Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κολάζ

Πολλές φορές τυγχάνει να δω μια ταινία που να έσhει τέλειες κριτικές τζαι ενθουσίασεν τα πλήθη, τζαι εγω να την είδα τζαι να ήθελα να κόψω φλέβες. Μπορεί να θκιεβάζω ένα ποστ το οποίο εχει 100 κομμεντς που λαλούν πόσο συγκινιτικό είναι αλλα εγω να το εθκιέβασα τζαι να είπα "οκέι εμ…χμ….εν εχω ιδέα τι εννοείς. Ξέρω ουλλες τις λέξεις αλλα μαζι εν καταλάβω τι θελουν να πουν!" Ο άλλος πάει σε μια παρασταση μοντέρνου χορού τζαι λαλεί σου να πάτε μαζί γιατι εν τέλεια, αλλα εσυ οσες φορές ειδες μοντέρνο χορό, παρ’ολιγο να φυρτεις του ύπνου! Ο άλλος λαλεί σου «πάμε να φάμε σε ένα τέλειο εστιατόρειο;;;» τζαι θελει να σε πάρει σε ένα που τζείνα που το φαΐ εν ένα μικρό κουκουπούδι σε ένα κατά τα αλλα όφκαιρο πιατο, τζαι εσυ θελεις να του γυρίσεις το πιάτο πας την κελλέ!

Λαλείς του άλλου ότι αρέσκει σου η μαγειρική, τζαι λαλεί σου «χαράς την όρεξη σου να μάσhεσαι αφου μπορείς να τα γοράσεις έτοιμα!». Λαλείς του αλλου ότι αρέσκει σου το μπλέξιμο τζαι λαλεί σου "χαράς την υπομονή" τζαι οτι εν για γιαγιάδες.

Το γεγονός ότι δεν μπορώ εγω να εκτιμησω τον μοντέρνο χορό, δεν σημαινει ότι δεν κατανοώ την αξία του τζαι την σημασία του στους άλλους. Απλά σημαίνει ότι ενεν κάτι που βρίσκω εγω ενδιαφέρον ή που μπορεί να με ψυχαγωγήσει. Το γεγονός ότι δεν μπορώ να ανεχτώ την όπερα δεν με κάμνει λιγότερο καλλιεργημένη! Οπως το  γεγονός ότι ασχολουμαι με ένα επαγγελμα που στερεοτυπικά θεωρείται δύσκολο, δεν με καθιστά πιο έξυπνη ή πιο μορφωμένη. Το ιδιο ισχυει τζαι για τα δικά μου ενδιαφέροντα για τους άλλους. 

Μα αδε τη σιόρ, μορφωμένη κοπέλα που ακούει Χατζιδάκι τζαι αντι να δει τα απαντα του Αγγελόπουλου, ειδεν τα άπαντα του Παπακαλιάτη! 

Τα στερεοτυπα υπάρχουν γιατι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι οι ανθρωποι πρέπει να μπαίνουμε σε καλούπια. Σε μερικά σημείο μπορεί να εισαι κλασσικό παράδειγμα ενός στερεότυπου τζαι σε αλλα σημεία να είσαι το ακρως αντίθετο! Τουτο εν το ωραίο των ανθρώπων! Το ότι ο κάθε ενας μας εν ένα μοναδικό κολάζ!

33 σχόλια:

  1. first! enna kleisoun to reader, opote enna prepei na evro allon tropo na se diavazo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. egrapsa comment prin to thkiavaso :P geia sou re pras me ta collage sou! emena areskei mou i opera kai i moderna texni pantos kai apexthanomai papakaliates kai tetoia eupepta. alla sevomai to dikaioma sou na ta thoreis! ase pou kapote kai i opera kai i moderna texni paratravoun to, e tote kai go tha tous krino. akou jamai enas gkri pinakas pou deixnei ti mountada tis zois mas.

      Διαγραφή
    2. ok thoro survivor. jai dievazo jai blogs meta jai spoilers.

      Διαγραφή
    3. Eυτυχως που επαραδέχτηκες το σαρβάιβορ τζαι οτι παεις τζαι θκιεβαζεις σπόιλερς τζαι κουτσομπολιά γιατι θα εκαμνα εγω τις αποκαλύψεις! Εν καλα ομως! Μπαλανσάρει σου τες όπερες! :ΡΡΡ

      Διαγραφή
    4. Καλημέραααα, αγχώθηκα κι εγώ με το Google Reader, μάλλον θα πάω σε feedly...
      http://blog.feedly.com/2013/03/14/google-reader/
      "We have been working on a project called Normandy which is a feedly clone of the Google Reader API – running on Google App Engine. When Google Reader shuts down, feedly will seamlessly transition to the Normandy back end. So if you are a Google Reader user and using feedly, you are covered: the transition will be seamless."
      http://blog.feedly.com/
      http://www.feedly.com

      Διαγραφή
    5. Τζαι εγω εχρησιμοποιούσα το google reader αλλα εχει κανένα μηνα εξιασα το τελειως! Εν προλαβαινω! Ετο εβρισκα μπλογκς που το μπλογκ ρολ μου! Ομως επειδη εν θελω να χασω οσα εχω στο ριντερ, ηθελα να τα μεταφερω!

      Πολλα ευχαριστώ για τα λινξ!!! Να'σαι καλα! :)))

      Διαγραφή
    6. Nai migration sto feedly complete! Kairos itan gia allagi. E ok eipa na men to parasheso :P

      Διαγραφή
  2. Γεια, είπα να πώ την άποψη μου! Εμένα ήρταν και είπαν μου να κάτσω να δω το Argo τζαι πως έπιασε χίλια βραβεια και οσκαρ και το ένα και το άλλο. Είδα το. Δεν ενθουσιάστηκα. Ο καθένας έχει τα γούστα του. Νομίζω ότι ο καθένας εν μια ξεχωριστή και μοναδική οντότητα με τα δικά του χαρακτηριστικά και τα δικά του ενδιαφέροντα.Η μαγειρική εν χρήσιμη σε έτσι εποχές κρίσης νομίζω. Και το πλέξιμο σε ηρεμεί, έτσι λαλει η μανα μου δηλαδή! Τζαι πρέπει να το αποδεκτούμε, γιατί δηλαδή να είμαστε όπως ούλλοι οι άλλοι; Αφού και οι 'άλλοι' εν διαφορετικοί μεταξύ τους άμα κοιταξεις καλά. Όπως λες και εσύ μπορεί να πεις τούτος ο ανθρωπος εν έτσι και να ξαφνικά μια μέρα να κάμει κάτι εντελώς εκτός που τζίνο που θα επερίμενες. Εν θα έπρεπε να υπάρχουν ταπέλες για τους ανθρώπους, άρεσε μου ο επίλογος σου πολλά θετικός :)

    Πι.Ες. Εν μου εμφανίζει το πόστ σου στο μπλογκ ρολ, ξέρεις τίποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας οπως την βρίσκει με λία λόγια! Τουτο εν ακριβώς το πόιντ που ηθελα να κάμω! :)))

      Υ.Γ. Τζαι εμένα εχει προβληματα! Μερικα μπλογκς αρκουν πολλά να εμφανιστούν. Μπορει να εχει κατι ο μπλογγερ....ασε που πιανω ποτζει ποδα τζαι σπαμ κομμεντς!

      Διαγραφή
  3. εσσιεις απολυτο δικαιο αγαπημενη μου.ουτε εγω καταλαβαιννω αλλα ουτε δεχουμαι τετοιο σκεπτικο.οτι αρεσκει,ενδιαφερει τζιαι ξεκουραζει τον καθενα.εμενα π.χ.με βοηθα αφανταστα το ψαρεμα με καλαμια.μα εν βαρκεσε?μα τι καταλαβεις?μα τοση ωρα μονη σου?καλα τζιαι αντεχεις!κ.λ.π......τζιαι να τους εξηγω οτι εννεν το να πιασω ψαρκα αλλα το να καθουμαι τζαμε μονη μου,να μεν θωρω τζιαι να ακουω τιποτε,ναμαι μες την θαλασσα...τζιαι οχι μονο να μεν το δεχουντε αλλα να περιπαιζουν τζιαι πουπανω!ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ!!!ΤΟΥΤΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΚΟΥΝ!!!εσας αρεσκου σας αλλα.καλα καμνετε.σεβουμαι τα.σεβαστητε τζιαι εσεις τα δικα μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως! Οταν ήμουν μιτσιά ουλλο το καλοκαίρι επερνουσαμεν το με την γιαγιά μου την Πρασινάδα στο εξοχικό της. Εξυπναν που τες 5:30 τζαι επιαινεν ψάρεμα με τις ώρες! Τι μου εθύμησες!

      Διαγραφή
  4. Πες τα χρυσόστομη!!!!

    P.S: Happy belated 3.14 π-day! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να εν συνωνυμία με τον γνωστό Τομυ! :ΡΡΡΡ

      PS: To you too!!! :)))) Ειπα να μεν του κάμω αφιέρωμα φέτος...εκαμα του πέρσι! Του χρονου πιον! Χάπι 3.14!!!! :)))

      Διαγραφή
  5. Είχα πει κάποτε στις κολλητές μου, γιατί έχουν την τάση να με λεν διαφορετική, ότι 90% είμαι όπως όλους τους άλλους. Αλλά 10% είμαι διαφορετική. Αυτή την διαφορετικότητά μου την τονίζω. Είναι ο τρόπος να ζήσω τον μοναδικό μου εαυτό αλλά και να πάρουν οι άλλοι από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι όλες οι γιαγιάδες να ήταν σαν εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδες, τελικά άμα θέλεις βρισκεις και γράφεις. Ωραίο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ!
    Εξάλλου εν τούτο που κάμνει τη ζωή μας ενδιαφέρουσα, να σου αρέσκουν (ή να μεν σου αρέσκουν) διαφορετικά πράματα. Άμαν πω κάποιου ότι πχ εν με ενθουσιάσε το Ντουμπάι, θωρεί με σαν να είμαι εξωγήινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλε αμα εν καταλάβω ένα ποστ/ταινία/whatever νομίζω πως είμαι παλαβή. Τι εννοείς είμαι όντως παλαβή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λαλείς;; Εν τζεινα που εν ασυναρτησίες! :Ρ

      Διαγραφή
    2. Γιατι ρε Αχαπαρακι?
      Πρωτα πρεπει να σκεφτεις οτι εν παλαβος τζεινος που το εγραψε τζαι μετα να εξετασεις το απομακρυσμενον ενδεχομενο να επαθες μια μικρη κριση χαντακωματος :D

      Διαγραφή
  10. συμβαινει μου τζε εμενα τουτο ρε πρας! τζε μες την οικογενεια μου ειδικα! ααα το περτιτζι σπουδαζει στες αγγλιες! εν σοβαρο παιδι, σπουδαζει βιολογια! τζε μονομιας σχετιζουν με με κατι συγκεκριμενα πραματα που πρεπει να μου αρμοζουν τζε καποια αλλα που εν πρεπει να καμνω... αλλα να σου πω την αληθκεια εν με κοφτει που τιποτε! τζε τον χατζιδακι σου να ακουεις! τζε παπακαλιατη να βλεπεις τζε οτιδηποτε γουσταρεις! ο καθε ενας με τα γουστα του ζτε οποιου του αρεσκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Σ' όλο τον κόσμο δεν υπάρχει κανείς άλλος ακριβώς σαν κι εμένα.
    Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πράγματα όμοια μ' εμένα, κανείς όμως δεν είναι όμοιός μου στο σύνολο.
    ...
    Το καθετι πάνω μου είναι δικό μου...
    ...
    Είμαι εγώ ο εαυτός μου και είμαι εντάξει." Βιρτζίνια Σατίρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή