Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κυπριακά μακαρόνια της γιαγιάς μου

Τις Κυριακές τις αφιερώνω στο να ξεκουράζουμαι, να μαειρεύκο τζαι να απλώνω ζάμπα. Αν δεν το κάμω τούτο, τότε ξεκινώ την εφτομάδαν μου κουρασμένη τζαι εν μπορώ. Τζαι τον τελευταίον τζαιρό η εφτομάδα μου έσhει 6 μέρες εργάσιμες...12ώρο τες καθημερινές τζαι 5-6 ώρες το Σάββατο.

Σήμερα επεθύμησα να φάω κάτι με Κυπριακή γευση τζαι μυρωθκιάν. Για μένα μια που τες πιο Κυπριακές μυρωθκιές είναι το κρέας με ρίγανη τζαι λεμόνη. Αυτοσχεδίασα λοιπόν τζαι σας παρουσιάζω την συνταγή. Ήταν πολλά γλύορη τζαι μπορώ να πω πετυχημένη. Εγώ πάντως απόλαυσα την. Που μωρο η γιαγιά μου η Πρασινάδα έμαθεν με να τρώω μακαρόνια αλτέντε με τρύμμαν τζαι λεμόνι τζαι αν δεν βάλλω λεμόνι πάνω στα μακαρόνια μου εν τα απολαμβάνω.Έτσι τούτη η συνταγή εν εμπνευσμένη που την γιαγιά μου.

Αρχίζουμε με το να βάλλουμε  περίπου μισό πακέτο μακαρόνια χωριάτικα Μιτσίδη να βράζουν. Στην περίπτωση μου τα κουβαλώ  που την Κύπρο γιατί αρέσκουν μου πολλά τζαι τρώτα τζαι σκέτα με τρύμμαν που χαλλούμιν ή αναρή ξερή, θκυόσμη τζαι λεμόνι. Στην αστοσhιάν αντικαταστήστε τα με που τζείνα τα χόουλ γουίτ μακαρόνια. Ψήστε τα όσο αλτέντε τα θέλετε.

Λοιπόν, πιάννουμε 4-5 λεπτές φέτες χοιρινό μπέικον (πανσέτα που λαλούν τζαι οι εξ Ελλάδος). Κόφκουμεν τα μικρά κομματάκια τζαι τσιγαρίζουμεν τα μέρχρι να μισο-ψηθούν. Επειδή εν μικρά τζαι λεπτά κομματάκια τούτον γίνετε πολλά γλύορα. Σύρνουμε μετά μέσα 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα.


Μετά βάλλουμεν τζαι ενα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο. Δαμέ στην Αμέρικα έχουν κάτι κίτρινα που τα λαλουν γέλοου σκουόσh τζαι αρέσκουν μου πολλά έτσι προτιμώ τα. Έβαλλα τζαι 2 κομμάθκια λιαστή ντομάτα (απλά αποξηραμένη, όι που τζείνη που εν μες το λάδι).



Έβαλα τζαι λίον άλας. Πιπέρι εν βάλλω γιατί επήρα που τον παπά μου τζαι πειράζει το στομάσhιν μου.

Αφού ψηθούν καλά βάλλουμε τα μακαρόνια τα οποία μετά που εψηθήκαν, εξεπλήνα τα με νερό για να μεν κολλήσουν.


Ανακάτωσα τα τζαι άφησα τα για 2-3 λεπτά τζαι έσβησα τα με μισό λεμόνι (περίπου 4-5 κουταλιές γιατί αρέσκουν μου να εν αρκετά λεμονάτα).

Έβαλλα αρκετήν ρίγανη γιατι άι λαβ ρίγανη.



Εσέρβιρα τα με ελληνική φέτα που το ελληνικό σούπερμάρκετ.


Ήταν πολλά καλά τζαι ικανοποιήσαν το κρέιβινγκ μου για κάτι κυπριακό. Εφκήκαν 2 γερές μερίδες ή 3 πιό μικρές. Έφα τζαι έμεινεν τζαι μια μεγάλη μερίδα για την δουλειά.



7 σχόλια:

  1. καλήν όρεξη! έκαμες με τζιαι επείνασα τωρα! τζιαι εγώ βάλλω λεμόνι πανο στα μακαρόνια.. βασικά σε ούλα. το γιαούρτι τζιαι το λεμόνι παν παντού.. έμεινεν μου τζιαι μένα που την γιαγια μου τούτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. she demon
    toulaxiston emirastikes ta me kanena? i ekatses tze efaes moni sou? epidi fenounte polla orea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Νηπενθές
    Γουέλκαμ!!! Πολλοί φκάλουν με πελλή που βάλλω λεμόνι πάνω στα μακαρόνια. Ευτύχως εν είμαι μόνη μου τελικά!

    @She
    Προσπαθώ πάντα να τα μοιράζομαι με φίλους αυτα που κάμνω, αλλά επειδή μεινίσκω μόνη μου, εψες έφα τα παρέα με ένα επεισόδιο του "Χάο αι μέτ γιουαρ μάδερ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άνοιξες την όρεξη... και η δίαιτά μου, που κάνω και δεν κάνω, μου τα απαγορεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τζαι εν ιδιαίτερα παχυντικό. Ουτε φρέσκες κρέμες ούτε τίποτε. Μονό ελαιόλαδο τζαι οκ, παχυντικό κομμάτι κρέας.
    Το θέμα δίαιτα εν μεγάλο πάντως....ίσως γράψω κανένα ποστ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακαρόνια μιτσίδη με αναρή ΤΕΛΕΙΑ!
    :-)

    θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή