαβα ότι έτσι είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στο τέλος κατάλαβα ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο αγώνας/το ταξίδι/όπως θέλεις πες το, για εκείνο το 10-20% που θέλουν να μορφωθούν, να ανοίξουν το πνεύμα και τους ορίζοντες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ατε κυριε Αντρεα! :(

    Εθελα να γραψω της Πρασουλινας κατι ανεβαστικο, τζι εριξες με στα ταρταρα με το σχολιο σου... 10-20%???? Και αναδυεται απο μεσα μου ο σοβαροτερος προβληματισμος μου: που παει τουτη η κοινωνια? ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Λου
    Καλημέρα που το ζεστό αλλά λίο βροχερό Τέξας Λου!!! Ναι ετσι οπως τα λαλείς ενι! :)))

    @Σμιλι
    Ναι συμφωνω...τζαι πρέπει να πηγάζει που μέσα μας...

    @Μαριλου
    Ναι εσhεις δίκαιο...μοιαζει με τζείνο της αρφής μου (η οποία μαλλον βουρα για το σπιτι γιατί αρχίσαν τα σασματα πυρετωδώς!)
    Τζαι στα δικά σου κόρη...τα αισιόδοξα εννοώ! :)

    @Νεράιδα
    Ναι...με το καταλληλο έδαφος τζαι την σωστή στιγμή πολλά μπορουν να συμβουν! :)


    Στο προγευμα εμίλουν με μια Ολλανδέζα....εσπουδασε που την αρχή στο Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ τζαι μολις την εκάμαν καθηγήτρια. Ζει στην πόλη της, καμνει την δουλειά που της αρέσκει τζαι τα ταξίθκια της στα συνέδρια. Ενω οι πιθανότητες εμείς για να τα καμουμε τουτα που Κύπρο εν πιο λίες τζαι που το να κερδίσει το λαχείο μας. Αλλα εσhεις δίκαιο! Διατηρώ την καλή διάθεση. :)

    @Αντρέας
    Το συμπέρασμα σου με βρίσκει απολυτα συμφωνει...Τζαι τουτα που λαλείς ενεν πολλα αισιόδοξα αλλά πιστευκω εισαι ενας αισιόδοξος ανθρωπος γι'αυτό τζαι το παλεύεις το θέμα. :)

    Υ.Γ. Εκαμες τον κόσμο να σε λαλεί τζαι κύριο Αντρέα με τουτα που λαλείς! :Ρ

    @Γρουτουλίνα
    Κόρη μεν σε πέρνει που κάτω....τζαι ας πιαίνουν τα πράματα κατα διαόλου....εμεις ειμαστε ακόμα ζωντανοι, στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ίντα καλά να είσαι αισιόδοξη..εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάχουν αυθεντικοί απαισιόδοξοι....!;;

    "Αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη χρήση της ελπίδος, την μεγαλύτερη, είναι ο απαισιόδοξος. Αλλιώς δε θα είχε τα κότσια να είναι απαισιόδοξος. Αλλά το κάνει κρυφά και ύπουλα. Είναι υποκριτής."
    -Κική Δημουλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ νομίζω ότι εν οι 20 βαθμοι που σε εφέραν στα ίσhια σου. Πόσον σhιόνι να αντέξει το νευρικό σύστημα μιας Κυπραίας?

    Κατα τα άλλα: "ο απαισιόδοξος είναι ένας καλά πληροφορημένος αισιόδοξος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάτε αλλόνα:
    "Ο αισιόδοξος πιστεύει ότι ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο.
    Ο απαισιόδοξος πολύ φοβάται ότι αυτό είναι αλήθεια"

    Αλλο θκιο:
    "Ο απαισιόδοξος βλέπει ένα σε ένα τούνελ μια μαύρη τρύπα.
    Ο αισιόδοξος βλέπει φώς στην άκρη του τούνελ.
    Ο ρεαλιστής βλέπει το τούνελ και τα φώτα του τρένου που έρχεται.
    Και ο οδηγός του τρένου βλέπει τρεις βλαμμένους μες το τούνελ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. υπομονή, αισιοδοξία, ευπροσαρμοστικότητα. το τρίο της επιτυχίας για μια πετυχημένη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος
    Θενξ που το εμοιραστικες μαζι μας.Εν το εσκέφτηκα ποτέ ετσι...χμ....

    @Καισί
    Πεεε...εδωκεν σου εμπνευση το θεμα α!!!! λαλεις να εν 20 βαθμοί;;; Εγω νομίζω όι (αφου την παραπάνω ώρα ειμαστε μεσα...εν το επιστημονικό κλημα τα γέρημα! Αφου αγαπώ το πάρα πολλά! :)

    @Αλεξ
    :))) Καλά τα λαλείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πρασινάδα και Γρούτα.... χμμμμ, ώστε κ. Αντρέα... Ακούγεται λες και είμαι 80 με μπαστούνι... :( θα απαντήσω σε απλά Ελληνικά :Ρ:Ρ:Ρ

    Σε μια πιο σοβαρή νότα, το θέμα με την ανώτερη/ανώτατη παιδεία στην Κύπρο δεν είναι κανένα μυστικό. Όλοι ξέρουν την συμβαίνει αλλά αυτοί που πρέπει να δράσουν δεν...(πολιτικό κόστος, άγνοια, ωχαδερφισμός κλπ) Όταν εργαζόμουν εκτός Κύπρου είχα διαβάσει διάφορες αναφορές για τα κυπριακά πανεπιστήμια και θεώρησα ότι ήταν υπερβολικές. Τώρα που είμαι εδώ είδα ότι ήταν απλά διπλωματικές. Παρ' όλα αυτά πολλοί αγωνίζονται, σε αντίξοες συνθήκες, για κάτι καλύτερο! Ελπίδα υπάρχει ακόμη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρας μου χαίρομαι που εξαναήβρες το μοτιβεισιον σου! όσο για το πόστερ τζαι το συνέδριο, οι καλοί ξεχωρίζουν γι'αυτό μεν σε παραξενέφκει που παν ούλλα καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αντρέας
    Εν η Γρούτα που σε είπεν κ. Αντρέα όι εγώ!

    Θα κρατήσω το Παρ' όλα αυτά πολλοί αγωνίζονται, σε αντίξοες συνθήκες, για κάτι καλύτερο! Ελπίδα υπάρχει ακόμη…" τζαι θα αλλαξω αν μου επιτρέπεις την λέξη ακόμη με την λέξη πάντα.

    @Μαριος
    :)))) Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή