Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κόμμον Σένς και Αμερικάνικες Πυζάμες

Πολλά πράματα εν κόντα στον νουν που λαλούμε και εμείς στην Κύπρο. Αλλά επειδή ο νους του καθένος εν διαφορετικός, άρα τα πράματα που εν κοντά στον νουν θα είναι και αυτά διαφορετικά. Μερικά πραματα όμως εν γιουνιβέρσαλ ρε παιδί μου...εν κόμμον σενς τα γέριμα! Για παράδειγμα, εψές την νύχτα έβρεshεν συνέχεια (σύντομα δύστυχώς θα είναι πιο επίκαιρο το κυπριακό ασμα, εψές την νύχτα εshιονιζε ρούλα μου μαρούλα μου). Νερά καταρρακτώδεις με κεραυνούς (οι του Στροβόλου ομως) και όλα τα συναφί. Έιχε και τορνέιτο αλέρτ! Σήμερα το πρώι, ήταν  χάλια. Ο αέρας έπερνεν τα ωραία φυλλα του παλιού ποστ και εκάμναν μαζί εναν ωραιότατο μίνι χαρικέιν....τα νέρα έρκουνταν πού ούλες τις κατευθύνσεις τζαι γενικά μια χάλια μουντή μέρα.  Και ερώτω αγαπημένε «αθκιεσερέ» που διαβάζεις αυτο το ποστ μιας άλλης «αθκιασερής»! Έν λογικό να κυκλοφορείς με σακακι βαρύ shιμωνίατικο που πάνω και που κάτω φλι-φλό; Εν λογικό να κυκλοφορείς με μια κοντομάνικη φανέλα χώρις ομπρέλλα αλλά με μπότες πουκάτω; Εν λογίκο να είσαι με φλι-φλο και πυζάμα;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ενευρίαζα μόνο και μόνο που τους εθώρουν πρώι πρωί!

Απαναγία μου τωρά εθυμίθηκα τις πυζάμες! Οι Αμερικάνοι φοιτητές έχουν μία μανία να κυκλοφορόυν με τες πυζάμες εκτος σπιθκιου! Μεν με ρώτας γιατί, άβυσσος η ψύχη του Αμερικάνου! Οι συμμαθητές μου παλία και μετά οι μαθητές μου έρκουνταν μάθημα με τις πουκατινές τις πυζάμες, καροτές, πουά και με σχεδιοούθκια.  Είμαι άτομο που στην Κύπρο σπάζουν τα νευρα μου όποτε έρτω γιατί οι παραπάνω ντύνονται στην τρίχα και για να παν στο σουπερμάρκετ και επικρατεί το «φορώ μάρκες αρα υπάρχω». Αλλα ρε παιδί μου δαμε εν το άλλο άκρο! Για παράδειγμα, κάθε φορά στο τηλέφωνο, η μάμα μου θα πει «και φρόντισε να πάεις να γοράσεις τιποτε ρούχα, όι να έρτεις Κυπρο τωρα τα Χριστούγεννα και να μεν έshεις τιποτε τις προκοπης να φορήσεις!» Ον δε άδερ χαντ στην Αμερική θεωρούμαι σχετικά καλοντυμένη. Όταν άρχισα στην νέα μου δουλειά, είχαν μου πει ότι καμνο «ρέιζ το φαshιον μπαρ!» Στο θέμα μας όμως (;) Γιατί δεν μπορουν να καταλάβουν ότι οι πυζάμες εν για το σπιτι και το ο μόνος λόγος που μπορείς να φκείς έξω με πιζάμα  (εκτος φώτιας, σεισμόυ και καταποντίσμου) είναι για να φκάλεις τα σκουπίδια. Ευτυχώς που θα πάω Κύπρο τα Χριστουγεννα και θα γλιτώσω απο τις πυζάμες με ταράνδους και Άγιους Βασίληδες!

9 σχόλια:

  1. Ενόμιζα ότι μόνον μια της γειτονιάς μου (εν τζαι γνωστό πρόσωπο) κυκλοφορά με την ρόπαν εκτός σπιθκιού! Τελικά οι αμερικάνοι εκάμαν το επιστήμην α;

    P.S: πυτζάμες με τάρανδους τζαι Άγιους Βασίληες; χαχαχαχαχα εν έshει λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WTF? Βαρκούντα να ντηθούν; Μεν φοάσαι, έννα έρτεις Κύπρο να δεις ψιλοτάκουνα και βάψιμο πρωί στο περίπτερο και να φέρεις τα μίλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξίασα να αναφέρω οτί οι πυζάμες σύνηθως συνδιάζονται με είτε διαφημιστικά τι-σερτς ή φόρμα με το όνομα του πανεπιστημίου.

    Σκέφτουμαι τακούνια στο περίπτερο και παθαίνω ήδη ένα μινι-εγκεφαλικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχην μην θεωρείς ότι όσοι σε διαβάζουν και ασχολούνται με τα μπλοκς, είναι αδκιασεροί, κάθε άλλο (μιλώ για μένα τουλάχιστον).
    Καθένας με την πελλάρα του σ' αυτόν τον κόσμο, όσο για την "κοινή" λογική, δεν είναι καθόλου "κοινή".
    Νομίζω θα έρθω κι εγώ αμερική να θεωρούμαι καλοντυμένη, κάθε λίγο λέω να ασχολούμαι παραπάνω με το ντύσιμο μου, αλλά τι να κάμω, εν μου βκαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο το αθκιασεροί το έβαλα σε εισαγωγικά και έβαλα και τον εαυτό μου μέσα...

    Πάντως στην Αμερικη απενεχοποιηθήκαν όλα μου τα κόπλεξ...ενώ στην Κύπρο μου δημιουργόυνται... (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ampa tziai exoun ennoia pou tes polles tes douleies pu exoyn oti an tous kalesoun se pyzama party en tha prolavoun n allaksoun? laloun sou na en panta etoimoi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. eno o kipreos mono an einai Prada i pijama tha tin forisei exo...kai otan leo exo ennoo to polli os tin auli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι ε ; εγώ θυμούμαι ότι που ήμουν μιτσιά μερικές φορές η μάμα μου άφηννε μου πουμέσα την πιζιάμα να βράζω αλλά μετά που έφκαλλα την ποθκιά εμείνισκα με την πιζιάμα πουπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έ ναι έχει μια διαφορά η δική σου ιστορία... άλλο να είσαι φοιτητής πανεπιστημίου και να βρέχει ασταμάτητα και να φορείς πυζάμα πουκατινή και φλι-φλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή