Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Φακκούν μου οι αργόσχολοι στην δουλειά!

Στο δίκο μου επάγγελμα δεν έχουμε ούτε θυρωρούς ουτε λογιστές (βλέπε πρόσφατο ποστ της Σάικ), αλλα έχουμε το φαινόμενου του λαπ μάνατζερ ή λαπ τεκνίσιαν (Λ.Τ). Στην πλεοψηφία οι ΛΤ ειναι άτομα που έχουν ενα πτυχίο σε ένα κλάδο σχετικό με το ρισερτς του λαπ. Τιπικαλλι, πρέπει να κάνουν τις παραγγελείες για το εργαστήριο, να φροντίζουν για την ασφάλεια του εργαστηρίου και στο να συντηρούνται τα μηχανήματα. Συχνά βοηθουν τους ποστ-ντοκς (ελληνικά μεταδιδακτορικούς ερευνητές/συνεργάτες) και τους Πι Ειτς Ντι φοιτητές στα πρότζεκτς τους και μόνο οι πολύ έμπειροι έχουν μεγάλα προτζεκτς δικα τους.

Όπως κάθε εργαστήριο που σέβετε τον εαυτό του, έτσι και εμείς εχουμε και τον ΛΤ μας, ο οποίος ΦΑΚΚΑ ΜΟΥ!!!! Ενώ όλοι περνουμε μια χαρά, αυτος μας σπάζει τα νεύρα. Το λαπ μας έχει δύο γκρουπ, το κομπιουτασιοναλ γρουπ (το dark side) και το εξπεριμένταλ γκρουπ ( το bright side)  Τα δύο γκρουπς συναντιούνται μόνο δυο φορές την εβδομάδα στα μιτινγκς. Στο bright side που είμαι εγώ είμαστε 7 άτομα, 5 φοιτητες, μια ποστ-ντοκ (δηλαδή εγώ) και ενας ΛΤ.  Κάπου εδώ να σημειώσουμε όμως οτι ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο ΛΤ!

Ο ΛΤ μας είναι ενας 32 χρονών που ήρτε στα 15 του στην Αμερική απο την ανατολική Ευρώπη και ακόμα γραμματική στα αγγλικά ενιξερει. Έχει ενα πτύχιο βιολογίας απο ένα μέτριο πανεπιστήμιο της πόλης και δουλεύει σαν ΛΤ 8 χρόνια, τα τελευταία 2.5 στο λαπ αυτό. Στο λαπ που έκανα το διδακτορικό μου δεν είχαμε ΛΤ και εκτος απο φοιτήτρια, ειχα και τον ρόλο του ΛΤ και της σεκρεταρή της καθηγήτριας μου. Όταν ήρτα σε στο λαπ που είμαι τωρά, μου έκαμε εντύπωση η έλλειψη οργάνωσης και ειδικά σε ένα τετοιο σχετικά επιτυχημένο εργαστήριο. Αμαρτία μου ξομολογημένη, τον ΛΤ δεν τον εσυμπάθησα απο την αρχή.....ένιξερω ρε παιδί μου, έφκαλε μου ένα αρνητικό βάιπ απο την αρχή. Μετά απο ένα μήνα έλειπε για μία εβδομάδα λόγω «ασθένειας». Όταν ήρτε πίσω λαλεί μου θέλω να κάμεις ακκάουντ να παραγγέλεις και εσύ πράματα για το λαπ  αμα λέιπω. Για μένα λόγω εμπειρίας, εν πολλά ευκολη υπόθεση και αρέσκει μου κιολας να γοράζω πράματα, ας έν τζαι για την δουλεία! Όταν του πείς να παραγγείλει κάτι, του πέρνει 7-10 μέρες ον αβερέιτζ. Για να παραγγείλει κάτι πρέπει να λέιψει τζαι μετά. Μια μέρα λαλεί μου γιατί επαραγγειλες το ταδε πράμα; Αφου έχουμε ακόμα. Λαλώ του έγω εν περιμένω να λειψει και μετά. Η γιαγιά μου ελάλεν μου ότι μόλις ανοίξει κάτι, ας πούμε υγρό πιάτον, αμέσως γοράζει σπέαρ! Σιγά-σιγά φτάσαμε στο σημείο να κάμνο εγώ το 90% τον παραγγελειων. Δεν παραπονιούμαι όμως γιατί προτιμώ να έχω παραπάνω δουλεία αλλα να ξέρω ότι τα έχω ολα αντερ κοντρόλ και να μεν περιμένω τον κάθε αργόσχολον.  Το τοπ ένι ότι αφήνει μου ο ΛΤ ποστ-ιτ με πράματα που θέλει να παραγγείλω!! Με τον τρόπο μου όμως τον βάζω στην θέση του και εγώ και οι άλλοι! Εν μεινίσκουμε πουκάτω!

Κάθε νέος που έρκετε στο εργαστήριο, ο Άρχων (βλέπε πρίβιους ποστ) βάλλει τον ΛΤ να τον βοηθα. Πέρσι τον Γενάρη, ήρτε ένα παιδί (5ο έτος φοιτητής του Πι Ειτς Ντι ) του απο το  νταρκ σάιντ στο μπράιτ σάιτ να κάμει κονφερμ κάτι κομπιουτασιοναλ ρισαλτς με εξπέριμεντς. Ο  Άρχων έιπεν του ΛΤ να τον βοηθήσει. Ο ΛΤ έκαμεν τα θάλασσαν!! Μετά απο ένα μήνα το παιδί (πάει ΜΙΤ ποστ-ντοκ σε ένα μήνα) ήρτεν σε μένα και ερώτησεν με αν μπορώ να τον βοηθήσω εγώ να μάθει την δουλεια. Του έιπα φυσικά ναι. Το παιδί αυτο τωρά τα πάει μια χαρά και με κάθε ευκαιρία μου λέει ευχαριστώ και φροντίζει πάντα να μου τα λέει μπροστα στον ΛΤ και ο ΛΤ νευριάζει και το χαιρόμαστε!

Ο ΛΤ μας έχει και κόμπλεξ!. Κάθε τρείς και λίγο πετασσει μας ενα «Γιου σι; Γιου τοντ νιντ έι Πι Ειτς Ντι!»  Κάθε 2 εβδομαδες, ο Άρχων, ο ΛΤ και εγώ πάμε σε ενα μιτινγκ με ένα άλλο γκρουπ που συνεργαζόμαστε. Το άλλο γρουπ φέρνει και αύτο ενα ποστ-ντοκ και ενα ΛΤ. Ο ΛΤ του άλλου γκρουπ  εν το δεξί χέρι του ποστ-ντοκ και τον βοηθά και δειχνουν μας κάθε φόρα πολλά καλα αποτελέσματα. Εμάς  του δικόυ μας ΛΤ ο Άρχων του διά δικά του πρότζεκτς. Εγώ  παρουσιάζω κάθε εβδομάδα τα αποτελέσματα μου, και ο ΛΤ θα μας δείξει 1 σλάιντ κάθε 1.5 μήνα, τζαι τζείνο με το ζόρι!  Τωρά πότε προλάβει θα μου πέις, αφου έρκετε όποτε του κατεβεί;  Άσε που μπορεί μερικές μέρες να μεν εμφανιστεί καν και να μην το πει του  Άρχοντα!

Όυλλοι εφτασαμεν στο αμην! Σκεφτόμαστε να τα πουμε του Άρχοντα ενα χεράκι γιατί αυτος με τις 1-2 ώρες που περνά μαζί μας δεν τα βλέπει όλα αυτά. Συν τοις αλλοις ο μαστρος κατέχει που το ρισερτς οφ δε νταρκ σάιντ και εν μπορεί να κρίνει μερικά πράματα. Ο Άρχων ξέρει λίγα που τούτα τα περιστατικά, αλλά εν ττου νάις να τον απολύσει. Ούλλη μέρα δεν κάμνει τίποτε και αμαν εμφανίζεται ο Άρχων κάμνει πως δουλέυκει!

Η λύση ομώς είναι οτι τον αγνοουμε και δεν ασχολουμαστε μαζι του! Οταν έλειπε 1 μήνα το καλοκαιρι γιατί επαντρεύτηκε, είπεν μας, αν με θέλετε, πιάστε με τηλεφωνω . Εμεις δεν τον επιάσαμε και οταν ήρτε πισω, είπεν μας με ενα κυστημένο ύφος, μα εν με εχρειαστήκετε; Στο κάτω κάτω ο καθένας κάμνει την δουλεία του και σε 1-2 χρονια μαξ εγώ θα φύγω έτσι εν αξίζει να ασχολούμαι. Α!!! Μιας και ανάφερα τον γάμο του, να πω επίσης ότι 3 μέρες μετά τον γάμο, εφορίσαν τα γαμπριάτικα και τα νυφικα και επίαν στο βοτανικό κήπο της πολης και ευκάλαν βιντεο! Το τρας νέισιον τις Δρακουνας με το βίντεο ήταν ένα τίποτε μπροστά σε αυτό του ΛΤ!! Η νύφη να κρατά ομπρέλλα απο τούλι και λουλούδια και να περπατούν αμέριμνοι και να μυρίζονται λουλούδια! Σκέφτουμε να πω κανενός κομπιουτερα φρομ δε νταρκ σάιτ, να με βοηθήσει να κάμουμε υποκλοπή και να το στειλω της Δρακούνας. Αλλά εν με πιάσει εν να εν πολλά φανερό, γιατι ποιος άλλος ξέρει ελληνικά δαμε;

4 σχόλια:

 1. Prasinada,
  Περνώ (όι μόνη μου, εγω τζιαι ούλλο το υπόλοιπο τμήμα) ακριβώς το ίδιο. Στην αρχή αγνοούσαμεν τον, εκάμναμεν εμείς τη δουλειά του, αλλά που ένα σημείο (δηλαδή τούτη την εφτομάδα) τζιαι μετά εβαρεθήκαμε να είμαστε οι μαλάκες της υπόθεσης τζιαι είπαμεν τα στον δικό μας Άρχων.

  Την βδομάδα που έρκεται εννα έχουμε μίτιγκ, μαζί με τον δικό μας χαραμοφάη να δούμεν τι εννα κάμουμε...Εγώ είμαι περίεργη να δω αν θα έρτει καν. Βάλω στοίχημα εννα το παίξει άρρωστος, άμπατζιαι λυπηθούμεν τον.

  Γκρρρ!!!

  Επίθεση! Τι πληρώνεται ο ΛΤ δηλαδή; Εχει ανεργία ρεεεε. Να φύει να έρτει κανένας που να δουλεύκει, άτε να δω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απο μια άποψη χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη! Μα δηλαδή έλεος! Και έχει και το θράσος και λαλεί μου, ου, εμενα εν τζαι κόφτει με να εχώ παπλικασιονς, έτο δουλεύκω για να έχω λεφτα να ζω!

  Σήμερα με άλλα 2 παιθκία εσυζητήσαμε το και νοιώθουμε και 3 το ίδιο και είπαμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι....τώρα να δουμε..

  Σήμερα ήρτε η ώρα 11.45, δηλαδή 15 λεπτά πριν το γκρουπ μιτινγκ και μετα τα μίτινγκ απλά κάθετε στο κομπιουτερ του και κάθε λίο γελά μόνος του επείδη διαβάζει άσχετα...ενώ εμείς βουρούμε να τελειώσουμε την δουλεία μπας και φίουμε στο 11ώρο...

  Κάλη επιτυχία στην προσπαθεια σας να πατάξετε τον ΛΤ! Μην σου πω πρέπει να καμουμε αντι-ΛΤ κλαμπ με σύνθημα "Εξω οι ΛΤ από το λαπ"!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάμετε κάμετε. Μεν καταλήξεις σαν εμάς:) Χαλιέσαι ρε, γιατί εν άδικο να σιίζεσαι εσύ να δουλέψεις τζιαι ο άλλος να εν τουρίστας...που να σου κάμνει τζιαι παρατηρήσεις.

  Εννα σου πω τι εννα γίνει. Πάντως ο Άρχων μας εν φαίνεται να εν πολλά διατεθημένος να έρτει σε σύγκρουση. Αν του πάμε ούλλοι με "άδεια ασθένειας" όπως κάμνει ο χαραμοφάης εννα του αρέσει;

  Να κάμουμε το κλαμπ καλό! Εγώ είμαι μέσα. να μαζεύκουμεν υπογραφές:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "που να σου κάμνει τζιαι παρατηρήσεις"!
  Και ο δικός μας έτσι! Νομίζει εν ο μαστρος μας τζείνος, αν και που το αντικείμενο μας και απο ρισερτς δεν σκαμπάζει...Ούτε στον δικό μας Άρχων αρέσκουν οι συγκρούσεις..

  Αν έβρουμε την λύση, που πολύ αμφιβάλλω, θα σου πω τζαι εγώ. Σκέφτουμε όμως θέτικα, γιατί τουτο το λαπ εν πολλά καλύτερο απο τζείνο του Πι Έιτς Ντι μου...άρα υπάρχουν και χειρότερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή