Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λάιφ ιν Σάιπρους (1)

Είμαι στην Κύπρο εδώ και 3+ εβδομάδες τζαι εκλεισα ήδη 2 εβδομάδες στην νέα δουλεια. Θέλω πάρα μα πάρα πολλά να γράψω αναλυτικά τα οσα ζω αλλά κατι με εμποδίζει.

Στην Αμερική η ζωή μου επεριστρέφετουν γυρω απο την δουλειά μου. Το μπλογκ μου ηταν γεμάτο απο ιστορίες της δουλειάς τζαι εν κάτι που μου άρεσκεν πολλά. Τουτο εσυνέβαινε τελείως αυθόρμητα τζαι αβίαστα, ίσως γιατι ενοιωθα πάντα προστατευμένη. Οχι μόνο δεν ήξερε κανένας στην δουλειά για την ύπαρξη του μπλογκ, αλλα εν υπήρχε ποτέ τσανς να το ανακαλυψει κάποιος...... ως τζαι τα αγγλικά γράφω τα με ελληνικούς χαρακτήρες! Τζαι αγγλικά ομως να εγραφα το μπλογκ, υπάρχουν τόσοι επιστήμονες, τοσα λαπς κτλ κτλ που οι πιθανότητες να με ανακαλύψουν ήταν λίες. Τζαι να με ανακαλύπταν ομως, εν νομιζω να τους ενοιαζε τζαι πολλά.

Στην Κύπρο ομως εν πολλά διαφορετικά τα πράματα, όχι γιατί εν μικρός ο τόπος αλλά γιατί τουτος ο μικρός τόπος εν γεμάτος κουτσομπολιό. Κάποιος που θκιεβάζει το μπλογκ μου τζαι ξέρει οτι ήβρα δουλειά στο κλάδο μου στην Κύπρο, ξέρει ότι οι τόποι που θα εμπορούσα να δουλεύκω εν μετρημένοι στα 2-3 δάκτυλα. Εν δουλευκω σε ενα γραφείο για να υπάρχουν χιλιάδες για να μεν ξεχωρίζω. Ντοντ γκετ μι ρόνγκ, αυτό που με απασχολεί δεν είναι η ανωνυμία μου. Το μπλογκ δεν γραφει το ονομα μου ή οτιδηποτε αλλο προσωπικό στοιχείο για τον απλό λογο οτι εν ωραία να υπάρχει εστω μια μικρή μαγεια που τούτη την "κάπως" ανωνυμία. Απλά οι αναγνωστες του μπλογκ δεν παυουν να με εκπλήσσουν τζαι θέλω χρόνο να εβρω τις ισοροποίες δαμέ στο χρυσοπράσινο.

Την πρώτη μέρα στην δουλεια, ειπεν μου ενας συνάδελφος αναμεσα στα αλλα περι επαναπατρισμού, πως πρέπει να προσέχω γιατι "η ανωνυμία εν πράμα ακατόρθωτο στην Κύπρο". Προς στιγμή επαθα ενα κάτι, όχι γιατί ειπεν μου κάτι που εν ήξερα αλλα γιατί επερασεν που το μυαλό μου η σκέψη του "λες να θκιεβάζει το μπλογκ μου;;;".

Τον ενθουσιασμό μου για το μπλογκ εν τον εχασα....αγαπώ τουτη την πράσινη γωνιά της μπλογκόσφαιρας τζαι την επικοινωνία με οσους το επισκέφτουνται. Θελω πολλά να μοιραστώ ιστορίες της δουλειάς μαζί σας, αλλα θελω να είμαι τζαι προσεχτική. Ειμαι τζαι εγω που σαν ατομο θέλω λιο χρονο να προσαρμοστώ σε νέες καταστάσεις....Η δουλειά ήταν εν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου τζαι ελπίζω να γινει τζαι δαμέ το ίδιο τζαι να εχω πράματα να σας λαλώ....

34 σχόλια:

  1. Εν χανεις τιποτα να εισαι προσεκτικη. Καμε αναγνωριση εδάφους τζαι βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι καλύτερα να μεν γράφεις πολλές λεπτομέρειες γιατί είμαστε όλοι ένα χωριό και ολα μαθαίνονται σε αυτό το νησί! σίγουρα θα υπάρχει κάποιος στην δουλειά σου που σε διαβάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να εγραφα αλλα ακόμα εν αρχή τζαι ποτέ δεν ξέρεις....σιουρα καποιον θα ανακαλυψω στην πορεία που με θκιεβάζει τζαι θα πάθω το σοκ!

      Διαγραφή
  3. Μην γράψεις ποτε για τη δουλεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου ηρθε αυθόρμητα το πιο πάνω και ακούγεται απόλυτο. Αυτο που θέλω να πω ειναι να είσαι προσεκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεχτική θα είμαι σιουρα. Απλά εν λιο περιοριστικο....αλλα ειμαστεν ενα χωρκό δαμέ τα γέριμα...εν θελω να λογοκρίνω τον εαυτό μου αλλα που την άλλη ακομα τεστάρω καταστάσεις....

      Διαγραφή
  5. Το σιενς φορ ολ εν να συνεχιστεί εν θα συνεχιστει ατ ληστ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ποιόν περιπαίζεις ρε;; Αφου ειπες οτι τα σάιενς φορ ολ βαρκέσαι τα!

      Διαγραφή
    2. Γιατι είπε κανένας οτι θκιαβαζω τα?
      Εν για να νιώθεις εσυ οτι γράφεις κατι σχετικό μάνα μου (τζε για να τα διαβάζει το περτιτζη! Χα)

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα εχεις δικαιο! Κανένας εν ειπεν οτι τα θκιεβάζεις! Ατε για το Περτίτζι!!! :)

      Διαγραφή
    4. Ελα, πάρε το μαχαίρι απτό χέρι μου κε χωστο στην καρδιά μου..
      -.-

      Διαγραφή
  6. εν πολλα ωραια η ανωνυμια των μπλογκς. φυσικα για σελεμπριτις σαν εσενα τζιε δεδομενης της σπανιας δουλειας σου εν δυσκολο αι γκες αλλα προσπαθα κρατα την.
    καμε κανενα αναγνωριστικο ποστ που μιλας για την δουλεια αλλα μεν σχολιασεις κανεναν, απλα περιγραψε, τζιε ψαρεψε αντιδρασεις. μετα κινεισαι αναλογως.

    πεζουνε, εγω προσπερνω τα σαιενς φορ ολ. νοτ μαι ταιπ ατ ολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εν ωραία....ομως αφου εφανερώθηκα σε μερικους, εν δυσκολο πλεον να κρυφτω ενεν;; Εσκέφτουμουν το τουτο που λαλείς. Θα γραφω για πράματα που δεν φανερώνουν κάτι περαν οσο θα ελαλουν δημοσίως ενιγουέι....Θα δουμε πως θα πάει...Θελει η υποθεση λιο χρονο....

      Υ.Γ. Σιγά την σελέμπριτι γιε μου!

      Διαγραφή
  7. δεν είναι απαραίτητα κακό να ξέρουν ποιος είσαι. ξέρω για παράδειγμα ότι είσαι η Ελένη που δουλεύκει στις Κυπριακές Αερογραμμές (κακό παράδειγμα γιατί πάνε για κλείσιμο) Πάρακατω;
    γράφε με λίγη προσοχή, να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα του blogging ότι για τους άλλους γράφουμε αυτά που θα λέγαμε τζαι μπροστά τους και μην το σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε τουτο εκατέληξα τζαι εγω...θα γράφω οσα θα ελάλουν "δημοσίως" ενιγουέι ετσι θα ειμαι τζαι προσεχτική αλλα τζαι πιο ελευθερη.

      Διαγραφή
    2. kori simfwnw me tin mana. egw vasika na katalaveis kserw pws me dkiavazoun kati sinadelfoi alla epeleksa tous egw jai en ok. jai opws eides parapanw grafw gia ta personals. an tha grafeis gia tin douleia apla pay attention se ti details tha anafertheis. this is cyprus!!! :)

      Διαγραφή
    3. Ναι εμενα διαβαζουν με ατομα που εγω τους ειπα για το μπλογκ αλλα οπως ειπες τζαι εσυ εν επιλογες μου. Θα ειμαι προσεχτικη. Άι προμις! :)

      Διαγραφή
    4. Γραφουμε αυτα που θα λεγαμε και μπροστα τους???????????????????????????????????????????????????????????? Oh shit.

      Τωρα πρεπει να γραφω οτι αγαπω την Τρομπα.

      Διαγραφή
    5. Xαχαχα αν της λαλείς οτι την αγαπάς τοτε κατι λάθος πάει κορη!

      Διαγραφή
  8. Αυτό που είπε η μάνα. Έπαθα κι έμαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά τα λες και συμφωνώ μαζί σου. Και φυσικά συμφωνώ και με τους υπόλοιπους εδώ μέσα. Καλύτερα να είσαι προσεκτική τι γράφεις και τι πληροφορίες δίνεις ώστε να κρατήσεις την ανωνυμία σου.

    Δεν μπορείς για παράδειγμα, (λέμε τώρα) να δίνεις το όνομα σου σε ένα άγνωστο. Δεν μπορείς να ξέρεις ό άλλος τι γαϊδούρι μπορεί να είναι!:)

    Να είσαι προσεκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είμαι προσεχτική για οσα λαλώ οσον αφορα την δουλειά. Αν καποιος με ανακαλυψει ή μαθει ποιά ειμαι εν οκέι....στο κάτω κάτω εν νομίζω να επροσβαλα ποτέ καποιον στο μπλογκ. Ε τζαι αν ειπα κάποιου το ονομα μου τζαι αποδειχτεί οτι είναι γαϊδούρι (λέμε τώρα), εν νομιζω να εν το μπλογκ το προβλημα! Εν ουκ ολίγες οι φορές που γνωριζουμε άτομα εκτος μπλογκ που εν γαϊδούρια! Εν φέρει ευθύνη το μπλογκ! :))

      Διαγραφή
  10. Τελικά εκαταληξαμεν πότε θα έχουμε ξανά science for all?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να προσεχεις!!!εγω παλι οσο και να αγαπουσα την δουλεια μου(οταν την ειχα)σπιτι δεν την επερνα!!!σπανιως μιλουσα για αυτην και δεν την αφηνα να μπει μεσα στην ψυχη μου.το ξερω πως η δουλεια του καθε ενος μας ειναι σχεδον η μιση ζωη μας σε χρονο.και σιγουρα ειναι και το βιος μας.δεν ξερω ομως γιατι,αλλα απο μικρη πιστευα πως δεν θαπρεπε να ζουμε για να δουλευουμε αλλα να δουλευουμε για να ζουμε.ουτοπικο...το ξερω...να προσεχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ο καθένας μας εχει αλλη σχέση, αλλες απαιτήσεις και αλλες προσδοκίες απο μια δουλεια.

      Θα προσέχω! :)

      Διαγραφή
  12. Eimai polla tempted na gino anonymos jai na sou grafo pos eimai pou ti douleia sou jai ekatalava poia eisai, jai na spaseis na deis poios eimai!
    Enna se do sintoma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή