Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Τα φάγαμε τα νιάτα μας σε γάμους και βαφτίσια"

 Η Μάνα πριν λίες μέρες έφραψε στο μπλογκ της για το νέο "τρεντ" που ονομάζεται "ειμαι κατά του γαμου" αλλά μετα οτι επερίπαιζα λούνουμαι το κανονικότατα! Μετά η συζήτηση εγινε πιο γενικά για τον γαμο. Τα γαμος/παιθκια/οικογένειες, εν ενα θεμα που στριφογυρίζει στο μυαλο μου τελευταία....αλλοπως εν της ηλικίας. Εσκεφτηκα οτι το κομμεντ μου θα φκει πολλά μεγάλο τζαι είπα καλυτερα να σας τα πρήσω που το δικό μου μπλογκ παρα σε αλλα ετσι ειπα να καταθέσω τζαι εγώ την ταπεινη μου γνώμη περι του θέματος.


Καταρχάς να σας πω οτι πιστεύκω ότι ούλλοι οι άνθρωποι εχουν ίσα δικαιώματα αρα τζαι ουλλοι οι άνθρωποι εχουν το δικαιωμα στο γάμο τζαι στο να παντρευτουν το ατομο που θέλουν είτε είναι του αντίθετου φύλου είτε του ιδίου. Οπως επίσης θεωρω οτι ο καθένας αν θέλει παντρεύκεται τζαι αν δεν θέλει δεν παντρευκεται. Άρα δεν ειμαι ουτε υπέρ, ουτε κατά του γάμου. Πιστευκω στο δικαιωμα του ανθρώπου να ζει την ζωή του οπως θέλει. Φτανει οι πράξεις του ατόμου να συμβαδίζουν με τες αποψεις τζαι όι να φάσκει τζαι να αντιφάσκει.



Πιστευκω οτι ο γαμος εν ενα γεγονός που συμβολίζει οτι τουτοι οι 2 άνθρωποι εχουν μια σχεση αγάπης, εμπιστοσύνης, σεβασμου τζαι θελουν να συνεχισουν την ζωή τους μαζι τζαι πιθανότατα να δημιουργήσουν μια οικογένεια. Οσοι το θεωρουν απλα μια επισημοποίηση τζαι τιποτε αλλο τζαι δεν θελουν να παντρευτουν φυσικά ειναι δικαίωμα τους. Τζεινο ομως που με εκνευρίζει ειναι οτι ο γάμος εκατάντησε να ειναι κατι που κατα κάποιο τροπο μπαινει στο βιογραφικο σου για να θεωρηθείς κοινωνικα αποδεχτός τζαι επιτυχημένος. Εκνευρίζει με το "Αδε την 40 χρονων τζαι εν ελευθερη η καημένη" ή το "εν πολλά καλο παιδί ο τάδε αλλα εν επαντρευτηκεν ποτέ". Τουτες εν αντιλύψεις αλλων εποχων τζαι εκνευρίζουν με!


Οπως σας ειπα δεν ειμαι ουτε κατα, ουτε υπερ του γαμου. Εν οπως νοιωθει ο καθένας. Ομως θα σας πω οτι ειμαι κατά του γάμου σε νεαρή ηλικία. Τωρα θα μου πεις, εν που εισαι (σχεδόν) 30 τζαι θελεις να δικαιολογήσεις το γεγονος οτι προς το παρον εισαι στο πρώτο ράφι πίστα. Νομίζω ομως οτι τουτο έν ισχύει. Θεωρω οτι σε μικρές ηλικίες, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ξέρει τι θέλει αρα δεν μπορεί να κατασταλάξει καπου. Ο ανθρωπος θεωρω πρεπει να αποκτήσει εμπειρίες που την ζωή γενικά, να ωριμάσει τζαι μετα. Αρα βάση του τούτου, οσο πιο μικρός παντρευκεσαι, τοσο πιο μεγάλη η πιθανότητα, ο γαμος να οδηγήσει σε διαζύγιο. Εν θεωρω οτι το να χωρίζεις υπο κοσμιες τζαι ανθρωπινές συνθηκες, εν κακο, αντιθέτως. Ενα πολιτισμένο διαζύγιο εν καλυτερο που ενα γαμο με δραματα, ειδικά αμαν υπάρχουν κοπελούθκια στην εξίσωση.


Έτσι ειπα να κοιτάξω τι λαλουν οι στατιστικές. Με βάσει το divorcerate.org οι αριθμοι δικαώνουν το τι ειπα που πάνω. Ο πρώτος αριθμός ειναι για της γυναίκες τζαι ο δευτερος για τους άντρες. Αρα (μάμα ακούεις;;;) οσο πιο μεγάλος παντρεύκεσαι τοσο πιο λιες εν οι πιθανότητες για να χωρισεις.


Under 20 years old27.6%11.7%
20 to 24 years old36.6%38.8%
25 to 29 years old16.4%22.3%
30 to 34 years old8.5%11.6%
35 to 39 years old5.1%6.5%


Όσον αφορά τι θέλω εγώ προσωπικά για τον εαυτό μου, θα σας πω οτι αν εβρω ενα αντρα που θα με εμπνευσει να μοιραστώ την ζωή μου μαζί του τζαι να καμουμε οικογένεια τοτε ναι θελω να παντρευτω. Τωρα τι γάμο τζαι έτσι θελω, τουτο εν θεμα που αποφασιζεις  με το έταιρο ήμιση. Εκνευρίζουμαι να ακουω γαμους που αρχιζουν με συμβιβασμο του ενος. Ενας γαμος απαιτει προ πάντων συμβιβασμό. Αλλά συμβιβασμο περιπου 50-50. Δηλαδη να συμβιβαζουνται τζαι τα 2 ατομα.

Υ.Γ. Ο τίτλος του ποστ ειναι απο το τραγούδι "Το σύστημα", στιχοι-μουσικη Σ. Κραουνάκης, ερμηνευμένο που την Α. Πρωτοψάλτη. 

14 σχόλια:

  1. συμφωνώ με όσα είπες..και εγώ νομίζω οτι εν πιο καλά να ζήσεις λίο πρίν παντρευτείς..
    νομίζω και το society άλλαξε στο πως βλέπει τον γάμο..σήμερα το majority των νέων ανθρώπων θα πάει να σπουδάσει, να ζήσει και λίο on their own πρίν κάμουν settle down..και γιαυτό άλλαξε και το age range των νέων γονέων..
    εγώ νομίζω οτι μπορεί κάποιος να αλλάξει γνώμη και ιδέες αναλόγως φάσης..για να θέλεις να παντρευτείς/δημιουργήσεις οικογένεια πρέπει να έβρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο.Μπορεί να το κάμεις απλά και μόνο επειδή its easier to grt loans etc σαν ζευγάρι..ο καθένας έχει τα views του..

    νομίζω αν και ως ένα βαθμό ισχύει τούτο που είπες οτι 'μα δέ πόσο χρονών είναι και εν ανύπαντρη/ος ακόμα' νομίζω σιγά σιγά αλλάσει το mentality..η μάνα μου ας πού εν το προηγούμενο generation πάντα ελάλε μας να πάτε να σπουδάσετε, να κάμετε όσα θέλετε να κάμετε και μετά να παντρευτείται..so its slowly changing νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αλλά συμβιβασμο περιπου 50-50. Δηλαδη να συμβιβαζουνται τζαι τα 2 ατομα."

    στα κυπριακά δεδομένα πρέπει να συμβιβαστούν τουλάχιστον τρία άτομα: η νύφη, η μάνα της τζαι η πεθερά της!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά ενδιαφέρον το θέμα σου ρε Πρας!
    Εγώ θεωρώ το 'γάμος' ως γάμος ως απλά μια επισημοποίηση μιας αποφάσης να ζήσεις με τον άλλο και να τον εμπιστεύκεσαι και να μοιράζεσε μαζί του και τα καλά και τα κακά, άρα το παρτ της επισιμοποιήσης θεωρώ το μη αναγκαίο, για μένα. Και επίσης θα συμφωνήσω ότι που τη στιγμή που έχει την άδεια για τούτη την επισημοποίηση ο ετερόφιλος θα έπρεπε να την έχει και ο ομοφυλόφιλος.
    Τωρά για τζίνη την απόφαση ένιξερω, εν λιο φοϊτσάρικο να σκέφτεσε πως διαλέεις τον άνθρωπο με τον οποίο θα είσαι ούλλη την υπόλοιπη ζωη σου. Και αν σε 5 χρόνια κουράσει σε; Ή αν αλλάξεις εσύ; Εν μια υπόσχεση και στον άλλο και στον ίδιο σου τον εαυτό και το να μεν την τηρήσεις ένιξερω τι σημαίνει; Φυσικά μπορείς να πεις επροσπαθήσαμεν, εν επέτυχε και πάρακατω. Αλλά εν νομιζω ναν τόσο απλό.
    Λέεις πως εν συμφωνείς με τον γάμο σε μικρή ηλικία. Και μένα ακούεται μου πολλά φοϊτσάρικο αλλά ενεν αλήθεια το ότι age is but a number?
    Ο Α μπορεί ναν πιο κατασταλαγμένος στα 20 του απ'ότι θα είναι ο Β στα 30 του. Έχει να κάμει με τους χαρακτήρες μάλλον και το κατα πόσον ο καθένας εν έτοιμος να κάμει συμβιβασμούς σε μια άλφα ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρας, Πρας, Πρας.... ως επιστήμονας θα έπρεπε να ξέρεις αυτό που είπε ο Mark Twain... There are lies, damn lies, and statistics! :) Οι αριθμοί στον πίνακα πιο πάνω δεν λένε τίποτα από μόνοι τους. Τι υπάρχει πίσω από αυτούς ώστε να υπάρξει σωστή μετάφραση τους; (.... Δεν μπορούσα να μην κάνω το σχόλιο... Ελπίζω να μην μου βγει κανένας βουζουνόπατσος μέσα από την οθόνη του υπολογιστή :) ).

    Δεύτερο: Όταν πας ορειβασία σε πολύ ψηλά βουνά, όπως το Αναπούρνα και το Κιλιμάντζαρο, χρειάζεσαι ομάδα με την οποία να μπορείς να ταυτιστείς/συνεργαστείς/μοιραστείς/υποστηρίξεις/κλπ. Κάθε ένα άλφα υψόμετρο πρέπει να σταματήσεις και να δημιουργήσεις ένα καταυλισμό βάσης ο οποίος είναι αναγκαίος για να συνηθίσεις το περιβάλλον στο υψόμετρο που είσαι και μετά να προχωρήσεις σε ένα νέο υψόμετρο (όπου θα δημιουργήσεις νέο καταυλισμό βάσης κ.ο.κ.). Όσο αυξάνεται το υψόμετρο αυξάνεται και ο χρόνος παραμονής σε ένα καταυλισμό βάσης (για κάποια υψόμετρα μιλάμε για εβδομάδες). Αν δεν χρησιμοποιήσεις ένα καταυλισμό βάσης και δοκιμάσεις να πας στην κορυφή "τρεχάτος" την έβαψες (μπορεί και να πεθάνεις). Αν από την άλλη φοβηθείς να βγεις εκτός καταυλισμού βάσης πάλι έχασες. Και ο γάμος το ίδιο πράγμα είναι: Ορειβασία με αναγκαστική χρήση καταυλισμών βάσης. Οι ακραίες περιπτώσεις είναι η μη χρήση βάσης και η μη έξοδος από την βάση με καταστροφικά αποτελέσματα! Δεν είμαι σίγουρος ότι η ηλικία είναι κύριο στοιχείο της αποτυχίας Την τονίζουν πολλοί αλλά θα έλεγα ότι το πράγμα είναι πολύ πολύ πιο περίπλοκο. Τέλος πάντων… φτάνει μουρμούρα από μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ράνια
    Ναι τζαι εγω συμφωνω οτι αλλαξε, αλλα εννοείται δεν εφτασε τα επιθυμητα επίπεδα. Τζαι εμένα οι γονείς μου τα ίδια ελαλουσαν/λαλουν. Για να αλλαξει η νοοτροπια ομως χρειαζεται καιρό γιατί δυστυχως ενεν ουλλοι σαν τους δικους μας γονεις. Τα Χριστουγεννα που ημουν Κύπρο μια ξαδερφη του παπα μου ηρτεν να μας καλέσει γιατι επάντρευκε την 20χρονη κόρη της που ήταν ήδη 6 μηνών έγγυος! Στην ερωτηση αν κοντευκουμε εμεις το γαμο, της απάντησα "όι, είμαι μιτσιά ακομα!" χαχαχα

    @Ουφ
    Ευτυχως εγω εν εχω έτσι θέμα με την μάμα μου! :))) Τυχερός τζείνος που θα με πάρει! :ΡΡΡ Χαχαχαχα

    @Μαριλού
    Θίγεις πολλά θέματα κόρη. Οπως ειπα ο κάθε ένας οπως νοιώθει πράττει. Εμενα εν με πειράζουν οι καλόγουστοι, απλοι γάμοι, αντιθέτως τους βρίσκω πολλά όμορφους. Ενεν ο γάμος ενα ισόβιο συμβόλαιο, υπάρχει τζαι undo, αλλά τουτο εν σημαινει οτι εν θέμα που πρέπει να αποφασίζεται ετσι ευκολά τζαι "ε εν παντρευκουμαστε",
    Age is a number ναι συμφωνω, τζαι σίουρα η ωριμοτητα τζαι το να ξέρεις τι θέλεις μπορει σε καποιον να υπάρχει στα 20 τζαι σε άλλον στα 40 ή να μεν έρτει ποτε. Ομως η μεγαλη πλειοψηφία, νομιζω εν μπορει να κατασταλάξει σε αποφάσεις οπως ενας γάμος στα 20.

    @Αντρέας
    Καταρχάς επερίμενα το σχόλιο σου, το οποίο ήταν επάξιο των προσδοκιών μου!! :)

    Κατα δευτερο, ειμαι κατά της βίας τζαι υπέρ της συζήτησης τζαι φκάλω σου κόκκινη κάρτα γιατί επρεπε να το ξέρεις τουτο!

    Κατα τρίτο δεν νομίζω να διαφωνουμε σε κάτι. Συμφωνω 100% με όσα λαλείς. Τζαι έτσι φορ δε ρέκορντ εν αποφάσιζα αν θα βάλλω τους αριθμούς ή όι. Οι στατιστικές, ειναι στατιστικές, εν λαλουν τιποτε που μονες τους συμφωνω και επαυξάνω.. Στο τέλος αποφάσισα να τους βαλλω απλά εσυμφέραν με!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ που την άλλη κἀμνω τις εξής σκἐψεις για τις στατιστικἐς: παίζουν ένα τεράστιο ρόλο στη ζωή μας π.χ. σκἐφτουμαι πόσο επηρεάζουν τις επιλογές που κάμνουμε καθημερινά και σαν παράδειγμα φέρνω απλά το άμαζον ή το γκουγκλ, που αναλὀγως με τις στατιστικἐς σου προτείνουν ένα βιβλίο ή ένα σάιτ. και εμείς πέρνουμε την απόφαση να αγοράσουμε το βιβλίο ή να πἀμε σε συγκεκριμμένα σαιτς (χωρίς και πάντα να υπάρχει κάποια λογική) Ναι, τούτα εν έχουν να καμουν τίποτε με το γάμο, αλλά στο κάτω κάτω ακόμα και τούτη η στατιστική που έβαλε η Πρασινάδα δείχνει κάποιο τρεντ το οποίο δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσει. δεν είμαι επιστήμονας φυσικἀ αλλά τα παττερνς και άλλα συναφή στο τἐλος επηρεάζουν το τρόπο που εξηγούμε φαινόμενα και κοινωνικἐς καταστάσεις.

    οι στατιστικές τούτου του είδους θα σου δείξουν πες ατ μπεστ ένα τρεντ, εννε; περιπτώσεις και στα άκρα πάντα υπάρχουν. και άτομα που παντρεύκουνται στα 65 και χωρίζουν και άτομα που παντρεύκουνται στα 22 και έχουν σταθερούς γάμους. Εγώ συμφωνώ με τη Πρασινάδα ότι ένα άλφα γνώθει σαυτόν αυξάνεται σαν μεγαλὠνουμε. Δεν λἐω ότι αυτό σημαίνει ότι ένας γάμος θα πετύχει, αλλά θεωρητικἀ βοηθά στο να κρίνουμε καταστάσεις πιο εύκολα και να πάρουμε αποφάσεις (και να ξέρουμε τι θέλουμε).

    νομίζω ότι στο γκλομπαλ κόσμο που ζούμε είναι πιο εύκολο να δούμε τα πράγμα ως πιο ρευστά και άστατα. Ναι, η ιδέα της συντροφικότητας είναι όμορφη και no man is an island, άμα είναι εκείνο που θέλεις. και μετά αρχίζει η ορειβασία του Αντρέα. :-p

    δεν ξἐρω αν υπάρχει συνοχή σε τούτα ούλλα αλλά το μυαλό μου μετά από διορθώμα πειπερς και άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν δουλεύκει και πολλα καλἀ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αλτερ
    Μια χαρά δουλευκει ρε ο νους σου! Επισης επιασες ακριβως το πόιντ που ηθελα να κάμω με τις στατιστικες. Συμφωνώ με τον Αντρέα οτι οι αριθμοι των στατιστικων εν απλά αριθμοί τζαι δεν πρεπει να τους παίρνουμε τοις μετροιτης, αλλά το τρεντ φαίνεται τζαι γι'αυτό τζαι τελικά αποφάσισα να βαλλω τους αριθμους στο ποστ. Επιβεβειώνουν την αποψη μου περι ηλικίας τζαι γάμου. Ουτε εμένα με εξέπληξε το τρεντ. Γι'αυτο τζαι εψαξα τους αριθμους γιατί ηξερα οτι μαλλον θα επιβεβαιώσουν την άποψη μου.

    Βεβαιως τζαι υπάρχουν εξαιρέσεις τζαι βεβαίως παιζει ρολο τζαι η εποχή τζαι οι συνθήκες τις. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος/α θα ειναι η εξαίρεση του κανόνα, τουτο ισχύει για ουλλα τα πράματα στην ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεγονος που πρεπει να ληφθει υποψη ειναι τζαι το θεμα της βιολογικης καταστασης του ατομου σε σχεση με την ηλικια.
    Ως τα 20 ο ανθρωπος βρισκεται σε αναπτυξη. Που τα 20-30 ας πουμεν οτι εν σε μια "σταθερη κατασταση" ακμης. Που τα 30 και εξης αρχιζει η κατιουσα (οσον τζι αν μας ενοχλει, ετσι ενει).
    Φυσικα απο ανθρωπο σε ανθρωπο υπαρχουν ελαφρες παραλλαγες, που επιτεινουνται τζι απο αλλους παραγοντες, οπως μια ασθενεια.
    Στατιστικα ποσον μειωνονται, λοιπον, οι πιθανοτητες σου να εισαι σε θεση (βιολογικα) να καμεις μιαν σωστην επιλογη, εναν "σωστο" γαμο, μιαν οικογενεια με "καλες" προδιαγραφες, οταν πιαεις την κατιουσα?
    Μηπως, στατιστικα παντα, οι συμβιβασμοι που καμνεις μετα την περιοδον ακμης, ειναι μεγαλυτεροι?
    Τροφη για σκεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια έχω άποψη για το θέμα. Been there. Done that. Αλλά επειδή βαρκ που λαλεί τζιαι η sike, τζιαι βρίσκω το άσκοπο να εμπλακώ σε συζήτηση απλά θα πω ότι θεωρείται ( εσύ Πρας που έχει όρεξη να γυρεύκεις έρευνες μπορείς να το πράξεις ) ότι η καλύτερη περίοδος του ανθρώπου για να τεκνοποιήσει είναι μεταξύ 20-30 χρονών.

    I rest my case!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Γρούτα
    Κόρη! Μεν λαλείς της μάμας μου οτι το μωρό της επήρεν την κατιούσα! :Ρ

    Πολλά καλο το ποιντ σου τζαι εν νομίζω η τελευταία σου ερωτηση να έσhει απάντηση. Εξαρτάται (μου λες εξαρτάται που λαλεί η Χαρούλα). Παντως πολλά καλό φουτ φορ θοτ (γιατι καμνουμε τζαι δίαιτα για ρίαλ φουτ!) :))

    Πιστευκω επισης οτι ο γαμος τζαι το να κάμεις οικογένεια ενεν πραματα που λαλείς "α θελω να παντρευτω στα επομενα 2 χρονια" τζαι να το καμεις. Τουτα τα πράματα ερκουνται τζαι συμβαίνουν. Αμαν τα πιέζει το πλάσμα νομιζω ενεν για καλο. Αν τωρα καποιου του έτυχε στα 22 τζαι του αλλου στα 32 τζαι του αλλου στα 42, εν ουλλα μεσα στην ζωή.

    Οπως εξαναείπα στο μπλογκ σε αλλο ποστ παλια, το θεμα ενεν να πεις, θελω να παντρευτώ τζαι να κάμω μωρα. Εν κάτι που νομίζω γινεται αμαν εβρεις τον "σωστο" ανθρωπο. Σωστος δεν ειναι ο κατ'ανάγκην μεγάλος έρωτας, αλλα τζεινος που πιστευκεις μπορείς να καμεις οικογένεια μαζι του τζαι να του μοιάσουν τα μωρα σου. Φυσικα τουτα εν δική μου άποψη τζαι ισχύει για μένα.

    @Νεράιδα
    Αν πω τζαι εγώ βαρκ να απαντήσω;; :Ρ Κοιτά εν αντιλέγω. Ο κάθε ενας μας λαλεί την αποψη του η οποία σιουρα βασίζεται τζαι σε ποιά φαση της ζωής του ένι τζαι τι εκαμε ως τωρα. Αλλιως ενι αμαν "μπιν δέαρ νταν δατ" τζαι αλλιως για εμας που παρ'ολα τα χρονάκια μας, μας φαίνεται μακρινο. Επισης αν δεν βαρκ, δε την απάντηση μου προς την Γρούτα.

    Υ.Γ. Έτσι ερευνες εν εχω καθόλου ορεξη να ψαχνω...Εν ειδικοτητα της Μάνας τουτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα απαντήσει χωρίς να διαβάσω τα σχόλια. Και συμφωνώ με τη Γρούτα.
    Ο μόνος "κανόνας" που μπορεί να έχει το θέμα γάμος-οικογένεια είναι καθαρά θέμα βιολογικής κατάστασης. Ας πούμε αν θέλουμε να βρούμε "το καλύτερο" δυνατό σενάριο.


    Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένας άλλος κανόνας. Ναι, υπάρχει η κοινωνία που εν θέλει λιποτάχτες. Αλλά τζιαι τούτον εν θεωρία τζιαι μουρμουρκόν. ( Εκατάλαβα. Κατίσhιη μου τζιαι μένα που την Πρασινομήτωρ. )

    Ο καθένας όπως τη βρίσκει.

    Έψαχνα για χρόνια να βρω τι είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένα ζευγάρια, ευτυχισμένα! ( Ευτυχώς υπάρχουν! ) Το μόνο που ανακάλυψα είναι το απλό : τα βρίσκουν. Δηλαδή, υπάρχουν μη-λεκτικοί ή και λεκτικοί κώδικες συμφωνίας μεταξύ τους.

    Ένα από τα στοιχεία επίσης είναι το ότι : Δεν έχουν σαν δεδομένο ότι η σχέση θα κρατήσει για πάντα. Την κάνουν να κρατά με καθημερινό αγώνα. Είναι φυσικό να εξελιχθούν και να αλλάξουν τα άτομα στην πορεία τους. Αν θα θέλουν να συνεχίζουν να είναι μαζί είναι απόφαση που θα ξαναεπιλέξουν στο μέλλον. Αν πεις ότι εδιάλεξα αυτό τον ανθρωπο και θα είναι μαζί μου για πάντα, το έχασες το παιγνίδι.

    Για το θέμα που είχε ανοίξει η Μάνα, στο οποίο πάλι βαρκ να απαντήσω, αυτό που πιστεύω είναι ότι εν μας πέφτει λόγος για το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Αμα πρίζουμεν τους άλλους : ου! μα πότε θα παντρευτείτε; πότε θα κάμετε μωρό; ου μα ακόμα; ου μα τι λαλούν οι γονιοι σας; Ότι και να μας απαντήσουν εν χαλάλι μας.

    Ο καθένας επιλέγει να συμβιβαστεί ή όχι όποτε γουστάρει κι αγαπά. Άμα έχουμε την καλή διάθεση να κάτσουμε να ψυχαναλύσουμε τα δύο άτομα, να τα κατανοήσουμε, να τα αγαπήσουμε τότε ίσως έχουμε και δικαίωμα να έχουμε άποψη.

    Είπα τα ούλλα; Άφηκα τίποτε πίσω;

    Α ναι! ότι η ζωή είναι βασισμένη στην αλλαγή. Γέννηση ζωή θάνατος. Άρα σήμερα λαλώ εν θα ξανακάμω δίαιτα, αύριο πεθανίσκω της πείνας για να χάσω 2 κιλά, ύστερα λαλώ ότι θα προσέχω πάντα, τζιαι ύστερα τρώω σαν γουρούνα.

    Γιατί όχι;!

    Έχει πλάκα!

    Αν αυτό δείχνει ότι το άτομο δεν ξέρει τι του γίνεται; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
    Μπορεί να είναι ισορροπημένο σε πιο βαθύ ή πιο πνευματικό επίπεδο που το να αλλάσει χρώμα στα μαλλιά ή αριθμό κιλών να είναι απλά μια πολυτέλεια που έχει την δυνατότητα να έχει.

    Σόρρυ που σας έπρισα.

    Πάω να σιδερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν μας τα έπρισες κορη Νεραϊδίτσα. Συζητηση κάμνουμε τζαι ο καθε ενας μας λαλεί την γνώμη του. Τζαι τουτο το θέμα εν τοσο περιπλοκο τζαι πολυδιάστατο που σηκώνει πολλές συζητήσεις.

    Το τέικ χόουμ μέσεϊτζ νομίζω οτι εν έσhει σωστό τζαι λάθος. Ο καθε ένας κάμνει οτι κρίνει σωστό για την ζωή του την χρονική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή μου Πρας πολύ ωραίο post αλλά τα των divorce stats δε με βρίσκουν σύμφωνο για πολλούς λόγους. Πρώτον και κύριον, το γεγονός ότι τα stats που μας δείχνεις εδώ αφορούν σε γάμους της ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Ως γνωστόν η Αμερική δεν έχει προηγούμενο, και μοιάζει μόνο με τον εαυτό της. Εάν για παράδειγμα πατήσεις το Divorces in UK θα δεις εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Και πιό βασικό όλων ότι "η συνηθέστερη ηλικία για διαζύγιο είναι τα 42 χρόνια για τους άντρες, και 39 για τις γυναίκες". Οπότε αυτό και μόνο μας τα χαλάει λίγο. Επίσης, μιας και θέλεις να μιλήσεις για στατιστικά, το να βγάλεις στατιστική για κάτι δεν αφορά μόνο στην ηλικία που κάποιος παντρεύεται, αλλά και στους λόγους, την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού, τα ήθη και έθιμα μιας περιοχής κλπ.

    Παράδειγμα Νο.1: Απ'όσο γνωρίζω οι καθολικοί απαγορεύεται να κάνουν έκτρωση (και ώς εκ τούτου συνήθως παντρεύονται) και επίσης νομίζω ότι απαγορεύεται να χωρίσουν κιόλας. Αυτό το έβαλες στη στατιστική σου;
    Παράδειγμα Νο.2: Εάν ένα ζευγάρι (πάρε για παράδειγμα 2 κακομαθημένους ηθοποιούς - ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε) έχει πολλά λεφτά, μπορεί να δεις ότι χωρίζουν κατά τη διάρκεια της -προσωπικής πλέον- ζωής τους 3 και 4 και ίσως και 5 φορές. Γιατί; Γιατί όταν έχεις λεφτά, και όταν είσαι και λίγο κακομαθημένος, αντί να τσακωθείς με τον άλλο και μετά να τα βρείτε, βάζεις εύκολα τον εγωισμό σου πάνω απ'όλα (ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;;; (λεφτάς)) και χωρίζεις αντί περάσεις τη σωστή φάση του "τσακωμός, κατάθλιψη, συζήτηση, γούτσου γούτσου, όλα καλά".
    Παράδειγμα Νο.3: Ένα ζευγάρι που έχει κάνει πράγματα στη ζωή του (πχ. στα 20 της μια κοπέλα μπορεί να έχει κάνει 5 ερωτικές σχέσεις και να είναι οκ - και ο αγαπημένος της να είναι 27 και αντίστοιχα να έχει 4-5 ερωτικές σχεσεις) είναι πιό σίγουρο ότι θα αντέξει στο γάμο, παρά το ζευγάρι που είχαν ελάχιστο χρόνο για σχέσεις και μόνο σπουδές / career κλπ. Η γυναίκα της καριέρας (δεν εννοώ εσένα μη μου εξάπτεσαι) συνήθως θυμάται γύρω στα 40 της ότι πρέπει να κάνει και ένα παιδί, και ως εκ τούτου ή θα καταψύξει τα ωάριά της, ή θα ψάχνεται σαν τρελή να βρεί δότη για να γίνει single mom, ή θα καταφύγει σε λευκό γάμο για να λέει ότι έχει και αυτή οικογένεια. Αυτό το παράδειγμα ταιριάζει πολύ σε αμερικάνικο στυλ.

    Τεσπά, ο καθένας κάνει όπως θέλει, σύμφωνα με όσα γράφεις, συμφωνώ στα περισσότερα, απλώς το όλο θέμα της στατιστικής είναι υπεραπλουστευμένο και δεν προσφέρει τίποτα εκτός από γενικότητες που μπορεί να χαλάσουν ψυχολογικά μια γυναίκα (ώς επί το πλείστον - μιας και εμείς οι άντρες είμαστε λίγο πιό ζώα σε αυτό το θέμα) και να φοβάται ενδεχόμενο χωρισμό (και δώστου στις χαρτορίχτρες και τα mediums) λόγω της μικρής της ηλικίας κλπ.

    Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βεβαίως και οι στατιστικές της Αμερικής δεν αντιπροσωπευουν ολο το κοσμο και γι'αυτο διευκρίνισα οτι ειναι της Αμερικής. Απλά αυτες μου εβγαλε πρωτες το γκούγκολ. Εξάλλου μια αποψη σε ενα ποστ εγραψα, δεν εκανα ερευνα ή καμια πανεπιστημιακή μελέτη και ουτε με ενδιαφέρει να το κανω αυτο για να πω την αληθεια.

    Οπως ειπαμε και πιο πάνω οι στατιστικές ειναι απλά αριθμοι και δειχνουν απλά ενα trend. Για τα υπολοιπα θέματα που θίγεις, σιγουρα παιζουν σαν σενάρια. Τωρα ποσο ρολο παιζουν ή κατα ποσο θα μπορουσαν να αλλάξουν τους αριθμους δεν το γνωρίζω.

    Εξάλλου εδω τη άποψη μας λέμε και σε ευχαριστώ και για την δική σου.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή