Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κραsh Κορς στον Παππού επειγόντως

Εχτές ειχαμεν (είχασιν δηλαδή) εκλογές.... Στο Ιλλινόις έχασε ο Αλέξη Γιαννούλιας (πλίς νόουτ ο Αλέξη δεν έχει ς στο τέλος) παρά ~80,000 ψήφους.  Μια πολιτεία 13 εκατομμυρίων ανθρώπων και εψηφίσαν ούτε καν 3.5.  Ώς και ο Ομπάμας ήρτεν το Σάββατο να στηρίξει τον φίλο του τον Αλέξη, αλλά οι Ντεμοκρατς εχάσαν την έδρα τους στην Γερουσία. Δεν ασχολούμαι με πολιτικά αλλά που τον τζαιρό που αλλαξε ο πρόεδρος, τα πράγματα στον κλάδο μου παν προς το καλύτερο γιατι ήρταν παραπάνω κονδύλια στην έρευνα.
Ένιχάο, άλλο εν το θέμα μου. Λογώ της περίστατης, εσκέφτουμουν εψές οτι σε όλη μου την ζώη, εψηφισα μόνο 2 φορές. Στην Αμερική δεν ψηφίζω και απο την Κυπρο λείπω...και έπιασεν με ένα αγχος γιατί αντιλύφθηκα ότι δεν ξέρω καν ποιο εν υπουργοί στην Κυπρό....Οι παράπανω που αναγνωρίζω εν πεθαμένοι και οι υπόλοιποι άστα να πάνε! Και τι θα εψήφιζα στην Κυπρο (λέμε τώρα!); Οου Γκοντ!

Μιά φορά σαν ερκουμουν Κύπρο μέσο Κρυοχώρας, ειχεν ενα κύριο κουστουμάτον στο γκέιτ για Κύπρο και επρόσεξα μες την νύστα μου ότι τον αποκαλούσαν υπουργό. Μετα είπα το του παππού μου, ο οποίος θκιαβάζει καθε μέρα εφημερίδα και θα σου κλείσει το τηλέφωνο αν τον πίασεις την ωρα των ειδήσεων.

Πρ =εγώ, ΠΠ=Παππούς Παντογνώστης

Πρ. Παππού  είχε ένα υπουργό στο αεροπλάνο σαν έρκουμουν που Κρυοχώρα!

Π.Π. Μα ο τάδε ήταν στην Κρυοχώρα τούτες τις μέρες για μια σύνοδο της ΕΕ. Πέ μου ήταν ένας ασπρομάλλης με γένια;

Πρ. Ναι!

Π.Π. Ε καλά σου το είπα! Τουτος εν της ηλικίας μου, κόφκει που την Πάφο και που το ταδε χωρκο....

Και ο Π.Π. είπεν μου όλο το βιογραφικό του υπουργού.  Ήβρα την λύση!! Οταν θα πρέπει να ψηφίσω ξανά θα πάς να κάμω κρας κορς στον παππού!

Υ.Γ. Σε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά» ο Κάκαλος αποφάσισε οτι πρέπει να καμουν πάρτυ για τα καρναβάλια και οι σμινίτες για να χουμιστουν ότι ξέρουν σελεπριτις, ειπαν θα τους καλέσουν αυτοί. Επειδή ομως ενιξεραν κανέναν, εκάμαν τους μόνοι τους. Η αγαπημένη μπουμπού εντύθηκε Αλέξια και είπεν (με πλέι μπακ Αλέξια) το «Ορκίσου, να μη χωρίσουμε, ποτέ ποτέ  ποτέ ξαναααα» και στο τέλος είπε «χαιρετίσματα στον πρόεδρο Κυπριανού». Ο πτέραρχος εγύρισε τζαι είπε του Κάκαλου «μα κύριε Κάκαλε, ο Κληρίδης είναι ο πρόεδρος της Κυπρου!» και ο Κάκαλος απάντησε «η Αλέξια έχει φύγει χρόοοοοοονια απο την Κυπρο!»  Ετσι θα πάθω τζαι εγώ αλλόπως.  Σε λία χρόνια θα λαλώ «Τα χαιρετισματα μου στον Γλαυκο!» 

9 σχόλια:

  1. o Pappous Pantognostis einai korifi!! he rocks! tora pou nartis sazei se kala. enna se valei na grafei kai notes otan sou kamni mathima politikis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahaaha arese mou to telos polla! men anisixeis kai mexri na 3anaerteis kipro o glafkos 8a zei! 8a piasei ta xairetismata! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χάνεις τίποτα που δεν ξέρεις τους πολιτικούς μας και δεν βλέπεις τα μούτρα τους, καλύτερα. Όσο για το ότι δεν ψηφίζεις, κι εμείς που ψηφίζουμε τι καταλάβουμε, είμαστε χαμένοι από χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ξιππασμένη
    είμαι σίουρη ότι μετά θα μου κάμει και διαγώνισμα στο τέλος!

    @ Αστατούς
    Εν ανήσυχω! Είμαι σίουρη ότι θα ζήσει ως τα 150!

    @Σκουλουκούιν
    Ξέρω το ότι δεν χάνω τίποτε...έτο κουβέντα να γίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζι εμείς που ξέρουμεν τα ονόματα τους τί καταλάβουμεν δηλαδή; Πάντως έννεν πολλά δύσκολο να είσαι πάντα ενήμερη...εν 10-15 ονόματα τζαι απλά αλλάσσουν υπουργείο/πόστο κάθε φορά! Εν το λεγόμενο rotation system που ακούεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη Prasinada μου, αλλά πιστεύκω ότι εν πρέπει να ψηφίσεις για κυπριακές εκλογές. Έννεν σωστό. Εν ξέρεις τους υποψήφιους, εν ξέρεις τι γίνεται δαμέσα, ποια εν τα προβλήματα, τι υπόσχεται ο καθένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα εν τζαι ψηφίζω μεν ανησυχείς...αφού λείπω. Εψηφισα μόνο στα 18-19 που είμουν Κυπρο μαθήτρια. 'Οταν και άμα χρείαστει να ψηφισω, θα ενημερώθω πλήρως....τούτα τα πράματα εγώ παίρνω τα σοβαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρασινάδα άσε έβλεπα κι εγώ τις εκλογές που τα 7.3 εκατομ. κόσμο που εψήφισε πριν 2 χρόνια φέτος οι μισοί πήγαν στις κάλπες... και σκέφτου ότι έχουν και το absentee ballot (η ψήφος σου όταν είσαι μακριά μέσω ταχυδρομείου!)

    @ Defiance: τείνω να μην συμφωνήσω με το σχόλιο σου.. ίσως όταν λείπεις εξωτερικό να ενημερώνεσαι εξίσου για το τι συμβαίνει στην κύπρο και πολλές φορές να βλέπεις λίγο πιο ανεξάρτητα τα πράγματα... σίγουρα όταν ζεις σε μια κατάσταση είναι πιο εύκολο να πάρεις τις αποφάσεις για τις άμεσες αλλαγές αλλά με την ίδια λογική και οι φοιτητές που ψηφίζουν πρώτη φορά και τους φέρνουν τα κόμματα για ψήφο να πιστέψω πως ξέρουν τι πραγματικά ψηφίζουν και τι θα καλυτερέψει την Κύπρο; Απλά κάποιες σκέψεις/εισηγήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Koimwmeno Voui
    Κοίταξε, σίουρα πολλοί διαφωνούν με το σχόλιο μου, αλλά έτσι βλέπω εγώ τα πράματα και εν κάτι που το τηρώ και εγώ. Εγεννήθηκα, εμεγάλωσα και ζω στην Κύπρο, αλλά έχω ελληνική υπηκοότητα. Μπορώ να ψηφίσω στην Ελλάδα, αλλά εν το κάμνω. Εν ζω στην Ελλάδα, εν ξέρω τα προβλήματα τους, τα πράματα που θέλουν αλλαγή. Μπορεί να θκιαβάζω και να μαθαίνω για την κατάσταση, αλλά εν έχω προσωπική εμπειρία και εν θέλω να ψηφίσω στα τυφλά, ούτε καθοδηγούμενα που τα ΜΜΕ, τα κόμματα ή τους συγγενείς. Πιστεύκω έσιει παραπάνω δικαίωμα που εμένα να ψηφίσει ένας αλλοδαπός μετανάστης που ζει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή