Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το Σικάγο που θα πεθυμήσω (1)

Το εργαστήριο που εν διπλα ακριβώς που το δικό μας, εν που το γυναικολογικό τμήμα της ιατρικής σχολής τζαι πρακτικά ουτε τοιχος δεν μας χωρίζει...ειμαστε απλα ενας μεγάλος ενιαίος χώρος. Σε τζεινο το εργαστήριο εν τζαι η Χέδερ, παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών τζαι νομιζω εν εγγυος το τρίτο γιατι αρχισεν να της φαινεται. Καμια φορά τα Σαββατα, αν θα ερτει για 5-6 λεπτά να καμει κατι, θα φερει τα δυο της μωρά τα οποία θελουν να φορουν γάντια του εργαστηρίου τζαι να παίζουν. Η Χέδερ ερκεται δουλεια μερικές φορές με ποδήλατο, μερικες φορές με μοτόρα, μερικές φορες με αυτοκίνητο ή μερικές φορές με skate board!!!  Κανένα δεν τον απασχολει ομως οτι μια 35 χρονη μπορει να περάσει που διπλα τους με skate board τζαι κανένα δεν τον απασχολει οτι κυκλοφορει οπως της κατεβεί τζεινη την ημέρα! Στην δουλειά της εν καλή τζαι τουτο μετρα!

Υπάρχει τζαι η Ειρήνη στο διπλα εργαστήριο. Επισης παντρεμένη, με δυο παιδιά. Ερκουνται τζαι τζεινης καθε τοσο. Η μια της κόρη οποτε ερτει εστω για 2-3 λεπτα ρωτα συνεχεια "μαμ γουότ ις δις;;; γουότ ις δατ;;; Η Ειρήνη εν γιατρός κανονικός, θωρει ασθενείς τζαι δουλευκει τζαι στο εργαστήριο. Κανένα δεν απασχολεί οτι η Ειρήνη εν παντρεμένη με......γυναίκα! Στην δουλειά της εν καλή τζαι τουτο μετρα!

Στο εργαστήριο απεναντι στο διάδρομο, εν η Φαίδρα, καθηγήτρια στο τμήμα μας.....σχεδόν 50, ψηλή, λεπτή, ντυνεται πολλα πρόχειρα καθε μερα  με τζιν στυλ 80'ς τζαι με μπλουζες με λουλουδάκια που τζεινες που φορουν στην Κύπρο οι γιαγιάδες ή οι θείες 70+. Σε σπέσιαλ περιπτώσεις, αμαν πρέπει να βάλλει τα καλά της, φορεί ενα κοτλέ παντελόνι με το σακάκι της το βελούδο το μαυρα με τα κοκκινα τριαντάφυλλα τζαι τα πρασινα τους τα φυλλα....Το γραφείο της εν σαν ανθοπωλείο τζαι οταν περνας που εξω τζαι θωρεις το νομίζεις οτι τζει μέσα εν κανένας εθνικός κήπος! Κανένα δεν τον απασχολεί οτι η Φαίδρα εν ανυπαντρη τζαι "γεροντοκόρη"........Στην δουλειά της εν καλή τζαι τουτο μετρα!

Διπλα που το λαπ της Φαίδρας εν η Αντιγόνη.....λαπ μάνατζερ του εργαστηρίου του άντρα της! Εχουν 2 κόρες στο γυμνάσιο...φιλικότατη χαμογελαστή.  Οταν τους βλέπεις μαζι σκεφτεσαι τι αγαπημένο τζαι ταιρκαστό ζευγάρι!!! Κανένα δεν τον απασχολεί ότι αφησεν την καριέρα της, μετα που ενα ποστ-ντοκ στο Στάνφορντ, σε δευτερη μοιρα για να καμουν οικογένεια τζαι να στηρίξει τον αντρα της στην δικη του. Στην δουλειά της εν καλή τζαι τουτο μετρα!


52 σχόλια:

  1. ενώ δαμέ, πρόσεχε με ποιον εννα γελάσεις νάκκον παραπάνω επδ μπρεί να σου φκάλουν το όνομα και να χάσεις την δουλειά σου. Εχουμε μια γνωστή λεσβία, υψηλόβαθμη σε μια ετερια όποτε απολύσει καμιά γυναίκα ούλλοι λαλούν ότι εν επδ εν της έκατσε-tragic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Μπεατρίξ, ευχομαι απλα καθως προχωρουμεν την νεα γενια, να σταματησουν να υπάρχουν ετσι νοοτροπιες γιατι μονο καλο δεν καμνουν!!! Ακόμα τζαι στην περίπτωση που πες ισχύει τουτο που λαλουν, το ιδιο μπορεί να ισχύει τζαι για οποιονδήποτε...γκέι ή στρέιτ...τζαι εν λαθος είτε γκέι είσαι ήταν στρέιτ τζαι ουδεν κρυφό υπο τον χρυσοπράσινο ήλιο!

      Διαγραφή
  2. ναι, εν μου αρέσκει που είμαστεν έτσι δαμέ, αλλά έτσι είναι οι μικρές κοινωνίες. δαμέ πάεις να φλερτάρεις με κάποιον τζαι τελικά φκαίνετε 3τα ξαδέρφια πχ...
    εν πολλά άσχημο που δεν μπορείς να κάμεις 5 πράματα με την ησυχία σου, ούτε να ντυθείς όπως θέλεις γιατί μπορεί να σε έβρουν οι άλλοι "υπερβολικό" τι να πεις...
    το καλό είναι ότι μπορείς να πάεις πίσω όποτε θέλεις, ή να κάμεις δαμέ συμβιβασμούς για κάποιους λόγους που αξίζουν τόσο όσο πχ η αγάπη τζαι η οικογένεια της Αντιγόνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι νομιζω εν χαρακτηριστικα της μικρής κοινωνιας στα πλαισια του θέματος "τι θα πει ο κοσμος"...εχω ελπιδες οτι σιγα σιγα, μετα που 5-6 χιλιάδες χρονια τα πραματα θα αλλαξουν τζαι στην Κύπρο!

      Διαγραφή
  3. Πρασινάδα μου τούτα είναι μαθήματα που σε δίδαξε το Σικάγο, που έγιναν δεύτερη σου φύση. Τώρα που επιστρέφεις στο νησάκι μας, και μόνο εσύ να αποδέχεσαι το πως είναι ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι μια πρόοδος. Έτσι να το βλέπεις. Ένα χελιδόνι μπορεί να μην φέρνει την άνοιξη, σηματοδοτεί όμως την έναρξη της ή το ότι πλησιάζει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα μαζί σου συνάδελφε! Πιστευκω πολλά στην δύναμη του καθε ενος ξεχωριστα...Θεωρω πως ετσι αλλάσουν τα πραματα τζαι ειμαι τζαι εγω αισιοδοξη τζαι βλέπω τα χελιδόνια οποως λαλεις τζαι εσυ! :)

      Διαγραφή
  4. Το πρόβλημα στην Κύπρο είναι οτι ακόμα κι αυτοί που σε βαθμολογούν για τη δουλειά σου σε κρίνουν με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, αλλά όχι με το πόσο καλά κάνεις τη δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα δεν ειναι μόνο η αναγνωριση των προβληματων...το θέμα ειναι η λυση...τζαι νομιζω ο καθε ενας ξεχωριστα μπορει να ειναι μερος της λυσης... :)

      Διαγραφή
  5. Αφου κανέναν δεν απασχολεί τι κάνει η Χεδερ, η Ειρήνη, η Φαίδρα και η Αντιγόνη, τότε εσύ γιατί το έκανες ανάρτηση?(!)

    Εγώ πάντως ,που επίσης δεν με απασχολεί, τις βρήκα ενδιαφέρουσες ιστορίες...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εκαμα αναρτηση γιατι εν μέρος του περίγυρου της καθημερινότητας μου τζαι για μενα εν απλά παραδειγματα που μεταφραζονται σε ελευθερία πραξεων και ιδεών....Δεν με απασχολει η ζωή τους, απλα επεριεγραψα τον επαγγελματικό μου περιγυρο γιατι με απασχολει οτι θα ερτω στην Κυπρο που τον περισότερο κόσμο τον απασχολουν οι ζωές των άλλων. :))

      Διαγραφή
    2. Άντε καλή επιστροφή ,λοιπόν...

      Διαγραφή
    3. apagoreuetai na grafoume gia o,ti apla mas prokalei endiaferon;;;;pragmatika omws! kai prepei na dikaiologoume tin anartisi mas for what re paidia; egw aurio tha kanw anartisi gia to apoxeteutiko sistima tou xwriou tou pappou mou! kserw pws den endiaferei kanenan alla afto mou arese! wraio post re Pras. den kserw apla me sygkinise. kai katalava kai tous logous pou to postares xwris kan na eksigiseis giati

      Διαγραφή
    4. Νομιζω για οσους παρακολουθουν το μπλογκ μου καιρο, μπορουν να καταλάβουν με τι σκεπτικό εγραψα το ποστ :)))

      Εννοείται οτι στο μπλογκ του ο καθε ενας οτι θελει γραφει....Ουτε δικαιολογω το πως και γιατι...απλα ξεκαθαριζω γιατι στο κατω κατω ο Αντινετρινο νομιζω θα εχει διαβασει πολλα λια ποστ μου τζαι δεν με "ξέρει" οπως αλλοι σαν εσενα! :)))))

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιο μου αστείο ήταν, δεν ήθελα να θίξω κανέναν, το αντίθετο μάλιστα πλάκα ήθελα να κάνω!Απλά επειδή επαναλάμβανες την φράση "κανέναν δεν απασχολεί..." είπα να γράψω κι εγώ μια μαλακία....και αφού έγραψα την μαλακία μου μετά πρόσθεσα και αυτό "Εγώ πάντως ,που επίσης δεν με απασχολεί, τις βρήκα ενδιαφέρουσες ιστορίες...
      :)" για να γίνει αντιληπτό ότι έκανα πλάκα!Τέλος πάντων, παρανόηση!
      Άντε και πάλι καλή επιστροφή.

      Διαγραφή
    6. Ναι το "που επισης δεν με απασχολει" τζαι οτι επανηλθες ειναι κατανοητο οτι ηταν πλακα. Απλα καμια φορα ο γραπτος λογος υστερει στον προφορικό λογο γιατι ο τροπος που μπορει να ειπωθει κατι αλλαζει το νοημα....

      Ευχαριστώ ξανα!!! :)))

      Διαγραφή
  6. αυτά είναι τα ωραία του να ζείς σε μια μεγάλη πόλη..εδώ ξέρουν οι πάντες τα πάντα.
    Αν και στην προηγούμενη μου δουλειά είχαμε και εμείς ενα παντρεμένο (όχι στην Κύπρο προφανώς) ζευγάρι άντρες δεν το έκανε ποτέ κανείς θέμα επειδή το majority του προσωπικού δεν ήταν Κύπριοι!

    get ready for a different work environment!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω το προβλημα ενεν οτι οι πάντες ξερουν τα πάντα...το προβλημα εν οτι κριτικαρουν τζαι κουτσομπολευκουν τα παντα! Αχ ρε μπέστυ...προσπαθω να προετοιμαστω but I know it will hit me hard! Prepare for μουρμουρκόν! :Ρ

      Διαγραφή
    2. it will αλλά the best advice I have for you είναι να μην χάσεις ούτε για ένα λεπτό τον ενθουσιασμό σου και το excitement σου για αυτό το καινούργιο βήμα!

      i'm sure there's people telling you οτι θα είναι δύσκολο, οτι you'll have to adjust, οτι έτσι, οτι αλλιώς...αλλά για σένα its new and exciting and whatever the matter εδώ είναι όλοι αυτοί που σε αγαπούν και μουρμουκόν or not θα είναι εκεί άρα just make the most of it!

      Διαγραφή
    3. Με βρισκεις απολυτα συμφωνη ρε Ουρανία! Tοσα χρονια εν εχασα την θετικότητα μου τζαι εν να την χάσω τωρα!! Ετο απλα μπορει να μουρμουρώ λιο μέσα μεσα! :)))

      Διαγραφή
  7. σκεφτου να διασχιζεις την Λευκωσια να παεις δουλεια με το σκειτμπορντ! οι απανταχου Κυπραιες στα Starbucks, HardRock με τες Luis Vuitton, θα σε κραξουν διχως αυριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι θα τα πεθυμήσεις... αλλά επειδή εσύ θα διαλέξεις να έχεις γύρω σου ωραίους και ανοικτόμυαλους ανθρώπους (και έχει πάρα πολλούς η μεγαλόνησος μεν φοάσαι!) οι υπόλοιποι θα σου είναι απλά αδιάφοροι.
    Άσχετο, αλλά είδα πριν λίγο αυτό και νομίζω θα εκτιμήσεις. Ειδικά ένα κομματάκι του. Άμα βρεις ένα 10λεπτο ελεύθερο δες το. Καλά πακεταρίσματα!

    http://www.youtube.com/watch?v=vEb_4tiS9bM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι και πιστευω οτι εχεις δικαιο!!!! :))))

      Ειδα το πριν 2-3 εβδομάδες τζαι ελαλουν να το βάλλω στο μπλογκ τζαι εξιχασα!! Σε ευχαριστώ πααααααρα πολυ!! Εν πολλά ομορφο βιντεο τζαι μια πολλα ωραια προσπαθεια!!! Αφου μου το εθυμισες, παω να το βαλλω εστω τωρα στο τουίτερ! :))) Ξανα θενξ!

      Διαγραφή
    2. Τζαι θα το βάλλω τζαι στο μπλογκ με την πρώτη ευκαιρια! :)

      Διαγραφή
    3. Όμορφα πράματα. Τούτα μετρούν.

      Διαγραφή
    4. Που καμια φορα εν τζαι φαινομενικά ασημαντα! :)))))))))

      Διαγραφή
    5. ωωω μα άρεσε σου τόσο πολλά και το ανάρτησες ήδη! Παρακαλώ, αν και δεν έκανα τίποτα.
      Και για να μην είμαι ανώνυμος/η, θα με βαφτίσω λεμονάδα να κάνουμε και ρίμα. Σπιτίσια φυσικά

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα! Οπως σου ειπα ειχα το δει παλια τζαι ηθελα να το βαλλω αλλα εξεχαστηκα.... Ε τζαι τωρα που μου το εθυμησες ειπα να μεν ξαναξεχάσω πάλε!

      Ωραιο το Λεμονάδα...το λεμονι εν αγαπημένο...Ετσι θα σε ξεχωριζω στα κομμεντς....

      Αν εβρεις οτιδηποτε αλλο στο μελλον πλιζ ενημερωσ΄με!!! :))))

      Διαγραφή
  9. Πρασινάδα, μεν ακούεις ρε. Στο κάτω κάτω, η κοινωνία ποιοι ένει; Ένεν εσύ τζιαι εγώ τζιαι ο γείτονας; Σιγά σιγά εννα τα αλλάξουμε τα πράματα. ένεν ανάγκη να αυτομαστιγωνούμαστε ότι λείπει μας το ένα, λείπει μας το άλλο. Ήδη με την επιστροφή σου στη Νήσο σάζουν τα πράματα:)))

    Φασούλι φασούλι γεμίζει τα σακούλι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπα τωρα που εμπηκα στην τελικη ευθεία, να καμω κανενα αφιερωμα στο Σικάγο τζαι τα καλά του! :)))))

      Ελπιζω τα φασόλια να εν γιγαντες περκει γεμώσει το σακουλι μια ωρα γρηγοροτερα!

      Τζαι ευχαριστώ για το κομπλιμαν......τζαι στα δικά σου αν το επιθυμεις!

      Διαγραφή
  10. Καταρχάς να κάμω ένα Like στην ανάρτηση σου. Τζαι βάλε τζαι ένα Like στο μπλογκ σου. Διαβάζοντας όμως κάποια σχόλια, κάπου νομίζω ορισμένοι έχασαν το νόημα του ποστ τζαι που θετικό, είδαν το αρνητικό.

    Ρε παιθκιά, ναι, συμφωνώ, έσιει άτομα που εν παλιάς κκελές, όπως λαλούμεν τζαι στα Κυπριακά, τζαι παρόλο που εν πολλοί, ανήκουν στην μειοψηφία. Αλλά, έτσι άτομα θα τα βρεις παντού, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Δηλαδή, Πρασινάδα, στο Σικάγο έν έσιει έτσι άτομα; Αμ άι ρονγκ?

    Τζαι ούτε χρειάζεται να απασχολείσαι με έτσι πράματα τωρά, (αν σε απασχολούν δηλαδή, που εν το νομίζω). Απλά κάμνε τζείνο που αγαπάς, με τζείνους που αγαπάς τζαι εκτιμάς, τζαι σε όσους εν αρέσκει, ας λαώνουνται. Τζαι άμαν (πόσα "τζαι" έγραψα ως τωρά;) έβρεις έτσι ανθρώπους, είμαι σίουρος πως εν θα σιεις πρόβλημα να τους χειριστείς εσύ.

    Τζαι τέλος, για να φέρουμε τζαι λλίον τράφικ μες το μπλογκ μας, που εν όφκερον τζαι εν έσιει τίποτε ακόμα, δε το τζαι τούτο για λλίον ινσπιρέισιον. Τούτον εμένα καλύφκει με πλήρως.
    http://cyprusvillage.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

    Χαιρετώ,

    Νεκατώστρας, το αγαπημένο σας γαΐδουράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς ευχαριστώ για τα λάικ! Επέρασα τζαι εγω που το χωρκό σου (θενξ για το λινκ) τζαι εμπηκεν στο google reader.

      Ναι το ποστ μου εν ηταν αρνητικο! Με τα χρονια αγαπησα τουτη την πολη τζαι πολλά της χαρακτηριστικα τζαι απλα ηθελα να μοιραστώ ενα....εβαλα (1) στο τιτλο γιατι ειμαι σιουρη θα ακολουθησουν τζαι άλλα.....

      Παντου υπάρχουν ολων των ειδων τα ατομα. Απλο παραδειγμα, ο Θεούσος στο εργαστηριο....κλειστομυαλος, καλος μονο στα λογια...κουτσομπολης, θελει να σπερνει την διχονοια...

      Τζαι ναι επαναλαμβανω το ποστ ηταν θετικο!! Για εμπειριες που κουβαλώ πισω μαζι μου :)))

      Διαγραφή
  11. Στην Κυπρο πρεπει να εξαντλησεις ουλλην σου την φαντασια για να ανακαλυψεις ή/και εφευρεις νεους τροπους, για να λαλεις του αλλου "θωρε την δουλεια σου" ή "εν ναι που το ππιριλλι σου", με ευγενικο τροπο! :ζ

    Οσον τζι αν θελεις απλα να τους πεις: ασιχτιρ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'οποιον αρέσουμε ρε Γρουτα για τους αλλους δεν θα μπορέσουμε!

      Διαγραφή
  12. όλες οι μικρές κοινωνίες, αυτα έχουν. Οταν πάνω κάτω όλοι γνωρίζονται, νοοτροπίες σαν αυτές που συζητούνται πιο πάνω ειναι αναποφευκτες και δύσκολο να αποφευχθούν και να εξαλειφθούν. Δεν θεωρώ ότι ειναι απαραίτητα κυπριακό φαινόμενο. Ειναι Μάλλον φαινόμενο μικρής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ειναι φαινομενο μικρής κοινωνίας αλλα νομιζω τουτο ενεν δικαιολογία....Νομίζω δεν ειναι το προβλημα οτι γνωριζουμαστεν ουλλοι μεταξυ μας...Νομιζω εν παραπανω θεμα σεβασμου.....τζαι του "τι θα πει ο κόσμος".

      Διαγραφή
  13. Τούτη η χρονιά εν η πρώτη μου που δουλεύκω(είμαι μιτσιά ακόμα:p) τζαι πραγματικά απελπίστηκα με την κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον. Εγώ φυσικά επία τέλεια ανυποψίαστη με σκοπό να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους να δημιουργήσω φιλίες συνεργασίες κτλ. Που να ήξερα οτι θα κυριαρχούσε το κουτσομπολιό τζαι το μόνο που θα ασχολούνταν είναι πόσον άρκησε ο ένας ή ο άλλος το πρωί ή πόσην ώρα κάθεται τζαι πίνει τον καφέ του κάποιος. Ευκαιρία να θάψουν τζαι να φκάλουν δηλητήριο. Ασφαλώς είμαστε σε πολύ διαφορετικούς τομείς Πρασινάδα μου, αλλά ελπίζω όταν με το καλό αρχίσεις την δουλειά σου στο νησί να μην πτοηθείς αν αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Εγώ πάντως του χρόνου συνάω τα πουρτού μου τζαι φεύκω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω αγαπητή μου Ανωνυμη Χ πως το εσκεφτηκα εγω. Το οτι μπορώ να ζησω στο εξωτερικο ξέρω το. Για να πω ομως οτι το κάνω καθαρα απο επιλογη πρεπει να ζησω τζαι εντος....οχι σαν μαθητρια σχολείου, αλλα σαν ενας εργαζομενος, σκεπτομενος ανθρωπος. Αν μου αρεσει τζαι παει καλά, εχει καλώς. Αν οχι, ξερω τον δρομο της ξενιτειας. Αλλα οφειλω στον εαυτό μου πάνω απο ολα να το δοκιμασω. Δεν υπάρχει ιδανικο...παντου υπάρχουν υπερ και κατα....απλα διαλεγεις μια ποια κατα μπορείς να ζησεις..

      Μπορεί να εν το συγκεκριμένο εργασιακο περιβάλλον...μπορει να υπάρχει κατι καλυτερο...Αν νομιζεις εκαμες οτι εμπορουσες, εδωσες τζαι δευτερες ευκαιρίες τζαι εν τραβα το πράμα, τοτε σου ευχομαι κάθε επιτυχια στο συναμα των ππουρτού σου!

      Διαγραφή
  14. Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα είπες!!! όλα έχουν τα υπερ και τα κατά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω. Είμαι σίγουρη οτι εν το δικό μου εργασιακό περιβάλλον που φταίει γιατί ούλλοι εν κάπως στον συγκεκριμένο τομέα. Έσιει άλλους τομείς στην Κύπρο που είναι μια χαρά και έχει και μια χαρά ανθρώπους! Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και μην με παρεξηγείς, εγώ εν τον πόνο μου που ήθελα να πω διαβάζοντας το ποστ σου και όχι να σε αποτρέψω από το να έρθεις Κύπρο. Τιμή μας που θα δουλέψεις εδώ, χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα αν θα αλλάξουν ποτέ οι νοοτροπίες μας. Εγώ φεύγω για να συνεχίσω τις σπουδές μου, όχι για πάντα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι για σπουδές που θα τα συνάξεις τοτε τα πουρτού σου τζαι δρόμο!!! :))))

      Τζαι μεν ακούω "τιμη μας που θα δουλεψεις εδω" μπλα μπλα μπλα ενιξερω πως να το διαχειριστώ..μπορει να σε καμω ban που το μπλογκ!!! :ΡΡΡ Οπως τζαι να εχει ευχαριστω για τα καλα σου λόγια! :)))

      Διαγραφή
    2. Εν την αλήθκεια που λαλώ! Τζαι το γεγονός οτι είσαι τόσο μετριόφρων κάμνει σε ακόμα πιο σπουδαία. Φυσικά οτι τζαι να επέτυχε κάποιος εννοείτε οτι οφείλει να είναι μετριόφρων τζαι να πατά στη γη!:) Καλές επιτυχίες στην Σάιπρους!!

      Διαγραφή
  15. my two cents (με λίγη καθυστέρηση):

    1. Στη δουλειά όταν το επιτρέπει ο καιρός πάω με τα πατίνια (roller blades). Οι μισοί (κομπλεξικοί Κυπραίοι) γελούν, οι άλλοι μισοί χαμογελούν και ζηλεύουν που δεν έχουν τα κότσια να το κάνουν. Οι "πελάτες" μου με θεωρούν "κουλ" και ο προϊστάμενος μου δεν έχει κανένα πρόβλημα που ρολάρω το πρωί στο γραφείο. Στη δουλειά μου είμαι καλή και αυτό μετρά :)

    2. Σήμερα το πρωί πήγα εκκλησία με την μικρή κόρη του αδερφού μου (3.5 χρ). Μια γιαγιά με τράβηξε από τη τσάντα για να μου πει να πάρω "το μωρό να κοινωνήσει τζαι εν κρίμα". Της απάντησα "Ευχαριστώ, έχω διαφορετικές πεποιθήσεις για το θέμα" (με άλλα λόγια "κυρία μου θώρε την δουλειά σου τζαι μεν ασχολήσε με αγνώστους γιατί έτσι λαλεί οι κοινωνία". Στη δουλειά μου (σαν θεία) είμαι καλή και αυτό μετρά :)

    Ναι, δεν είμαι σύμφωνη με πολλά πράγματα που βλέπω γύρω μου αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα ότι θα ζήσω σε αυτό το υπέροχο νησί απλώς αδιαφορώ για αυτά τα "δήθεν" και τα "πρέπει" που με ενοχλούν :) Ελπίζω να βγάζω νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελλοντική μου κουμερούδα τελεια τα 2 σεντς σου τζαι φκαλουν πολυ νόημα...Ο,τι τζαι να προσθέσω θα ηταν περιττο... :))))

      Διαγραφή
    2. αληθκια παεις δουλεια με τα πατηνια;;; Γουαου! Μπραβο που μενα! ελπιζω να εννοεις μονο τουντην περιοδο γιατι αν παεις ιουλη δουλεια ρολλινγκ, εν θα ηθελα να δουλεφκα διπλα σου :p

      Διαγραφή
    3. @Πρασινάδα: :)

      @Dreamer: Τους καλοκαιρινούς και γενικά τους ζεστούς μήνες (δυστυχώς πάω με αυτοκίνητο). Όταν βρέχει με τα πόδια και μια τεράστια πολύχρωμη ομπρέλα!

      Διαγραφή
  16. Έρκεσαι συνηδειτοποιημένη τζαι τούτον εννα σε βοηθήσει. Έρκεσαι επίση αισιόδοξη που πάλε εννα σε βοηθήσει. Κατά τα άλλα είπαν τα ούλλα οι πιο πάνω. Βρίσκεις ποούλλα στη Κύπρο. Τζαι καλά τζαι κακά. Εσύ εννα επιλέξεις σε τι εννα δώσεις σημασία τζαι με ποιους εννα συναναστραφείς.

    Καλήν επάνοδο. Περιμένουμεν σε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ τζαι στο οτι εμεις επιλέγουμε σε τι και ποιους θα δωσουμε σημασία με βρίσκεις απολυτα συμφωνη!!!

      Ερκουμαι λιαν συντόμως! :)))

      Διαγραφή
  17. απαντώ αργοπορημένα, αλλά πρας μου εδώ τα πράγματα έστω και αργά αλλάζουν.. και αλλάζουν επειδή έρχονται πίσω άτομα όπως εσένα και μεταφέρουν τις ιδέες τους και τις απόψεις τους. σίουρα εν είμαστε σικάγο, σίγουρα οι πλείστες γυναίκες πρέπει να αποδείξουν διπλά και τριπλά οτι αξίζουν επαγγελματικά αλλά οκ σιγά σιγά αλλάζουμε και τούτο εν το θετικό..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταφ μου καταλαβαινω τι εννοείς τζαι συμφωνω...οπως ειπα το ποστ πιο πανω σε αλλο κομμεντ...το ποστ ειχε σκοπο να περιγραψω καποια πραματα που θα πεθυμησω....συγκριση νομιζω με την Κυπρο εν μπορει να γινει... :)

      Διαγραφή