Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Χαβ μέρσι!

Την Παρασκευή το πρωί επία τράπεζα. Ήθελα να ανοίξω ένα νέο έιδος λογιαρισμού. Στην δουλειά είπα του παιθκιού με τες σhισμένες φανέλες ότι θα αρκίσω να πάω την Παρασκευή γιατί είμαστε οι 2 πρώτοι στο εργαστήριο καθημερινά τζαι αμαν εν εμφανιστώ στην ώρα μου είπεν μου ότι ανησυχεί...(ετυχε 1-2 φορές μόνο ως τωρά).

Τωρα θα μου πείς "καλά κόρη μου, ένα λοαρκάσμόν θα ανοίξεις, πόσο θα αρκήσεις; Οξά εν τίποτε το επίθετο σου Ωνάση;" Και όμως αγαπητοί μου, αν η τραπεζίτισσα σου (και μάλιστα υψηλά υφιστάμενη) εν η κυρία Κ, την ανάμιση ώρα δεν την γλυτώνεις. Με την κυρία Κ είχαμε ραντεβού η ώρα 9 τζαι έφυα η ώρα 10:40.

Η Κ. εν που τες πρώτες Ελληνίδες που εγνώρισα στο Σικάγο. Υπολογίζω την στα ~50-55. Από κιλά, δόξα σοι ο Θεός, πολλά να φαν και οι κότες, τζαι εν παντρεμένη με τον κύριο Γ, ο οποίος διδάσκει μαθηματα χημείας στο παλιό μου πανεπιστήμιο. Παιθκιά δεν έχουν. Ο Γ τζαι η Κ εν σαν τα δίδυμα. Εχούν τζαι οι 2 πάρα πολλά έξτρα κιλά τζαι την συνήθεια να σου τα πρίζουν για τα πάντα. Ο Γ. αμα σου μιλά, θωρεί μόνο ένα σημείο του σώματος σου, ιφ γιου νόου γουοτ άι μιν, τζαι η Κ η μόνη της έννοια είναι να σε ρωτήσει πως πάν τα προσωπικά σου. Γενικά εν τύπο που λαλούν τόσα πολλά που ένιξερεις τι να πιστέψεις τζαι τί όι αλλά δεν τα λαλούν που κατζιά....απλά εν ο τρόπος τους.

 Με το που πάω την Παρασκευή, η Κ ενθουσιάζετε που με θωρεί, φιλιούμαστε ματς μουτς τζαι πάω να φκάλω την ζακέτα μου τζαι να κάτσω. (σε παρένθεση εν οι σκέψεις μου τζείνην την ώρα)

"Πρασινάδα μου!! Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω!! Ω!! Και έχεις διατηρήσει τα κιλά σου! Μπράβο!!" (κάτι υποπτεύθηκα ότι θα με σκανάρεις έτσι εντυθηκα καλύτερα σήμερα)

"Ευχαριστώ πολύ κυρία Κ! Και εσας μια χαρά σας βλέπω" (αν τζαι εσείς εβάλλετε κάμποσα κιλάκια)

"Χρόνια και ζαμάνια βρε! Παλιά  σε έβλεπε ο Γ. και εσένα και την Ξιππασμένη την αδερφή σου και μάθαινα νέα σας. Τώρα χαθήκατε." (η αλήθεια είναι ότι μας έβλεπε ο κ. Γ αλλά εμάγγωνε το βλέμμα του σε λάθος μπόντι παρτς κυρία Κ μου)

"Τι να κάνουμε κυρία Κ, δουλειά πολύ" (φιουξ εγλιτώσαμε που τον κριππι άντρα σου)

"Και δεν μου λες Πρασινάδα μου, η Ξιππασμένη τι κάνει;; Αρραβωνιάστηκε;"

"Καλά είναι, μια χαρά στην Κύπρο και η δουλειά και τα πάντα. Αλλά όχι ελεύθερη είναι...εξαλλού μικρή είναι ακόμα" (αμπα τζαι χάσεις λεπτο, τζαι πάντα με  τακτ)

"Ε και τότε τί πήγε Κύπρο;"

"Γιατί εκεί θέλει να ζεί"

"Εσύ Πρασινάδα μου, κανένα νέο;"

"Η δουλειά μια χαρά κυρία Κ. Παιρνω πολύ ωραία στο νέο εργαστήριο, έχω πολύ δουλειά και με κρατά απασχολημένη" (ξέρω ότι ενεν τούτο που ρωτάς αλλά έτσι για να σπάσεις)

"Γι'αυτό δεν είχα καμία αμφιβολία! Μπράβο! Αλλά εγω εννοούσα απο προσωπικής πλευράς αν έχουμε κανένα νέο"

"Τίποτε κυρία Κ, όπως πριν ένα χρόνο που σας είδα"

"Βρε εσύ Πρασινάδα μου, δεν είναι καιρός να επενδύσεις και σε αυτό; Γιατί και αυτό μια επένδυση είναι. Γιατί δεν λές θα επενδύσω τα επόμενα 3 χρόνια στο να βρω ένα άνθρωπο για να είναι μαζί μου. Και αν σε 3 χρόνια δεν βρείς κάτι, τότε οκέι να πείς θα επενδύσω όλη μου την ζωή στην δουλειά. Δεν είναι ότι είσαι και μεγάλη, αλλά δεν είσαι και μικρή. Πές μου ψάχνεις και δεν βρίσκεις ή δεν ψάχνεις;" (Τα νεύρα μουυυυυυυυυυ σιγά μεν σου δώκω τζαι λεπτομερή αναφορά)

"Δεν ψάχνω...είμαι της άποψης ότι αυτά τα πράγματα γίνονται απο μόνα τους"

"Ναι ρε σύ απο μόνα τους γίνονται αλλά να τρέξεις και εσύ...Δυστυχώς θα είναι δύσκολο για σένα γιατί είσαι και μορφωμένη, έχεις και τρόπους και μια φινέτσα...και αυτό ξέρεις τρομάζει τους άντρες καμιά φορά"

"Ε ναι....."

Κάπου δαμέ χτυπά το τηλ... (Θενξ γκάντ!)

Κλεί το τηλ η κυριά Κ τζαι γυρίζει τζαι λαλεί μου

"Όπως σου έλεγα Πρασινάδα μου, είναι δυσκολες οι εποχές που ζούμε και οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες, γι αυτό και εσύ πρεπει αμα σου αρέσει κάποιος να του δείξεις το πράσινο φως....να κουνηθείς και λίγο όπως λεν και στην Ελλάδα." (Τα χαπιά μου......χαβ μέρσι!)

"Τα ξέρω όλα αυτά κυρία Κ..."

"Ε τότε τι είναι το θέμα; Δεν έχεις γνωρίσει κανένα άντρα ενδιαφέρον;"

"Η αλήθεια δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μου κινήσει το ενδιαφέρον"

"Οι φίλοι σου;;"

"Οι φίλοι μου είναι όλοι δεσμευμένοι."

"Αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν γνωρίζεις σινγκλς έτσι....χμμμμμ....να σου πω, εγώ και ο Γ πάμε σε πολλές εκδηλώσεις εδώ ελληνικές, και είναι πολλά παιδιά εκει που θα μπορούσαμε να σου γνωρίσουμε. Γιατί Πρασινάδα μου ε΄ίσαι μια ωραία κοπέλα και ενας ωραίος άνθρωπος και είναι κρίμα να είσαι μόνη. Δεν λέω ότι πρέπει να είναι Έλληνας, θα προτιμούσα  βέβαια εγώ να είναι Έλληνας αλλά πάνω απο όλα είναι ο άνθρωπος " (Έσhει τζαι προτιμήσεις....Φέρτε μαχαίρι κοφτερό.......εν θα το αντέξω..)

"Μια χαρά είμαι κυρία Κ, μην ανησυχείτε" (κανεί τζαι τα νευρα μου εν θα το αντέξουν)

"Απο βδομάδας έρχεται ο Γ από Ελλάδα και να κανονίσουμε να πάμε για ένα φαγητό, στειλε ένα η-μέιλ του Γ να τα κανονίσουμε" (πλις πέμου ότι εν να κανονίσεις τζαι προξένια για να με αποτελειώσεις!)

"Οκει...θα ξαναμιλήσουμε" (δεν θα το αμελήσω!).

"Πάντως εγώ σε καταλαβαίνω....φιλελευθερη ήμουν και εγώ στα νιάτα μου και δεν σκεφτόμουν ούτε γάμους και παιδιά αλλά καλά είναι να το σκεφτεις εσύ γιατι τα χρόνια παιρνούν....Μην ξεχάσεις να στείλεις ή-μειλ του Γ!"

Μετά έπρισεν μου τα τζαι άλλο με ιστορίες του παρελθόνοντος κτλ κτλ τζαι έκαμα τζαι την δουλειά μου. Επία δουλειά πονοτζεφαλιασμένη. Νευριάζω άμα νομίζει ο κόσμος ότι το να είσαι σινγκλ εν πρόβλημα. Εγώ πιστεύκω ότι τούτα τα πράματα εν θέμα τάιμινγκ τζαι συμβαίνουν που μόνα τους τζαι αμαν τα πιέζεις εν σου φκάινουν..... Πλας είπα της την αλήθκειαν ότι έσhει παααααάρα πολύ καιρό να γνωρίσω κάποιον τζαι να πώ "αχα! ενδιαφέρον τούτος". Η αλήθεια να λέγεται, η συγκεκριμένη τζαι ο άντρας της μπορεί να εν λίο κρίππι αλλά γενικά πάντα ενδιαφέρουνται για μένα τζαι την αρφήν μου τζαι πάντα μιλούν για εμάς με τα καλύτερα λόγια. Ο σπιτονοικοκύρης μου πολλές φορές είπεν μου ότι οπού κάτσουν θα πουν τι καλές είμαστε....τζαι ξέρω ότι όσα μου είπεν ενεν που κατζία η κουτσομπολιό αλλα "Χαβ μέρσι"!

Ενα τραγούδι, που τα αγαπημένα μου του Αλκίνοου που ταιρκάζει με το θέμα....Όι με την συνάντηση με την κυρία Κ αλλά με το κονκλούζιον το δικό μου......



Υ.Γ. Αύριο εν αργία...εν Μεμόριαλ Ντέι τζαι θα πάμε δουλειά πιο χαλαρά! :)

19 σχόλια:

  1. Άμα ρε... εν τούτη η καλοσύνη που εννά μας φάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ξαναπαραπονεθώ που οι τράπεζες μας εν απρόσωπες. Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλαξε branch!!

    Ναι συμφωνώ..σε όλα! Και στο ότι εννά έρτει μόνο του και στο οτι πολύς κόσμος θεωρεί πρόβλημα το να είσαι single και προσπαθεί να σε 'προξενέψει' συνέχεια!

    αφού εν αργία γιατί θα πάτε δουλειά?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμ κάτι μου θυμίζει τούτο :)
    Μα δεν καταλαβαίνουν ότι φορτώνουν έναν άνθρωπο με τόοοοσον άγχος με αυτές τις συζητήσεις?! Τς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον τίτλο:έλεος!
    Πρίχτησσααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορισμένοι ανθρώποι συζητούν μαζί σου απλά τζαι μόνο για να έβρουν μιαν ανοιχτή πληγή τζαι να βάλουν το δάκτυλο τους μέσα. Μεν σε επιράζουν τούτες οι μαλακίες, ζήσε όπως γουστάρεις. Next time που θα σου αρκέψει για γάμους, άρκεψε της για δίαιτες. Να δει την γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα εγώ εχαρτώθηκα οξα εν εχαρτώθηκα;; για να ξέρω δηλαδη αν θα κάμω κλειμ την νίκη στο πολ της Νήρης!

    Ποσο μα πόσο πεθυμώ αυτες της κουβεντούλλες με την μις Κ!!! θωρεις την και ολόισια λαλείς τούτη εν ποστ ματίριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ευρος
    :)

    @Κορινα
    Ακριβώς! Αλλά τι να κάμουμε...

    @Ινβίκτους
    Ενιξέρω για τη δική αλλά η δική μου έσhει τζαι πρόσωπο τζαι όνομα τζαι παρέχουν τζαι υπηρεσίες "γραφείου συνοικεσίων" αμαν λάχει!

    @Αμαζόνα
    Εξασκεί το μόττο Κυπριακής τράπεζας "για τον άνθρωπο, με τον άνθρωπο".

    @Ράνια.
    Να αλλάξω μπραντς δύσκολο....έτο μια φορά το χρόνο που πάω εν οκέι.Ετσί εξυπηρέτηση που αλλού να την έβρω. Εν θέλω να παρεξηγηθώ.

    Θα πάω λίο δουλειά χαλαρά....τελειώνουμε το πέιπερ τζαι πρέπει να το στείλουμε γιατί ο μαστρός φευκει την Τεταρτή.

    @Ποστ
    Εσύ έσhεις τον Σαολίν έτσι θα σου εσύστηνε κανένα ελληαμερικάνικο οίκων νυφικών!

    @homo anisorropus
    Μαθημένα τα βουνά απο τα χιόνια (δαμέ τζαι κυριολεκτικά!)....ειπα να το δώ μόνο χιουμοριστικά το θέμα.

    @Πελλαμένη
    Άσε που δεν τα έγραψα αλλά έπρισεν μου τα τζαι για σένα! ΛΟΛ

    @Defiance
    Εσυνήθισα...εν τα παίρνω τζαι στα σοβαρά. Η συγκεκριμένη εν έσhει τζαι πολλά πράματα να ασχολείτε μαλλον.

    @Ξιππασμενη
    Είπα της έν είσαι χαρτωμένη αλλά κάμνο undo αν θέλεις για να κερδίσεις το πολ της Νήρης. Θα είσαι το πραγματικό αουτσάιντερ γιατί εν ήσουν καν στην λίστα. Αν τζαι που τον τζαιρό που έσhεις να γράψεις ποστ ενιξέρω αν θα σε θεωρούν πλέον για μπλογκερ! (σόρρυ είπεν μου ο Defiance να πιέσω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να της λαλείς για δίαιτες, εν το καλλύττερο. Εμένα άρεσε μου που λαλεί "εγώ φυσικά προτιμώ να εν Έλληνας αλλά άτε..."
    Μάναμου ρε, καταλάβω τι λαλείς ότι έννεν που κακία αλλά εν καταλάβει ότι εν λίο σπαστικόννν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάνα μου ρε, εν καλές τούτες οι κουβεντούλες, αφού δεν το κάμνει κι από κακία.
    Δεν νομίζω πως θέλει να σε πληγώσει γι΄αυτό και δεν πρέπει να της αρχίσεις για δίαιτες, όπως αναφέρουν οι από πάνω. Γιατί να πικράνεις κάποιον που εξάλλου εν που συμπάθεια που σου τα λέει όλα τούτα;
    Πολύ γέλιο το "εγώ φυσικά προτιμώ να εν Έλληνας"! Απίστευτη δήλωση!
    Είχα γνωρίσει μια Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου, παντρεμένη χωρίς παιδιά, που μου άρχιζε παρόμοιες κουβέντες, ότι τα χρόνια περνούν και δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν έξυπνες και δυναμικές γυναίκες μπλα μπλα...λαλούν κανένα ψέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μοονλάιτ
    Μετά είπεν μου τελικά ίσως να είναι καλύτερα για μένα να εν Αμερικάνος γιατί οι Αμερικάνοι εν έχουν κομπλεξ κατωτερότητας τζαι εν τους κόφτει αν η γυναίκα τους εν πιο πετυχημένη! Εν σπαστικόννννν αλλά επειδή ενεν που κατζιά τζαι εν φανερό, συγχωρώ την συμπεριφορά.

    @Θάλασσα Μωβ
    Μεν ανυσηχείς τζαι εν πρόκειται να της πω ποτέ για κιλά γιατί εν τζαι για μένα ευαίσθητο σημείο γιατί εν φανερή η αγάπη μου για το φαί! :) Εν να πάω τζαι για ένα ντίννερ μαζί τους αλλόπως γιατί εν θέλω να είμαι τζαι αγενής, στο κάτω κάτω οι ανθρώπο, εχτός που να εν λίο πρίχτιδες, εν τζαι εκάμαν μου τίποτε. Έτω βάλλω που το ένα τζαι φκάλω που το άλλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πειραζει που συμφωνώ με τι κυρία Κ οτι ειναι καιρός να επενδύσεις και στα προσωπικά σου? Η Πρασινοξιππασμενοπελλαμενι μήτωρ θέλει εγγονάκια πριν γερασει πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή ανώνυμη, ναι πειράζει!!! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Agapiti "anonymous" se pliroforo oti eftixos i prasinoxipasmenopellameni mader einai akoma neotati kai etsi exei polla xronia ospou na gerasei ara ta eggonakia en ok an arkisoun ligo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή