Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Big Lab Theory Σίζον 2, επεισοδιο 15 - Προτελευταίο

Ο Άρχων αποφάσισε οτι οι δυο υποψηφιες που ειδαμε για την θέση μου δεν μας κάμνουν τζαι τις ενημερωσε τζαι τις δύο.

Πριν 4-5 μέρες εστειλε μου ήμεϊλ να παω στο γραφειο του. Το να θελει να σου μιλήσει ιδιαιτέρως εν σπάνιο...συνήθως εν για κατι πολλά καλό ή για κάτι πολλά κακό. Λαλεί μου θέλω την γνωμη σου για κάτι, αν τζαι ενιξερω αν εν δικαιο να σε βαλλω σε τουτη την διαδικασία, γιατι εσένα πρεπει να σε απασχολουν τα δικά σου τζαι οχι τα δικά μου, αλλα θέλω να μου πεις αν συμφωνεις με κάτι. Ειπα του οτι μπορει να φευκω, αλλα θελω το καλυτερο για το τζεινο τζαι το εργαστηριο τζαι θα καμω ο,τι μπορώ για να βοηθήσω.

Ειπεν μου  οτι προβληματιζεται γιατι δεν βρίσκει καποιον ετσι οπως τον θέλει τζαι οτι επιεν τζαι εμιλησεν με ενα αλλο καθηγητη τον οποιο εκτιμά. Ο άλλος ο καθηγητής ειπεν του ότι ισως καμνει ενα λάθος το οποίο ο ίδιος δεν το βλέπει. Ειπεν του "δεν πρεπει να ψαχνεις για καποιον που θα ειναι η Πρασινάδα νουμερο δύο. Πρεπει απλα να εβρεις ενα ατομο ικανο αλλα μεν συγκρίνεις. Ισως πρεπει να κοιταξεις για διαφορες επιλογές...οπως το να εβρεις απλα ενα τεχνικό". Τουτος ο καθηγητης εχει 3-4 τεχνικους, τζαι η μια κοπέλα που εν η "αρχιτεχνικός" του ας το πουμε εν πολλα καλη τζαι δεν θα εβρεις πλάσμα να πει ενα κακό λογο για τζεινη. "Ισως πρεπει να εβρεις καποιον ετσι...με ενα πτυχίο, ή με ενα μάστερ αλλα με πολλήν εμπειρία. Μπορει να μεν μπορεί να καθοδηγά προτζεκτς, αλλα θα μπορει να υλοποιεί ο,τι προτζεκτ της δώσεις τζαι να φροντιζει να λειτουργεί ομαλά το εργαστήριο". Ο Αρχων ειπεν του οτι δεν το εσκέφτηκε ετσι...... Ο άλλος καθηγητης ειπεν του αν θελεις μπορουμε να ρωτησουμε την "αρχιτεχνικό" μου αν ξέρεις καποιον/α. "Γουότ ντου γιου θινκ" λαλει μου. Ειπα του για μενα το πιο σημαντικό ειναι να ερτει ενα ατομο που να εχει ενθουσιασμό τζαι ορεξη για δουλεια τζαι να μπορει "to live up to the challenge" τζαι αν δεν ξέρει τζαι καμια τεχνική, αμα υπάρχει ορεξη να την μάθει τζαι κοφκει ο νους του/της θα παν ολα καλα.

Την επομενη μέρα, η "αρχιτεχνικός" εστειλε ήμεϊλ του Αρχοντα οτι ξέρει μια κοπέλα πολλά καλη που ψαχνει για δουλεια τζαι μεσα σε λιες ωρες η κοπέλα εστειλεν το βιογραφικό της το οποιον σε λια λεπτα εκαμεν μου φοργουόρντ ο Αρχων. Πτυχίο, μαστερ, 10+  χρόνια εμπειρια ως τεχνικός, τα 7 στο πανεπιστήμιο μας τζαι απλα εφυεν ο καθηγητής που εδουλευκεν μαζι του. Την επομενη μέρα εκαλεσεν την για ιντερβιου τζαι σημερα ηρτεν. Εμιλησεν της τζεινος τζαι μετα εγω τζαι μετά ο Μιχαλάκης. Εν το μεταξύ εστειλε τζαι ήμεϊλ σε 2 αλλους που τα βιογραφικα που την αγγελία που εβαλεν οτι θελει να τους συναντήσει.

Με το που την φέρνει ο Άρχων στο εργαστήριο, βλεπω μια ψιλη λεπτή κοπέλα, φινετσάτη, να κοιταζει δεξια τζαι αριστερα. Καμνει της τουρ του εργαστηρίου τζαι συστηνει την σε οσους ειμασταν τζαμε. Χαμογελαστή απλωσεν το χέρι της να καμει χειραψια με οσους της εσύστηνε ο Άρχων. "Εν η πορτα του γραφείου μου ανοιχτή τζαι πηαίνετε να τα πειτε" ειπεν μου.

Ουτε πως επερασαν τα 40 λεπτα που της εμιλουσα δεν εκαταλαβα. Ηταν μια φιλική συζήτηση, ερωταν καλές ερωτήσεις τζαι ηταν χαμογελαστη, ευδιαθετη τζαι πάνω απο ολα ειλικρινης.  Με τα σπασμένα της αγγλικα (εν ΓαλλοΚαναδή) ερωταν ερωτησεις γνήσιου ενδιαφέροντος, πχ τι ακριβως προτζεκτς εχω, ποσο βοηθώ τους αλλους, ποσο με βοηθούν, ποσο καιρό μου επήρε να κερδισω την εμπιστοσύνη των υπολοιπων, πως ειναι το περιβάλλον στο εργαστήριο κτλ" τζαι στο τελος ειπεν μου ξερεις μερικες τεχνικές που ζητάτε εν τες ξέρω καθόλου τζαι αλλες ξέρω τες αλλα εχει 2-3 χρονια να καμω κατι σχετικο ετσι θα πρεπει να τις ξαναφρεσκαρω. Γενικα ειχαμεν μια ομορφη συζητηση περι δουλειας τζαι ζωής σε ενα εργαστήριο.  Εφανηκεν μου κοπέλα που αγαπά πραγματικά την δουλεια. Σημείωση οι αλλες δυο υποψηφιες, με τα απταιστα αγγλικά τους ελαλουσαν μου με υφάκι "ναι ναι τις τεχνικές ξερω τες.....αλλα εχω μια ερωτηση, τί ωράριο πρεπει να δουλεύκεις;;; Σάββατα ερκεσαι;;" τζαι αλλες ετσι τυπικουρες που θα ο Αρχων ένιγουέι στο τελος θα τους τα ελάλεν τουτο οπως ήθιστε.

Μετα ηρτεν ο Μιχαλάκης τζαι εγω επια πισω στο εργαστήριο. Μετα εξαναμιλησεν της ο Αρχων για λια λεπτα τζαι εβουρησεν για το επομενο του μιτινγκ. Λια λεπτα μετα εμφανιστηκεν η κοπέλα στο εργαστήριο. Λαλει μου "ηθελα να σε ευχαριστήσω για την ομορφη κουβέντα που ειχαμε τζαι να σου ευχηθώ καθε επιτυχία στην νεα σου αρχη. Ξέρεις επιασα ενα πολλά ωραίο vibe που τον Άρχων τζαι που σενα τζαι γενικά για το εργαστήριο. Αν πιασω την δουλεια, που μακάρι να την πιάσω, θα ειμαι πολλά ενθουσιασμένη αλλα τζαι φοβισμένη ταυτοχρονα γιατι θα ειναι μια μεγάλη προκληση, αλλα ξέρεις τι, τουτο με ενθουσιάζει ακόμα παραπάνω!" Ειπα της οτι την ευχαριστώ για τις ευχες τζαι ειμαι σιγουρη οτι θα μαθει την απαντηση του Αρχων συντομα. Ειπα της ο ενθουσιασμός, ο φοβος/αγωνία για την προκληση τζαι το θετικό vibe ηταν τα συναισθηματα που ειχα οταν ηρτα τζαι εγω στο Αρχοντικό εργαστήριο για ιντερβιου. Εν τα ιδια συναισθηματα που νοιωθω τζαι τωρα για το επόμενο βημα της ζωής μου τζαι σε καταλαβαίνω. Αλληλοεχαμογέλασαμεν η μια της άλλης τζαι επηρα την ως την πορτα.

Αυριο το πρωί το πρωτο πραμα που θα θελει ο Αρχων ειναι να συζητησουμε το θέμα. Εγω θα του πω οτι για μένα το ψαξιμο ετέλειωσε τζαι ελπιζω να συμφωνει!!!!! :)


Υ.Γ. Την επομενη εβδομάδα  θα είναι το τελευταίο επεισοδιο της σειράς.

31 σχόλια:

  1. καλημέρα,
    εν είναι όμορφο να φεύγεις και να ξέρεις ότι θα αφήσεις τούτα ούλα για τα οποία επάλεψες στο εργαστήριο σε καλά χέρια? Νομίζω αν καλυφθεί η θέση σου με κάποιον για τον οποίον νιώθεις καλά θα φύγεις πιο ικανοποιημένη. Ελπίζω να σας κάμενι η κοπέλα. Τελικά έχει σημασία να ένιωσες πως έχει καλή αύρα και πως κάμνει για την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ακριβως τουτο θελω...να τα αφησω σε καλα χέρια....Ενα που τα πραματα που με στεναχωρούν που φευκω εν ο Αρχων...γιατι ενοιωθε μιαν ασφαλεια τζαι τωρα νοιωθω οτι τον αφηνω....που την αλλη πρεπει να σκεφτω τον εαυτο μου.....

      Διαγραφή
  2. Ξέρω ανθρώπους που θα ένιωθαν καλύτερα αν άφηναν κάποιον άχρηστο στη θέση τους για να φανεί ότι είναι αναντικατάστατοι. Μπράβο σου που σκέφτεσαι έτσι όπως σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν το σκεφτουμαι ετσι...ετσι θα ηταν σαν να ηθελα το "κακο" ενος τοπου που επερασα 3 πολλα ωραία χρονια....Το οτι υπήρξα σημαντικη για το εργαστηριο θεωρω οτι ισχύει, μου το ειπαν, μου το εδείξαν...τα υπολοιπα θα ηταν ανωριμοτητες τζαι κατζίες κατα την γνωμη μου.

      Διαγραφή
  3. ο άρχων έκαμνε το κλασσικό λάθος που κάμνουν οι περισσότεροι με τις σχέσεις τους. ψάχνουν στον επόμενο να βρουν τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει ο νυν με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ίδια κατα΄σταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα αφου παντου αντι να λαλει τι δουλεια ειναι (σε ήμεϊλ, στους υποψηφιους) ελάλεν τους "για την θεση της Πρας" ή "του ριπλέις Πρας". Εν τελει εβρεθηκεν καποιος να του το πει... :)

      Διαγραφή
  4. συμφωνώ με μάνα! εν λες και εχωρίσατε και ψάχνει στα μάτια άλλου εσένα:)
    υ.γ χρειάζεται μεγαλείο να συμπεριφερθείς με τον τρόπο που εσυμπεριφέρθηκες και να θέλεις το καλύτερο για το lab..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγαλείο με τίποτε ρε Νταφ μου....Για μενα ειναι απλα το φυσιολογικο....εν μπορω να φανταστώ να εκαμνα κατι αλλο οπως ειπα τζαι στο Ασπρο και Παχυ πιο πανω... :)

      Διαγραφή
  5. Canadians are so likeable... :p Αν και έχουν μεγάλο στόμα..Μακάρι η αναζήτηση σας να τελειώσει, τουλάχιστο να μην έχεις την έννοια ότι δεν βρήκατε κάποιο άτομο πριν φύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχισαμεν τα στερεότυπικα μας;;; :ΡΡΡΡΡ Τζαι εγω τουτο ελπιζω...για να δουμε σημερα τι θα αποφανθεί ο Αρχων.....

      Διαγραφή
  6. νιωθω οπως τες σειρες που θωρουμε στην τηλεοραση (λαπτοπ βασικα)
    αγωνιω για το τελος τζιε νιωθω μια μελαγχολια που θα τελιωσει η σειρα. φανταζουμε εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aσε ρε Ντρίμερ....εχω ενα μονιμο κομπο μες το στομάσhιην...Ενιξερω πως θα περάσουν οι τελευταίες 10 (ναι μόνο 10!) μέρες.....

      Διαγραφή
  7. Νιμιζω τζι εγω οτι ηβρετε τον ανθρωπο σας :)
    Α ρε Πρας! Εσηκωσες τον πηχυ πολλα ψηλα, τα ευλοημενα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω ρε....τωρα να δουμε τι θα πει ο Άρχων...γιατι οσον αυστηρή ειμαι εγω, αλλο τοσο τζείνος.

      Διαγραφή
  8. άτε ρε Πράς μου..the search is over! έφυεν ενα άγχος που πάνω σου τουλάχιστον εν θα έχεις έννοια..

    εν πάντα emotional τα season finale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. The search is over when the boss says that....τωρα να δουμε....

      Πολλα emotional........ειδικα τωρα που εφτασαμεν στα τέλεια τελευταία....

      Διαγραφή
  9. Μπορείς να ανασάνεις τώρα,κι ο Άρχων επίσης! :))))))))))))))))
    Ωραία που μάλλον βρέθηκε Η αντικαταστάτρια,και μάλιστα πριν ακόμα φύγεις.
    Όσο για τη σειρά,το σπίνοφφ στη Νήσο αναμένεται,κι ελπίζω να μπορείς να γράφεις το ίδιο ελεύθερα.

    η Πρασινομήτωρ πότε φτάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμμερίζεται την αποψη μου ο Αρχων...καρτερω τον να ερτει να δουμε τι θα μου πει.....

      Για το σπινοφφ στην Κυπρο, σκεφτουμαι το....εν αποφασισα ακομα πως θα το χειριστω...

      Η Πρασινομήτως φευκει που Κύπρο σε λιες ωρες!!!

      Διαγραφή
  10. Κάποτε τα skills υπερτερούν των πτυχίων! Εύχομαι η αντικαταστράτρια σου να είναι επάξια, αλλιώς θωρώ τον Άρχων να σου κατεβαίνει στην Κύπρο.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *αντικαταστάτρια (ούφφου πιον!)

      Διαγραφή
    2. Αναλογα με τί δουλεια ειναι, τί εν η προτεραιότητα κτλ...Προτιμα να εχει καποιον σαν λαπ τεκνισιαν μονο τζαι να εν καλος τζαι ας υστερει καπου αλλου....

      Τον Αρχων θωρω τον να κατεβαίνει σε καποια φαση Κυπρο ενιγουέι! :Ρ

      Διαγραφή
  11. Παίζει να κάμεις Big Lab Theories αλά Κυπριακό version;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δοξασι ηβρετε μιαν καλη κοπελλα επιτελους... ( γιατι παντα εν κοπελλες?? γιατι εν εχει αντρες??) ατε εννα ησυχασετε και εσυ και ο αρχων τωρα. (ελπιζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Αρχων εν λαλει αν του αρεσεν τουτη η όι....ειδεν ακομα 2 μονος του (ενα αντρα μια γυναικα)...πιο μεγαλους γυρω στα 45 τζαι θα τα συζητησουμε την Δευτερα ειπεν....

      Ενιξερω ρε...που τες 15+ αιτησεις που επιασαμε οι 11-12 ηταν γυναικες!

      Διαγραφή
  13. kori mia xara en i korou! ate men agxwnesai oulla tha pasin kala! o Arxwn tha evrei antikatastatria ok alla Pras einai mono mia!!!ate kori emeinan llies meres pleon! eimaste mazi sou ksereis to :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορη θενξ φορ δε σαππορτ τζαι νοιωθω την τουτη την μπλογκική συμπαράσταση τζαι το εννοώ.....ναι...ελπιζω οτι ολα θα παν καλα τζαι εγω! :)

      Διαγραφή
  14. Αναμένουμε την απάντηση του Άρχων λοιπόν.... άμα επέρασε που την έγκριση σου εσένα εν δυνατό να μεν περάσει που του Άρχων;

    Όσο για τις μέρες που έμειναν, απόλαυσε την κάθε στιγμή. Ακόμα και εκείνα τα μικρά, τις λεπτομέρειες που είναι συνέχεια γύρω σου που μπορεί με τον καιρό να έχεις συνηθίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγώ την αναμένω μαζί σας! Δυσκολευκεται να αποφασισει...ουφφου πλεον...

      Ετσι κάμνω! Απολαμβάνω τις στιγμές γιατι τα δεδομένα μου θα αλλάξουν ριζικα σε λιες μέρες!!

      Διαγραφή