Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το σπιτ φιξ ή πως ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Δεν θύμουμαι να επίστευκα ποτέ ότι υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Πάντα μας έφερνε δώρα την Πρωτοχρονιά  γιατί έτσι λαλεί το κυπριακό έθιμο και γιατί η μάμμα μας ελάλεν ότι δεν προλαβαίνει να πάει σε όλα τα παιδάκια τα Χριστούγεννα έτσι σε εμας έρχετε Πρωτοχρονιά. Η αδερφή μου όμως η Ξιππασμένη επίστευκε στον Άγιο Βασίλη και εγώ η κακούργα ελάλουν της ότι τούτα εν πελλάρες. Επείδη όμως από μιτσά είχα το επιστημονιλίκι μέσα μου, ήθελα να έχω αποδείξεις για να την πείσω. Τωρά μιλούμε ότι εγώ ήμουν 6-7 και η Ξιπ 2-3. Ελάλουν της ότι τα γράμματα πάνω στις καρτούδες εν της μάμμας τζαι η Ξιπ επίαινε στην μάμμα τζαι έρωταν την αν εν δικά της. Η μάμμα ελάλεν της ότι ναι εν δικά της γιατί είχεν πολλές δουλειές ο Άγιος (ένας ένει, πόσους να προλάβει;) τζαιαι εβοήθησεν τον να γράψει τις κάρτες. Μικρή, αθώα και ξανθή (όταν ήταν μιτσά) η Ξιπ, επιίστευκεν την μάμμα. Ο παπάς ένιξερεν τι να πει σε έτσι περιπτώσεις, ελάλεν της "ρώτα την μάμμα που είδεν και τον 'Αγιο και εβοήθησεν τον" Εγώ όμως ατου ο Γαβρίλης, ήθελα να την πείσω ότι τούτα ούλλα εν τσόφτες.

Τότε η μάμμα εδούλευκε σε μια μέγαλη εταιρία, η οποία εμένα άρεσκεν μου πολλά γιατι είχαν πολλά ωραία είδη αλληλογραφίας, πέννες, μολύφκια κτλ, (ακόμα έχω αδυναμία σε τούτα τα πράματα) και εφερνέν μας σπίτι η μαμμα κόλλες με το λόγκο της εταιρίας,  πέννες κτλ. Έφερνε μας και σπιτ φιξ (άλλως πισφιξ) που το "καλο" (σι μπιλόου τεκμήριο 1). Ενώ οι παραπάνω τότε στην Κύπρο έιχαν που τζείνο το σπιτ φιξ το σκουρο-καφετί που ήταν και πολλά πιο λεπτό, εμείς είχαμε που τούτο. Εγώ είδα τα δώρα που ήταν τυλιμένα και είχαν πάνω τούτο το σπιτ φιξ και είπα της Ξιπ (πράιβετλι πάντα) ότι μόνο εμέις είχαμε που τουτο το σπιτ φιξ. "Είδες καμιά άλλη οικογένεια να εχει που τούτο; Άρα εν η μάμμα ο Άγιος Βασίλης!" Επίεν η Ξιπ τζαι ερώτησεν την μάμμα τζαι η μάμμα της είπε, "αγαπουλίτσα μου εβιάζετουν ο Άγιος Βασίλης τζαι απλά έφερεν μου τα δώρα τζαι ετύλιξα τα εγώ". Το και το λαλεί μου η Ξιπ τζαι "είδες ότι έχει Άγιο Βασίλη;" Εγώ ενευρίασα, ενιξερα τι άλλο να κάμω για να την πείσω. Επίστευκα πραγματικά ότι εν για το καλο της για να μεν παραμυθιάζετε ότι έχει Αγιο Βασίλη. Ήθελα να την προστατεύσω!

Επια στην μάμμα μου και είπα της ότι έχω αποδείξεις  τζαι λαλεί μου, "καλά κόρη, εσύ οκέι, εν πιστεύκεις στον Άγιο Βασίλη, του μωρού γιατί του το χαλάς;" Μέτα αφού επαραδέχτηκεν μου το η μάμμα, επαρέτισα τζαι άφηκα την Ξιπ να το καταλάβει μόνη της. Πολλά χρόνια μετά,  την μιτσά μου την αδερφή την Πελλαμένη άφηκα την να πιστεύκει στον Άγιο, ως που ήρτε μια μέρα τζαι είπεν μου ότι ξέρει ότι εν υπάρχει Αγιος Βασίλης απλα εν το λαλεί γιατι εν θέλει να σταματήσει να πιάνει δώρα...

Έτσι και φετός την Πρωτοχρονιά όταν ξυπνήσουμε θα πάμε κάτω απο το δέντρο τζαι θα εύρουμε τα δώρα του "Άγιου Βασίλη", τυλιγμένα προσεχτικά, παντα με το ίδιο σπιτ φιξ που τωρά ειναι τόσο διαδεδομένο που ακόμα τζαι ο ίδιος ο Αγιος αυτοπροσώπος τούτο χρησιμοποιά!!!!


                                                              Τεκμήριο 1.

13 σχόλια:

  1. Τί εννοείς "εν υπάρχει Άγιος Βασίλης";;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανα μου ρε τι ωραία ιστορία!
    Περνώ τούντην φάση με τα αχαπαράκια τωρά, διότι άρχισαν τες υποψίες. Ελπίζω να μεν έβρουν τεκμήρια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εν η ευθύνη κάθε μεγαλύτερου αδερφού, να χαλά τα όνειρα των μικρότερων:)) Τζιαι εμένα έτσι μου εκάμαν, τζιαι για να μάθουν έκαμα το τζιαι εγώ πάρατζιει:)

    Πολλά όμορφη η ιστορία σου. Κ πολλά όμορφη ηλικία που ακόμα πιστεύεις στον Αη Βασίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "εν το λαλεί γιατι εν θέλει να σταματήσει να πιάνει δώρα" XAXAXA :D

    εννα γραψω τζι εγω πώς έμαθα για τον άη βασίλη!! αλλά άλλην ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MOLIS TORA EROTISA TIN MAMMA TZE EIPE MOU OTI ESHI AGIO VASILI OKKKK?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μου κατέστρεψε το όνειρο μια θεοσεβούμενη δασκάλα του δημοτικού, όταν ήμουν δευτέρα τάξη και μας είπε ότι δεν υπάρχει άγιος βασίλης και είναι οι γονιοί μας που βάλλουν τα δώρα. Πάντως εγώ εξακολουθώ να βάλλω κάτω απο το δέντρο την παραμονή της πρωτοχρονιάς δώρα για τα αγαπημενα μου πρόσωπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ινβικτους
    Μεν ανησύχεις! Υπάρχει! Απλα εγώ είχα περάσει μια φάση αμφισβήτησης.

    @Αχάπαρη
    Φρόντισε να πάρεις τα μέτρα σου....Γόρασε άλλου είδους σπιτ φιξ και βάλλε κάποιον άλλο να γράψει τις καρτούλες.

    @Αππωμένη
    Τοοοοόσον χρονόν και ακόμα φέρνει μου δώρα, εν να μεν πιστεύκω!
    Πού να δεις πού έκαμνα και την δασκάλα και έβαλλα την Ξιπ μαθήτρια και έκαμνα της και διαγωνίσματα!

    @Σάικ
    Περιμένω την ιστορία σου...!!!

    @Ξιπ
    οκ! Έπεισες με! Πάω να του γράψω γράμμα. Θέλω να μου φέρει 3-4 πραγματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Σκουλουκούιν
    Και εμείς ακόμα βάλλουμε!! εεεεεεε.....εννοώ δηλαδή βάλλει μας ο Άγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Άγιος Βασίλης αφού διάβασε τα κομεντς των τριών αδελφών Πρασινάδας, Χιππασμένης, και Πελλαμένης, αποφάσισε οτι θα έβρει άλλου είδους σπιτ-φιξ για να μην εχουν καμιά αμφιβολία πιος βάλλει τα δώρα κάτω από το δέντρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχαχαχα απάντησε και ο Άγιος χιμσέλφ! Είδες, είμουν κοψονούρα που μιτσιά τζαι εν ελάλουν τίποτε για να πιάννω δώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι τίμη να κάμνει κόμμεντ στο βλογ μου ο Άγιος χιμσέλφ....αφού με διαβάζει, θα δημοσιεύσω και την γουίσh λιστ μου! θενκς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Yοur cuгrent rеρort has eѕtablished necеssary to us.
    It’s extremely infоrmative аnd уou
    really aгe cleаrlу veгу eduсated
    in this area. You havе got oрened our sight to be ablе tо numеrоus views on thіs
    ρarticular subject with intriguing, notаblе and sound аrticlеѕ.


    mу wеb ρage ... Valium
    Feel free to surf my blog : Valium

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Yοur гeρort provides ргοven beneficial to me.
    It’s extremely helpful аnԁ yοu're simply clearly really knowledgeable in this region. You have exposed my own face to varying thoughts about this particular subject matter together with intriguing, notable and reliable content material.

    Feel free to visit my web page :: www.flokib.at
    Also visit my web-site ; phentermine

    ΑπάντησηΔιαγραφή