Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Μαμά γερνάω;;;;;

Ο που-την-Δευτέρα μπος, θα λειπει εξωτερικό οταν πάω δουλεια ετσι επια εχτες να τον συναντήσω....

Παω τζαι κάμνω "τσεκ-ιν" τζαι ζητω τον τάδε.....πιανει τον τηλέφωνο η κοπελα τζαι λαλεί του "Δρ Τάδε, η κυρία Πρασινάδα Πρασινωτού εν δαμέ". Σε 1 λεπτό ηρτεν τζαι επιασεν με τζαι επιαμεν στο γραφείο του.

Μα αγαπητέ αναγνώστη/αναγνώστρια να με πει κυρία;;;; Εγω;;;; Νεαρή κορούδα σαν τα κρύα τα νερα;;;;;;Με φρεσκότατο δέρμα που τα εξωτερικά;;;;Ηρτεν μου ξαφνικόν....εν το επερίμενα!Αααααααααααααα

Μετα περνει ο που-την Δευτέρα μπος με να με συστησει σε διαφορα ατομα....σε καποια φαση λαλει μου μια κοπέλα της ηλικίας μου "χαρηκα παρα πολυ, και οποτε χρειαζεστε καποια βοήθεια, μην διστάσετε να περάσετε απο το γραφειο μου".

Στην αρχη λαλω ο πληθυντικος εν γιατι ειμασταν 2 ατομα αλλα μετα εκαταλαβα ότι απλά εμίλαν μου εμένα στον πληθυντικό!!! Μαρουσκα το εβιάν!Ααααααααααα

Φευκω μετα πάω να πιασω αριθμό τηλεφώνου....Το ατομο που με εξυπηρέταν αρχισεν τους πληθυντικούς....μπορει να που ευγένεια οκέι, αλλα ατε να τον επερνουν 2-3 χρονια! ΑαααααααααααααααααΥ.Γ.  Μεν πείτε τίποτε! Εσhει πααααααρα πολύ καιρό να σας βάλλω τραγούδι με τον Γιάννη (μου)

59 σχόλια:

 1. Αυτά τα προβλήματα προκύπτουν από την απουσία πληθυντικού ευγενείας στην αγγλική γλώσσα. Έρχεται σου απότομα με τον επαναπατρισμό :-Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι συμφωνω απολυτα ρε! Εννοειται προτιμώ τον πληθυντικό παρα κατι "μάνα μου" απλα ηρτεν μου ξαφνικός!

   Διαγραφή
  2. Τζαι εγώ πάντως με τον πληθυντικό ξεκίνησα την καριέρα μου αλλά κατέληξα στα "πουρέκκα μου"!Την πρώτη φορά με έλουσε κρύος ιδρώτας...τώρα πια ουδεμίαν αίσθηση μου κάνει! :)

   Διαγραφή
 2. Σωστή η Μπρέντα!
  Μην το βλέπεις ως "μεγαλώνω",εκτίμησε την ευγένεια της ελληνικής.
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Βέβαια την πρώτη φορά που άκουσα μαμά να λέει στο παιδί της "Μην ενοχλείς την κυρία!" έκανα κάτι λεπτά να συνέλθω...αχ βαχ μπουμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι το κατανοώ οτι εν ευγενεια αλλα ηρτεν μου λιγουλάκι ξαφνικό τζαι ειπα να το παίξω ντράμα κουίν τζαι να βαλλω ποστ! :Ρ
   :))))

   Διαγραφή
 3. Πρας συμφωνώ με Brenda. Ίσως για αυτό σου βαρυφάνηκε.Αν ήμουν στη θέση της κορούδας και εγώ στον πληθυντικό θα σου εμίλουν. Με τη δεύτερη φορά που θα σε έβλεπα μπορεί να τον εξέχνουν. Αλλά θεωρώ το λογικό. Και εννοείται εν γλήορα να ακούεις το μαμα γερνάω. Παρέτα. Μεν παρανοείς.:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν παρανοώ...απλα αφορμή ηθελα να βαλλω ενα Γιάννη στο μπλογκ! :Ρ

   Ναι ξερω οτι εν που ευγενεια αλλα τουτες τες μερες ακουσα το πολλες φορες τζαι σοκαρίζουμαι!

   Διαγραφή
 4. Εμένα εν με ενοχλεί καθόλου, και ίσα ίσα εκνευρίζουμαι άμα δεν απευθυνθεί οποισδήποτε σε οποιονδήποτε χωρίς να μιλήσει στον πληυντικό.
  Εν μιλώ να γνωρίσω εσένα που κοντά και να μυ λες "που λέτε μούνλαϊτ μου", αλλά εγώ και ένα σάντουιτς να πάω να αγοράσω θα πω "να μου βάλετε το τάδε και το τάδε", και έτσι θέλω να μου μιλούν κι εμένα.
  Εννοείται βρίσκω το ενοχλητικό, ειδικά άμα εν πιο μικροί οι άλλοι, τζαι έννα τους πω σας παρακαλώ όι στον πληθυντικό, αλλά για αρχή θεωρώ το πολλά όμορφο για τον άλλο να μιλά έτσι...

  Σόου εν γερνάς, απλά ήταν όλοι πολύ ευγενικοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι ρε, εν ευγένεια τζαι εγω ετσι μιλω...απλα ενεν κατι που ειμαι συνηθισμένη τζαι εφανηκεν μου περίεργο! Τζαι βεβαίως εν γερνώ! Αφου ειμαι πάνω στο ανθος της νιοτης μου (σοβαρομιλώ!!)

   Διαγραφή
  2. Ε, εν τούτο που λέει η Μπρέντα πιο πάνω, η διαφορά που αγγλικά στα ελληνικά.... Πρέπει να συνηθήσεις και σε τούτες τες γλωσσικές διαφορές εκτός που τες πολιτισμικές! :)

   Διαγραφή
 5. χεεχεχεχεχεχεχε, κάμνεις με να γελώ. Γιατί την πρώτη φορά που με είπα "κυρία" (πολύ πρόσφατα μην νομίζεις!) κάπως έτσι αντέδρασα στη σκέψη.

  Φυσικά στην περίπτωσή σου νομίζω είναι ο πληθυντικός ευγενείας όπως λένε και πιο πάνω και το κυρία πήγε πακέτο, καθότι δε σε γνωρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ασε που μου ειπεν τζαι η μάμα μου οτι αρχισα να καμνω τις "γραμμές" που εσhει τζαι τζείνη στο προσωπο! Πόσα να αντεξω η πτωχή κοπέλα!

   Διαγραφή
  2. κουχμ.... εμένα η μάνα μου, μου έκανε δώρο πρόσφατα μια "πολύ καλή ενυδατική, να τη βάζεις πριν την κρέμα ημέρας και νύχτας για βάση, γιατί βλέπω άρχισαν και φαίνονται κάποιες γραμμούλες".

   Το πήρα το "δωράκι" και έκρυψα στα "πετσιά" μου.

   Διαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχα Ακόμα ενα αποτελεσμα ενος μαθήματος που εκάμαν στην Μεγάλη των Μανάδων Σχολή!!!

   Διαγραφή
 6. "Mrs. Prasinada here, how may I be of assistance?" - Έτσι θα συστήνεσε πιον. Κανεί τα ψέματα. Join the club του πλυθηντικού. Τουλάχιστον εν ευγενικοί. :)

  Καλές αρχέεεεεες! xxxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μεν το κάμω Δρ λαλείς για να τους φοητσιάζω θέμα;;;; :ΡΡΡ
   Θενξ Λου!!! :))))

   Διαγραφή
 7. καλή αρχή στη δουλειά. τζαι μεγαλώνουμε τζαι γερνούμε. το σημαντικό να περνούμε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. kalin arxi! ενναιν θέμα ότι εμεγάλωσες ντε! να σhιερεσαι που ήβρες ευγενικό κόσμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θενξ!!! Οκ! Καθησυχαζετε με! Φιουξ! Ακομα ειμαι δηλαδή σαν τα κρυα τα νερα! Γιες!

   Διαγραφή
 9. ρίξε ένα μαμά γερνάω από την αξεπέραστη σε παρακαλώ! πρας και μένα μιλούν μου συχνά στον πληθυντικό στη δουλειά ώσπου να τους πω το οκ για ενικό, εν θέμα καθαρά ευγένειας και τίποτε άλλο:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηξερα το οτι θα καμει κομμεντ καποιος για την Τσανακλίδου εξου και το Υ.Γ! :ΡΡΡ

   Τελοσπαντων οκέι...εν θεμα ευγένειας...δεχουμαι το (γιατί εξαλλου με συμφέρει!)

   Διαγραφή
 10. όι ρε, εν ωραία να σου μιλούν στον πληθυντικό! άμα τους πεις να σου μιλούν στον ενικό κα επιμένουν, τζιαμέ εν εκνευριστικό! έχω πελάτη που με λέει κυρία, περνά με 3-4 χρόνια αλλά εν τολμώ να του ξαναπω ότι εν πιο μεγάλος μου μπας και προσβάλω τον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην καθημερινότητα για ευγενεια οκ δεχουμαι τον πληθυντικο αλλα δεν μου αρεσκει ιδιαίτερα.... Θεωρώ οτι η ευγένεια δεν ειναι θεμα πληθυντικού/ενικού.

   Διαγραφή
 11. ΟΚ ας δούμε τες εναλλακτικές:

  - Δεσποσύνη Πρασινάδα από δω η Γιωργούλλα κι από δω η Σκεύη

  ή

  - Τζυρά Πρασινάδα εχάρηκα για τη γνωριμία, εννα λείπω που Δευτέρας, ό,τι χρειαστείς λαλείς του Φύτου οκκέϊ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. εν λαθος που νομιζεις....απλως επειδη εν ευγενικοι οι κυπραιοι που σου εμιλησαν με αυτον τον ωραιο τροπο εσυ εξυσυνηθισες μες τες αμερικες γιατι η αγγλικη δεν ειναι πλουσια γλωσσα σαν τα ελληνικα που μπορεις να εκφραστεις με 49956465.55 τροπους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι ρε ξερω το οτι εν που ευγένεια! Απλα αφηστε με τζαι εμένα να γινουμαι λιο ντράμα κουιν! :ΡΡΡ

   Διαγραφή
 13. Σόρυ αλλά....εν ΔΟΚΤΩΡ Πρασινάδα Πρασινωτού, οκ; τι τα έσιεις τα πτυχία; :) τζιαι όσους πληθυντικούς αν θέλουν ας βάλουν:)ατε να δω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσhεις δίκαιο! Να παραιτήσουν τα κυρία! Ή Δρ ή να παν πο'τζει που ηρταν!! :ΡΡΡΡ

   Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με την Δεσποσύνη! Ή Δρ ή να μας παραιτήσουν!

   επ ευκαιρίας να πω και συγχαρητήρια για τη νέα θέση, και καλή αρχή!

   χ χ χ

   Διαγραφή
  3. Πολύ φοβούμαι οτι απλα θα επιλέξουν να μας παραιτήσουν! :Ρ

   Ευχαριστώ πολυ!!! :)))

   Διαγραφή
 14. Κυρία Πρασινάδα νομίζω άδικα αγχώνεστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δρ Πρασινάδα πλιζ!!!!

   (Εγω εν τζαι....απλά καμνω πράκτις οτι μου είπεν η Δεσποσύνη στο πιο πάνω κομμεντ! :Ρ)

   Διαγραφή
 15. Eγώ όποτε με λένε κυρία γελάω. Στην δουλειά είμαστε χαλαροί σε αυτόν τον τομέα, και βλέπω πολλούς που λένε το αφεντικό μου με το μικρό του. Μπορεί να μην είναι ουτε 40 ο άνθρωπος αλλά τώρα που είμαι στην αρχή είμαι με το σεις και με το σας. Σύντομα πιστεύω θα χαλάρωοσουν και θα σε φωνάζουν σκέτο Πρας. Καλή αρχή!! Περιμένουμε εντυπώσεις! Και όποτε ευκαιρη κόπιασε Λεμεσό να σε κεράσουμε καφέ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα φροντισω τζαι εγω να ειμαι χαλαρή για να γινουν τζαι προς σε εμένα οι άλλοι!

   Θα σας κατεβώ στην Λεμεσό σε κάποια φασή....πρεπει ακόμα να τακτοποιηθώ με το θέμα αυτοκίνητο! :)

   Διαγραφή
 16. Βασικά να αρχίσεις να έshεις υποψίες όταν αρκέψουν τα "σιόνα μου" τζαι τα "πούλλα μου"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Να μεγαλώνεις είναι φυσικό να μην αφεθείς όμως ποτέ να γεράσεις :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλά...στο χέρι σου είναι να το κόψεις το κύριε ελέησον..και μετά θα δεις πως θα ανοιχτούν και δε θα συμμαζεύονται...Καλές αρχές!! Το γήρας είν' για άλλους και όχι για εμάς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. en kanei pou se sevountai Kotziam Prasinotapitas esheis jai parapono! mourmoura!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο σεβασμός ουδεμία σχέση εχει με το να μιλάς καποιου στον πληθυντικό! Ατε εκαμες με τζαι ειπα τζαι σοβαρό κουβέντα! :Ρ

   Διαγραφή
 20. τι εννοεις εν απαιτησες κοτσινα χαλια τζιε την συμφωνικη ορχηστρα κυπρου για υποδοχη; εν που το Σικαγο που ηρτες! Δικαιουσε καποιον αλφα σεβασμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παντως που το Σικάγο αποχαιρέτησεν με η κλασσική ορχήστρα της πόλης! :Ρ

   Διαγραφή
 21. Εμπνεεις τον σεβασμο κορη μου! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχάθηκεν να εμπνεύσω κανένα στιχουργό ή συνθέτη να μου γράψει κανένα τραγούδι;;; :ΡΡ

   Διαγραφή
 22. Οί πως θέλω να σε απογοητεύσω...στη δουλεια μου ...που το κύριε τάδε επάημε στο άκρως κολακευτικό...ΡΕ ΧΤΗΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Φιλενάδα καλή αρχή να έχεις... Κι εγώ αντιλαμβάνομια την ψυχρολουσία τέτοιας φάσης... (όι ότι εμεγάλωσα κι εγώ! να μην λαλούμε πελάρες!!)... Απλώς στην αρχή εν καλά να υπάρχει η τυπικότητα για να θέσει ο καθένας τα όρια του. Θα έλεγα επίσης να είσαι συγκαρτημένη (συμβουλή από μία κοπέλα έξω καρδιά προς άλλη αυτή) επει΄δή το εργασιακό περιβάλλον στην Κύπρο εν μεγάλη υπόθεση... Κράτα αποστάσεις να τηρείς τους πληθυντικούς και άσε εσύ την απόσταση που θέλεις να μειωθεί όταν το θέλεις... καλή επιτυχία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Ωραιοτάτη! :)
   Ναι η τυπικοτητα ενεν κακο πράμα τζαι τα ορια αλλα ελπιζω πως θα υπαρξει τουτο αλλα θα υπάρχει τζαι ο ενικος...ο πληθυντικος εν μου πολλοταιριάζει....

   Ευχαριστώ ξανα!

   Διαγραφή
 24. Eftixws stin xwra pou zw den uparxei "kyria/kyrie" oute kai plithintikos asxeta me to pia thesi exei o kathenas. Edw oi anthrwpoi xrisimopoioun ta onomata tous kai malista ta mikra. Distixws stin Kypro etsi einai akoma kai oxi mono ekei. Otan edouleva Kypro kai o diefthintis mou itan egglezos, eprepe na ton lew Mr. Epitheto. Kai den eixame kai megali diafora ilikias. To evriska poly ilithio. Telospantwn, opws to pairnei o kathenas. Egw pantws protimw to sistima edw pou zw...sta mavra ksena...hehe..//i theia xxxxxxxxxxx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζαι εγω προτιμω τα συστηματα που ειχαμε στην Αμερική....αλλα τωρα να δουμε κόρη...μονο μια μαθκιάν επια...θα δειξει! :)

   Διαγραφή
  2. Ase na paeis kai meta apo ena dio meres aplws na tous peis oti protimas na se fwnazoun Prasinada

   Διαγραφή
 25. Κάπως καθυστερημένα αλλά:

  1. Για δοκίμασε ως Κυπραίος να πεις στην μέση Κυπραία κάτω των 40 δεσποινίς και αν είσαι τυχερός απλά θα σου κατεβάσει μούτρα....

  2. Σε χώρα που έζησα αρκετά χρόνια υπήρχαν πολλαπλοί πληθυντικοί ευγενείας κλπ. Οπότε τα πράγματα εδώ είναι αρκετά απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Είμαστεν όλες κυρίες! :ΡΡΡ

   2. Απλά = καλά;; Αυτό εννοείς;;; Αν ειπες εσυ καλό πράμα για το χρυσοπράσινο, then I will mark the day and time!! :P

   Διαγραφή