Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απογοήτευση οφ δε Σίπριοτ τάιπ

Την Κυριακή το απογευμα, επιάμεν με την φίλη μου το Κοιμωμένο Βούι σε μια προσπάθεια μιας κοπέλας να κανονισει μια συνάντηση για να αλληλογνωριστουμεν λίοι Κυπραίοι μεταξύ μας. Με εξάιρεση τζεινη την κοπέλα που το εδιοργάνωσε τζαι ενα αλλο ΚυπραιοΑμερικάνο, οι αλλοι 5 ηταν το χειριστο είδος Κυπραίου. Φυσικα σε τουτη την συνάντηση δεν επια με υψηλες προσδοκίες ουτε  επερίμενα να περάσω καλα. Ήταν κατι αγενεστατοι μιτσιοι που πληρουν ουλλα τα κακά στερεότυπα κομπλεξικών Κυπραίων. Αμέσως να πεσει ο διαχωρισμος  του μορφωτικου επιπέδου "πεεεεε μα καμνεις διδακτορικό;;" ειπαν στο Βούι..."Ναι" ειπεν τους αυθόρμητα "τζαι η Πρας ποδά ηδη έσhει διδακτορικο". Ειπεν ο ενας "πεεεεεε ου καλά!" τζαι εγύρισεν που την άλλη. Ο ίδιος εκαμνε ακομψα σχολια περι ομοφυλοφιλίας (τζαμέ εν αντεξα, ειρωνευτικα τον ενα γιατι εγω τουτα εν τα μπορω) τζαι γενικά ενοιωσαμεν τζαι εγώ τζαι το Βούη μια απογοητευση που τζεινους, ενω εμείς επίαμε με τες καλύτερες των προθέσεων.

Νευριάζω να θωρω ατομα κλικκωμένα. Δηλαδή ελεος, εν τζαι σημαινει οτι επειδη εισαστε Κυπραίοι πρεπει να καμνετε παρέα μονο μεταξυ σας....δαμε πέ μου εν εμπηκαν στο κοπο να μας γνωρίσουν εμάς που ταχα ειμαστε Κυπραίοι, όι να γνωρίσουν άλλους. Ο ενας εσχολιαζε οτι επιεν να δουλεψει σε ενα εστιατόριο καποιου Ελληνα τζαι ειπεν του δαμέ στην δουλειά θα μιλουμε αγγλικα, τζαι ο τυπας ειπεν του "Εν ερκουμαι καλό ρε κουμπάρε!" Ειδικά στην Αμερική ρε παιδί μου τζαι σε μια πόλη οπως το Σικάγο που σου επιτρέπει να κρατήσεις τα εθνικά χαρακτηριστικά σου αλλά ταυτοχρονα να γινεις μέρος της κοινωνίας, τουτες οι κλικκες τζαι οι νοοτροπίες εν χωρουν.

Εν θα το κρυψω απογοητευτηκα....Με τζείνα τα παιθκια μας χωρίζουν έτη φωτος παρ'ολο που εγεννήθηκαμεν τζαι εμεγαλώσαμεν στο ιδιο μικρό κομμάτι χρυσοπράσινης γης.

 Αμαν εισαι μακρια που την χωρα σου, νομιζω το αισθημα της πατριδας εν πιο εντονο, τουλάχιστον εγω έτσι το νοιώθω. Εγω θελω να λαλώ με περηφάνια οτι ειμαι μια Ελληνίδα της Κύπρου. Τζαι στεναχωρκουμαι που ξερω οτι κυκλοφορουν ατομα με ετσι αντιλύψεις τζαι στο προσωπο τους πολλοι Αμερικάνοι θα γνωρίσουν πολύ πιιθανών τον μονο Κυπραίο της ζωής τους. Όπως στεναχωρκουμαι τζαι ντρέπουμαι αμα πρεπει να πω οτι εχουμε τον ακατανόμαστο για προεδρο που δεν ξέρει να πει μια σωστη προταση στα αγγλικα. ΄Οπως στεναχωρκουμαι που με ερωταν ο Αρχων για το ΑΠΟΕΛ τζαι τη σημαινουν  τα αρχικα τζαι αναγκαστηκα να του πω οτι ο αθλητισμος στην Κύπρο εν πολιτικοποιημένος.  Όπως στεναχωρκούμαι αμαν με ρωτους για την κατάντια της Ελλάδας. Ετσι στεναχωρκουμαι αμαν γνωρίζω Κυπραίους, ουτε καν 25-26 χρονων τζαι να κουβαλουν τοσα κλειστα μυαλα.

Φυσικά υπάρχει τζαι η αλλη πλευρα. Οι Κυπραίοι που διαπρέπουν τζαι μας φκάλουν ασπροπροσωπους. Ομως μαζί με τα ξερά καιγονται τζαι τα χλωρα τζαι φτανουμε σε μια κατασταση κατάντιας... Ελπιζω τουτα τα παιθκιά να μεν ειναι αντιπροσωπευτικο δείγμα της νεολαίας της Κύπρου. Γιατι αν ένι, ζήτω που καήκαμε!

Η Ε. οταν την εγνωρισα μες τες γιορτές ειπεν μου "Εσύ Πρας εισαι πολλά Κυπραία για να ζεις εχτος Κύπρου". Νομιζω τελικα ο λογος που ειμαι πολλά Κυπραία εν γιατι ειμαι εχτος Κύπρου. Γιατι εμαθα να αγαπώ τον τοπο μου, να κρατω τα καλα τζαι ταυτοχρονα να μαζευκω τζαι τα καλά της χώρας που με φιλοξενει τζαι διά μου τοσες ευκαιρίες. Εν λέω οτι ειμαι η τέλεια, ουτε οτι ειμαι σωστη τζαι οι αλλοι λαθος. Απλά λαλω τα πράματα οπως τα αντιλαμβάνουμαι τζαι οπως τα νιώθω.  Τζαι ρε παιδι μου απογοητεύτηκα που ειδα νέα παιθκια που την χώρα μου να κουβαλούν ετσι μυαλα τζαι τέθκοιες νοοτροπίες....

19 σχόλια:

  1. Περιέγραψες αρκετές από τις πρώτες γνωριμίες με συντοπίτες.
    Η πρώτη εντύπωση σπάνια άλλαξε αν και στην πορεία λίγα από αυτά τα παιδιά άλλαξαν μυαλά και ορίζοντες,αξιοποιώντας τη ζωή στο εξωτερικό.
    Σας γύρισε πλάτη όμως;χαχαχα ευτυχώς ακόμα δεν μου συνέβη γιατί δεν θα γλύτωνε,κάτι θα του έλεγα!

    Πρασινάδα μου,δεν ξέρω αν η πλειοψηφία είναι έτσι,πάντως σίγουρα έτσι είναι η πλειοψηφία των νεογνών φοιτητών εδώ.
    Και το σχόλιο "Αν δεν σε γνώριζα θα είχα την κάκιστη γνώμη για τους Κυπραίους/Ελλαδίτες" το άκουσα πάμπολλες φορές για να μη λαμβάνω υπόψη μου τί περνούν όσοι "ξένοι" τους γνωρίζουν!

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ανάλογες εμπειρίες καθότι δεν σπούδασα ούτε έζησα εξωτερικό αλλά η ιδέα το πρόσωπο της Κύπρου να είναι τούτο που περιγράφεις, δεν μου αρέσει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως είπε τζιαι η Θάλλασαμωβ...Περιγράφεις κάτι πολλά γνώριμο προς εμένα, γιατί τζιαι εγώ είχα την "τύχη/ατυχία" να γνωρίσω αρκετές φορές τέτοια κάστα Κυπραίων όταν ήμουν στη μάνα Ίνγκλαντ τζιαι ήταν ένας απ' τους λόγους που δε μου άρεσκε να κάμνω παρέα μαζί τους τζιαι να κλικκώνω.

    Ελπίζω, θέλω να ελπίζω ότι εν εν τούτη η κάστα ανθρώπων που θα μας διοικά κάποια μέρα, γιατί αν όντως είναι, τότε ζήτω που καήκαμε. Και μετά σου λέει η νέες γεννιές εν πιο ανοιχτόμυαλες. Αμ δε. Είδα εγώ κλειστομυαλούς 19χρονους ουυυυ να φαν κι' οι κότες. Δυστυχώς.

    Εσύ όμως καλά κάμνεις Πρασινάδα μου. Να κρατάς πάντα μέσα σου τα καλά και μαζί μ' αυτά να ξέρεις από που ξεκίνησες και που είσαι. Ο τόπος πάντα που προέρχεται κάποιος εν πάντα καλός. Εν οι ανθρώποι που τον κυληδώνουν τις περισσόττερες φορές. Τέσπα.

    Καλημέρα που το ακόμα βροχερό χρυσοπράσινο ντίαρεστ! :) xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρας είσαι πολλά Κυπραία όχι γιατί ζεις εχτός αλλά γιατί εμεγάλωσες με αξίες, έμαθες να αγαπάς και τον τόπο σου και τους γύρω σου ξένους και μη και να σέβεσαι. Μη στενοχωριέσαι με τέτοιες συμπεριφορές, τις βλέπω κι εγώ εδώ, αλλά να πεισμώνεις περισσότερο.
    Μερικές φορές ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμ τι περίμενες Πρας ντίαρ από μια τέτοια συνάντηση; αχ και βαχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φλώροι εν κομμάτι κάθε κουλτούρας δυστυχώς. Σπάζουν σου την άμα τύχει και βρεθείς μαζί τους αλλά εν σημαίνει πως εν και αντιπροσωπευτικό μιας ολόκληρης γενιάς.
    Έτσι που απορία ρε Πρας, αν φκει ο Αναστασιάδης που ξέρει Αγγλικά εννα νίωθεις περήφανη για τον πρόεδρο μας; Εν απορία σοβαρά, εν το εννοώ σαν κάτι άλλο.
    Επίσης έχω την εντύπωση πως ένας κοινός μας φίλος θα σου ελάλε πως ενεν μόνο στην Κύπρο που εν πολιτικοποιημένο το ποδόσφαιρο.
    Άτε καλή βδομάδα (σε μας σήμερα αρκέφκει αφού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσες αλήθειες μαζεμένες εδώ.. αχ ε Πρασινάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εν κρίμα να γνωρίζεις νέους ανθρώπους με απαρχαιωμένες αντιλήψεις.
    αλλά εν το upbringing τους που φταίει...όπως τους εμάθαν έτσι συμπεριφέρουνται..

    να μην απογοητεύεσαι όμως..υπάρχουν όλα τα είδη ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό σου το άρθρο σηκώνει μακροσκελή σχολιασμό αλλά θα είμαι "σύντομος". Και εγώ είχα την χαρά να συναντήσω μια μειοψηφία Κυπραίων που δεν ανέχονταν να έχει Κύπριος οποιανδήποτε σχέση με μη Κύπριο. Δεν το άφησα ποτέ να με ενοχλήσει ούτε ασχολούμουν με αυτές τις ομάδες ατόμων. Αυτό που πρόσεξα μάλιστα μετά από κάποιο διάστημα είναι ότι σχεδόν όλοι προέρχονταν από συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές ομάδες και πόλεις της Κύπρου. Όμως αν δούμε σε βάθος το θέμα δεν διαφέρουμε, γενικά μιλώντας, από οποιανδήποτε άλλη εθνότητα. Απλά σου φαίνεται ιδιαίτερα έντονο γιατί δεν είσαι Αμερικάνα αλλά μία ξένη και εστιάζεις πάρα πολύ σε μία αγγελική ιδεατή ταυτότητα/συμπεριφορά που αναμένεις από τους Κύπριους (κάτι σαν μία κουβέρτα ασφαλείας ίσως;).

    Υπάρχουν όμως αγγελάκια και διαβολάκια και άπειροι συνδυασμοί στο ενδιάμεσο :) Αν γινόσουν ντόπια, σε οποιανδήποτε κοινωνία, θα έβλεπες ότι αυτά που αναφέρεις για τους Κύπριους ισχύουν για όλους. Αναφέρεσαι π.χ. στο πολιτικοποιημένο ποδόσφαιρο ξεχνώντας όμως την Real (=Βασιλική) που είναι δεξιά ομάδα και την Atletico που είναι αριστερό σωματείο στην Ισπανία (και οι δύο με έδρα την Μαδρίτη). Οι διάφοροι σύνδεσμοι οπαδών στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (και όχι μόνο) τι είναι; Σε μεγάλο βαθμό είναι πολιτικές οργανώσεις. Η Coca Cola (ποτό των Ρεπουπλικάνων) και η Pepsi Cola (ποτό των Δημοκρατικών) στην Αμερική (υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες και με άλλα ποτά σε άλλα κράτη). Πέρνα από την Ολλανδία και βγες έξω από το Randstand (τρίγωνο Άμστερνταμ, Χάγης και Ρότερνταμ) και πήγαινε π.χ. βόρεια προς Friesland. Το που θα φας και πότε, τι θα πιεις και πότε, που θα πάεις και πότε, με ποιους θα μιλήσεις και πότε, σε ποια εκκλησία (ή οποιονδήποτε άλλο χώρο λατρείας) θα πας ή όχι κλπ κλπ θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις, όχι κατ’ ανάγκη ευχάριστες. Ακόμη και εντός του Randstand το οποίο μας προωθούν στην Κύπρο ως παράδειγμα ανεκτικότητας και πετυχημένης πολυπολιτισμικότητας (επί τι ευκαιρία να αναφέρω ότι τον περασμένο Ιούνιο απαγορεύτηκε δια νόμου η πολυπολιτισμικότητα ως κρατική ιδεολογία λόγω των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε) τα πράγματα δεν διαφέρουν αν κοιτάξεις κάτω από την επιφάνεια.

    Όπου και αν είσαι αν γίνεις ντόπιος θα δεις ένα νέο κόσμο με τα καλά του και τα κακά του. Κοιτάζοντας από μακριά ως ξένοι την επιφάνεια χάνουμε μεγάλο μέρος της λεπτομέρειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μωβ
    Μια απο τα ίδια τζαι εγώ ρε Μωβ! Πολλές φορές λαλουν μου "Γουότ κάιντ οφ έι Γκρικ αρ γιου" γιατι δεν πληρω της στερεώτυπες προδιαγραφές!

    @Σμιλί
    Δυστυχως υπάρχει τζαι τουτη η πλευρα, τζαι εν πολλά κρίμα.

    @Λου
    Εν τουτο το ενοχλητικο! 19χρονος ή 20χρονος τζαι κλειστόμυαλος εν θα επρεπε να πιαινουν μαζι ρε παιδι μου! Απλα εισhεν καιρο να συναντήσω τέθκοιους τζαι ηρτεν μου λιο πολύ!
    Καλημερες που το συννεφιασμένο Σικάγο!

    @Proud Weirdo
    Συμμεριζομαι την αποψη σου για το χελιδονι τζαι σε ευχαριστω για τα καλα λογια. Απλα εισhεν καιρο να γνωρίσω έτσι τυπους τζαι οπως είπεν ο Αντρέας πιο κάτω, επεσα λιο που το ροζ συννεφάκι μου.

    @Μάνα
    Ειπα να πάω...εν τζαι ήξερα...εν ειμαι που τζεινη που εν θελει να δει Κυπραίους κτλ κτλ....

    @Μαριλού
    Εν θα τους ελεγα φλωρους...θα τους ελαλουν αγενεστατους αξεστους. Ενεν αντιπροσωπευτικοί μιας γενιάς (ελπιζω) αλλα οπως ειπα δαμε αντιπροσωπευουν "μας" οπως εξηγησα.

    Στα πολιτικα δεν θελω να επεκταθω. Απλά θα σου πω οτι το να μιλα ενας προεδρος αγγλικα δεν θεωρειται προσον. Εν δεδομενο οτι πρεπει να ξέρει. Ενας ποστ-ντοκ σε ενα λαπ που συνεργαζουμαστε, ταχα εν πολλα ταλαντουχος σταρ, εφεραν τον που την Κίνα τζαι πελλαρες. Ο ιδιος ομως εν επικοινωνει στα αγγλικα καθόλου με αποτελεσμα να μεν τον παιρνει κανενας στα σοβαρα, τζαι να μεν θυμάται κανενας οτι εν ο ταχα σταρ. Αμαν ζεις σε μια χωρα, την γλωσσα πρεπει να την μιλας τζαι οταν εσhεις ενα αξιωμα, πρεπει να εσhεις τα απαραιτητα (τουλαχιστον) προσοντα. Αν δεν τα έσhεις, καθεσαι τζαι μαθαινεις τα....
    Ξερω το οτι ενεν μονο στην Κυπρο πολιτικοποιημένο το ποδοσφαιρο, αλλα δατ ντας νοτ μέικ ιτ ένι μπέττερ ουτε εν δικαιολογία.

    @Νηπενθές
    Δυστυχως ομως η αληθεια εν συχνα σκληρή τζαι πικρή....

    @Ράνια
    Συμφωνω...τζαι δυστυχως τουτοι θα μεγαλώσουν αλλους με τες ιδιες....εχτος ιφ γουάν μπρέικς φρι!

    @Αντρέας
    Καταρχας, ξέρεις οτι υπάρχει ελευθερία να γράψεις οσο μεγάλα κομμεντ θέλεις.
    Τζαι τα 2 είδη Κυπραίων (τζεινοι που εν θελουν σχέση με αλλους Κυπραίους τζαι τζείνοι που καμνουν μονο παρέα με Κυπραίους) τα βρισκω ακραία τζαι "ανθυγιεινα". Ουτε εγω ασχολουμε....

    Το οτι δεν διαφερουμε που αλλες εθνότητες κτλ τζαι οτι εσhει τζαι αλλου πολιτικοποιημένα ζητηματα, οπως το ποδοσφαιρο, ξέρω το τζαι οπως ειπα τζαι της Μαριλούς, εν θεωρω οτι this makes it ok or acceptable. Τζαι πιστευκω πριν να προσπαθουμε να αλλαζουμε τους αλλους, πρεπει να αλλαζουμεν εμείς οι ίδια.

    Συμφωνω οτι εστιαζω σε μια αγγελικη ιδεατή ταυτότητα/συμπεριφορα...εχω το σαν ανθρωπος τουτο οπως αναλυσα τζαι σε προηγουμενο ποστ περι μεγάλων προσδοκιων. Ομως οτι περιμένω που τους αλλους το περιμένω τζαι που τον ιδιο μου τον εαυτο. Τζαι αν εγω, ενας μεσος ανθρωπος μπορει να καταφερει κάτι, μπορουν τζαι τζείνοι τζαι δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Το οτι πρεπει να κατεβω που το ροζ συννεφο μου νομιζω εν φανερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νιώθω σε Πρας μου. Ετυχε μου τζιαι μένα να γνωρίσω Κυπραίες σε παρτυ τζιαι να ενθουσιαστώ τζιαι η απάντηση να είναι αηρόλλιν. Στο συγκεκριμένο πάρτυ είχα πάει με 2 φίλες ισπανίδες τζιαι μάλιστα είπαν μου "τάχα είσαι κούλ εσυ τωρά επειδή οι φίλες σου εν ξένες;" Γενικά εσνομπάραν με πολλά. Κατα τη διάρκεια του πάρτυ έκαμα παρέα με μιαν κορούν πολλά καλές κουβέντες εκόψαμεν για μαειρκές, ταξίθκια κλπ. τζιαι προς το τέλος που την ερώτησα πόθθεν ενει.... το σοκ!
    Ήταν συντοπίτισσα! αλλά (σόρυ δεξιούθκια) Τουρκοκύπρια.
    Εν θα το ξιασω ποττέ.

    Οι τελευταία (ελληνο)Κυπραία που ήβρα είναι μια ανακάλυψη: άψογη, κοπέλλιν νάυλον, σόου εννεν κανόνας.

    τζιαι ναι, εμεις οι ξενιτεμένες είμαστεν πκιο Κυπραίες! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @prasinada
    1. Δεν είπα ότι υπάρχουν όρια απλά είπα να μην κουράσω.

    2. Αλλά αφού έχεις όρεξη για κουβέντα... :) Ανάφερες στην τελευταία παράγραφο της απάντησης σου στο σχόλιο μου, «Τζαι αν εγω, ενας μεσος ανθρωπος μπορει να καταφερει κάτι, μπορουν τζαι τζείνοι τζαι δικαιολογίες δεν υπάρχουν.» Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Άλλο ισότητα ευκαιριών και άλλο ισότητα αποτελέσματος. Το πρώτο είναι σωστό και επιθυμητό αλλά το δεύτερο είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει πουθενά στην φύση. Ναι μεν για κομματικούς/πολιτικούς/ιδεοληπτικούς λόγους είναι της μόδας να προωθείτε σαν ιερός κανόνας η ισότητα αποτελέσματος αλλά τα αποτελέσματα αυτού είναι τραγικά. Μην πας μακριά, κοίτα τι συμβαίνει με την δημόσια υπηρεσία ή με την παιδεία στην Κύπρο. Δεν υπάρχει ισότητα ευκαιριών (θεωρητικά υπάρχει αλλά όχι πρακτικά) αλλά υπάρχει, με το έτσι θέλω, ισότητα αποτελέσματος!

    Θυμάμαι πρώτη μέρα στο μάθημα σχεδιασμού ιπτάμενων σκαφών μας έδωσε ο καθηγητής ένα σκίτσο που απεικόνιζε τι θα συνέβαινε σε ένα αεροπλάνο αν όλες οι ομάδες σχεδιασμού (φορτία, υλικά, δομές, πτητική δυναμική και έλεγχος, αεροδυναμική, πρόωση, κλπ) είχαν ισότητα αποτελέσματος: Το αεροπλάνο δεν θα πετούσε ποτέ! Με άλλα λόγια (όπως έλεγαν και πάλι οι καθηγητές μου επανειλημμένα «δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα στην φύση»).

    Όπως είπε και ο παππούς μας ο Αριστοτέλης σε μία κοινωνία υπάρχουν έξυπνοι και βλάκες, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, καλοί και κακοί και είναι απαραίτητη η ύπαρξη νόμων και κανονισμών ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ισορροπία και έλεγχος και να δουλέψει σωστά ή κοινωνία (ισότητα ευκαιρίας όχι όμως και αποτελέσματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Post
    Για μένα σημασία έσhει πάντα ο ανθρωπος. Παντου έσhει ολων των ειδών ανθρώπων αλλα ρε παιδι μου αμαν σε απογοητευκουν οι τάχα "δικοι" σου εν πολλα στενάχωρο....

    Τζαι μετα η φίλη μου δαμε εν κοπέλλιν νάυλο τζαι τζείνη απογοητεύτηκε οσο τζαι εγω!!

    @Αντρέας
    Εχεις απολυτο δικαιο...εν ειχα διευκρινήσει. Εννοουσα την ισοτητα ευκαιρων. Εν θα σου πω ψέματα. Ειμαι που τους ανθρωπους που πιστευκουν οτι δεν καμνουμε ουλλοι για τα πάντα τζαι θα συμφωνήσω με τον προπάππου Αριστοτέλη (σορρυ αλλά εγω είμαι πιο μιτσιά!!! :Ρ). Ειμαστε μεν ισοι αλλα δεν εχουμεν ουλλοι τις ιδιες δυνατότητες.
    Ευχαριστώ για την διευκρινηση τζαι το κομμεντ. (αλλοπως εν πρεπει να απαντω στα κομμεντς το πρωι οταν ξυπνω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε όι κόρη! Έννε γενικό το κακό. Εν τζ εν ούλλοι οι νέοι των 25-26 έτσι σκέδιο!
    Δε με εμένα ας πούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόρη Τατσα έσhεις απολυτο δίκαιο! Ενομιζα ησουν 27. Απολογούμαι! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζήτω που καήκαμε τζαι ακόμα που είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο λόγος που εν επιδιώκω γνωριμία με κυπραίους εν τούτος. Πεθυμώ τόσο πολλά την Κύπρο δαμέ στα ξένα που εν χρειάζουμαι να μου θυμίσει κανένας τον λόγο για τον οποίο έφυα...
    πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά ακόμα γυρεύκω τες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεσποσύνη καταρχάς σε καλωσορίζω στο Πρασινομπλόγκ! :)
    Εμενα δαμέ η κολλητη μου εν Κυπραία....που τες σπάνιες εξαιρέσεις!! Μεν πτοήσε! Υπάρχουν....Αν εισαι Σικάγο για παραδειγμα ειμαι εγω! :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή