Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Ιντιάνα....

"να εύχεσαι να μην είναι μακρύς ο δρόμος.
Χωρίς καθόλου περιπέτειες, με μόνο ανέσεις.
Τους ψωνισμένους ποστ-ντοκ και φοιτητές
τον θυμωμένο καθηγητή που το παλιό σου πανεπιστήμιο μη φοβάσαι,
γιατι τέτοιους πάντα στο δρόμο σου θα βρίσκεις."

Εχτές είχαμε το μονοήμερο συνέδριο στην Ιντιάνα στο πανεπιστήμιο του Νοτρ Ντάμ που εν ένα πολλά όμορφο πανεπιστήμιο με ωραία κτήριο αλλά  σε κόλειτζ τάουν, δηλαδή εν έσhει τίποτε εκτος που το πανεπιστήμιο σε τζείνη την πόλη.

Είσhεν ομιλίες που κυρίως φοιτητές τζαι 1-2 ποστ ντοκ τζαι που 2 καθηγητές. Ο ένας καθηγητής πρώτος τζαι ο άλλος τελευταίος.

Έλαχε μας να εν ο πρώτος ομιλητης ο Άρχων. Την Πέμπτη εμιλούσαμε για να οργανωθούμεν τζαι αποφασίσαμε να πάμε με 2 αυτοκίνητα ούλλοι. Οκέι λαλεί ο Άρχων, να έρτεις να με πιάσεις τζαι εσύ εμένα αφου θα περάσεις που δαμέ. Οκέι λαλώ του αλλά να ξέρεις ότι εγώ οδηγώ με το όριο ταχύτητας τζαι μόνο λίο παραπάνω όσο επιτρέπετε. Εεεε...τότε εγέλασεν τζαι λαλεί μου οκέι έλα τζαι να παρκάρεις δαμέ τζαι θα πάμε ούλλοι με το δικό μου αυτοκίνητο γιατι εν είμαι τζαι καλός συνοδηγος τζαι μουρμουρώ.Το κακό ήταν ότι αν είναι ποτέ δυνατόν είχαμε τζαι μια ώρα διαφορά γιατι τζείνο το μέρος της Ιντιάνας εν μια ώρα μπροστά!

Έτσι λοιπόν το Σάββατο το πρωί εξύπνησα η ώρα 3:45 π.μ. Τι Σάββατο πρωί δηλαδή; Τούτο εν Παρασκευη νύχτα! Ένιγουέι είχα πέσει η ώρα 9:30 γιατι ήμουν τζαι κουρασμένη τζαι συν τις άλλης μόλις είχα αδιαθετήσει (τα νεύρα μου!). Η ώρα 4:50 έφυα που σπίτι τζαι επία να πιάσω την Κοντή. Εν 20-25 λεπτά μακριά αλλά αφού εν είσhεν κίνηση σε 10 λεπτά ήμουν τζαμέ! Πιάνω την Κοντή που σημείωση μεινίσκει στο βόρειοανατολικό μέρος της πόλης ενω εγώ μεινίσκω νοτιοδυτικά τζαι το πανεπιστήμιο που θα εβρεθούμαστε με τους άλλους τζαι τον 'Αρχων εν νοτιοδυτικά. Πιάνω την Κοντή τζαι έπρεπε να πιάσω τηλ σε θκυο παιθκιά γιατι εθέλαν να τους τηλ για να σιουρευτούμε ότι εξυπνήσαν. Πιάνω το νεαρό μέλος του ΚΑΠΕ. Θενξ λαλεί μου σηκώνουμε τωρά. Οκέι θα είμαι τζαμέ σε 20 λεπτά. Είχα λίο άγχος γιατί η Κοντή, καλή ψυσhή αλλά λίο σλόου μόσhιον τζαι θα ήταν δύσκολη η συνεννόηση με τον Άρχων γιατί τζείνος μιλά για 5 πράματα ταυτόχρονα. Εν τέλει είχα δίκαιο τζαι στες 2 κουβέντες που ανταλλάξαν έπρεπε να κάμω τον "διερμηνέα".

Μετά πάω να πιάσω τον κομπιουτερα που την Οκλαχόμα (που τωρά κάμνει τζαι εξπέριμεντς στο εργαστήριο τζαι ο καιμένος εν έσhει πολύ ταλέντο για τα εργαστηριακά αλλά προσπαθεί).  Πάω στα κόντακτς του Άι-φόουν τζαι αντιλαμβάνουμαι ότι εν το η-μειλ του που είχα τζαι όι το τηλ τζαι αγχώθηκα. Επιάσαμε το νεαρό μέλος του οσονούπω τέως ΚΑΠΕ τζαι επίαμε σπίτι του Άρχων.

Ο Άρχων ντυμένος με το στάνταρτ μαυρο τζιν τζαι το ένα που τα δύο πουκάμισα που φορεί αμάν πρέπει να ντυθεί λίο καλύτερα. Ανοίει την πόρτα τζαι καταπάνω μας έρκετε η τρισχαριτωμένη Μία. Η Μία εκλαψούριζεν τζαι εκράταν στο στόμα της ένα σώβρακο του Άρχων. Τωρά ξέρουμε ότι ο Άρχων προτιμά τα Κάλβιν Κλάιν μποξεράκια. Το σπίτι τους έν συνήθως ένα αχούρι τζαι παππούτσια παντού που τα παίρνει τζαι φέρνει η Μία.  Είπα του Άρχων να πιάσει τηλ το παιδί που την Οκλαχόμα. Πιάνει τον τζαι λαλεί τζείνος "Πρασινάδα;;;" Τζαι λαλεί του ο Άρχων "Κλόους ινάφ! Άρχων εδώ! Ξύπνα τζαι σε 10 λεπτά είμαστε τζαμέ!"Εσhιάσhαρεν το παιδί, τζαι σε 10 λεπτά ήταν πόξω που το σπίτι του τζαι επερίμενεν μας. Είπα του σhίλια συγνώμη τζαι εσυχγώρεσεν με. Δέαρ γκόουζ μάι ριλαϊαπίλιτι!

Στο δρόμο ο Άρχων οδηγά όπως αναμένετε που τον χαρακτήρα του. Ανυπόμονα αλλά ευτυχώς καλά. Έβαλε με να θκιεβάσω το πρόγραμμα του συνεδρίου τζαι εσχολιάζαμε το τι θα ακούσουμε. Εμιλήσαμε για προτζεκτς κτλ κτλ τζαι σε 1:30 είμασταν τζαμέ! Εφτασαμε τζαι 20 λεπτά πιο νωρίς.

Πρώτος εφκήκε το παλλικάρι ο Άρχων. Ο Άρχων στα σόσhαλ ιντεράξιονς εν κάπως αμήχανος αλλά έτσι τζαι φκεί σε σκήνή να κάμει ομιλία, εν άλλος άνθρωπος. Έσhει αυτοπεποίθηση, σιγουρία τζαι κάμνει καταπληκτικές παρουσιάσεις! Μετά που τζείνον εφκηκεν μια φοιτήτρια που η καημένη έτρεμεν η φωνή της. Εκαταλάβαινεις ότι μάλλον ήταν κάπου στα μισά του διδακτορικού που τα αποτελέσματα που είσhεν. Μετά εφκήκεν ένας φοιτητής που είσhεν επίσης πολυν άχγος τζαι έκαμε αναφορά στο ότι "ιτς έι γκρέιτ πλέζαρ να μιλω μετά τον Άρχων". Εθώρεν συνέχεια τον Άρχων. Ο Άρχων έκαμε του τζαι ερώτηση στο τέλος που ο καημένος εν ήξερε. Φυσικά στο δρόμο της επιστροφής είπαμεν του το του Άρχων γιατί τζείνος εν επήρεν είδηση οτι το παιδί εφαίνετουν να τον θαυμάζει τζαι τζείνος έκαμε του ερώτηση που εν ήξερε, που μπαι δε γουέι ήταν πολλά καλή ερώτηση.

Μετά εφκηκεν ένας Ασιάτης που τα Αγγλικά του ήταν για να κόβεις φλέβες. Μετά διάλειμμα για καφέ. Τότε επήρεν το μάτι μου στο βιβλιαράκι που μας εδώσαν ότι έισhεν ένα ελληνικό όνομα. Τζαι όι μόνο ελληνικό, αλλά θα επόνταρα λεφτά στο ότι ήταν κυπριακό. Ήταν κάτι σε στυλ Ηροδότου το επίθετο, που ναι μεν εν ελληνικό αλλά το πιθανότερο να εν κυπράιος.
Λαλώ της Κοντής "γουί αρ ον έι μίσhιον! Φάιντ δε Σίπριοτ!" Πως θα τον καταλάβω λαλεί μου η κοντή. Λαλώ της τι να σου πω....ίσως λίον φαλακρός με σκεμπούδα (Receding hairline with a belly είπα της).

Στο 3 λεπτά λαλεί μου η Κοντή, τέρν μπακ τζαι δε τον τυπά με το λιλά πουκάμισο! Γυρίζω τζαι λαλώ τις "Γουάο, σίουρα εν ο Κυπραίος!! Τζαι Receding hairline τζαι belly τζαι λιλά πουκάμισο!!! Μπράβο κόρη!!" Τζαι με όλη την αθωότητα που έσhει η κοντή, λαλεί μου, "εεεε...απλά είδα την καρτελούα με το όνομα του!" Μετά σε κάποια φάση επήρεν το φτιν μου ότι εμίλαν Αμερικάνικα. Μετά που του εμίλησα είπεν μου ότι ο παπας του εν Κυπραίος γεννημένος τζαι μεγαλωμένος στο χρυσοπρασινο φύλλο αλλά τζείνος εγγενήθηκεν Αμερική τζαι θα πάει Κυπρο το καλοτζαίρι διακοπές! Εσυμπάθησα τον ήταν πολλά καλό παιδί.

Στο συνέδριο είσhεν τζαι πολλά άτομα που το παλιό μου πανεπιστήμιο. Ο ένας καθηγητής φακκά μου γιατί εκάμνε μου πρόβλημα όταν θα αποφοιτούσα τζαι εν μπορώ να τον θωρώ. Ήταν τζαι η "σταρ" πρώην μαθήτρια του τζαμέ, μια πολλά ανταγωνιστική Κινέζα της ίδιας χρονιάς με μένα που τάχα ήταν ένα αστέρι. Τελικά τζείνη αποφοίτησε ένα χρόνο μετά που μένα τζαι εν ποστ-ντοκ στο Πανεπιστίμιο του Μίσhιγκαν σε μια καθηγήτρια που εν θέλει να την δεί μπροστά του ο Άρχων (η οποία ευτυχώς έλλειπε).

Στην επιστροφή εσχολιάσαμε ούλλες τις ομιλίες τζαι εθάψεν κόσμο! Γενικά επεράσαμεν καλά!!

2 σχόλια: