Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Περιμένωντας την χιονοθύελλα

Σήμερα θα δουλέψουμε μισήν ημέρα τζαι αύριο το πιθανότερο να μεν έρτουμε καθόλου. Που σήμερα το απόγευμα ως αύριο το πρώι, υπολογίζουν ότι θα στιβαστούν 28 ίνζες σhιόνιν. Τζαι επειδή εν τα πάω καλά με τις ίντζες τζαι προτιμώ τα μέτρα τζαι τους πόντους, θα σας πώ ότι τούτο σημαίνει 70 πόντους! Τζαι για να λαλούν 70 πόντους πάει να πει, θα μας κάμει μάλλον σχεδόν 1 μέτρο!

Ο "Άρχων" είπεν καλύτερα να μεν έρτουμε αύριο. Άσε που οι άνεμοι θα φτάσουν τα 50 μίλια την ώρα (δηλαδή 80 χιλιόμετρα την ώρα!). Τζαι σκέφτουμαι το Γιάρις μου πάνω στο χάιγουέι με έτσι αέρα....αλλά είπαμε μάλλον θα μείνουμε σπίτι αυριο. Τώρα θα μου πεις, "σιγά το πράμα, μείνω σπίτι κόρη μου τζαι παρέτα μας". Έλα όμως που σε την άλλη Παρασκεύη έχω μίτινγκ τζαι θα θέλουν να δουν αποτελέσματα. Τζαι την άλλη Πέμπτη έχω να παρουσιάσω τζαι ένα πέιπερ στο γκρουπ μίτινγκ. Πεεεεεε....τζαι το σhειρότερο είναι ότι είμαι σε φάση που παν σχετικά καλά τα εξπέριμεντς τζαι θέλω να δω τι θα γίνει. Τέλοσπάντων μια χιονοθύελλα είναι θα περάσει.

Σήμερα το πρωί εσκουλίστηκα να φκώ έξω. Εφκαλα τζαι τα σκουπίθκια έξω γιατί μετα με το 1μ σhιόνιν, θα πρέπει να σκάψω την βεράντα για να τα πάρω. Εφόρησα το σακάκι το χοντρο που μοιάζει με κουίλτ τζαι φαίνουμε σαν τζείνο τον τυπά των Michelin. Ετύλιξα το σhάλι το χοντρό (που η Ξίπ λαλέι ότι μοιάζει με χαλί), καπέλο, μπότες τζαι γάντια. Φκάινω έξω που την πόρτα του διαμερίσματος. Απέναντι η πόρτα άλλου διαμερίσματος τζαι δεξιά ενα δωματιάκι με πλυντήρια/στεγνωτήρια. Τζαμέ εστέκετουν μια γεναίκα. Αχτένιστη, γύρω στα 60, με γυαλιά τον 80'ς τζαι νυχτικό σε στυλ κυπριακού σκέτς, λίο φοιτσάρικη μπορώ να πω. Λαλώ της "Χάι". "Καλημέρα", απαντά μου τζείνη στα ελληνικά. Οκ σκέφτουμαι κατανοητόν, εν ΓκρίκΤάουν δαμέ, αν τζαι κανένας δεν με επέρασεν ποττέ για "Γκρίκ". "Χάλια ο καιρος σήμερα" λαλώ της. "Ναι τα βλέπω απο το παράθυρο" λαλεί μου. Λαλώ της "και από το απογευμα θα γίνει χαλασμός και αύριο καλύτερα να κάτσουμε σπίτι". Λαλει μου "ναι, δεν πάω πουθενά". Λαλω της "εγώ είμαι η Πρασινάδα". Λαλει μου τζείνη" το ξέρω" τζαι εχαμογέλασεν μου πολλά γλυκά."Εγώ είμαι η Λίζα. Να προσέχεις εκέι έξω κορίτσι μου". Εχαμογέλασα της τζαι έφυα. Πρώτη φορά την θωρώ. Ελπίζω να με εκατάλαβε γιατί της εμίλησε για μένα ο σπιτονοικοκύρης τζαι όι γιατί εν σάικικ ή σάικκο!

Ένιγουει, να κάμουμε τζαι καμιά δουλειά πριν πιασει το μπλίζαρντ. Εν εγίνετουν ας πούμε να περιμένουμε κάτι άλλο αντί για χιονοθύελλα. Να περιμένουμε τον Γκοντό; Οί καλύτερα, γιατί τζείνος εν ήρτεν ποττέ. Έστω τους βαρβάρους; τούτοι τουλάχιστον  θα "ήσαν μιά κάποια λύσις".

Τελικά τώρα που σκέφτουμαι τα όπτιονς, καλύτερα χιονοθύελλα.


UPDATE: Τρίτη 11μμ. Είμαστε εγκλωβισμένοι σπίτι μας! Οι δρόμοι εκλείσαν, τα πάντα εφριζάραν. Στον παραλιακό δρόμο ετούμπαρε λεωφορείο τζαι εμείναν ούλλοι τζαμέ τζαι μερικοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους γιατί έλειψεν τους η πεζίνα....
 Ευτυχώς εσχόλασα η ώρα 2 τζαι επρολάβαμε με το Βούιν να ερτουμε στο διαμέρισμα μου, αν τζαι μιαν απόσταση 25 λεπτών επήρεν μου 2 ώρες να την κάμω. Άυριο εκλείσαν τα πάντα. ΑΝ φκούμε έξω, ΑΝ λέμε, θα ένι μετά το μεσημέρι! Πάντως εμέις εφάμεν τον τραχανάν μας με το χαλλουμούδιν του τζαι εμαιρέψαμεν τζαι για αύριο!

11 σχόλια:

  1. Areskoun mou ta cultural references sou. Thelo na ton tkiavaso ton Godot.
    Elpizo na m'ennen psycho i geitonissa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia na exei snow-day to Chicago en polli prama... molis epiasame text pou to Uni oti ta mathimata cancellarontai meta tis 5pm and tomorrow morning we have to look for updates to see what will happen.

    Tora na'rtw na tsekkarw tin geitonissa.... poia eni?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δες το σαν μια μέρα χαλαρά αφιερωμένη στο σπίτι και στον εαυτό σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kori poia en i gitonissa???en tin exanaeidame touti mou fenete! elpizo na men fki saikko!
    arese mou tze emena to theatriko/cultural reference. Toulaxiston na itan kai i xionothiella san ton Godot...na tin karteras alla ne men erkete!
    POSO MA POSO en epethimisa na skoulizoume na pao sxoleio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kori poia en i gitonissa???en tin exanaeidame touti mou fenete! elpizo na men fki saikko!
    arese mou tze emena to theatriko/cultural reference. Toulaxiston na itan kai i xionothiella san ton Godot...na tin karteras alla ne men erkete!
    POSO MA POSO en epethimisa na skoulizoume na pao sxoleio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χιονοθύελλα ήρτε κόρη Πρασινάδα... ας εν καλά που εγιούτισε και έχουμε η μια την άλλη σε τούντο ιμέρντζενσι σιτιουάshιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρέπει ναν πολλά φοϊτσιάρικες οι χιονοθύελλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. F@cking metric system... :P
    Και εμείς δακάτω παραπονιούμαστε για λλίη κρυαδούα. Υπομονή και θα περάσει. Ακούεται πολλά ενδιαφέρον πάντως η δουλειά σου, αν και ήταν καλλύτερα να την κάμνεις στη Χαβάη. Τι φάση εν το πείραμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Neerie
    Πολλά φοιτσάρικες...
    δε δαμε!
    http://www.chicagotribune.com/news/chi-110201-monster-snowstorm-2011-pictures,0,6718278.photogallery

    @Ντιφιάιανς
    Πρώτη φορά ζώ έτσι πράμα. Η 3η χειρότερη χιονοθύελλα στην ιστορία του Σικάγου.
    Άι λαβ μάι τζοπ που λαλουν. Βασικά ασχολούμε με βιοφυσικές μελέτες πρωτεινών....δομή πρωτεινών κτλ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με καλέσατε;

    εμένα άρεσεν μου το "αύριο εκλείσαν".... βέρι ίντρεστιγκ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Saik
    όι εν σε εκαλέσαμεν...είσαι τίποτε 60 οξα με γυαλιά των 80'ς;; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή