Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιάννης ο Φονιάς - The Series

Ο Γιάννης ο φονιάς, φκαινει στα 50 του περίπου που την φυλακη οπου έκαμε 25 χρονια. Ειμαστε τελη του 1950....Τον Γιάννη τον φονιά θα τον παίζει ο Γιάννης Στάνγκογλου. Αποδεδειγμένα στο Νησι ηταν ένας πολλα καλος φονιάς τζαι αρα ο ομωνυμος ρόλος εν δικος του. Ο Γιάννης που λαλείτε ηταν παιδί μιας Πατρινίας κι ενός Μεσολογγίτη. Στα 50 του η μάμα του εν πεθαμένη αλλά ο παπάς του θα ζεί...μαυροφορεμένος τζαι με γένια ασπρα....Θα τον παίζει ο Γιάννης Φέρτης....Δαμέ εχουμε μια αναδρομή στο παρελθόν. Ο νεαρός Φέρτης, (θα τον παιζει ο παίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης) ηταν ερωτευμένος με μια Μεσολογγίτισσα τζαι ηθελεν να την παντρευτεί. Ομως ηταν φτωχός, τζαι ερωτευτηκεν τον μια Πατρινιά λεφτού,  ετσι αφηκεν συξυλη την Μεσολογγιτισσα τζαι επιεν τζαι επαντρεύτηκε την λεφτού στην Πάτρα.

Με την Πατρινιά καμνουν 2 αγορια, τον Αλεξανδρο Σταυρου τζαι τον Γιάννη τον αργοτερα φονια. Ο Αλέξανδρος Σταυρου γνωριζει τζαι παντρευκετε την Μαριάννα Τουμασάτου, μια κοπελα καλη τζαι ευκατάστατη τζαι μετακομίζουν στην Αθήνα τζαι κάμνουν 2 κόρες. Ο Γιάννης στα 23 ομως ερωτευκετε παραφορα την Κατερίνα Λέχου. Η Κατερίνα ομως επειδη εν πιο μεγάλη του (τζεινη εν σχεδον 40) τζαι χηρα, δεν τον αφήνουν να την παντρευτεί.  Προξενεύκουν του την ολίγον τι κρυόκωλη Θάλεια Ματίκα αλλα τζείνος δεν την θέλει. Ο Γιαννης εννοείται μισα τον αδερφό του γιατι τζεινος εν ο Μίστερ Τέλειος.

Η Λέχου λαλεί του Γιάννη οτι πρεπει να παντρευτεί την Ματίκα, εν κρίμα να χαραμίσει την ζωή του για χάρη της, εξάλλου τζεινη θα παντρευτεί τον Μπέζο, που εν χήρος με 2 παιδάκια. Έτσι η Λέχουν παντρεύκεται τον Μπέζο τζαι τον Γιαννη παρηγορεί τον ο κολλητος του ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Την νυχτα πριν τον γάμο του με την Ματίκα, ο Γιαννης γίνεται πίττα τζαι πιάνει ενα οπλο τζαι μπάινει μες το αυτοκίνητο. Το άλλο πρωί μαθαίνουν οτι ο Γιαννης πλεόν ειναι ο Γιάννης ο φονιάς γιατι εσκότωσεν την Λεχου που τον αφηκεν.....

25 χρονια μετα, ο Γιάννης φκάινει που την φυλακή τζαι πάει ο Πυγμαλίωνας να τον πιασει. Λαλεί του να τον πάρει σπιτι του. Η μάνα του δεν υπάρχει πλέον (επεθανεν βεβαίως που το μαράζι της) τζαι ο παπάς του ο Φέρτης εν θελει να τον δει.....Ο αδερφος του ομως επιαινεν κρυφα τζαι εθωρεν τον....αφου ηταν ο Μιστερ Τέλειος.

Ο Γιάννης ο φονιάς προχτές την Κυριακή μετα την φυλακή επέρασε απ'το σπίτι. Ανοιξεν του η Φρόσω που ηταν η οικονόμος του σπιθκιου τζαι βασικά εμεγάλωσεν τον Γιάννη τζαι εζουσεν τζαμε με την κόρη της, την Φάιη Ξυλά, που τοτε που εκαμεν το φονικον ο Γιαννης ηταν 2 χρονων μωρο. Η Φαίη ηταν πλεον παντρεμένη με τον Πυγμαλίωνα τζαι ειχαν τζαι ενα γιο.

Του βγάλαμε γλυκό του βγάλαμε και μεντα μα για το φονικο δεν ειπανε κουβέντα.


Μονάχα το Φροσί  με δάκρυ θαλασσί, στα μάτια τα μεγάλα, του φιλησε βουβά τα χέρια τα ακριβα και βγήκε απο την σάλα. Δεν μπορεσε κανεις τον πόνο της να αντέξει κι ουτε ενας συγγενης να βγει δεν ειπε λέξη.


Εν τέλη η Φαίη Ξυλά λαλεί του οτι το Φροσί εν η πραγματική του μάνα....εν η Μεσολογγιτισσα που αγαπαν ο παπάς του τζαι εφερεν την ως οικονόμο. Ο παπάς του αφηκεν τζαι την Πατρινιά τζαι την Μεσολογγιτισσα εγγυο....αλλα της Πατρινιας επεθανεν το μωρο της ετσι επασάραν τον άλλο για δικο της....τον Γιάννη δηλαδή. Ο παπάς του τοσα χρονια εν ηθελε να τον δει γιατι εν εμπορουσεν να τον αντικρύσει που τες τύψεις......


Κι ο Γαννης ο φονιας στην άκρη της γωνιάς με του καημού τ'αγκάθι, θυμηθηκε ξανα, φεγγάρια μακρινά κι τ'ονειρο που εχάθη.


Το σάουντρακ εννοείται θα ειναι το ομωνυμο τραγούδι αλλα θα το τραγουδά ο ολ τάιμ αγαπημένος μου Κότσιρας.




Υ.Γ. Πρεπει να κόψω τα ελληνικά σήριαλ.

18 σχόλια:

  1. no offence Πρας, το γάμησες το τραγούδι.
    αλλά ναι κόψε τα σίριαλ... Αλλόπως ο άρχων εν σας βάλλει να δουλεύκεται τζαι έσσεις τζαιρό για τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρασινάδα μου εκάμαν το σειρά στην τηλεόραση, εν ταινία; Δεν μου λέει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περίμενε για να καταλάβω. Έκατσες τζιαι έκαμες ολάκερο κάστινγκ based πας την Ιστορία του Γιάννη του Φονιά που το τραγούδι;;;;;; Να σε πιάσει κάστινγκ ντάιρεκτορ το Μέγκα Ελλάδος βρε Πρας μου. Πολλά καλό το κάστινγκ σου.Ήντα κάθεσαι μες το λαπ ούλη μέρα. Χαραμίζεσαι (λέμε τωρά). Όι σίριουσλι έμεινα τα λίο με τούτα που εθκέβασα. Είσhες όρεξη τελικά σήμερα χα; =p

    Καλημέρα Πρασινάδα :) xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόρη κάτσε τζαι κάμε και κανέναν διάλογο και στείλε το σε κανένα κανάλι. Ο Παπακαλιάτης εν καλύτερος νομίζεις; Δε μορ δε ντραμα δε μπετερ για την ελληνική τηλεόραση! Άτε τι περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kori ouaou omos!!!! olokliro casting j ti casting omos a!!!! enas enas dialextoi oulloi tous... ah stangkoglou!!!!!!! tzai o xeilakis paei na en fonias se pio psycho fasi omos!!!! vale j tin akrita na valei lii saltsa sto senario j pezoume sto mega prin tis eidiseis ton 8misi!!!! LIKE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o Στάνγκογλου εν πολλά ωραίος! και πάει του να παίζει τον φονιά..

    ο Φέρτης ζεί?

    πολλά ωραίο post...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Μάνα
    Αγαπητή Μάνα το τραγούδι θα το beeeeep αν το ετραούδουν! Φετος 1 ελληνικό σηριαλ θωρω...(τζαι να θελω εν τζαι έσhει τζαι πολλα) αλλα εν χρονια τηλεοπτικής μελέτης τουτα! Που εν να γυριστεί στο Μέγκα να μεν το δεις αν δεν σου άρεσε! :Ρ

    @Σμιλί
    Δεν σου λέει κάτι γιατι αυτο το διαμάντι εν σενάριο δικής μου εμπνευσής τζαι ακόμα να γυριστεί!! χαχαχαχαχα! Τρέμουν οι σεναριογράφοι!

    @Λου
    Εμπνευστηκα το σαν ακουα το τραγουδι εψες σαν εσχολανα που την δουλεια! Οντως χαραμίζουμαι! Που εν το Μέγκα να μου κάμει πρόταση;;;;; :Ρ

    Καλημέρα Λου!!! :))

    @Μαριλου
    Αν γραψω διαλογους μπορει να μου φκει λιο Κυπριακό σκετς! Αλλα έσhεις δίκαιο, ο Χριστόφορος εν καλύτερος! Θα γραψω τζαι θα σου το στειλο για εντιτινγκ πριν το γοράσει το Μέγκα!

    @Μισιρλου
    χαχαχαχ! Θα καμνω 50% τηλεθέαση με την σάλτσα της Ακρίτας! Ο Χειλακης ναι αλλα εν καλύτερος για σάικο....δαμε ο Γιάννης πρεπει να μας κάμει να πλανταξουμε στο κλαμα (οπως το Νησί) όι να χεστούμε πανω μας που φόον! Εσενα οταν το γοράσει το Μέγκα θα σου δωκω θέση-κλειδί!!!

    @Ράνια
    Μόνον ωραίοι θα παιζουν! Σκεφτουμαι να το καμω μονο ωραίοι τζαι ελευθεροι αλλα φοούμαι εν θα μείνουν ηθοποιοί!
    Ο Φέρτης ζει και βασιλεύει κόρη! Αν θυμουμαι καλά εν τζαι παντρεμένος με μια άλλη ηθοποιό!
    Θενξ Ουρανία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ouou σαννα εν κλεψιμιό? Ο Γιάννης ο φονιάς είσιεν μια κόρη που κτύπησε γκόμενο που αντίπαλη κλίκκα. Στο τέλος όλοι κορτώνουν νούρο τζιαι ζει μόνο η κόρη με τον γκόμενο.
    Στον Αντ1 πριν κάτι χρόνια. Τιτλο εν θυμούμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κόρη Αχαπαρη, εκαμες το Κρητική βεντέτα εσυ! Εμιλησα εγω για έτσι πράματα;;; Ε όι να αρχίζεις την δυσφήμιση γιατι καρτερώ που λεπτό σε λεπτό να με πιάσει τηλ το Μέγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε αφού τζιαι τζείνος Γιάννης ήταν τζιαι φονιάς. Φταίω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμ...το δικο μου εν βασισμένο στο τραγουδι, αρα εν πιο παλιο αρα νομιζω ειμαι καλυμένη! Ουφφου ακόμα να με πιάσει το Μέγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέλειο σενάριο!!!! έφυρες με :-))))

    νομίζω να επικοινωνήσεις πρώτη με το μέγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλε καλά που δεν έκαμα σχόλιο το πρωί. Ενόμιζα πως εγυρίστηκε νέο σήριαλ τζαι δεν το έδειξε στην Κύπρο.... Η φαντασία σου οργιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν το σκηνοθετήσω, καμω μουσικη επιμέλεια τζαι ειμαι μια εκ των πρωταγωνιστριών, λαλεις να μπορω να γινω ο νεός Παπακαλιάτης;;; (Ψαχνω πλαν Β, Γ, Δ....Ω για το μέλλον!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ουφ
    Μα να πέσω τοσο χαμηλα;;; να τους πιάσω εγω;;!!! Ε όι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχα σηριλίαση,πραγματικά με το καστινγκ σου νόμισα στιγμιαία ότι άρχισε νέα σειρά αλλά πόσος Μπέζος πια;:ΡΡΡ :)))))))))))))))))
    Και η Λέχου να πλησιάζει τα σαράντα;όσο κι αν την αγαπάμε,δεν είναι εφικτό.Ένναιν;

    Με το αρχικο σου ποστ μόνο Παπακαλιάτης, Πρασινάδα μου. Θέλουμε όμως βελτιωμένο σενάριο και κάστινγκ. Φρέσκα πρόσωπα και προπαντώς μουσική καινοτομία! :)))))))))))))))))))))))))))
    Μην φοβάσαι, γράφουμε το τσάκα τσάκα,θκυο παλλιές!

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσχεις ζωηρη φαντασια, ρε Πρας!
    Αρεσε μου πολλα η επιλογη των χαρακτηρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Μωβ
    Προσλαμβάνεσαι!!!!!!!!! Θα κανουμε το μπαμ στην ελληνικη TV! Τζαι μετα θα καμουμε μια εκπομπή τυπου ΕΡΤ μαζι τζαι μια αλλη μαγειρικης! :))))))

    @Γρουτα
    Ζωηρή φαντασία εγω;;;; Να σου πω την αλήθκεια πρωτη φορά μου το λαλουν τουτο. Στο σχολεία παντα ακουα, κορη παρέτα να γραφεις τοσο πεζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή