Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το Σικάγο που θα πεθυμήσω (2)

Καθοδόν για την δουλειά το πρωί, παντού περιπολικά....Ο Ομπάμα ηρτεν  σπιτι του να παρακολουθησει τες εκλογες. Το σπιτι του εν λια μπλογκς που το εργαστηριο μου. Καθοδον για σπιτι την νυχτα ακομα παραπάνω περιπολικά. Το McCormick Place που γινουνται οι πανηγυρισμοί εν ακριβως μεταξυ εργαστηριου τζαι της γειτονιας μου....

Πριν δύο εβδομάδες, μαζι με αλλα ατομα που το τμήμα επηαμε για lunch με μια ομιλίτρια που ηρτεν να δωσει μια ομιλια για το τμημα. Η συγκεκριμένη εν πολλά γνωστη στο χώρο που ασχολείται τζαι ειναι μέλος του Νational Academy of Science της Αμερικης, που εχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στο Κονγκρεσο για θεματα που αφορουν την επιστημη. Σε καποια φάση λαλει μας "Illinois is the Obama land right?" Σωστα ειπαμεν της τζαι οι 6 που ειμασταν τζαμε. Τζαι ειπεν μας οτι η ακαδημια ανησυχει γιατι ο κλάδος μας θα πληγει αφανταστα αν χασει ο Ομπαμα τις εκλογες.......κατι που ενιγουέι οσοι ειμαστε σε τουτο το κλαδο ξερουμεν.

Στον ακαδημαϊκό χωρο η συντριπτικη πλειοψηφία ειναι Δημοκράτες. Ο Αρχων ειναι ανοιχτα και φανατικά υπερ του πλέον επανεκλεγμένου προέδρου. Το διδακτορικο μου το εκαμα επι Γεώργιου Θάμνου....Τα κονδυλια ηταν εκοφκαν μας τα καθημερινά, εργαστηρια εκλείαν. Με την αλλαγη, ηρταν πολλα κονδυλια, ανασάναν εργαστήρια. Με ενα τετοιο grant με επροσλαβεν τζαι εμένα ο Αρχων....

Καθώς εβλεπα τα αποτελεσματα, εκοιταζα τζαι στο φέισμπουκ  να δω τι εχουν να πουν οι Αμερικάνοι φρεντς μου τζαι στο Τουίτερ για ενημερωση απο το Μιχάλη Ιγνατίου. Εκτος απο 3, οι υπολοιποι στο φπ ηταν Δημοκράτες. Απο τους 3 Ρεμπουπλικάνους, οι 2 Ελληνοαμερικάνοι. Ο ενας να ξιτιμάζει αισχρά τζαι η άλλη, μια πρώην μαθήτρια μου, να λαλει οτι απλα εψηφισεν οτι της εζητηθηκεν απο την οικογενεια της!! Τα αφηνω ασχολιαστα τζαι τα δυο....

H Μισέλ Ομπάμα ειπεν πριν λίες μέρες που δεν με κοφτει αν ηταν επικοινωνιακο τρικ ορ γουότεβερ αλλα το θεωρησα ακρως συγκινητικο "Barack knows the American dream, because he's lived it"! Χαιρομαι που το Σικάγο ζει θρυλικές στιγμές τζαι σημερα θα ειναι το επικεντρο της προσοχής ολου το κοσμου....Το Σικάγο εν μια εξαιρετικη πολη τζαι αξιζει το! Το ευχαριστώ τζαι το αγαπώ μιας τζαι εζησα δαμε περαν του ενός τρίτου της ζωής μου.


Υ.Γ. Για μιαν αναδρομή στο Σικάγο, κλικ δαμε για σχετικά ποστ.

29 σχόλια:

  1. καλημέρα! εσκέφτουμουν σήμερα ότι θα είχες νέα από πρώτο χέρι και έμπηκααμέσως να δω αν έγραψες κάτι. κι εγώ χαίρομαι για την εκλογή του ομπάμα. όντως είναι άπόδειξη για το αμερικάνικο όνειρο. Τον περιμένει δύσκολη δουελιά ωστόσο... πρώτη φορά είναι ίσως η αμερική τόσο διχασμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα! (εγω τωρα εξυπνησα!). Η Αμερικη ειναι διχασμένη....αλλα ξερεις τι εκαταλαβα τοσα χρονια;; Η Αμερικη εν πολλα διχασμένη γενικα....Ισως εν χωρα των ακρων...Εσυζητουσαμεν το εχτες στο εργαστηριο με τον Αρχων. Αν δεις το μορφωτικο επιπεδο πχ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, θα δεις ενα "bimodal distribution" δηλαδή θα δεις τους πιο μορφωμένους τζαι τους πιο αμορφωτους ενα λειπει η πιο "μεσαία" φαση. Υπάρχουν οι πιο ανοιχτομυαλοι ανθρωποι του κοσμου δαμε, αλλα τζαι οι πιο κλειστομυαλοι που θα συναντησεις εβερ! Η καθε πολιτεία εν σαν μια χωρα...Εγω εμαθα δαμε στο Σικάγο με την πολιτισμικότητα, στο Μαϊαμι ενιωσα οτι ημουν στο Μεξικό, τζαι εχω παει τζαι αλλου που εν τοσο αυστηρα τζαι κλειστομυαλα που νομιζεις εισαι αιώνες πισω...

      Γενικα ειναι μια παρα πολλα ενδιαφερον χωρα....το οτι εζησε το Αμερικανικο ονειρο εν σημαντικο...το οτι δεν το ξεχνα το σημαντικότερο.

      Διαγραφή
  2. Εβλεπα πριν λιο την φωτο που έβαλε στο twitter μετά που ανακοινώθηκε η νίκη του τζιαι εσκέφτουμουν άραγε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να έχουμε τζιαι εμείς δαμέσα έναν άξιο ηγέτη. Περιττό να πω έπιασε με κατάθλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζαι εγω κορη! Ενοιωσα το τουτο σε πολλες φασεις που ειδα διαφορα κατα την διαρκεια.... Αν εψηφιζα δαμε θα επιαινα εχτες να τον ψηφιζω θκυο παλιες! Τωρα στα δικα μας χαλια ειμαι πελαγωμένη!

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή να υποθέσουμε πως δεν κοιμήθηκες ιδιαίτερα ψες??

    Ομπάμα ξανά ώστε...Για να σας πω την αλήθεια, απο την στιγμή που οι θάμνοι έχουν φύγει όλα θα πάνε καλύτερα...φτάνει ο Ομπάμα να πατήσει το πόδι του (πουτ χις φούτ ντάουν) απέναντι στα λόμπυ και στους λόμπιιστς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν επιασεν τζαι επισημως το Οχάιο δαμέ παραδίπλα τζαι ηταν καθαρο το αποτελεσμα επια τζαι έπεσα! :)

      Το "Θαμνος" ειδα το στο μπλογκ σου αλλα εν αντεγραψα...ελαλουσαμεν το χρονια πριν επι Μπους! :)

      Διαγραφή
  4. μετά από κάθε εκλογή ελπίζουμε για το καλύτερο και μετά τρώμε τη διάψευση στη μάπα. τέλοσπαντον. οι εκλογές στην Αμερική έχουν πολύ χάζι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα που τις 2 επιλογες ομως, σαφως κατα την αποψη μου ειχαμε χαπι εντινγκ....

      Τζεινο που μου καμνει εντυπωση δαμε (εχτος που το εκλογικο συστημα που εχει ενδιαφερον) ειναι οτι εχτες ο κοσμος τζαι τα κομματα εν ελαλουσαν "ψηφιστε μας". Ελαλουσαν απλα ψηφιστε. Οταν ψηφισεις σου διουν τζαι αυτοκολλητο τζαι ουλλοι εβαλαν το στ fb. Οι οτι εν κατόρθωμα...απλα εν για να δεις ποσο διαφορετικη εν η αντίληψη δαμε. :)

      Διαγραφή
  5. Εμένα αρέσκει μου που εν τόσο διαφορετικά τα πράματα τζιαμέ στες εκλογές.
    Ήθελα να φκει ο Ομπάμα ξανά. Ήταν ο πιο ντίσεντ λούκινγκ πρόεδρος που έζησα και θυμούμαι στις ΗΠΑ.
    Επίσης η εικόνα που επροέβαλλε έκαμνεν τον όντως να φαίνεται έξυπνος, γλήορος, κουλάτος, καλός, τζαι αποφασιστικός.
    Τζαι τούντο αποφασιστικός έχω το πολύν άχτιν. Να δω αν θα έχουμε εμείς ποτέ έτσι πρόεδρο...

    Επίσης γελώ με το Γεώργιο Θάμνο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις καθε φορα μια απ'τα ιδια κορη......πιασ'τον ενα φακκα τον πανω στον άλλο.....ειμαστε αιώνες πισω...ουφφου!

      Συμφωνω μαζι σου παντως τζαι εγω προσωπικα δαμε ενοιωσα αισθητα την αλλαγη της μετα-Θάμνου εποχης.

      Διαγραφή
  6. νομίζω όλη ο Ευρώπη αναστέναξε ευχάριστα με την επανεκλογή Ομπάμα!

    υπάρχουν όμως ακόμα πλάσματα που ψηφίζουν οτι τους πεί η οικογένεια α! όμορφα..αυτά είναι νιάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό! 22χρονα μαλιστα σε μια ανοιχτη κοινωνια οπως τουτη του Σικαγου...Ασε τουτη ηταν μια παλια μου μαθητρια....που τζεινες τις επαναστάτριες χωρις αιτια...

      Διαγραφή
  7. Εσπαζα τον νου μου... Ποιος εν τουτος ο... Γεωργιος Θαμνος?...

    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα ναι ετσι τον ελαλουσαμεν που παλια με την αδερφή μου!

      Διαγραφή
  8. Γεώργιος Θάμνος! Τέλειο! Προχτές εδιάβαζα κάπου Τζωρτζ Ου. Μπους και έσπαζα το μυαλό μου να καταλάβω τι ήθελαν να πουν. Τελικά ήταν Ουίλιαμ- ως τωρά ενόμιζα εν Γουίλιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαμε για να τους ξεχωρίζουν λαλουν τον Τζωρτζ Μπους Τζουνιορ....αν τζαι ενιξερω ποσο τζουνιορ ειναι πλέον!

      Διαγραφή
    2. Ώσπου εν ζωντανός ο σίνιορ.

      Διαγραφή
    3. Ε ιστορικά παντα θα υπάρχουν τζαι οι 2...ετσι τζαι 600 χρονων να γινει εν να εν ο Τζούνιορ.

      Διαγραφή
  9. Θετικότατη η επανεκλογή του Ομπάμα,αλοίμονο να έμπαινε Μορμόνος-άστη θρησκεία,δες τη κοινωνική τους δομή- Πρόεδρος...
    κι εδώ τα κονδύλια στα πανεπιστήμια υπέφεραν αφάνταστα τα τελευταία χρόνια,ολόκληρες σχολές έκλεισαν,και τώρα περιμένουμε και το χειρότερο αν δεν ψηφίστηκε ήδη...τέσπα...

    Το μόνο που δεν είναι ευχάριστο; Η δομή του Κονγκρέσσου.

    Αλλά ναι,η Ευρώπη ξαλάφρωσε για τα καλά...ελπίζω να φέρει καλύτερα αποτελέσματα αυτή την 4ετία.
    όσο για το σχόλιο της Μισέλ,αναρωτιέμαι (κι αν θυμάμαι καλά)πώς έζησε το αμερικάνικο όνειρο όταν η αμερικανίδα γιαγιά του τον έβαλε από την αρχή σε ιδιωτικό σχολείο,και μεγάλωσε ουσιαστικά ως λευκός,γιατί μη ξεχνάμε πως είναι και λευκός,κι ας μας ξεγελάει το καραμελέ-άλλο είναι το μαύρο-του δέρμα. ΔΕΝ λέω πως δεν ήταν καλό σλόγκαν,πόσο αληθεύει όμως για τους απανταχού μετανάστες ή τις μειονότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πιστευκω πως τουτο εν το ωραίο! Ο προεδρος ειναι λιγο απο ολα, (οπως πάρα πολλοι Αμερικανοι). Στο Σικάγο για παραδειγμα, τον ψηφιζουν και τον υποστηρίζουν φανατικα οι Μεξικάνοι για παραδειγμα που αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη μερίδα μεταναστών.

      Ο Θάμνος εκοφκεν λεφτα που την έρευνα για να πιαινουν στον στρατό, τζαι ετσι θα εγινετουν τζαι τωρα (ω μη γένετω)!

      Διαγραφή
    2. Μα είναι ωραίο που είναι λίγο από όλα! :))))))))) αλλά το να χρησιμοποιούν το αμερικάνικο όνειρο στην περίπτωση του είναι τουλάχιστον υπερβολή.
      Τώρα αν η Πρας μας γινόταν Πρόεδρος της Αμερικής,ναι,άλλη ιστορία,και καλοδεχούμενη η χρήση του "αμερικάνικου ονείρου"! :)))))))))))))))))))

      Διαγραφή
    3. χαχαχα εν μπορω δυστυχως να γινω προεδρος γιατι δεν ειμαι Αμερικαν σιτιζεν μπάι μπερθ!

      Ε το Αμερικανικο ονειρο εχει διαφορους τροπος...μπορει να μεν το αντιπροσωπευει τελειως, αλλα εν ο μονος ισως προεδρος που τουλαχιστον το αντιπροσωπευει σε ενα μεγαλο βαθμό. :)

      Διαγραφή
  10. Ο Ομπάμα μιλά ωραία πάντως. Έσιει το X Factor o Αθεόφοβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ μιαν εκτίμησην έχω του την η αλήθεια...είδα και την ομιλία του χτες και όντως έχει το λέγειν που ταιριάζει στους πολιτικούς...Πολιτικά δεν θα τον κρίνω γιατί δεν το κατέχω το αμερικάνικο αλλά μακάρι οι δικοί μας πολιτικοί να μπορούσαν να έχουν τόσο γκελ στον κόσμο σαν πρόσωπα και σαν προσωπικότητες παρά σαν κόμματα.
    Θα ήθελα να πιστέψω σε άτομο και να το ψηφίσω με την ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aσε ρε, μεν μου θυμίζεις οτι κοντευκουν οι δικες μας τζαι εν εχω ωρα να απελπιστω αυτες τις μερες!

      Διαγραφή