Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Είμαστε στο εμείς;;;

Το απογευμα οταν ήρτεν ο Άρχων στο εργαστήριο λαλεί μου "ρίλι;;; Σίριουσλι;;; Γιου γκάις γουάν;;!!" Ειδες λαλω του την μικρή Κύπρο! Μάλιστα κυριε, ο Άρχων που πριν λιους μηνες εν ηξερε καν οτι η Κύπρος έσhει δικό της πρωτάθλημα τζαι που ακόμα λαλεί "Πρας ις έι Σίπριαν" αντι Σίπριοτ που του ειπα οτι εν το σωστο.

Την προηγούμενη εφτομάδα ερωτουσαν με για τες γριούλες με το ποκεριζέ επειδη εγράψαν το στο Φοξ νιουζ. Ρωτουν με για την κρίση, ρωτουν με οτι φανταστείς τζαι για πολλά να σας πω την αλήθκεια ντρέπουμαι να τους λαλώ....Γιατι ως γνωστο φκαλουμε τα μαθκια μας με τα ιδια μας τα σhέρκα. Έτσι σήμερα χάρηκα πάρα πολλα για το ΑΠΟΕΛ, επαρακολουθουν το σκόρ λάιβ σαν εδουλευκα (ατιμη διαφορά ώρας!). Προσωπικά δεν ασχολουμαι με τα ποδοσφαιρικά αλλά εχαρηκα γιατι επιτελους εχουμε τζαι μια θετική δημοσιότητα ρε παιδί μου! Πόση αρνητικότητα τον τελευταίο καιρό!!

Θελω να σας πω οτι εχάρηκα για το ΑΠΟΕΛ, οπως θα εσhαίρουμουν για οποιαδήποτε ομαδα κυπριακή.  Για παράδειγμα, στα νιάτα μου ειχα μεγάλη πόρωση με το ελληνικό μπάσκετ! Ως τζαι το περιοδικο Τρίποντο εγόραζα το! Η οικογένεια μου εν ασχολειται με αθλητικά, ετσι εμπορουσα να αποφασήσω ανενόχλητη  ποιά ομάδα να υποστηρίξω. Μετα που ερευνα, εκατέληξα οτι τους πιο ωραίους παίχτες (την τοτε εποχη) είσhεν τους ο Παναθηναϊκος, ετσι για αυτο το πολλά αντικειμενικο λογο εγινα Παναθηναϊκος. Οταν ομως δεν τα εκατάφερνε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, εγω εβλεπα τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ κτλ τζαι ημουν υπέρ τους γιατι εν τέλει ηταν ελληνικές ομάδες τζαι ηξερα τζαι τους δικους τους παίχτες οπως ηξερα του Παναθηναϊκου.

Έτσι  λυπούμαι να ακουω οτι ενας αριθμος ατομων που υποστηριζουν αλλες κυπριακές ομάδες, δεν στηρίζουν το ΑΠΟΕΛ, αλλα τους "αλλους". Ποσο με εκνευρίζουν τουτα τα πράματα! Γιατι να ασχολουμαστε με μικροπρέπειες;;; Το ΑΠΟΕΛ τζαι η κάθε ομαδα, οταν παιζει στο εξωτερικο, αντιπροσωπεύει την χωρα μας. Γιατι να θελεις η χώρα σου να μεν πιαίνει καλα;;;  Γιατί να μεν θέλεις να υποστηριξεις να ακουστει στον κοσμο κατι καλο για την χώρα σου;;; Ειδικα αμαν εν μια χωρα τοσο μικρη που εν φκαίνουν  συχνά καλα πράματα για τζείνην προς τα έξω. Υποτιθεται ειμαστε μια συγχρονη χώρα....γιατι να μεν εχουμεν τζαι λιο πιο ανοιχτη ματια. Εν σου ειπα να κατεβείς στους δρόμος να πανυγυρίσεις με τους ΑΠΟΕΛίστες ρε παιδι μου. Αλλα όι τζαι να γινεσαι πίκρης!

8 του Μάρτη εν τζαι η μέρα της γυναικας. Οπως ειπεν τζαι η Μαριλου ποδά, εν μια μερα σαν του Αγιου Βαλεντίνου...τουτα τα πραματα πρεπει να τα σκεφτουμαστε πάντα...όι μονο συγκεκριμενες μέρες. Τελοσπάντων, οπως ειπεν η Μαριλου, εμεις ειμαστε τυχερές. Ειμαστεν τυχερές γιατι σε σχεση με οσα περνουν αλλες γυναικες στον πλανήτη εμεις απολαμβανουμεν την ελευθερία μας. 

Ισως αν εκαθουμασταν τζαι σκεφτουμεν καλυτερα τουτο το "ειμαστε τυχεροί" θα εβλέπαμε μερικα πράματα με αλλο μάτι. Τοσες γυναικες, τόσοι ανθρωπο ανα το κόσμο υποφέρουν. Τζαι εμέις τι κάμνουμε;;; Αντι να ειμαστε ευγνωμων, να βοηθούμεν αλλήλους τζαι να προσπαθουμε για το καλο γενικα, καθουμαστε τζαι τσακωνουμαστεν μεταξύ μας, τζαι ασχολουμαστεν με μικροπρέπειες οπως το να παρακαλούμεν να χάσει μια ομάδα της χώρας μας γιατι απλα ενεν τζείνη που υποστηρίζουμεν εμείς. Τοση κατάντια δηλαδή;;;

Ξερω οτι οσα λαλω μπορει να ακουστουν μη-ρεαλιστικά τζαι λιο ονειροπαρμένα, αλλα τα πιστευκω τζαι ηθελα να τα πω.

Υ.Γ. Η επιλογη του τίτλου ειναι γιατι καθως εγραφα το ποστ, εσκεφτουμουν το "Ειμαστε στο εμεις" του Μακρυγιάννη που εκάμναμε στο σχολείο.

18 σχόλια:

  1. Για να καταλαβουμε οτι ειμαστε ελευθεροι πρεπει να περασουμε τζιαι που την αλλην όχθη. Να περασουμε που τες δυσκολίες της στερησης της ελευθεριας... μονο ετσι.

    Συγχαρητηρια στον ΑΠΟΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι, ξηχάνουμε πως είμαστε τυχεροί. Ίσως επειδή πέρνουμε για δεδομένο τα πράματα και τους ανθρώπους που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλά ωραία τα είπες!
    και πόσο ωραίο τραγούδι..οτι πρέπει για την μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις έναν Αμερικάνο πολιτικό ονόματι Dwight Morrow (πέθανε δεκαετία του 30). Σε ένα γράμμα προς τον γιο του έγραψε τα ακόλουθα:

    "Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σ' εκείνους που δουλεύουν σκληρά, αθόρυβα και αποτελεσματικά και σ' εκείνους που κοπροσκυλιάζουν και φωνασκούν και οικειοποιούνται τη δουλειά των άλλων για να δρέψουν τις δάφνες. Εσύ, γιε μου, φρόντισε να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός εκεί."

    Από την μεγάλη, αριθμητικά, κατηγορία των κενών αλαλάζωντων δοχείων έχουμε πάρα πάρα πάρα πολλούς στην Κύπρο. Αν αποτύχουμε ως επιστήμονες έχει πολλή υλικών για συγγραφή βιβλίων εδώ στον ομφαλό της γης :)

    Όσο για το Cyprian δεν είναι λάθος. Απλά δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Ακόμη και το Paphian χρησιμοποιείτο ευρέως μέχρι τον Β ΠΠ για να υποδηλώσει Κύπριους (αν και είχε, και ακόμη έχει, και κάποιες σεξουαλικές παραμέτρους μέσα :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγχαρητήρια στο αποέλ αν τζαι εν είμαι με καμιά κυπριακή ομάδα εχάρηκα πολλά..Κάμνει μας περήφανους:)
    Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα τζαι τζίνο που είπε πιο πάνω η μαριλού ισχύει..Ξεχάνουμε οτι είμαστε τόσο τυχεροί μερικές φορές.
    Καλημέρααα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Φουρνι,
    Σαν λαός ταχα επεράσαμεν τα....Τζεινοι που τα επερασαν τζαι ζουν, αναρωτιουμαι εν την εκτιμήσαν.

    @Μαριλου
    Ναι ακριβως....Τζεινο ηταν ειπες στο ποστ σου ηταν που με ενεπνευσε! :)))

    @Αλλος Κυπραίος
    Σιούρα;;; Γιατι εγω νοιωθω οτι πολλοι "ειμαστε στο εγω"! Μακαρι να ειμαστε στο εμεις.

    @Κοπελλούα
    :))))

    @Ράνια
    Θενξ μπέστι

    "Οσο αξίζει μια γρατσουνια απ'την ανάσα σου,
    δεν αξίζουν θεωρίες μιας ζωής,
    γυναικα αν έχω κάνει λαθος συγχωρα με,
    γυναικα αν ειμαι σωστός μη μου το πεις¨

    @Αντρέας
    Δεν ξερω τον πολιτικο αλλα τουτο που ειπεν εξαναακουσα το....Δυστυχως εν η πικρή αληθεια. Εν η ύπαρξη τοσων αλαλαζοντων δοχείων που με στεναχωρει....

    Το Cyprian ξερω το οτι δεν ειναι λαθος. Τους εξηγησα στην δουλεια οτι εν ορος της αρχαιοτητας. Ετσι για παραδειγμα αποκαλουσαν την θεα Αφροδιτη τζαι αφου αποκαλουσαν ετσι την θεα Αφροδιτη, δεχουμαι να με αποκαλουν τζαι εμένα!! :)))))

    @Ψηλη Κορασίδα
    Καλημερα αγαπημένη!!!!! Συμφωνω και επαυξάνω τζαι εγω! :)))

    @Νηπενθές
    :)) του γιου του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στους πανηγυρισμούς κρατούσαν κυπριακές ή ελληνικές σημαίες να σαντανώσουν όλο (κυριολεκτικά) τον κόσμο;! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ουφ
    Εν είμαι σιουρη αν ακριβως εκαταλαβα τι εννοεις για σαντάνωμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Το ΑΠΟΕΛ τζαι η κάθε ομαδα, οταν παιζει στο εξωτερικο, αντιπροσωπεύει την χωρα μας."

    Συμφωνώ και επαυξάνω με χίλια!!!

    Εξαναέκαμα πόστ επι του θέματος, γιατί πραγματικά πιάννουν με τα ίχλιχλι μου αμαν ακούω άτομα να μην υποστηρίζουν κυπριακή ομάδα αμαν παίζει στο εξωτερικό. Πόσο βλάκες μπορεί να είναι κάποιοι ανθρώποι?

    Τζαι στο κάτω κάτω εν παιχνίδι ρε κουμπάρε. Τούτα η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο εν τραγικά ηλίθια.

    Μπράβο στον ΑΠΟΕΛ, στους παίχτες του και τον προπονητή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Πρασινάδα

    όι που κάμνεις ότι εν καταλάβεις.
    δεν είχε κυπριακή σημαία ούτε για δείγμα στο στάδιο. να λαλούμεν ευτυχώς που εν είχε ούτε σβάστικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Καϊσι
    :)))))

    @Πετρος
    Κοιτα, μονο εθκιεβασα 2-3 αρθρα τζαι μαλιστα που ξενα sites. Ουτε βίντεο ειδα ουτε ξερω τι εγινε στους πανηγυρισμους. Απο το σχολιο της Ουφ εκαταλαβα οτι υπηρχαν κυπριακες τζαι ελληνικες σημαιες ετσι αν εν τουτο το σαντανωμα, τοτε εξου και το ερώτημα μου.. Εγω ειμαι υπερ των Κυπριακών σημαίων και τον ελληνικων. Σβαστικες, τσε γκουεβάρες, κτλ κτλ δεν νομιζω να εχουν θεση στην Κυπριακη κοινωνια. Φυσικα τουτη εν η δικη μου αποψη τζαι οσοι με διαβαζεται ουτε χρειαζεται να συμφωνειτε ουτε τιποτε......ουτε σημαινει οτι οσοι διαφωνουν δεν ειναι καλοδεχουμενοι δαμε.

    Κατα τα αλλα καλωσόρισες στο μπλογκ γιατι αν δεν καμνω λαθος πρωτη φορα θυμουμαι κομμεντ που Πέτρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Πέτρο, όταν πάει η δική σου ομάδα champions league να πάρετε ο,τι σημαία και σύμβολο θέλετε.

    Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ και περαστικά στα πικρόχολα σχόλια και στους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος

    Δεν είμαι φαν του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μακάρι οι ομάδες να ήταν όπως την αμερική.

    Το θέμα είναι το αποελ ήταν σαν να μην είχε καμμιά σχέση με τη χώρα κύπρο, και χάσαμε ευκαιρία να παρουσιάσουμε το κυπριακό πρόβλημα. τζαι μετά παραπονιουμαστε ότι τα ξένα κανάλια εν εκαταφέραν να βρουν την κύπρο στο χάρτη. πως να την βρουν αμμα εμείς εν ξέρουμε καν ποια εν η σημαία μας;;

    και φίλε αν θεωρείς τη σβάστικα απλά σύμβολο τότε εχάσαμε το παιχνίδι.

    ως προς τα πικρόχολα σχόλια, αυτά και πάλι στους φανατικούς οπαδούς που έβριζαν ταμάλα την άλλη ομάδα (λυον) στο ιντερνετ. Αν δεν μπορεις καν να κερδίσεις με ένα κάποιο επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σόρρυ ρε φίλε αλλά ένεν δουλεία του ΑΠΟΕΛ να "παρουσιάσει" το κυπριακό πρόβλημα αλλά του Προέδρου. Ας κάμει τίποτε τζίνος...Κανεί μόνο να τρώει.
    Επιμένω οτι είσαι ένας κιστημένος τζαι περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Re paithkia, egrapse i prasinada tin pio oudeteri kai sosti prosopiki aksiologisi tis nikis tou APOEL jai enna mallonoume gia proedrous, simbola jai alla sinafi sta comments tis? Llio sevasmo, iparxoun polla alla blogs na mallonoume gia etsi pramata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή