Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τιποτε δεν είναι αυτονόητο τελικά....

Σήμερα είχα σκοπο να σχολάσω τζαι να πάω να στο αγαπημένο μου σουπερμαρκετ για να γεμώσω το ψυγεια για να ειμαι οργανωμένη με την δίαιτα. Ετοιμάζουμουν κατα τις 6:15 να φύω. Ουλλη μέρα εν εκατσεν ο κωλος μου χαμέ για να σχολάσω νωρίς. Σημείωση, σημερα ηρτεν Σικαγο ο νεός ποστ ντοκ, ας τον πουμε Εξ-Φάιλ (το επιθετο του εν το ίδιο με ενα ονομα στην γνωστή σειρα....) που θα αρχίσει στο λαπ πρώτη του Μάρτη, για να έβρει διαμέρισμα. Ηρτεν τζαι που το λαπ για λιο. Ειχα τον γνωρίσει τζαι παλια ετσι ηξερα ποιος ήταν κτλ.

Την ώρα που επιαινα να φύω, εφευκε τζαι ο "Μιχάλης" τζαι εμιλαν τζαι στο τηλέφωνο της γυναικας του. Με το που κλείει το τηλεφωνο, λαλεί μας ο Εξ-Φάιλ, παιθκιά ξέρετε καπου δαμέ κοντά να πάω να φάω. Θα ξαναβάλλω σημείωση τζαι θα σου πω οτι ο Εξ-Φάιλ μεινίσκει σπιτι του Άρχων για 1 νύχτα, ο Άρχων εν γενικά φιλόξενος σπιτι του. Λαλεί του ο Μιχάλης, "μα εν θα φάεις στον Άρχων;" Λαλεί του "απλα εν να μείνω τζαμέ. Εν εχω απαίτηση να με ταίσουν τζιολας, τζαι ενιγουέι ο Άρχων θα λείπει ως τες 9 γι'αυτό εδωκεν μου κλείδι."  Τζαι άρχισεν ο Μιχαλάκης τζαι ελαλεν του τόπους να πάει...Λαλεί μου εμένα σαν επακεταρα την τσέντα μου, εσυ Πρας που λαλείς να πάει ο Εξ-Φάιλ;; Λαλώ εγω του Εξ-Φάιλ, εν να πάεις μόνος σου να φάεις;; Λαλεί μου "ε ναι τι να κάμω;". Λαλω του αν θέλεις παρέα να δουμε ποσοι μπορουν που δαμέ τζαι να έρτουμε μαζί σου. "Α!! θα ηταν πολλά ωραία" λαλει ο Εξ-Φάιλ. Πετάσσετε τζαι ο Μιχαλάκης τζαι λαλεί "πολλά καλή η ιδέα σου Πρας".

Εγω εθεωρησα το αυτονόητο. Σε 1 μηνα το παιδι, το οποιο φαινετε μια χαρά συνεργάσιμο παιδι, θα εν συνάδελφος. Ηρταν να εβρει διαμέρισμα τζαι θα τον αφήκουμεν να φάει μονος του την μια νυχτα που θα μείνει στην πόλη. Θα πει οτι είμαστε ενα ψυχρό αφιλοξενο εργαστήριο, πραμα που δεν ισχυει. Να μεν τα πολυλογώ ηρτεν ακόμα ενας τζαι επηρα τους εγω καπου κοντά στο διαμέρισμα μου τζαι μετά επήρα τους πισω στα σπιθκια τους.

Τζαι ρωτώ, αν δεν ελάλουν εγώ τιποτε, ο ανθρωπος θα επίαινε να φάει μονος του γιατί οι άλλοι σιγά μεν του ελαλουσαν τιποτε!! Ο άνθρωπος θα έρτει μονος του σε μια νέα πολη, θα εν ουλλη μέρα μαζι μας, γιατι να μεν προτεινουμε να πάμε να φάμε; Μετα ο Μιχαλης που τον επήρα τελευταιο λαλεί μου "βερι νάις θοτ Πρας να τον πάμε για ντινερ μαζί του". Το παιδί εχαρηκε πολλά παντως τζαι ευχαριστησεν μας, τζαι ο Μιχάλης ανακάλυψεν κάτι που για εμάς εν σαν την ανακάλυψη της τασhινόπιττας, δηλαδή την φιλοξενία τζαι το πως να σκέφτεσαι πως θα ήταν αν εσύ ησουν στην θέση του άλλου. Εν τζαι εν οτι ενεν καλο τζαι ευγενικό παιδί ο Μιχάλης ή οτι δεν έσhει τρόπους. Απλά δαμέ εμεγαλώσαν σε διαφορετικα τζαι κάτι που για εμάς εν δεδομένο τζαι αυτονόητο για τζείνους δεν ειναι. Γιατί μπορει οι Κυπραίοι να εχουμε σhίλια ελαττώματα, αλλα σε ετσι πράματα ειμαστεν ανοιχτοι τζαι καλοσυνάτο.

Το συμπέρασμα μου που τη αποψινή νυχτα, εβαλα το για τίτλο στο ποστ.

17 σχόλια:

  1. Εεεε κοίτα η φιλοξενία εν μεσογειακό trait σόου ναι εν εν πολλά αυτονόητο για τους άλλους τούτο που εσκέφτηκες εσύ. Ντάξει να μεν τα ισοπεδώνουμε ούλα, εν εν μόνο οι μεσογειακοί λαοί που το κάμνουν, εν τζιαι το πως θα μεγαλώσει ο καθένας αλλά στιλλ. Καλά έκαμες τζιαι επρότεινες τους το. Ήταν πολλά θότφουλ τζιαι ευγενικό ιντίτ. Ελπίζω να εν καλός σαν χαρακτήρας τούτος ο Εξ Φάιλ.

    Καλήμερα Πρας :) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αυτό κι άλλα πολλά αυτονόητα τα έχουν ξεχάσει.
    Οι παλιές γενιές τα είχανε,και μπορεί οι δικές μας επόμενες γενιές να τα ξεχάσουν,ποιός ξέρει;
    Το πιο αστείο εδώ είναι να προσφέρεις κάτι σε Παγοχωρίτη και να αναρωτιέται "Γιατί; Τί πρέπει να δώσω εγώ τώρα σε αντάλλαγμα;"...και ρωτάνε συνήθως τί θέλεις να σου φέρουν. Δεν μπορούν "το χρέος".

    Καλημέρα Πρασινάδα μου! :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ενι μανα μου η κυπριακη/ελληνικη φιλοξενια!! Ελαλεν το τζιαι ο Ομηρος αλλωστε!

    Εσιει λαους που εννεν ετσι. Εν κρυοκωλοι τουτοι!

    cypriopoul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπωσιάστηκα, πέρκι να έβλεπες το X files!!!! O M G είμαι σε σhοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεν νομίζεις, ούτε δαμέσα έννεν αυτονόητο πλέον, τζαι στην Ελλάδα εν το συνάντησα ποττέ.
    Όμως ούτε ο ίδιος που εν στην "δύσκολη θέση" εν περιμένει τούτη την αντιμετώπιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το οτι σκεφτηκες έτσι μπορει να μην έχει να κάνει με πολιτισμό αλλά με τον άνθρωπο που το εισηγηθηκε. Νομιζω οτι ο χαρακτηρας σου που εν καλοσυνατος ευθύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρας το σχόλιο που ήθελα να σου αφήσω εδώ το έβαλα στα ιστομαγειρέματα... εν πάω καλά.

    Ακριβώς έτσι είναι όπως το λες. Τα ελαττώματά μας εν καμπόσα. Αλλά να αφήσουμε πλάσμα να τρώει μόνο του ή ακόμη χειρότερα να τον αφήσουμε νηστικό δεν υπάρχει περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι η αλήθκεια είναι οτι είμαστε πολλά φιλόξενοι...
    μόνο εμείς το θεωρούμε περίεργο να τρώμε μόνοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνώ με ράνια νιώθουμε κάπως να τρώμε μόνοι μας μόνο εμείς οι άλλοι εν έχουν πρόβλημα. απλώς πρας εν σκέφτονται έτσι εν το θεωρούν κακό:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Λου
    Ναι ρε έσhεις δίκαιο εν τα ισοπεδώνω...εν οπως εμεγάλωσε ο καθένας αλλα συνήθως το που παιζει μεγάλο ρόλο. Εν τζαι λαλώ το για να παρω βραβείο καλοσυνης. Απλά εν να σπασω που εν το εσκεφτηκαν οι 2 που ηταν τζαμέ!

    Καλημέρα Λου!!! χχχχχ


    @Μωβ
    Ακριβως! Νομίζουν οτι θέλεις κάτι πισω. Ο ένας προχτες ο "Μιχάλης" ηρτεν τζαι λαλεί μου να μεν εισαι καλή, να εισαι αυστηρη τζαι να θυμωνεις αμαν χρειαστει.. Λαλώ του κάμνω το τζαι τζείνο ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, τις υπολοιπες ωρες ειμαι οπως είμαι.

    Καλημέρα Μωβ!!! :)))

    @Cypriopoul
    Χμ...καταρχας νομιζω πρέπει να σου πω καλωσόρισες στο μπλογκ ενεν;;!!! :)))
    Οκ εν τζαι ο μάστρος που τον φιλοξενά τζαι εν διαφορετικος...αλλα τζαι τζεινος εδωκεν του ενα κλειδι τζαι ετελειωσε η υποθεση....Εν θελω να το γενικευω αλλα δαμε ο παραπανω κοσμος θωρεί μόνο τον εαυτό του.

    @Μουνλάιτ
    Ναι τζαι τζείνος εκπλάγηκε η αληθκεια τζαι εχαρηκε το παιδι....

    @Σμιλι
    Πιθανότατο να εν τουτο που λαλείς. Που την άλλη νοιωθω οτι εν μερος του ολου θεματος που εσhει πολύς κοσμος "τον εαυτό μου, την γυναικα μου, το μωρο μου τζαι ποιος τον κοφτει για τους αλλους".

    @Μάνα
    Ειπες της τάρτας οτι εσhει πολλά ελαττωματα αλλα να την αφήκουμε να φαηθεί μονη της εν προκειται;;;; :Ρ
    Τωρα να ηταν μια οποιαδήποτε μέρα, ατε! Αλλα η πρωτη του μερα του ανθρωπου που έρκετε ως μελοντικος συνάδελφος. Σε ενα μηνα θα τον θωρουμε 10 ωρες την εφτομαδα αφου...

    @Ράνια
    Ναι στην αρχή εφαινετουν μου καπως να τρωω καπου μονη μου. Μετα δαμέ εσυνήθισα το...Το θεμα μου ομως ενεν τουτο. Εν απολυτα φυσιολογικο να τρων μονοι τους...Απλα εθεωρησα οτι που ευγένια, που οτι θελεις πε το, θα του ελαλουσαν οι αλλοι 2 τζαμε, παμε παρεα αφου ενιξερεις την πολη, κτλ κτλ.

    @Νταφοντιλ
    Εν οτι ειπα της Ρανιας...ενεν κακο να φαει μονος του αλλα υπο τις συνθηκες εθεωρουσα του μεγάλη αγένεια να μεν προσφερθουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μαριλου
    Εμ...ναι εθωρουν Εξ-Φάιλς για 2 λόγους αν τζαι εν ενθουσιάζουμουν.
    1. Ηταν Κυριακή νυχτα τζαι την Δευτερα πρωί πρωί ειχαμε μαθημα χημείας τζαι ερωτουσαμεν τον χημικό μας (εισhεν τζαι διδακτορικο τζαι ηταν πολλά καλος τζαι εθαυμάζαμεν τον) για το επεισοδιο....Ε γινετε το σπάσμα να κοφκει πισω;;;
    2. Εθωρεν τα η μάμα μου, ε τζαι εκαθουμουν μαζί της....

    (μπορει να σε επροσπερασα κατα λάθος πριν, αλλα επιασες απαντηση μόνη σου! :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά η κοινή λογική έννεν τόσο κοινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Μάριος
    Ακριβως! Τουτο εν το συμπέρασμα για πολλά πράματα τελικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο κόρη φκάλλεις μας ασπροπρόσωπους!
    όι λεύκανση τζαι μαλακίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπράβο σου για το thoughtfulness...

    έκαμε μου εντύπωση τζιαι που ο Άρχων έδωκεν του κλειδί του σπιτού του... Εν τζιαι τούτο πολλά προχώ φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Τάτσα
    χαχαχα σιγά ρε το πράμα που εκαμα!

    @Sike
    Ο Άρχων εν εξαίρεση του κανόνα...η γυναικα του που την άλλη εν αρκετα ψυχρη και ανάποδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχουν σε κάθε χώρα στερεότυπα.... τζαι που τζαμαί ξεκινούν τζαι τζείνα που θεωρεί ο καθένας αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή