Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ήταν μια φορά και ένα καιρό η Γιουροβίζιον

Μιας τζαι έχουν το οι μέρες είπα να πω τζαι την δική μου ιστορία περι του θέματος.

Όταν ήμουν μιτσιά, έκαμνα κολλήτη παρέα με τες ξάδερφες μου που εμεινίσκαν δίπλα που το σπίτι μας. Εγώ τζαι η μιά μου η ανιψιά η Ν που εν 6 χρόνια πιο μεγάλη μου εκάμναμε πολύ παρέα τζαι εβούρουν την πουπισω συνέχεια. Μια απο τις μεγάλες μας πωρώσεις ήταν η Γιουροβίζιον. Ακούαμεν στο ΡΙΚ στο ράδιο τα τραούθκια. Επεριμέναμεν να βάλει το ΡΙΚ2 τα φιλμάκια τζαι εγράφαμεν τα σε κασέτες του βίντεο τζαι εξαναθωρούσαμεν τα. Ως την νύχτα του τελικού εξέραμεν τα ούλλα πόξω, είχαμεν ήδη αποφασίσει ποιο εθέλαμε να κερδίσει τζαι γενικά εν μας έφεφκε τίποτε. Την νύχτα του τελικού εκαθούμαστε στο χωλ της θείας μου. Ο θείος μου έκοφκεν υπνούθκια τζαι ελάλεν μας ξυπνάτε με σε τζείνο της Κύπρο τζαι της Ελλάδας. Η θεία μου τζαι η μάμα μου ετοιμάζαν κούννες, τζαι τσίπς τζαι ντρινκς. Η Ξιππασμένη ήταν μιτσιά τζαι η Πελλαμένη μελλοντικό ζήτημα.....Εγώ τζαι η Ν έτοιμες να πατούμε το ρεκορντ για να μεν γράφουμε τες διαφημίσεις!
Την επόμενη μέρα η Ν τζαι εγώ με το ΤV μανία ανα χείρας, εθωρούσαμεν τον διαγωνισμό ξανά τζαι εσημειώναμε τους βαθμούς αμπα τζαι εμετρήσαν τους βαθμούς της Κύπρου λάθος....τζαι για να ξέρουμε ποιος μας έδωκε πόσους βαθμούς τζαι αν μας εδώκαν τζαι τζείνη. Εκρατούσαμεν στατιστικές για την Κύπρο τζαι την Ελλάδα.

Ας κάμουμεν μίαν αναδρομή λοιπόν......

Η π.Π (προ Πρασινάδας εποχή).

1974
Η Ελλάδα με την Μαρινέλλα  με λίγο κρασί, λιγο θαλασσα τζαι το αγόρι της (ελπίζω να μεν εννούσε το Καζαντίδη!). Η Κύπρος είσhεν άλλες δουλείες τζείνην την χρονιά. Η Μαρινέλλα επιασεν 7 βαθμούς τζαι ήρτεν 11η.

1975
Τζαι οι Ελλάδα είσhεν κάτι άλλες δουλείες τότε.

1976
Η Ελλάδα στέλει την Μαρίζα «Ωχ» Κωχ....ούτε που το θυμούμαι να το είδα ποττέ!

1977
Η Ελλάδα διδάσκει Μάθημα Σολφεζ με τον Πασχάλη & σια πριν αρχίσει ο Πασχάλης να διδάσκει μαθήματα για τεστ DNA. Ήρταν 5οι

1978
Η Τάνια Τσανακλίδου πριν «να γεράσει, μαμά» τραγουδά για τον Τσάρλι Τσάπλιν. Μεν ρωτάς γιατί αλλά ήρταν 8οι.

1979
Τουλάχιστον ο Σωκράτης της Ελπίδας ήταν ντόπιος....Θεο θεο θεο θεο δεν σε λένε, κεριά κεριά κεριά κεριά δεν σου καινέ, Σωκράτη εσύ σουπερστάρ!!!!! Λαλεί σου με ξένους τζαι πελλάρες επατώσαμεν....ας στείλουμε κάτι που εν διεθνές αλλά Ελληνικό.... Καλύτερα να εστέλναμε τους απαράδεκτους με το Ώπα είπα χράτσα χρούτσα! Τα φωνητικά, η Πωλίνα τζαι η Λία Βίσση! Ο Σωκράτης όμως δεν έσυρεν την σκόνη του στο Τσάρλι γιατί ήρτεν τζαι τζείνος 8ος.

1980
Η Άννα Βίσση είπεν της Λίας, επίες εσύ φωνητικά, θα πάω εγώ σαν κυρίως τραγουδίστρια να σπάσεις. Έτσι επίεν με «οτοστόπ».

1981
Πρώτη Κυπριακή συμμετοχή (χιπ χιπ χαρρέι!!!) με τους Άιλαντ όπου τραγουδα τζαι η Αλέξια, μαθήτρια τότε με την σχολική στολή...Εν ήβρεν χρόνο να αλλάξει;; Εγυρίσαν το φιλμάκι στα διαλείμματα του σχολειου,;; ένιξερω τι να σας πω! Παράπονο δεν έχουμε όμως γιατί ήρταμε 6οι. Η Ελλάδα στέλει το «Φεγγάρι καλοκαίρινο» τζαι με το λυπημένο ύφους του Γιάννη «Χριστού» Δημητρά ήρταν 8οι.

1982.
Την χρονιά της γέννησης μου το χρυσοπράσιννο αποξεραμένο φύλλο στέλει την Άννα Βισση με το «μόνο η αγαπΗ» (με εμφαση πλιζ το τελευταίο Η). Εδώ εστειλεν την η Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου με εμάς; Θα την στείλουμε τζαι εμείς. Η Βίσση του τότε εν η μόνη Βίσση που συμπαθώ. Ανοδική η πορεία μας, ήρταμεν 5οι.
Η Ελλάδα είπεν νόου θέκκιου για τζείνην την χρονια. Αλλόπως εθέλαν τζαι τζείνοι ξανα την Αννούλαν.

1983
Η Ελλάδα στέλει ένα τραγούδι που ούτε καν το θυμούμαι....γιατί μπορεί να ήμουν ενός αλλά τες επόμενες χρονιές είχα τα δεί τζαι εμπεδώσει ούλλα. Για να φανταστείς το φεγγάρι καλοκαιρινό θυμούμαι το!
Η Κύπρος στελλει τον Σταυρο Σιδερα τζαι την Κωνσταντίνα....σαν ένας θείος με μια αρφότεχνη που της είπε μια μέρα «πιάσε κόρη Κωνσταντινα την κιθάρα να παίξουμε τίποτε μαζί. Ποιο τραγούδι ξέρεις;» «Το μιτσίν το τρίμματον» είπεν η νεαρή Κωνσταντίνα. Ο Σταυρος τότε της είπε θα μας γράψω τραγούδιν να πάμε Γιουροβίζιον!!!

1984
Η Ελλάδα πάλε είπεν νόου θενξ.
Η Κύπρος στέλει τον Αντι «Ελβις» Πωλ. Με το (Χ)Αννα Μαρία Λένα. Πρόσεξε το Χ μπροστά που το κάμνει Χαννα...Κάτι ήξερε ο Έλβις... ε ο Άντι ήθελα να πω γιατί λαλεί σου με το Εβραϊκό Χαννα θα πιάσουμε τζαι κανένα πόντο που το Ισραήλ.

1985
Η Λία Βίσση «Το καταλαβε αργά» τζαι δυστυχως ήταν τόσο αργά που ήρταμε 16οι. Η Γουικιπίντια λαλεί ότι τζαι «Μοιάζουμε» Ελλάδας ήρτεν 16ο. Τζαι τούτο θυμούμαι το.

1986
Η Ελπίδα «Τώρα ζεί» αλλά στην 20 τζαι αν θυμούμαι καλά πρότελευταια θέση. Εχάθηκε ένας Πλάτωνας ή ένας Ηροδοτος σιόρ να έρτουμε τοπ τέν;;;
Η Ελλάδα είπε ακόμα ενα νόου θενξ.

1987
Άσπρο-μαυρο, Αλέξια τζαι τα μυαλά στα καγκελα που είπεν τζαι η κουμέρα μου η Μ εχτές. Που τα αγαπημένα μου τζαι η πρώτη Γιουροβίζιον που θυμούμαι να είδα τζαι να ρωτώ «μα έσhει η Κύπρος τρένο» τζαι να μου λαλούν όι τζαι να σκέφτουμε «ε πως τον επρωτοείδε η Αλέξια στο τρένο» τζαι να μου λαλούν «ε εννοεί σε μια άλλη χώρα». 7η θέση για την Αλέξια!
Η Ελλάδα στέλει τους Μπαγκ με τον Θάνο Καλλίρη τζαι το «γι’αυτό σου λέω στοπ, μη..ααααααααα ροκ εντ ρολ ειν’η ζωή» με κάτι τοπ φωνητικά! Έφαεν την κλάτσα της Αλέξιας ο Θάνος τζαι ήρτεν 10ος.

1988
Το «κλόουν» της Ελλάδας εν το θυμούμαι...καλύτερα να ελαλούσαν νόου θενξ πάλε.
Το νόου θένξ είπεν το το 1988 η Κύπρος ομως.
1989
Η Κύπρος στέλλει τον Γιάννη Σαββιδάκη με την Φανή «Άφωνη» Πολυμέρη. Να πελλανίσκουμεν εγώ τζαι η Ν με τον Σαββιδάκη τζαι να θέλουμε να σπάσουμε στο ξύλο την Φανή. Ήρταμεν 11οι . Αρεσεν μας το «δικο σου αστέρι» της Ελλάδας με την Μαριάννα Ευστρατίου που αν τζαι ενεν καμια φωνή άρεσκεν μας το τραγουδι....  «Μα στον βραδυνό τον ουρανό, το δικο σου αστέρι ψαξε βρές.....»

1990
Ο Αναστάζιο αν τζαι εμίλησε (τζαι δυστυχώς εχοροπήδισεν) πολύ, ήρτεν μόνο 14ος. Το φιλμάκι με το αγροτικό λεωφορείο θυμούμαι το με τον σπαστικόν Αναστάζιο να κρεμαλίζετε πόξο που το παράθυρο. Ως τότε ήταν η μεγαλύτερη τσοφτα που είχαμε στείλει......Εγώ τζαι η Ν εν εθέλαμε τον Αναστάζιο...εφάκκαν μας.....
Η Ελλάδα στέλλει τον Christos Callow με το τραγούδι «Χωρίς σκοπό» που όντως δεν είσhεν κανένα σκοπό γιατί ήρτεν 19ος. Ως τζαι ο Αναστάζιο (τι κάμνει άραγε τούτη η ψυσhη σήμερα;;) ήρτεν 14ος.

1991
Η Κύπρος στέλνει ΣΟΣ (για την ψήφο σας) με την Έλενα Πατρόκλου, συνεντριμένη για τον πλανήτη Γή γιατί «τριγυρω τα πουλιά πεθάινουν, τα ψάρια βγαίνουν στην στεριά» τζαι να γυρίζει που την «ίσhαν” μια καρέτα καρτέτα τζαι πριν γίνει Ζιγκ Ζαγκ τζαι «δασκαλα» στο Εξ Φάκτορ. Τότε εκαμναμεν   το τζαι χορευτικά με την Ξιππασμένη....είχαμε ολόκληρη χορογραφία με ομπρέλες!! Ήρταμεν 9οι τζαι εφαεν την σκόνη μας η Βόσσου με τον Μικρούτσικο με το «θα’ναι σαν να μπαίνει άνοιξη, θα’ναι ουρανού κατάνυξη». Μεγάλο λάθος που τελικά δεν εστείλαμεν την οικογένεια Βιολάρη με το εν η μάνα μου που (κλίαρλι) φταίει.

1992
Η Κλεοπάτρα με το πολλά ωραίο λουκ για την εποχή στον τελικό με τον ήλιο κολιέ που εσχολιάστηκε τότε, τραγούδησεν για την Ελλάδα «Όλου του κόσμου την ελπίδα» τζαι ήρτεν 5η. Εφάμεν εμείς την σκόνη της γιατί ήρταμε 11οι με την Ευρυδίκη τζαι το «Ταιριάζουμεν» που στο φιλμάκι έπιασε τα όρη τζαι τα παραρά με ένα κρεβάτι αγκαλιά τζαι στον τελικό έκατσεν την του μικροφώνου τζαι παρολίγο να γίνει ο χαττάς!

1993
Απο τες πιο διάσημες χρονιές γιατί εμφανίστηκε με ένα θρυλικό φόρεμα η Γαρμπή να μας πει για τα παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μπας τζαι σώσουν μας σαν το Σωκράτη τον σουπερστάρ με ένα τραγούδι που το έγραψε ένας ονόματι Δημοσθένης! Τελικά το φουστάνι της Γαρμπής ήρτεν 11οΗ Κύπρος έστειλε το «Μην σταματάς» με τον Κυριάκο Ζουμπουλάκη τζαι τον Δήμο βαν Μπέκε. Ήταν πρίν να κόψει το «βαν» που το όνομα του τζαι να γίνει «Γουάν». Η ανιψιά μου η Ν επροτίμαν τον Μπέκε...σόρρυ βαν Μπέκε, γιατι είσhεν τζαι μίαν προφορά αλλά εμένα άρεσκεν μου ο Ζουμπουλάκης γιατί ήταν πιο “άντρας” τζαι πιο λαικός (με την καλή την έννοια).

1994
Ντιρι ντιρι ντιρι ντιρι ντιρι ντιρι ντι είπεν ο Μπίγαλης τζαι η Ελλάς ήρτεν 14η με ένα στίχο σκέτο ποιήμα! Η Κύπρος δε, είπεν να στείλει πάλε την Ευρυδίκη σε ένα λαικό, κλαμμένο τραγούδι του Θεοφάνους το είμαι άνθρωπος και εγώ με την Ευρυδίκη να φορεί ένα ωραίο φόρεμα τζαι απλό μαλλί κάτω σε αντίθεση με την κιτσαρία του Ταιρίαζουμε. Για μια φορά ήρταμεν 11οι αλλά ντοντ γουόρι Ευρούλλα τζαι εν πολλά καλά σε σχέση με τα άλλα που ούτε «κομσι κομσά» εν ήταν!

1995
Ήρτεν επιτέλους η χρονιά του Άλεξ Παναγή! «Στην φωτιά» τζαι ο Άλεξ με μαλλί μακρυ να ανεμίζει. Που τες συμμετοχές που μου άρεσαν. Ήρταμεν 9οι τζαι το Ποια Προσευχή της Ελλάδας με την Ελίνα Κωνσταντοπούλου ήρτεν 12η τζαι αν με ρωτάς ήταν τζαι πολλή της!

1996
Η Μαριάννα Ευστρατίου ξαναχτυπά με ένα τραγούδι του Μπίγαλη αν θυμούμαι καλά που ελάλεν «Εμεις φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα». Τελικα ουτε ανοιξιάτικα εφορήσαν τζαι δεν ήταν σαν να μπαίνει άνοιξη τζαι ήρταν 14.
Η Κύπρος στέλνει τον αγύμναστο τότε πρωτοεμφανιζόμενο Λεμεσιανό, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου με το «Μόνο για μας». Ο σουν του μπι γυμνασμένος Κωνσταντίνος ήρτεν 9ος.

1997
Η Κωνσταντίνα αναλαβάνει ρόλο Σταυρου Σιδερά τζαι στέλνει τα ολίγον τι αχάπαρα αδέρφια της το τραγουδι «Μάνα μου» που έγραψε η ίδια. Εκάμαν την εκπληξη τα παιθκιά τζαι ήρταν 5α, ενω ήταν η πώρωση της Πελλαμένης της αρφής μου που ήταν 3.5 χρονών.
Η Ελλάδα στέλνει την Μαριάννα Ζορμπά (λαλεί σου τούτης τουλάχιστον εν γνωστό το επίθετο της) αλλά επέρασεν τελείως απαρατήρητη, παρόλη την 12η θέση.

1998
Η Ελλάδα πατώνει στην 20η θέση με το συγκρότημα «θαλασσα» τζαι το «μια κρυφή ευαισθησία».
Η Κύπρος στέλλει στην το τότε αμούστακον Χατζιγιάννη ο οποιος με ένα τραγουδι τσόφτα, έρκετε 11ος.

1999
Η χρονιά που ήθελα να πάω στο ΡΙΚ να τα σπάσω ούλλα. Η Μαρλαίν αγκανίζοντας φτάνει στην 22η θέση με 2 πόντους....Εφάκκαν μου (τζαι ακόμα δηλαδή) γιατί έπαιζεν το πολλά ντίβα. Ο λόγος που δεν επιάσαμε ουτε καν 12 πόντους που την Ελλάδα ειναι γιατί η Ελλάδα είπεν πάλε νόου θενξ.

2000
Η Ελλάδα το παίζει ακόμα ακατάδεχτη τζαι η Κύπρος ξαναστέλει τον Αλεξ Παναγή με μια άλλη Χρίστίνα τάδε....Δεν θυμούμαι το επίθετο της αλλά θυμούμαι ότι ετραούδαν ούλλες τες Κυπριακές διαφημίσεις. Άνοδος μία θέσεις που την Μαρλαίν....

2001
Η Κύπρος μετα απο 2 Βατερλώ, λαλεί σορρυ νόου θενξ τζαι η Ελλάδα κάμνει καμ μπακ με το άι γουιλ ντάι φορ γιου τζαι έρκετε 3. Η Παπαρίζου γίνετε σταρ στην Ελλάδα εν μια νυχτί. Σημείωση ότι τα Χριστούγεννα του 1997 όταν επία στην θεία μου στην Σουηδία, ούλλοι εξέραν την Παπαρίζου....

2002
Η σειρα του Ρ.Α.Κ.Ι.Ν.Τ.Ζ.Η. που ήρτεν 17ος τον οποίον δικαιολογημένα εκράξαν γιατί ήταν χάλια. Η Κύπρος στέλλει 5 «άξια παλλικάρια» (χαχαχαχαχα!!!) με το Γκίμμι γκίμμι γιορ λάβιν τζαι ήρταμεν 6οι με την Ευρυδίκη στα φωνητικά.

2003
Η Ελλάδα παραμένει στον πάτω με την Μαντώ που παρόλο που «σhι γουιλ νέβερ λετ ιτ γκόου, πάλε έμεινε στην 17η θέση. Πίσω στον πάτω τζαι η Κύπρος παρόλο που ο πολύτεκνος αν θυμούμαι καλά Στέλιος Κωνσταντάς «γουάς φίλινγκ αλάιβ», εντούτοις ήταν μια χρονιά απο τις πιο αδιάφορες. Εν ήταν καν κιτς για να γελάσουμε.

2004
Ο Σάκης shakes it στην τρίτη θέση τζαι η Λίζα Αντρέας κάμνει την έκπληξη τζαι έρκετε 5η! Η καλύτερη χρονιά για τες 2 χωρες! Βάλε τζαι το Γιούρο μέσα τζαι προπάντων τους Ολυμπιακούς, τζαι είναι η χρονιά της Ελλάδος.

2005
Ως γνωστό η Παπαρίζου εν νάμπερ γουάν τζαι έτσι το 2006 η Γιουροβίζιον γίνετε στην Αθήνα. Ο ακόμα γυμνασμένος αλλά με πιο λία μαλλιά Κωνσταντίνος Χριστοφορου παρόλο το ‘Ελα-ελά (πρόσεξε το δέυτερο ελά εν παρατονισμένο) έρκετε μόνο 18ος. Τελικά οι άλλοι 4 που τους γουάν είχαν κάποιο λόγο ύπαρξης.

2006
Η Ελλάδα στέλει την έβριθινγκ Βίσση τζαι έρκετε 9η...(πάλε καλά να λαλούμεν). Η Κύπρος δεν περνά ουτε καν στο τελικό γιατί στέλει την Ανέτ Αρτάνι σε μια απο τις χειρότερες εμφανίσεις της Κύπρου.

2007
Ακόμα μια φορά η Ευρυδίκη αλλά δεν επέρασε καν στον τελικό. Ευρυδικη φέις ιτ μάνα μου ότι μόνο φωνητικά συμφέρει μας να κάμνεις. Είτε Θεοφάνους, είτε Κοργιαλάς, δεν κάμνει διαφορά. Η Ελλάδα στέλει τον Σαρμπέλ να με τις Μαρίες να τον ψηφίζουν τζαι να έρκετε 7ος!

2008
Η Ελλάδα με το νιαούρισμα της Καλομοίρας έρκετε 3η τζαι η Κύπρος με μια απο τες χειρότερες συμμετοχές (Ευδοκία φαμ-φατάλ Καδή) ούτε καν περνά στον τελικό.

2009
Ακόμα μια χάλια συμμετοχή της Κύπρου με την Χριστίνα Μεταξά που εννοείτε δεν περνά τελικό ενώ ούτε του Σάκη ις χις νάιτ γιατί ήρτεν μόνο 7ος.

2010
Ο Αλκάιος κάμνει καμπ μπακ πιο παστός απο ποτέ τζαι έρκετε 8ος ενώ ο «δικός μας» εξ Ουαλλίας κάμνει την έκπληξη τζαι περνά τελικό όπου και πατώνει.

2011
Η Κύπρος στέλνει ακόμα μια σαπράιζ σαπράιζ τσόφτα τζαι πατώνει τζαι η Ελλάδα χορεύκει ενα ραπποζειμπέκικο τζαι ελπίζει σε μία καλή θέση....

Τελικά τωρά που τα ξανασκέφτουμε, για να πάει καλά η Κύπρος στη Γιουροβίζιον, πρέπει να κάμει ντουέτο η Λίζα Αντρέας με την Αλέξια με φωνητικά Ευρυδίκη, Βίσση τζαι Άλεξ Παναγή. Μόνο έτσι αν δούμε άσπρη μέρα.

Τωρά πλέον δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την Γιουροβίζιον. Η Γιουροβίζιον εκατάντησεν να μου θυμίζει τον Γερολυμάτο στο "Ντάνσινγκ γουιθ δε σταρς". Επήρεν το φτί μου ότι επίεν τζαι έβαλα γιουτουμπ να τον δώ. Όπως τζαι ο Γερολυμάτος, έτσι τζαι η Γιουροβίζιον, υπήρξαν κάποτε στα φόρτε τους, είχαν θαυμαστές πολλούς τζαι πολύ σουξέ αλλά τωρά εν απλά κάτι ξεπερασμένο που προσπαθεί να έρτει μάταια στην επικαιρότητα αλλά δεν τα καταφέρνει τζαι είναι απλά μια σκιά του παρελθόντος.

Οι συμμετοχές της Κύπρου δαμέ.
Οι συμμετοχές της Ελλάδας εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ.


Και μιά διαφορετική επιλογή

Και λίγη σάτιρα!1 2 3 



Υ.Γ.Ευχαριστώ την Γουικιπέντια τζαι τους αθκιασέρους που εβάλαν πάνω τόσες πληροφορίες που με βοηθήσαν να γράψω τούτο το τεράστιο ποστ.

14 σχόλια:

  1. en to kalitero sou post!!! ethimises mou polla orees epoxes je poroseis pou epathename otan eimastan mora!!! euge Prasinada!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. inta teleies anamniseis :)
    eixamen wraia traouthkia palia a.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ξιπ
    Θενξ κόρη! Ναι πολλά ωραίες εποχές....άλλες εποχές....επεράσαν ομως ανεπιστρεπτί!

    @Μισhαρουδιν
    Ναι όντως.... μπορεί τα παραπάνω να ήταν κιτς αλλά θα τα θυμούμαστε σαν ωραίες αναμνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλειο τέλειο τέλειο!
    σα να διαβάζω όσα κάναμε με τις εκάστοτε φίλες στο σχολείο!
    Στα νάιντις με την κολλητή από το σχολείο, τα τραγουδούσαμε όλα!
    Τελικά όλα τα κοριτσάκια στην Κύπρο μεγαλώσαμε με την γιουροβίζιον;

    Αναρωτιόμασταν τί θα ψηφίσουν οι Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη τώρα που η Τουρκία δεν πέρασε στον τελικό. Ψήφισαν το νεξτ μπεστ τούρκις θινγκ, ντααααααααααα!!!
    Όου, καλούλικό ήταν το τραγούδι που κέρδισε...
    Μεγάλη απογοήτευση οι Ελληνοκυπραίοι σε Αγγλία! :ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

    φιλιά Πρασινάδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι επήεν πολύ καλά ο Λούκας τελικά!
    Οι γερμανίδες σχολιάζουν πόσο χοτ είναι! όΛΕς ενθουσιασμένες μαζί του,
    Και από τον γερμανό σχολιαστή,που είναι ολίγον κυνικός, πήρε τα καλύτερα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Θάλασσα
    Θενξ για τα καλά σου λόγια! :)

    Τελικά όντως στην Κύπρο εμεγαλώσαμε με την Γιουροβίζιον!! Εμένα άρεσκε μου τζαι που ήταν το κάθε τραγούδι στην γλώσσα της χώρας του.

    Καλά τα είπες για το οτι ψήφισαν το " νεξτ μπεστ τούρκις θινγκ". Εν νομίζω να τους άξιζε η νίκη. Το ήβρα πολλά χλιαρό....ως βαρετό.

    Για τον Λούκα έχω να πω ότι αν τζαι δεν εξετρελάθηκα με το τραγούδι ειδικά στην αρχή μετα το εσυμπάθησα το παραπάνω. Τζαι μπράβο τους γιατί να πάεις με έτσι τραγούδι στην Γιουροβίζιον εν μεγάλο ρίσκο ειδικά για κάποιο τόσο νέο τζαι στην αρχή της καριέρας του τζαι εχάρηκα που τα επίεν καλα. Εγώ πάντως το Χ-Φάκτορ εθώρουν το για χάρη του...ταλαντούχο παιδί τζαι ομορφόπαιδο...
    Τζαι δε που τελικά στον ημιτελικό ήταν πρώτος τζαι έφαεν τζαι το Αζερπαιζάν!

    Για τις Κύπρου εν το συζητώ. Επήραν τζαι την Λία Βίσση μαζί τους τζαι πάλε είχαν ένα φωνητικό που η παραφωνία του ετρύπαν τύμπανα.....τζαι το όλο στήσιμο τζαι τα πάντα χάλια....τζαι ότι είμασταν πρότελευταίοι στον ημιτελικό εν με επαραξένεψε. Μα να μεν μπορεί σιορ το ΡΙΚ να κάμει μισή δουλειά σωστά;;!!

    Τελοσπάντων μπράβο του Λούκα τζαι του στέρεο Μάικ τζαι τον παιθκιών που με το λόου μπάτζετ της ΕΡΤ εκαταφέραν να σταθούν μια χαρά τζαι με δύσκολο τραγούδι....

    Να'σαι καλά Θάλασσα μου τζαι του χρόνο πάλε (αν τζαι ποιος θέλει να πάει Γιουροβίζιον στο Αζερμπαιζάν;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. emena to agapimeno mou htan tou panagi sth fwtia! h mama tou ekamnen mou mousiki sto sxoleio:-)

    ontws, anagiothikamen me eurovision...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζαι μένα άρεσκεν μου το Στη φωτιά!! :)
    Τελικά ξέρεις τζαι τους 2 Μιστερς της Γιουροβίζιον...τζαι τον Άλεξ Παναγή τζαι τον Τζόνι (που σου εκόλλησεν τζαι λίο!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. teleio to post sou ck mou :)
    eida to extes alla epeidi eixa douleia, ekatsa twra na to diavasw me tin iremia mou jie na to apolafsw :))

    kai liga comments gia tin eurovision 2011:
    parola ta 5 mpoukalia krasi (6 atoma) mporw na pw oti i eurovision fetos itan ena drama... eipame na vrethoume mia parea gia fai se spiti jie na paizei sto background i eurovision...

    san tin alexia en eshei.... aspro mavro oneira kanw la la la :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. aman ethimithika ena video pou exoume pou ime ego 6 xronon je i xaderfi mou 5 je xorefkoume to tzino twn one mprosta pou tin tileorasi apanagia mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Εμένα άρεσκε μου τζαι που ήταν το κάθε τραγούδι στην γλώσσα της χώρας του."

    κι εμένα το ίδιο...
    πολύ ωραία η αναδρομή σου... τι μου θύμησες... από το 1987 μέχρι το 1994 τα θυμάμαι όλα σαν να ήταν χτες!!! το φόρεμα της Γαρμπή και το μεγάλο ερώτημα αν φοράει βρακί ή όχι... ο Ζουμπουλάκης ήταν ο παχουλούλης; κι εμένα αυτός μου άρεσε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Κουμέρα
    Θενξ :) Πολύ φοβούμε ότι του χρόνου στα Μπακού τζαι αν κρίνω που το φόρεμα τζείνης της Μπακουέζας που ελάλεν τους βαθμούς, θα είναι η πιο κιτς/χωρκάτικη Γιουροβίζιον έβερ! Ατε τζαι του χρόνου!

    @ Ingenue
    Ουλλοι έτσι εκάμναμε! Απλά εμεις οι ολίγον πιο μεγάλοι, εκάμναμε τα τζείνα τον 90ς! :)

    @Ουφ!
    Τελικά εν να μάθουμε αραγε σου ποττέ αν εφόρεν βρακί ή όι;;;; Ναι ο Ζουμπουλάκης ήταν ο λιο πιο παχουλούδης...τι να κάμνει άραγε σήμερα;;; Να μας ενημερώσει κανένας αν ξέρει πλιζ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να κάμουμε καμιά διαμαρτυρία έξω που το ΡΙΚ με το κόμμεν σου ρε Αχάπαρη για πανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή