Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Thinking out loud.

Είμαι της άποψης ότι αμαν καποιος εν ικανός να κάμει μια φορά, τοτε είναι ικανός να το κάμει τζαι δεύτερη τζαι τρίτη, τζαι πιθανόν να εν τζαι πιο ευκολό να υποκύψεις στο δις τζαι τρις εξαμαρτείν.

Εν σημαίνει οτι εν πιστεύκω στις δεύτερες ευκαιρίες. Ούλλοι άνθρωποι είμαστε τζαι εν φυσικό να καμνουμε λάθη. Διώ δευτερες ευκαιρίες αλλα κρατώ τζαι μια πισινή που λαλούμεν. Γιατι αλλο θέλεις να καμεις κατι καλό  για να νοιώθεις τζαι εσυ καλά με τον εαυτό σου, τζαι άλλο να σε εκμεταλλεύκουνται. Καμιά φορά μια λεπτή γραμμη χωρίζει μια καλη πράξη που το να αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν.

Ενιξέρω αν εν κατάλειπο του επαγγέλματος, αλλα είμαι άτομο που θέλει ντοκουμέντα. Τα λογια θεωρώ οτι εν εύκολα. Ξερω άτομα που στα λόγια εν πρώτοι, τζαι στις πράξεις τελευταία. Εκμεταλλεύκουνται άτομα με το λέγειν τζαι απορώ αν τα "θύματα" απλά εν καλοκαρδοι ή απλά εθελοτυφλούν ή απλά εν ηλίθιοι. Γι'αυτό τζαι τες δεύτερες μου ευκαιρίες τις διώ μονο αμαν υπάρχουν ντοκουμέντα που δείχνουν οτι οντως ο άλλος αξίζει το.

Το να διάς τζαι δευτερες τζαι τρίτες τζαι χ^2 ευκαιρίες εν σε σημαίνει εισαι καλό πλάσμα...φτανόκαρτο μπορεί...αλλά μπορεί τζαι ηλίθιο. Με το να διάς ευκαιρίες που την άκρα, εν καμνεις ουτε καλό του εαυτό σου, ουτε στον αλλο τον επιδοξο εκμεταλλευτή, γιατι ετσι τζαι τζεινος/η πέρνει θάρρος τζαι σκέφτεται "σόου γουότ, αφου την εγλύτωσα μια, θα την γλυτώσω τζαι δευτερη τζαι χ^2" τζαι έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Ίσως τουτα τα πιστεύω με κάμνουν να φαίνουμαι λιο εγωίστρια τζαι σκληρή. Η αλήθκεια να λέγεται, οτι οσο μεγαλώνω, τοσο πιο σκληρή γινουμαι με τους ανθρώπους. "Δεν μασώ" που λαλούν οι εξ Ελλάδος, ουτε "τρώω κόνναρα" που λαλουμεν στο χρυσοπράσινο. Βλέπω κόσμο γυρώ μου που εν καθαρό οτι εν θύματα εκμετάλλευσης τζαι αντι να κάμουν εστω κατι μικρό να αντισταθούν, αντιθέτως προωθούν την συμπεριφορά εκμετάλλευσης. Το δίλλημα ειναι αν πρέπει να τους λυπηθείς....που την μια λυπουμαι τους,  που την άλλη ομως οχι μόνο ανέχουνται την συμπεριφοράν αλλα την ενθαρρύνουν. Ποσο καλό τους κάμνεις αν τους λυπηθείς;;; Πόσο καλο τους κάμνεις αν τους τα πεις μπας τζαι δουν λίο καθαρα;;; Οταν ομως θωρείς οτι εν τους κόφτει, τοτε γιατί να σε κόφτει εσένα;;;

Ισως είμαι απόλυτη, ισως είμαι αυστηρή, ισως για τούτη γίνω μια "old dog lady", ισως  εχω απλά μεγάλες προσδοκίες γενικά. Ισως απλά ομως εν ένα αίσθημα δικαιοσύνης που με διακατέχει. Η ζωή εν μια και μοναδική τζαι εν τζαι μικρή... Γιατί να την σπαταλούμε με ανθρωπους που μας εκμεταλλεύκουνται τζαι καταπατούν τις προσωπικές μας ελευθερίες. Γιατί να γινουμαστε εθελοντικά έρμαιο των πράξεων άλλων, why can't we just stand up for ourselves τζαι κυρίως γιατι "να κρύψουμε για να περάσουμε";;;


Υ.Γ. Πολλά σοβαρό ποστ για Κυριακή πρωί.... απλα I was just thinking out loud.

38 σχόλια:

  1. Good morning and welcome to Cyprus Pras.Η τελευταία πρόταση συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό την νοοτροπία μας. Για τα υπόλοιπα δεν έχω να πω τίποτα... και εγώ έτσι έγινα με τα χρόνια και όχι δε θα καταλήξουμε the dog ladies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ρε Ίνα ποσον μου φακκά το κρύψε να περάσουμε! Χαίρομαι που δεν είμαι μόνη! :)

      Διαγραφή
  2. Η μανα μου λαλει: Ειμαι καλη-καλη, ωσπου να καταλαβω οτι ο αλλος παιρνει με για θυμα! Ε τζιαμαι γινομαι σhυλλα! ;)

    Παιζει, εκτος που τα ενδεχομενα που ανεφερες, καποιος να δεχεται την θυματοποιηση επειδη εν μαζοχας ή εσχει χαμηλην αυτοεκτιμηση.

    Ειχα μια συμμαθητρια στο δημοτικο. Ειχαν την ουλλοι σαν δουλικο. Να σκεφτεις αμαν ελυνουνταν τα ραμματα των παπουτσιων τους, εβαλλαν την να γονατιζει τζαι να τους τα δειννει...
    Οταν αντεδρασα τζι υποστηριξα την, λεγοντας οτι εν ναι σωστη η συμεριφορα τους απεναντι της, το τελευταιο που περιμενα ηταν η δικη της αντιδραση. Ειπεν μου με τροπο, να μεν ανακατωνουμαι γιατι τζεινην εν την ενοχλει, αρεσκει της :Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. etsi aneta tha tis areske to 50 shades of grey tis prois simmathitrias s

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απολυτα με την Γρουτομάνα! Για την μιτσιά στο δημοτικό τι να πω...ελπιζω να μην επαθεν σhειρότερα οταν εμεγάλωσε!!

      @Μπεατρίξ
      χαχα εν το εθκιεβασα (και ούτε προκειται) αλλα απο οτι ακούω μαλλον εχεις δίκαιο..περκει να περιμένει με αγωνία την ταινία! :Ρ

      Διαγραφή
  3. Ειμαι της γνωμης πως με τζεινους που αγαπας πρεπει να τα λες κουτσια καθαρισμενα και την ωμη αληθεια ακομη και αν κινδυνευεις να σου θυμωσουν. Με τους αλλους τωρα δεν ειμαι σιγουρη. Το πιο πιθανον να πρεπει να σιωπουμε κυριως οταν ξερεις απο την αρχη πως δεν θα καταλαβουν τι τους λες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνω...τζαι εγω είμαι της άποψης οτι we need to choose our battles.

      Διαγραφή
    2. δαμέ είμαι τζι εγώ. μιλώ τζαι λαλώ τα. αλλά άμα ξέρω ότι ο άλλος σε κάποιο θέμα (ή γενικά) εν χαζός, ή ξεροτζέφαλος, εν ασχολούμαι τζαι συνήθως εν γίνουμαι τζαι φίλη για να μεν χρειάζεται να ασχολούμαι...

      Διαγραφή
  4. Για να είμαι ειλικρινής διω δεύτερες ευκαιρίες αν δω ότι υπάρχει τζιαι το ελάχιστο τσανς να εξιλεωθούν με πράξεις αλλά φροντίζω όπως λαλείς τζιαι εσύ να κρατήσω μια πισινή τζιαι να τονίσω στο άτομο εάν και εφόσον του δώκω το σέκοντ τσανς του ότι τούτη εν η τελευταία τους ευκαιρία τζιαι με το που εδιαπράξαν "ύβρη", I'm out of their life.

    Βασικά το ακριβώς ίδιο πράμα έκαμα το τζιαι με μια πρώην φίλη τζιαι the second time round when she messed up, I felt (not proud exactly, maybe she saw it as pure cruelty) but I saw it as a fair chance given and lost.

    Ίσhια πράματα Πρας μου. Διω σου ναι μεν δεύτερη ευκαιρία αλλά εν θα γίνω τζιαι χαλάκι της εξώπορτας να με πατάς όποτε σου γουστάρει.

    Καλή κυριακή ντίαρ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουτο το fair chance given and lost εν πολλά σωστο...Απλά εκνευρίζουν με μερικοι που νομιζουν οτι είμαστε τζαι ηλιθιοι δηλαδή τζαι επειδή αλλοι ανέχουνται τες βλακείες τους, σημαινει πρεπει το ίδιο να καμνουν τζαι οι άλλοι.

      Τζαι εγω ειμαι της ίσhιας οδους, αλλα καμια φορα αμαν εν στο ενδιαμεσω αλλη, εν δυσκολο να βρεθει η χρυσή τομή.

      Διαγραφή
  5. i like this post!
    yes life is too short to compromise and not live by your rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks! Ε εν τζαι ειπαμε να καμνουμε εμεις ουλλους τους κανόνες...ετο θέτουμε όρια.

      Διαγραφή
  6. Answering loud :-P
    Και λόγω επαγγέλματος/τρόπου σκέψεις χρησιμοποιώ αρίθμηση.

    1. Εκείνο το Α που κάνει κάποιος και σε ενοχλεί, μπορεί να μεν θέλει να το σταματήσει. Να του αρέσκει που εν έτσι και να έχει κι άλλα άτομα που εν οκ με το Α του.

    2. Το ότι "διας δεύτερες ευκαιρείες" εν τζιαι εν κατανάγκη καλοσύνη ή ηλιθιότητα. Μπορεί να έχει κάτι ο άλλος που σου προσφέρει ή που σου αρέσει και θες ακόμα να είσαι κοντά. Μπορεί να εν και ανασφάλειες στο "εν θέλω να φανώ κακιά ".

    3. Συμφωνώ απόλυτα με το ότι εν χρειάζεται να σπαταλούμεν ούτε ένα δευτερόλεπτο της ζωής μας κοντά σε άτομα που μας κάμνουν να ανιώθουμεν άσχημα! Έχει τόσα ενδιαφέροντα άτομα η ζωή και η ζωή μας!

    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Δαμέ πάω πάσο. Εν ανακατώνουμε σε ετσι καταστάσεις. Απλα καμια φορά απορεις αν ειναι οντως που το επιλεγει ο άλλος ή αν απλά εθελοτυφλεί.

      2.Μα εννοείται....κρίνουμε αναλογα την περίσταση.

      3. Συμφωνω!! :)

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ με την Μάνα. Με ανθρώπους που αγαπώ λαλώ τους τα ίσια. Να ξέρουμε ούλλοι που στεκούμαστε. Εν μου αρέσκουν καθόλου τα παινχίθκια τζιαι το να χώνουμαι πίσω που το δάχτυλο μου.
    Με τους υπόλοιπους εν θέμα προσδοκιών που σένα, έννε; Αν σε κόφτει πολλά, επενδύεις. Διάς ευκαιρίες, ώσπου μπορείς. Αν δεν σε κόφτει, λαλείς ένα χάρηκα για την γνωριμία τζιαι τραβά ο καθένας το δρόμο του.

    Όπως είπες, μια ζωή την έχουμε Πρασινάδα μου.

    υ.γ. καλή αρχή με τη δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που παιχνιθκια μόνο επιτραπέζια παιζω....τα αλλα ενεν για μένα...τζαι ευτυχως τζεινους που παιζουν τζαι στην ζωή, μυριζουμαι τους που μακρια.

      Ναι ευκαιριες οσο μπορουμε...που τζαμε τζαι τζει ο καθενας στον δρομο του που λαλείς τζαι εσυ!

      Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ!!! :))))))))

      Διαγραφή
  8. Ελπίζω ο λόγος που σε έκαμε να σκεφτείς τούτο το θέμα αουτ λάουτ να σου αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο αν έχεις κάτι να πεις τότε σταντ απ τζαι πέ το, όσο για το κρύψε να περάσουμε κάποτε ο κόσμος λαλεί το επειδή βολέφκει τον τζαι τζίνον. αν δεν είσαι κομμάτι της λύσης είσαι κομμάτι του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μας κάμνει τις επιλογές του, κάμε τζαι εσύ τις δικές σου τζαι όσοι θέλουν να σταθούν δίπλα σου θα είναι μαζί σου που την αρχή ως το τέλος.

      Διαγραφή
    2. Συγχίζει με λίο το κομμεντ σου, αλλα οκέι...εμείς θα τα πουμε που κοντα! :))))

      Διαγραφή
  9. μια χαρά τα είπες..'fool me once shame on you, fool me twice shame on me'
    δεν έχει να κάνει με το να είσαι 'bitch'..απλά κόφκει ο νούς σου γιατί έπαθες και έμαθες και ξέρεις πλέον αν αξίζει ή οχι μια δεύτερη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω να πιστεύκω ρε μπέστυ οτι ισχύει τουτο που λαλείς! :)))

      Διαγραφή
  10. Υπόψη ότι τέτοιες περιπτώσεις ειδικά σε γυναίκες έχουν το κατάλληλο προφίλ για υποψήφια θύματα βίας. Αυτο σε ερωτική σχέση. και εδω ειναι που χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για να εκτιμήσει τον εαυτό της.

    Γενικά για τις υπόλοιπες σχέσεις, όπως το λέει η μάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...οπως είπα τζαι στην μάνα, we choose our battles τζαι κρινουμε ανάλογα με την συγκεκριμένη περίπτωση....

      Διαγραφή
  11. εβαλες μες σε πολλες σκεψεις τωρα...εισαι σκληρη εν η αληθκεια, αλλα οτι πιστεφκεις εσυ οτι εν σωστο...ως την δευτερη ευκαιρια δικαιουνται την οι πραπανω..αν εσυ κρινεις οτι εν αξιζει αλλη ιστορια...αλλα εν κριμα καποτε να εισαι απολυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γι'αυτό ειπα οτι εν σημαίνει οτι εν διω δευτερες ευκαιρίες....απλά βλεπω ατομα γυρών μου που διουν τζαι τριτες τζαι τέταρτες τζαι απειρες, τζαι η ιστορία απλα επαναλαμβάνεται τζαι δεν βαλλουν νουν! Οπως ειπα τζαι σε αλλες απαντησεις, εν ειμαι απολυτη...μερικες φορές δεν δινω δευτερη, μερικές φορες μπορώ να δώσω πολλες...εν αναλογα με την περίσταση, τις συνθήκες τζαι των ανθρωπο.

      Διαγραφή
    2. αχχα..οκ τουτο ακουετε καλυτερο, εστι οπως τα εσπουρτησες πριν ακουεσουν πιο απολυτη. παντα εξαρτατε που την περισταση. εσυ αποφασιζεις παντα

      Διαγραφή
  12. Προφανώς κάποις σε επείραξεν. Πε μας ποιός εν πονει να του ανοίξουμεν την κκελλέ του με την κουννιά την δίκοπην του καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς ευχαριστώ για την προθυμία για το άνοιγμα κελλές! :)

      Εν με επείραξεν κανένας μεν φοάσαι...απλα ηρτεν μου το ποστ, βλέποντας διαφορα πράματα στο κοντινό μου περιβάλλον που με εβάλαν σε σκέψεις.

      Διαγραφή
  13. προσωπικά βρίσκω το πολλά χρήσιμο το ποστ επειδή εν γεμάτο αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))))) Με τα ψέματα τζαι τα αλλα λέω αλλα κανω και αλλα εννοώ εν τα πάω καλα.

      Διαγραφή
  14. Είδα τούτο το ποστ το πρωί μόλις εξύπνησα τζαι είπα να επανέλθω αργότερα. Τελικά ακόμα εν αποφάσησα ποια εν η άποψη μου για το θέμα, τζαι άι γκες δατ ις μάι πόιντ, ότι εξαρτάται πάντα που το άτομο, τις καταστάσεις τζαι τις σχέση που σε ενώνει με τον άλλον. Πχ ανεν οικογένεια όσο τζαι αν απογοητεύκεσε κάθε φορά, έχει τσιάνς να σταματάς να του διας ευκαιρίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ενιξερω τι να σου πω...Πλεον για μένα μετρά ο ανθρωπος...Το αν ειμαστε συγγενεις με καποιον εν αλλασει κατι...πχ εν σημαινει εκτιμω καποιον γιατι εν ανηψιος μου. Αλλα ναι συμφωνω...εν αναλογα με το ατομο, τις συνθήκες, τις περιστάσεις....

      Διαγραφή
  15. νομίζω πως αν δεν συγχωρούμε εύκολα κάποιους δίνουμε έτσι μεγαλύτερη αξία και σε εκείνους που πραγματικά αξίζουν να εν μες τη ζωή μας και που εν μας απογοητεύσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...εχεις δικαιο. Εν ισχυουν τα ιδια κριτήρια για ουλλους τους ανθρωπους στην ζωή μας.

      Διαγραφή
  16. τι να πω ρε παιδι μου! Εξαντλήσατε το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακριβώς έτσι κάμνω τζαι εγώ. Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά ως τζαμαί (εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως οι κόρες μου και ο έτερος). Αν μου "πάιξεις πουστιά" οπως λέν τζαι οι νεολαίοι, για δεύτερη φορά, θα πάρεις ένα Χ τζαι πάλε φίλοι. Εν θα σου κόψω την καλημέρα αν θα σε βλέπω συχνά, αλλά θα σε κατατάξω σε άλλη κατηγορία που τζείνη που σε είχα ως τωρά. Όπως αναγκάστηκα να κάμω πρόσφατα με κάποιες συναδέλφους που εσφαλμένα θεωρούσα τζαι φίλες. Απλά αλλάσσω συμπεριφορά. Είμαι Κυρία πάντοτε, αλλά εν έσιει με φιλίες, με χάρες με αγάπες. Τζαι νοιώθω τζαι μια χαρά γι' αυτό, με τύψεις με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))))

      Σιγά σιγά φτάνω τζαι εγώ στην τελευταία σου προταση....γιατι μετά εν εμεις που την παθαίνουμε!

      Διαγραφή