Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Για κάτι κόλλες με άριθμους

Άφηκα το μπλογκ μου στην ησυχία του τουτες τις μέρες....It's my happy place for the most part τζαι ειδικά τωρα τελευταία εν θελω να το γεμώνω με μαυρίλες. Αφου εν πράσινο και ανοιξιάτικο ολ γίαρ ράουντ! Τις τελευταίες μέρες επερασα πολλές ωρες μπροστά στην τηλεόραση. Αναλυσεις, ειδικοί, κομματοσκυλα, ανίδεοι τζαι 2-3 πλασματα που είπαν τζαι καμιά κουβέντα της προκοπής.

Τα οικονομικά τζαι τούτα ουλλα για μένα την άσχετη εν σαν την Μονόπολη. Ενα δηλαδή παιχνίδι, ανθρώπινης επινόησης που έχει τάχα κανόνες αλλα εχει και παραθυράκια τζαι που ανα πάσα στιγμή ο διπλανός σου μπορεί να σε κλέφκει τζαι να μεν το πάρεις είδηση. Μπορεί να εισαι ενας που τους παίχτες τζαι να παίρνεις τις αποφάσεις, να κινείς νήματα. Μπορεί ομως να είσαι ενας απλός κάτοικος ενος ξενοδοχείου ενος μεγαλοκαρχαρία παίχτη.  Οταν είσαι ο μεγαλοκαρχαρίας τζαι πρέπει να πάρεις μια αποφαση, εν πολλά ευκολο να πείς οτι θα πουλήσεις το ενα σου ξενοδοχείο. Στο κατω κατω εν τζαι ανακατώθηκες μαζί του...ετο μια φορά επέρασες που έξω. Οταν είσαι ομως ενας απλός υπάλληλος του ξενοδοχείου τοτε μπορεί με μια μικρή αποφαση του μεγαλοκαρχαρία, να γκρεμιστεί όλος ο κόσμος σου. Υπάρχει η περίπτωση που απλά θα αλλάξει το ξενοδοχείο διαχείρηση. Σε τουτη την περίπτωση μπορεί να μεν πάρεις χαπάρι οτι αλλαξεν κάτι. Υπάρχει ομως τζαι η περίπτωση που μπορεί να ερτει καποιος τζαι να πει, "εν γινεται να ξαναμείνει κανένας πελάτης δαμε" τζαι τοτε ζωή σε λόγου μας.

Το χειρότερο νομίζω που άκουσα τουτες τις μέρες ειναι το "ολοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα μας" τζαι μαλιστα απο στόματα που τζεινοι όχι μόνο δεν την σωζουν αλλα την προδίδουν. Εν σαν να τζαι πάεις διαιτολόγο που σαν σου λαλεί οτι πρέπει να κόψεις τα λιξιά για το καλό σου, τζεινος/η καταβροχθίζει 2 καντμπουρι φρουτ τζαι 1 Ιον αμυγδάλου, ενω μες το συρτάρι εσhει κρυμμένες τζαι μια τυρόπιττα, μια χαλουμόπιττα τζαι 2 κούπες βραστές που θα τες φάει μπροστά σου οταν εσύ πεινας.

Τζαι ξαφνικά εγίναν όλοι ειδικοί! Τζαι ξαφνικά θα γίνουν ούλλοι σωτήρες της πατρίδας που τον καναπέ! Μα εν τζαι ηταν καρναβάλια ήταν διαδηλωση...ετο απλα εντυθήκαν ετσι για το καλό! Τζαι εμεις εν φταίουμε, ειμαστε αντιπολίτευση τωρα! Μα ούτε εμεις φταιουμε γιατί επαραλάβαμε το χάος! Τζαι ουτε εμεις φταίουμεν γιατι όλοι γνωρίζουν τους αγώνες μας! Τζαι ουτε εμεις φταίουμεν, γιατι για ουλλα φταιν οι άλλοι που λαϊκίζουν τζαι που απλά ζηλεύκουν μας! Τζαι ουτε εμεις φταίουμεν! Ηταν απλά αναδρομος ο Ερμής τζαι η Αφροδίτη επήρεν ανάποδες!

Τα €100 ή τα €5000 ή το οποιοδήποτε ποσο που θα πιασουν που το κάθε ενας μας, εν τραγικό. Εν για πολλους οικονομίες που αποκτηθηκαν με κόπο. Το πιο τραγικό ομως είναι που οχι μονο θα βαλλουν χέρι στις οικονομίες αλλα που 1. μπορεί ανα πάσα στιγμή να το ξανακάμουν τζαι που 2. καταστρέφουν τον επιχειρηματικό κόσμο στην Κύπρο τζαι που εμέσως πλην σαφώς μας αφαιρούν την καθε ελπίδα για να ξαναγεννηθούμεν απο τις στάχτες. Εν σαν να τζαι αφαιρας ενα ντόμινο τζαι σιγα σιγα θα πέσουν ουλλα τα τουβλούθκια. Τζαι ουλλοι ξέρουμεν ποσο δύσκολο ενι να τα ξαναστήσουμε. Τζαι το πιο φοητσιάρικο που ουλλα εν που μερικοί παίρνουν τις αποφάσεις για ουλλους μας, τζαι που τζεινοι οι μερικοί ως επι το πλείστον δεν εχουν καμια συναίσθηση του κοινού καλού. Μονο την τζέπη τους κοιτάζουν.

Νομίζω εν ωρα να κατσουμε ουλλοι να πουμε στον εαυτό μας  λίες ξεκαθαρες κουβέντες. Εχουμεν ενα τοπο τόσο ωραίο τζαι καταστρέφουμεν τον μονοι μας. Τζαι δεν εννοώ την παρούσα φάση μόνο. Ο κάθε ενας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για τουτη την κατάντια τζαι στο σημείο που του αναλογει. Να αναθεωρήσουμε σαν λαός της αξίες της ζωής που δεν ειναι τα ακριβά αυτοκίνητα τζαι ρούχα. Τα λεφτα εν απλα χαρτια με κάτι νουμερα πάνω. Πόσο παθέτικ είναι να κυβερνούν την ζωή σου κατι κόλλες χρωματιστές με νουμερα! Ειμαστεν λαος που επέζησεν τοσους κατακτητές με οπλα τζαι τανκς. Τωρα εχουμεν απέναντι μας τους κοστουμάτους τζαι τα ταγιέρ. Ενας πόλεμος εν τζαι τούτος.


15 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώον, δυστυχώς. Και εδω που φτάσαμε, μόνοι μας φτάσαμε. Καλό να λέμε τώρα ας αναλάβει ο καθένας ευθύνες, αλλά δυστυχώς, ένας καρχαρίας μπορεί να καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων μικρών ψαριών.

    Άκουα σήμερα Κανάλι 6, τζιαι ελάλε σε μια φάση ο Παπαευαγόρου ότι ίσως θα ήταν καλό να πάμε πίσω στη φύση, πίσω στα απαραίτητα... με θκιο κοτούες, ένας πετινό τζιαι τη φύση να μας κυβερνά. Μερικές φορές, δεν ακούεται τζιαι σαν κακή ιδέα.

    Θα σου πέφκω νέα με κανονικό περιστέρι από δω και μπρος Πρασιναδένια. Άνοιξε το γουίντοου σου τζιαι καρτέρα το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ η ευρωπαική χεσένωση απαγορεύει να έχει η γιαγιά κότες στην αυλή. Πρέπει να έχει άδεια.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα αγαπητή Λου!

      Εγω προσωπικά διαφωνω με τουτη την αντιληψη να παμε πισω στην φυση κτλ κτλ. Δεν ειναι λυση τουτη. Τζαι τζεινες οι εποχες ειχαν δυσκολιες. Το θεμα ειναι η κακή διαχειρηση τζαι η ανευθυνότητα τζαι ρεαλιστικά τι κάμνουμε που δαμέ τζαι τζει.

      @Κολόνα
      Οντως!

      Διαγραφή
  2. όντως παρόμοιες οι σκέψεις μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den metadidw allo...oti eixa na pw to eipes edw..na sai kala, na maste kala..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μεν τους δωσουμε και την ευχαρίστηση να μην ειμαστε καλα!

      Διαγραφή
  4. Εξιχάσαμε τζιαι τες αξίες τζιαι ούλλα. Μα τούτη μπορεί ναν η ευκαιρία μας να τες έβρουμε ξανά, μέσα μας πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω οτι αν θα ξανααρχισουμε from scratch τουτη την φορά να τα καμουμε σωστα.

      Διαγραφή
  5. Α ρε Πρας. Μν ανησυχείς. One way or another έριξα το στα τραγούδια σήμερα, θα επιβιώσουμε. είμαστε όπως τα βακτήρια ανθεκτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιβιώσουμε ειμαι σιουρη! Το ποσα χρονια θα πάμε πισω εν το θέμα....

      Διαγραφή
  6. Να αγιάσει το στόμα σου Πρασινούα μου. Έτσι ακριβώς σκέφτουμαι τζαι νιώθω τζαι εγώ. Νομίζω τζαι το 90% των κυπραίων μαζί μας. Είμαι τζαι εγώ έξω φρενών μαζί με ούλλους τους φωστήρες. Νομίζω αν μου πιάσεις τη μούττη μου εννα κρεπάρω. Έχω όμως τζαι εγώ πίστη στον καταταλαιπωρημένο τζαι καταγ....μένο μας λαό. Εσιει δίκαιο η Μάνα. Είμαστεν ανθεκτικοί όπως τα βακτήρια τζαι τα μικρόβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε δεν μπορώ να συγκετρωθω αφου σε κάτι αλλο!Η κριση ειναι οικονομική, πολιτική τζαι αξιων. Φοητσιάρικος συνδυασμός.

      Διαγραφή